Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

julia

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.205 profile views

julia's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. dsworks και silia σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις Αναγκαστικά θα την κάνω την μεταφορά μέσα στις επόμενες μέρες και θα σας πω. Το ερώτημα μου ειναι μήπως χάσει την έκπτωση που του είχε γίνει και βγεί σαν νέα οφειλή , οχι αν θα βγεί κάτι παραπάνω λόγω της αλλαγής που προανέφερα.
  2. Καλημέρα , Έχω δήλωση στον 4014 σε κατάσταση προσωρινή υπαγωγή.Έχει πληρωθεί και το παράβολο και το πρόστιμο με εφάπαξ καταβολή και έκπτωση 20% ΕΡΩΤΗΣΗ: Κατά την μεταφορά της δήλωσης στον 4178 με μοναδική αλλαγή από κύρια και μοναδική κατοικία σε άλλη κατοικία υπάρχει περίπτωση να μου βγει το ποσό της έκπτωσης του 20% σαν οφειλή; Κάπου το είχα διαβάσει στο forum αλλά δεν μπορώ να το ξαναβρώ…
  3. Συγνώμη για την επανάληψη της ερώτησης αλλά δεν ξέρω πώς να υπολογίσω το ποσοστό υπέρβασης δόμησης στην περίπτωση αλλαγής χρήσεως. Αποθήκη 15τμ νομίμως υφιστάμενη σε δώμα πολυκατοικίας με οικοδομική άδεια του 1970 που δεν είχε προσμετρήσει στην δόμηση , σήμερα πρόκειται να υπαχθεί στον 4178/13 για την αυθαίρετη αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε κατοικία. Η αποθήκη αποτελεί βάση συστάσεως αυτοτελή οριζόντιο ιδιοκτησία με χιλιοστά επί του οικοπέδου Σύμφωνα με τους σημερινούς όρους δόμησης και τα χιλιοστά που της αντιστοιχούν έχει δικαίωμα για 13τμ αντί για 15τμ Πως θα υπολογίσω το ποσοστό υπέρβασης δόμησης που προκύπτει από την αλλαγή χρήσης ; 15τμ/13τμ δηλ υπέρβαση 115,38% ή 2τμ/13τμ δηλ υπέρβαση 15,38% ; ή κάτι άλλο ;
  4. Γιώργο συμφωνώ μαζί σου, γιατί στην παρ.2 του άρθρου 13 δεν αναφέρει καθόλου τις αυθαίρετες κατασκευές σε παραδοσιακό τμήμα πόλης . Αναφέρει (προς το παρόν! γιατί ποτέ δε ξέρεις τι θα γίνει !) μόνο αυτές που βρίσκονται σε παραδοσιακό οικισμό κάτω των 5000 κατοίκων .
  5. Οκ! παίρνω πίσω την έκφραση “απίστευτα κόλπα ”( για να μην ασχολούμαστε με αυτό)και λέω τα γνωστά κόλπα......
  6. Το επάγγελμα του μηχανικού έχει απαξιωθεί τελείως τόσο από το κράτος(βλέπε τις δηλώσεις του Καλαφάτη στα κανάλια πχ . για την πολλή απλή διαδικασία του νόμου ή τις δηλώσεις νομίζω του Σηφουνάκη ότι τα εξαρτημένα τοπογραφικά είναι απλή επίσης διαδικασία με το κινητό!) όσο και από εμάς τους ίδιους . Αντί να συζητάμε το ότι η δουλειά μας πρέπει να γίνετε σωστά και να την κοστολογούμε δίκαια , συζητάμε πως θα κάνουμε ότι δεν είδαμε κάποια αυθαιρεσία για να μην πληρώσει ο πελάτης μας πολλά. Στην αυτοψία ελέγχεις τα πάντα διαφορετικά στα λέει ο ιδιοκτήτης από το τηλέφωνο….ή ακομα καλύτερα να τα δηλώνει και μόνος του Δεν ξέρω πως θα σας φαινόταν να πηγαίνατε σένα γιατρό για κάποια απλή εξέταση και για να μη σας πάρει πολλά (απλώς ένα κατοσταρικάκι) δεν «έβλεπε »κάτι πολύ σοβαρό που αργότερα ίσως σας δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Πλέον αυτήν την κατάσταση να δουλεύουμε τζάμπα επειδή θα βρεθεί κάποιος άλλος να πάρει λιγότερα έχει καταντήσει ξεφτίλα . Σε σεμινάρια ενεργειακών επιθεωρητών που παρακολουθώ , στην πρώτη συνάντηση άκουσα απίστευτα κόλπα πώς ρίχνουν τις τιμές ( πχ να μην κόβουν τα πραγματικά ποσά που παίρνουν κτλ ) και αυτήν την νοοτροπία καλούμαστε φέτος να πληρώσουμε ….να φορολογούμαστε δηλαδή όλοι σαν κλέφτες με 26% Ακόμα και οι μπακάληδες έχουν κρατήσει στις τιμές σε μια ισορροπία. Βέβαια τώρα που οι μηχανικοί πάνε να διεισδύσουν στον χώρο τους θα τους προτείνουν να βάζουν στα καφάσια τους μισά σάπια μισά φρέσκα και να πέσουν οι τιμές!!!! Συγνώμη δεν θέλω να κάνω την έξυπνη αλλά πρέπει να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο!!!!
