Μετάβαση στο περιεχόμενο

nantias

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

nantias's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για βοήθεια δες και την παρακάτω γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. 374/2003 - Αυτοδίκαιη ανάκληση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης που επεβλήθη λόγω δημιουργίας ζώνης παραλίας.
  2. Η τροποποίηση του άρθρου 5 του Ν. 2971/2001 έγινε με το άρθρο 113 του Ν.3978/2011. ΦΕΚ Α 137 - 16.06.2011 στο Εθνικό Τυπογραφείο
  3. Καλημέρα. Δεν το έχω βρει στο διαδίκτυο. Το έμαθα από την Κτηματική Υπηρεσία. Σχετικό είναι το αριθμ. Δ6Α10712437/ΕΞΔ011/1-5-2011 έγγραφο της Δ/νσης Οργάνωσης του Υπ. Οικονομικών (τηλ. 2103311291). Με ένα ερωτηματικό για τον αριθμ. πρωτ. γιατί δεν φαίνόταν καλά ο αριθμός του στη φωτοτυπία που είχαν εκεί. Πάντως με το έγγραφο αυτό έστελναν την συγκρότηση των επιτροπών για την Αττική ως υπόδειγμα και για τις άλλες περιοχές.
  4. Για την έκδοση οικοδομικής άδειας θα πρέπει να απέχει το γεωτεμάχιο (ακίνητο) 100 μ. από την ακτογραμμή για να μην απαιτείται ο καθορισμός των οριογραμμών αιγιαλού κ.λ.π. Δεν αναφέρεται πουθενά στον Ν.2971/2001 η περίπτωση για υψόμετρο μεγαλύτερο από 12 μ. ή άλλο. Θέλει προσοχή η περίπτωη αυτή γιατί από τον νόμο προβλέπονται κυρώσεις τόσο για τον μηχανικό που υπογράφει την οικοδομική άδεια όσο και για τον υπάλληλο που συναινεί σε αυτή αν εκδοθεί σε περιοχή που δεν έχει καθοριστεί ο αιγιαλος και η απόσταση από την ακτογραμμή είναι λιγότερο από 100 μ. Επειδή όλο και κάποιος γείτονας θα ενοχληθεί από την οικοδομή, κάποιος περαστικός θα ζηλέψει κ.λ.π. μια επίσκεψη από την αστυνομία θα γίνει και τότε η κτηματική θα πρέπει να αναφέρει ότι στην περιοχή δεν έχουν καθοριστεί οι οριογραμμές και επομένων η κατασκευή δεν είναι νόμιμη. Με εκτίμηση.
  5. Γειά σας. Το νεώτερο είναι ότι μόλις κυκλοφόρησαν οδηγίες από το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα μέλη των επιτροπών και υπόδειγμα αποφάσεων. Μέχρι να συγκροτηθούν βέβαια τα συλλογικά όργανα (είναι και το καλοκαίρι στη μέση) δεν θα πάρει κάνα δήμινο; Πάει το 2011 λοιπόν.
  6. Βέβαια, για το πόσο αμερόληπτο είναι το ΓΕΝ έχω πάρα πολλές ενστάσεις. Καλύτερο θα ήταν νομίζω να υπάρχει η γνωμοδότηση του ΓΕΝ που έχει μεγάλη εμπειρία, να λαμβάνεται υπόψη της επιτροπής που κάνει την αυτοψία και έχει καλυτερη άποψη για την περιοχή που γίνεται ο καθορισμός αλλά όχι να απαιτείται η "σύμφωνη γνώμη". Οπως είναι σήμερα η κατάσταση έτσι και η επιτροπή και το ΓΕΝ έχουν διαφορετικές απόψεις ακόμα και σε μικρές λεπτομέρειες χωρίς ο ένας ν αμπορεί να πείσει τον άλλο, ο καθορισμός δεν προχωρά. Το συνηθέστερο βέβαια από την αμπιρεία μου είναι ότι το ΓΕΝ εμμένει σε απαρχαιωμένες και μη σύμφωνες με το νόμο απόψειςχωρίς να εξετάζει ουσιαστικά την άποψη της επιτροπής. Με εκτίμηση
  7. Αν το δεύτερο - πίσω γεωτεμάχιο είναι αναξάρτητο και απέχει από την ακτογραμμή περισσότερο από 100 μ. δεν χρειάζεται να προηγηθεί η χάραξη των οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας για την έκδοση οικοδομικής άδειας σε αυτό. Την απόσταση την πιστοποιεί ο μηχανικός που συντάσει το τοπογραφικό διάγραμμα.
