Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κώστας Πανταζής

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Κώστας Πανταζής

  1. Συνάδελφοι καλημέρα, Σε ακίνητο με τμήμα εντός ορίων οικισμού και τμήμα εκτός σχεδίου, υπάρχει παλιά οικοδομική άδεια για ισόγεια κατοικία, αλλά και αρκετά τμ αυθαίρετων κατασκευών που έγιναν εκ των υστέρων και πριν το 2011. Ο πελάτης μου ζήτησε να περιφράξει το οικόπεδο στο σύνολό του. Μπορώ να εκδώσω ΕΕΜΚ με τα παραπάνω δεδομένα ή πρέπει να προηγηθεί η τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων. Ποια είναι η γνώμη σας? Επίσης η απόσταση του εκτός σχεδίου τμήματος από τη θάλασσα είναι μικρότερη από 500μ! Ευχαριστώ! Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα - akis73
  2. Θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος να ενημερώσει σχετικά με την αμοιβή της διαδικασίας ανάρτησης ενός εξαρτημένου και ψηφιακά υπογεγραμμένου τοπογραφικού διαγράμματος στην πλατφόρμα της Ελληνικό Κτηματολόγιο? Είναι μια διαδικασία που πλέον απαιτείται και σίγουρα είναι επιπλέον χρόνος εργασίας για την ορθή δομή και σύνταξη των σχεδίων μας.
  3. Γνωρίζει κάποιος να μας πει με τι έγγραφο μπορούμε να αποδείξουμε την καλλιέργεια μας ώστε να εξαιρεθεί το αγροτεμάχιο και να μπορέσει να βγεί η άδεια περίφραξης??
  4. Συνάδελφοι καλημέρα!! Εχω προβληματιστεί ιδιαίτερα με το σκεπτικό της Υ.ΔΟΜ. όπου υπέβαλα φάκελο για έκδοση Α.ΔΟΜ. σε οικόπεδο εντός ορίων οικισμού με επιφάνεια οικοπέδου 200.08τμ. Οπως ορίζει το ΦΕΚ 289/04.11.2011 (νέοι όροι δόμησης οικισμών) αν το οικόπεδο είναι μεγαλύτερο των 200τμ, συγκεκριμένα ....γ) Για γήπεδα μικρότερα των 200 τ.μ. ορίζεται σ.δ 1,0 και προκειμένου να είναι δυνατή η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση συνολικής επιφανείας 200 τ.μ. η κάλυψη επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερη του 60% χωρίς σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το 70% της επιφανείας του γηπέδου. Το ερώτημα εδώ είναι προφανές νομίζω: Τι δόμηση έχει το οικόπεδο?? Γνωρίζοντας από τα σχολικά μου χρόνια ότι το 200.08 είναι μεγαλύτερο του 200 έβαλα στο Δ.Κ. δόμηση οικοπέδου 240τμ όπως ορίζεται από το ΦΕΚ για την παραπάνω κατηγορία. Το αποτέλεσμα ήταν να μου επιστραφεί το Δ.Κ. προκειμένου να διορθώσω τη δόμηση στα 200τμ. Ξέρεις κάποιος να μου απαντήσει σχετικά?
  5. Συνάδελφε dimitris GM ευχαριστώ για την απάντηση! Η έκταση που έχει απομείνει είναι γεωργική σύμφωνα με την πράξη χαρακτηρισμού του Δασαρχείου η οποία έχει τελεσιδικίσει. Το θέμα όμως εδώ δημιουργήθηκε από λάθος μεταβίβαση ολόκληρου του αγροτεμαχίου, κατόπιν της ημερομηνίας κήρυξης της αναδασωτέας έκτασης. Αυτό σημαίνει όπως καταλαβαίνεις ότι στο συμβόλαιο αναγράφονταν λάθος έκταση από καιρό.... Σ ευχαριστώ και πάλι!!
  6. Συνάδελφοι γεια σας! Ένα θέμα που αντιμετώπισα πρόσφατα είναι το εξής: Σε αγροτεμάχιο 10 στρεμμάτων στο οποίο έγινε αίτηση για πράξη χαρακτηρισμού και από το δασαρχείο περάστηκε επάνω στο τοπογραφικό η γραμμή της αναδασωτέας έκτασης (από πρόσφατη κήρυξη αναδασωτέας έκτασης) το εναπομένον τμήμα είναι 6 και πλέον στρέμματα. Όμως η συμβολαιογράφος μου ζήτησε να ερευνήσω αν αυτή η κήρυξη, αφού είναι και πρόσφατη αποτελεί (συνιστά) κατάτμηση και άρα το εναπομένον τμήμα είναι μη άρτιο παρά την έκτασή του. Απ όσο έψαξα αυτό ισχύει διότι οι αναδασωτέες εκτάσεις θεωρούνται πλέον δημόσιες εκτάσεις εξ αρχής. Γνωρίζει κανείς τη σχετική νομοθεσία για το θέμα?? Σας ευχαριστώ!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.