  7. Aν έχεις πουλήσει εννοείται ότι δεν έχεις λόγο να υπαγχθείς στον 4178/13 , όμως αυτός που το αγόρασε εννοείται ότι έχει παρά πολλούς λόγους να το κάνει. Υπάρχει ο πωλητής (που ξεφορτώθηκε το ακίνητο) και ο αγοραστής(που το φορτώθηκε) Ήθελα να πω για τα αποδεικτικά παλαιότητας . Η γνώμη μου είναι ότι αποδεικτικά παλαιότητας τα θέλαμε και στον 4014. Αν τώρα κάποιος μηχανικός ,απο την καλή του την καρδιά , πήγε να εξυπηρετήσει κάποιον ιδιώτη και μην έχοντας τα αποδεικτικά όπως αεροφωτογραφίες και δημόσια έγγραφα τον έβαλε σε ευνοϊκή κατηγορία για να του βγάλει μικρότερα πρόστιμα …συγγνώμη αλλά ας πρόσεχε (εννοώ τον μηχανικό ) Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε σωστά την δουλεία μας και σύννομα . Έχουν αλλάξει τα πράγματα . Κάποια στιγμή ακόμα και ο σημερινός μας πελάτης μπορεί να στραφεί εναντίον μας . Δεν έχω αναλάβει αρκετές περιπτώσεις με τον προηγούμενο νόμο 4014 γιατί δεν είχα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία . Οι δουλειές αυτές έγιναν από άλλους , με μια απλή υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη. Τώρα ποιος φταίει ο ιδιοκτήτης ;;; ή μήπως ο νέος νόμος ;;;;
  8. Καλημέρα και καλό μήνα Ερώτηση : Αυθαίρετες προσθήκες σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Π.Φάληρο με Ο.Α. του 1965 που αποδεδειγμένα υφίστανται προ του έτους 1975 όμως στο ισόγειο της πολυκατοικίας έχει καταστήματα , μπορώ να τις εντάξω στην κατηγορία 1 του Αρ.9 .;; Αφού η υπαγωγή σε περίπτωση που έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία υποβάλλεται υποχρεωτικώς ανά διηρημένη ιδιοκτησία γιατί στην αρχή της παραγράφου μιλάει για την χρήση στο σύνολο του κτιρίου;; Μήπως η αποκλειστική χρήση κατοικίας στο σύνολο του κτιρίου αφορά τις περιπτώσεις που δεν έχει γίνει σύσταση;; θα ήθελα την γνώμη σας γιατί μου φαίνεται λίγο περίεργο να μην μπορούν να υπαχθούν σε αυτή την «πολυδιαφημισμένη » κατηγορία χιλιάδες διαμερίσματα πολυκατοικιών που στα ισόγεια υπάρχουν καταστήματα..
  9. Από τότε που καταργήθηκαν οι εισφορές υπέρ ΤΕΕ (που κατά την γνώμη πρόσφερε και προσφέρει έργο) σταμάτησα να πληρώνω και το ΤΣΜΕΔΕ γιατί μου φαίνεται τελείως παράλογο ! Να πληρώνω εισφορές υπέρ του ΤΣΜΕΔΕ;; Του δίνω ήδη για τις ανύπαρκτες παροχές του 4.000 ευρώ το χρόνο !!!! Έλεος . Απλώς απορώ πως κανένας δεν αντέδρασε στο γεγονός ότι ενώ καταργήθηκαν οι εισφορές υπέρ ΤΕΕ δεν καταργήθηκαν οι εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ μάλλον το επιβραβεύουμε για την θηλιά που μας έχει βάλει στον λαιμό…και για τον εκβιασμό που μας ασκεί εδώ και χρόνια.
  10. Απορία , τι θα γίνει με αυτούς που έχουν πληρώσει έναν μεγάλο αριθμό δόσεων με τον 3843/2010 όμως δεν μπορούν ούτε να αποπληρώσουν όλες τις δόσεις μέχρι τις 31/05/2013 ούτε έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το παράβολο για να γίνει η υπαγωγή στον 4014;;;;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.