Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

el99

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

el99's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελικά τι έκανες? Έκοψες τον κλάδο υγείας? Αν ναι πως? Αποχωρώ για Αμερική και θα ήθελα να ξέρω τι αποτέλεσμα είχες και τι δικαιολογητικά χρειάστηκες. Εχω Μη μεταναστευτική visa για ΗΠΑ και επίσημη πρόσκληση από Αμερικανικό πανεπιστήμιο για διετή κύκλο σπουδών.
  2. Καλησπέρα, δούλεψα για 2 χρόνια και 8 μήνες σαν μισθώτος ενώ είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Υπεβαλλα παραίτηση η οποία ενεργοποιείται στις 31/08/2012. Σε περίπτωση όπου δεν έχω μπλοκάκι (δεν εξασκώ ελεύθερο επάγγελμα) δικαιούμαι ταμείό ανεργίας? Αν ναι ποιες ενέργειες απαιτούνται? Ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα, Είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και σε λίγες εβδομάδες αποχωρώ για ΗΠΑ με την ιδιότητα φοιτητή (έχω λάβει non immigrant visa - f1) για δύο χρόνια. Με βάση τις απαιτήσεις της νομοθεσίας των ΗΠΑ πρέπει να λάβω Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης (SSN - Social Security Number) και να πληρώσω για ασφάλιση υγείας (health insurance). Το ερώτημα είναι αν δύναται να αποφύγω μέρος ή ολόκληρες τις εισφορές προς το ταμείο του ΤΣΜΕΔΕ. (δεν θέλω να διαγραφώ από το ΤΣΜΕΔΕ / ΤΕΕ καθώς υπάρχει η περίπτωση να επιστρέψω Ελλάδα σε περίπτωση μη ευρέσεως εργασίας στις ΗΠΑ μετά την λήξη των σπουδών μου) Ευχαριστώ.
  4. @tpanag Μίλησα με λογιστή και μου είπε ναι ότι πρέπει να την υποβάλλω.
  5. Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα, Πρόκειται να υποβάλλω την κατάσταση αναμόρφωσης έχοντας μηδενικά έσοδα - έξοδα από ελεύθερη δραστηριότητα. Μπορείτε να μου πείτε αν χρειάζεται να βάλω στοιχεία λογιστή στα αντίστοιχα πεδία ή να τα συμπληρώσω με τα δικά μου και να προχωρήσω στην υποβολή? Ανδρέας.
  6. Καλησπέρα σε όλους τους μηχανικούς, Είμαι Μηχανικός αλλά από τις 11/01/2010 εργάζομαι ως μισθωτός και ο εργοδότης μου πληρώνει τις εισφορές στο ταμείο ΤΣΜΕΔΕ. Εγώ για το 2010 πλήρωσα μόνο για το διάστημα 01/01/2010 - 11/01/2010 όπου ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας το ποσό των 56,91 ευρώ. Ψάχνω τα χαρτιά μου για να ετοιμάσω το πακέτο της δήλωσης, αλλά δεν βρίσκω την γνωστή βεβαίωση του ΤΣΜΕΔΕ ότι είμαι ενήμερος για το 2010, παρά μόνο μία βεβαίωση ότι "κατέβαλα για την χρήση από 01/01/2010 έως 31/12/2010 τα παρακάτω ποσά..." και αναφέρει μόνο 56,91 ευρώ που είχα καταβάλει εγώ (τα υπόλοιπα τα έχει βάλει ο εργοδότης μου). Στο ερώτημα μου, πρέπει να ζητήσω ξεχωριστή βεβαίωση από το ΤΣΜΕΔΕ ή κάνει και αυτή που έχω για την υποβολή της δήλωσης??? Να επισημάνω ότι μου έχουν στείλει και τα αυτοκόλητα αλλά δεν βρίσκω πουθενά την βεβαίωση του ΤΣΜΕΔΕ....
  7. Καλησπέρα, Άνοιξα στο taxis την ηλεκτρονική εκκαθαριστική Φ1 και βλέπω πολλές αλλαγές με το παρελθόν ... Εχω υποβάλλει μηδενικές περιοδικές στην διάρκεια του έτους, αλλά έχω εισόδημα ως μισθωτός και όχι με μπλοκάκι, πρέπει να τα εισαγάγω κάπου και αυτά? Πολύ μπέρδεμα ρε παιδιά ...
  8. Για όποιον ενδιαφερόμενο κάνει στο μέλλον την εξέταση έχουμε και λέμε: 1. το ταμείο δεν μου αναγνώρισε την εξέταση (πελματογράφημα) κόστους 60 ευρώ αν και έγινε σε συμβεβλημένο Φυσικοθεραπευτή 2. Το ταμείο μου έδωσε 60 ευρώ σε σύνολο 130 που κόστισαν τα ορθοπεδικά πέλματα. Καλές Γιορτές σε όλους.
  9. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Σε λίγες μέρες που θα αγοράσω τους πάτους και θα περάσω από το ταμείο θα ενημερώσω τι ισχύει σχετικά.
  10. Αγαπητοί συνάδελφοι, μετά από εξάταση ορθοπεδικού πήρα παραπεμτικό για πελματογράφημα το οποίο και πραγματοποίησα. Προκύπτει ότι έχω σοβαρό θέμα με τα πέλματα μου (υπερπρηνισμός) με αποτέλεσμα να πρέπει να κατασκευάσω ειδικούς πάτους. Μπορεί να μου πει κάποιος αν και μέχρι ποιο ποσό το ταμείο μου καλύπτει πελματογράφημα και ορθοπεδικούς πάτους? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. Παράλληλα με την ανωτέρω ερώτηση, γνωρίζει κανείς πόσες φυσιοθεραπείες μου καλύπτει το ταμείο το χρόνο? Και μετά από πόσους μήνες μπορώ να τις πληρωθώ αφού τις κάνω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  12. Ευχαριστώ όλους του φίλους μηχανικούς για τις απαντήσεις τους !!!
  13. Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα και καλώς σας βρηκα, Είμαι μηχανικός (ΗΜΜΥ - ΕΜΠ) και γραμμένος εδώ και 4 χρόνια στα ταμεία ΤΕΕ - ΤΣΜΕΔΕ. Δεν ασχολούμαι με τεχνικά έργα αν και εργάζομαι σε άλλα πεδία που δεν περιλαμβάνουν το αντικείμενο του ηλεκτρολόγου μηχανικού. Μέχρι τώρα εργαζόμουν ως ελεύθερος επαγγελματίας (μπλοκάκι ..) αλλά από το νέο έτος θα εργαστώ ως μισθωτός. Δεδομένου ότι άλλαξε η μορφή εργασίας μου αλλά ακόμα και με μπλοκάκι δεν ισχύει πλέον ο "μαγικός συντελεστής", το γεγονός ότι είμαι στο ΤΕΕ - ΤΣΜΕΔΕ είναι περισσότερο μειονέκτημα για μένα πλέον? Π.χ. ο δυνητικός εργοδότης (ειδικά αν απασχοληθώ σαν μισθωτός) έχει να δαπανήσει περισσότερα για μένα σε σχέση με έναν εργαζόμενο που έχει καθαρά ΙΚΑ ή ΤΕΒΕ? Υπάρχει δυνατότητα να απεμπλακώ από το ταμείο ??? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. ───────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Chilon
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.