  8. Συνήθως στα διαγράμματα του αναδασμού εμφανίζεται το κανάλι και ο αγροτικός δρόμος ως ένα με ξεχωριστό κωδικό και χαρακτηρισμένος στους πίνακες ως κοινόχρηστος χώρος. Σίγουρα πάντως έργο του αναδασμού δεν ανήκει στην ιδιοκτησία, τα ακριβή της όρια και η έκτασήτης δίνεται στο κτηματολογικό πίνακα του αναδασμού και στο τοπογραφικό διάγραμμα που τον συνοδεύει.
  9. Οι πυκνότητα των στάσεων, ταχυμετρικών, τα κτηματογραφικά κ.λ.π. πρέπει να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές που αναφέρονται στο Π.Δ. 696/1974. Στον 2971 του 2001 αναφέρεται ότι το υψομετρικό και κτηματογραφικό διάγραμμα πρέπει να είναι σε κλίμακα τουλάχιστον 1:1000 και να είναι εξαρτημένο από το τριγωνομετρικό δίκτυο της χώρας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει βγει η υπουργική απόφαση οπότε οι ειδικές προδιαγραφές των διαγραμμάτων είναι αυτές που ορίζονται σε παλαιότερη εν ισχύ διαταγή που είναι το προαναφερόμενο Π.Δ.
  10. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση που να καθορίζει τις προγιαγραφές. Μέχρι την έκδοσή της ισχύει το Π.Δ. 696/1974, σε συνδιασμό με το Ν.2971/2001.
  11. Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, ΕΜΠ/1992
  12. Τα στοιχεία του αναδασμού υπάρχουν στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας που βρίσκεται το αγροτεμάχιο ή στην τοπογραφική υπηρεσία της Νομαρχίας. Από την τοπογραφική θα προμηθευτείς τοπογραφικό διάγραμμα, και πίνακα με συν/νες οροσήμων κ.λ.π
  13. Καλησπέρα. Μην ξεχνάτε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Με την οικονομική κρίση που υπάρχει όποιος έχει κάποιο οικόπεδο που δεν το χρησιμοποιεί και δεν είναι στον κύριο τόπο κατοικίας του μάλλον δεν έχει κανένα όφελος να το κρατάει. Να το έχει μόνο για να πληρώνει φόρους όταν τα χρήματα που θα πάρει από την πώληση μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κάπου αλλού; Οπως είναι γνωστό η προσφορά ρίχνει τις τιμές οπότε εκτιμώ ότι στην επαρχία κυρίως οι τιμές θα πέσουν.
  14. Εγώ έκανα Master στο The University of Nottingham και μου έρεσε σαν πόλη. Ειναι στο κέντρο της Μ. Βρετανίας αρκετά οικονομική Πόλη για Αγγλία, 2 ώρες με το τρένο από το Λονδίνο και μεγάλη δυνατότητα για εξορμήσεις σε διάφορα μέρη της Αγγλίας αν σου αρτέσουν τα μικροταξιδάκια (Lake district, peak district, sherwood forest κ.λ.π.). Το IELTS θα το χρειαστείς σίγουρα. Καλες σπουδες
  15. Σύμφωνα με την Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους βγαίνει κανονικά η οικοδομική άδεια. Η Γνωμοδότηση είναι η 374/2003 και την βρίσκεις στο nsk.gr. Η παραλία χρειάζεται να επανακαθοριστεί αλλά ο αιγιαλός ισχύει κανονονικά. Για την έκδοση της οικοδομικής άδειας χρειάζεται να υπάρχει καθορισμένος αιγιαλός και δεν είναι απαραίτητη η χάραξη της οριογραμμής παραλίας που μπορεί να υπάρχει μπορεί και όχι. Αλλωστε την ευθύνη για την απαλλοτρίωση της παραλίας την έχει η πολεοδομία και η αρση της απαλλοτρίωσης έγινε γιατί δεν ενέργησε ώστε να υλοποιηθεί η παραλία μέσα στο χρονικό όριο που έπρεπε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.