Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

epetrou

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

epetrou's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα και εγώ τη βοήθειά σας... Έχω περίπτωση κτιρίου που στην οικ. άδεια αναφέρεται κτίριο γραφείων και καταστημάτων, με καταστήματα στο ισόγειο και γραφεία στους υπόλοιπους ορόφους. Στο ισόγειο αντί για κατάστημα όμως χρησιμοποιείται ο χώρος ως γραφείο και έχουν γίνει εσωτερικές διαρρυθμίσεις με κινητά χωρίσματα (με διαφορετική διαρρύθμιση από ό,τι φαίνεται στην άδεια). Από ό,τι αντιλαμβάνομαι, η περίπτωση αυτή υπάγεται στην Απόφαση 48669/89, σωστά? Δεν αντίκειται στις γενικές κ πολεοδομικές διατάξεις και στον κτιριοδομικό, δε συνεπάγεται μεταβολή τιμής μονάδας όγκου και δε δημιουργούνται πρόσθετες θέσεις στάθμευσης (αφού τα καταστήματα προϋποθέτουν περισσότερες θέσεις στάθμευσης από τα γραφεία). Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν χρειάζεται να γίνει κάποια ενέργεια σε αυτή την περίπτωση?
  2. Έχω ακριβώς μία τέτοια περίπτωση με ξενοδοχειακό συγκρότημα εκτός σχεδίου (ξενοδοχείο και μπανγκαλόουζ), το οποίο δε λειτουργεί πλέον. Ο πελάτης μου έχει ένα από τα μπάνγκαλόουζ τα οποία σημειωτέον έχουν πουληθεί όλα και χρησιμοποιούνται σαν εξοχικές κατοικίες. Νομίζω συμφωνώ με τον akius ότι εφόσον γραφεία γίνονται κατοικίες, γιατί όχι και αυτό? Έχει κάποιος συνάδελφος άλλη άποψη?
  3. Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Faethon11. Επομένως τι εννοεί? Πότε θεωρείται καθυστερημένη η καταβολή των δόσεων και θα γίνεται προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης?? Αφού δεν ορίζεται πότε πρέπει να τις δίνεις...???! Εννοεί αν έχει λήξει η τελική ημερομηνία?
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα, Στο Ν.4014 (αυθαίρετα) αναφέρεται στο άρθρο 24 8γ.: "Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής των παραπάνω δόσεων επιβάλλεται προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Η ίδια προσαύξηση επιβάλλεται σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής των δόσεων των προστίμων, που επιβάλλονται δυνάμει των διατάξεων του ν. 3843/2010, μόνο για τις καθυστερούμενες μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος δόσεις. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής της πρώτης δόσης ή μη καταβολής τριών συνεχόμενων δόσεων ο υπόχρεος εκπίπτει του δικαιώματος της υπαγωγής στη ρύθμιση." Στο Ν.3843, από ό,τι έχω διαβάσει (και έχω ρωτήσει και στην πολεοδομία), πουθενά δεν αναφέρεται ότι οι δόσεις πρέπει να είναι μηνιαίες, μόνο η καταληκτική ημερομηνία της πρώτης δόσης και η ημερομηνία που πρέπει να έχουν πληρωθεί όλες οι δόσεις του ειδικού προστίμου. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος κάτι για το θέμα αυτό?
  5. salpigoal ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση... (σκέψου τον είχα βάλει να μου συμπληρώσει τα στοιχεία του μόνος του κ το ξέχασε...!)
  6. Καλησπέρα σε όλους. Στο σύστημα πληρωμής του ΤΕΕ για την αμοιβή για ρύθμιση ημιυπαίθριου χώρου, έγινε λάθος στα στοιχεία του ιδιοκτήτη... Συγκεκριμένα μόλις με ενημέρωσε πως έχει 2 μικρά ονόματα που αναγράφονται στην ταυτότητά του, ενώ εγώ έχω περάσει μόνο το πρώτο. Η εντολή αμοιβής έχει βγει και έχει ήδη κατατεθεί και το ποσό στην Εθνική. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν θα δημιουργηθεί κάπου πρόβλημα? Ή αν πρέπει να κάνω κάποια διορθωτική ενέργεια?
  7. Καλημέρα σε όλους. Έχω την εξής ερώτηση: μου έχει τύχει τακτοποίηση σε πολυκατοικία που ανήκει σε τεχνική εταιρεία. 1. η αίτηση είναι στο όνομα της εταιρείας? 2. οι υπεύθυνες δηλώσεις των ιδιοκτητών είναι των νόμιμων εκπροσώπων. Θα πρέπει να είναι επικυρωμένες για το γνήσιο της υπογραφής απο ΚΕΠ? Δεν το είδα να αναφέρεται πουθενά αυτό (μόνο για την εξουσιοδότηση διάβασα στην εγκύκλιο 5 (άρθρο 5 παρ.2)
  8. Καλησπέρα, έχω διαβάσει όλο το θέμα, αλλά για να βεβαιωθώ, έχω την εξής ερώτηση: Έχω κάνει αλλαγή μοντέλου στο φορητό υπολογιστή (από sony σε mac). Πέρα από την ερώτηση 3.1.7 και την τεκμηρίωση στο βήμα 3.2.2 στις παρατηρήσεις, μπορώ να αλλάξω με κάποιο τρόπο τον πίνακα στο βήμα 4, όπου εξακολουθεί να αναγράφεται το sony αντί για το mac (γιατί δεν βρίσκω πως)?? Πρέπει να κάνω κάποια άλλη ενέργεια? Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.