Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

M_top

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by M_top

  1. Καλησπέρα! Μήπως έχει κάποιος τις συντεταγμένες των γωνιών των Φ.Χ. της ΓΥΣ 1:5000 64542 και 64544 γιατί στο σκαναρισμένο δεν φαίνονται?
  2. Καλησπέρα! Ξέρει κανείς τι ώρες εξυπηρετούν για αιτήσεις διαγραφής στο ΤΕΕ στην Αθήνα??
  3. Όχι ρε παιδιά εγώ 10.00 πρέπει να είμαι στη δουλειά... Ποια δημόσια υπηρεσία δουλεύει 11.00-13.00?
  4. Λόγω αλλαγής από ελεύθερος επαγγελματίας σε μισθωτος χρωστάω ένα μέρος του εξαμήνου οπότε δεν μπορώ να εκτυπωσω ηλεκτρονικά το ειδοποίητηριο και πρέπει να πάω από το ταμείο. Οπότε ζητάω πληροφορίες για τη συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να την κάνω όσο πιο σύντομα γίνεται...
  5. Λόγω αλλαγής ιδιότητας δε μου έχει έρθει το ειδοποίητηριο, οπότε πρέπει να περάσω από το ταμείο για να το πληρώσω. Ξέρει κανείς πια είναι η διαδικασία στην Αθήνα και τι ώρα ξεκινάν, γιατί πρέπει να είμαι πίσω στη δουλειά μέχρι τις 10. Οπότε οποιαδήποτε πληροφορία για τα διαδικαστικα θα με βοηθούσε πολύ ώστε να μη χάσω χρόνο.
  6. Τα περί εισφορών τα έχω ξεκαθαρίσει 'νομίζω' γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις από το τσμεδε. Το θέμα μου είναι αν υπάρχει απαραίτητη γραφειοκρατική διαδικασία από μέρους μου ώστε να ενημερώσω το τσμέδε να σταματήσει να τρέχει τις εισφορές μου.
  7. Πρόκειται να προσληφθώ ως υπάλλλης γραφείου σε μία εταιρία και θα ήθελα να μου πει κάποιος εάν πρέπει να κάνω εγώ κάποια διαδικασία στο τσμεδε πέρα από αυτά που θα κάνει ο εργοδότης για την πρόσληψή μου. Ουσιαστικά θέλω να μου διευκρινιστεί εάν πρέπει να ενημερώσω το τσμέδε ώστε να σταματήσουν να τρέχουν οι εισφορές μου ή αυτό είναι κάτι που γίνεται αυτόματα.
  8. Μπορεί κάποιος να μου διευκρινίσει τι γίνεται με τις εισφορές από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης διαγραφής στε τεε έως την ημερομηνία που το τσμεδε αποφασίζει την διαγραφή ενός μηχανικού? Λογικά αυτές οι εισφορές βαραίνουν τον ασφαλισμένο, εφόσον δεν έχει εγκριθεί η διαγραφή του. Αλλά εκ των υστέρων απαλάσσεται από αυτές?
  9. Πρόκειται να με προσλάβουν ως υπάλληλο γραφείου, οπότε ως ετεροαπασχολούμενη μηχανικό. Τις ασφαλιστικες εισφορές στο τσμεδε θα τις πληρώνει ο εργοδότης συν ένα μικρό ποσοστό στο ικα. Θέλω να ρωτήσω εάν θα πληρώνω και εγώ κάποιο ποσό. Σημειώνω ότι είμαι νέα μηχανικός και ότι θα αμοίβομαι με το βασικό μισθό. Κάπου είχα διαβάσει στο site του τσμεδε, ότι ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τις προσωπικές εισφορές, εφόσον ο μισθός είναι από κάποιο ποσό και πάνω (αυτό το ποσό νομίζω ήταν κάτι παραπάνω από 600€), διότι έχω δουλέψει και ως ημιαπασχολούμενη και ο εργοδότης πλήρωνε κανονικά στο τσμέδε, αλλά τα χρήματα αυτά δεν αφαιρέθηκαν από αυτά που πλήρωσα εγώ στο τέλος του εξαμήνου, διότι ήταν εργοδοτικές εισφορές (Αυτό συνέβει διότι οι μηνιαίες μου αποδοχές ήταν κάτω των 600 και κάτι € που υπάρχει ως προυπόθεση). Τώρα που ο βασικός μισθός έχει πιάσει πάτο και δεν είναι πάνω από 600€, ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τις προσωπικές μου εισφορές?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.