Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

submarine

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

submarine's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν το ήξερα αυτό. Η συμβολαιογράφος μου είπε οτι θα γράψω μόνο για τις πρασιές, για τα σημεία που συστήθηκαν ως θέσεις στάθμευσης. Πρέπει να μπω στο κάθε διαμέρισμα να ελέγξω όλες τις ιδιοκτησίες? Ή απλά να τσεκάρω όλους τους κοινόχρηστους χώρους? Και με την αμοιβή τι γίνεται?
  2. Καλησπέρα, μου ζητήθηκε για μια οικοδομή, βεβαίωση ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες στην πρασιά, γιατί θέλουν να οριοθετήσουν θέσεις στάθμευσης. Η συμβολαιογράφος μου είπε ότι θα πρέπει να μπουν τα ονόματα όλων των ιδιοκτητών. Η ερώτηση είναι αν υπάρχει μια νορμάλ αμοιβή γι'αυτό και κυρίως που κόβω την ΑΠΥ? Ευχαριστώ!
  3. Έχω την εξής περίπτωση.. σε ρετιρέ (οικοδομή του 90) ο ιδιοκτήτης κατασκεύασε μια πέργκολα το 2005 με τέντα για σκίαση, χωρίς άδεια. Για το διαμέρισμα έγινε καταγγελία για υπέρβαση στα τετραγωνικά,κάτι που όντως ισχύει. (ο ιδιοκτήτης αγόρασε το διαμέρισμα χωρίς να γνωρίζει οτι χτίστηκε παράνομα μέρος του εξώστη). Κατά τον επιτόπιο έλεγχό της, η πολεοδομία διαπίστωσε και την ύπαρξη της πέργκολας και το σημείωσε. Το παράνομο δωμάτιο θα τακτοποιηθεί με τον νόμο για τα αυθαίρετα. Για την πέργκολα περναει επαε σε 2 βδομάδες και του είπαν ότι πρέπει να βγει κανονική άδεια. Μικρης κλίμακας ειναι μέχρι 1ο όροφο. Προς το παρόν ο ιδιοκτήτης ξήλωσε την τέντα, για την έκδοση αδειας όμως έχω τις ενστάσεις μου.. πέρα από το ότι ειναι χρονοβόρο, έχει νόημα να βγει η άδεια τωρα για υφιστάμενη κατασκευή και ενώ έχει γίνει ήδη καταγγελία; Εγώ θα πρότεινα να νομιμοποιήσουμε και την πέργκολα σαν αυθαίρετη κατασκευή με τον νόμο που όλοι περιμένουμε. Ας μου προτείνει κάποιος αν γνωρίζει κάτι παραπάνω! ευχαριστω!!
  4. ακομα δεν καταλαβα πως ενω άρχισα να διαβάζω για τους Η/Χ στο φορουμ κατέληξα να διαβάζω σπαζοκεφαλιες..εντάξει ..να πω την αλήθεια δεν είχα και πολυ όρεξη σημερα!
  5. Στα στοιχεία της κάτοψης έχει Η/Χ = ...τόσα τ.μ ,νούμερο μεγαλύτερο απο τον ημιυπαίθριο/δωμάτιο. Στο Δ.Κ στις αναλυτικές πράξεις υπολογιζει ως Η/Χ και αυτές τις "λωρίδες". Για να καταλάβεις ακριβώς σε τι αναφέρομαι, στα αρχικά σχέδια η τοιχοποιία είναι περασιά στην μέσα πλευρά των υποστυλωμάτων. Για να μην χαλάσει η όψη του κτιρίου χτίστικαν περασιά με την έξω πλευρά..Έτσι προέκυψαν αυτές οι παρανομες λωρίδες..και αυτή η μετακίνηση φαίνεται στα σχέδια..Προκύπτει ενα εμβαδό της τάξης 0,25μ Χ (τα τρεχούμενα μέτρα της όψης) ..ελπίζω να το έκανα πιο κατανοητό ..και ευχαριστώ!
  6. καλησπερα,μια ερωτηση κι απο μενα.. στην περίπτωσή μου εκτός του Η/Χ που φαίνεται στη κάτοψη, στο άθροισμα των τετραγωνικών Η/Χ έχουν υπολογιστεί και περίπου 5 τ.μ που προέκυψαν από μετακίνηση της εξωτερικής τοιχοποιίας κατα 30εκ προς τα έξω σε όλη τη φάτσα του κτιρίου. Αυτές τις παράνομες "λωρίδες" τις συμπεριλαμβάνω στη τακτοποίηση?
  7. Καλημερα συνάδελφοι, έχω μια τακτοποίηση στη Πεύκη,τα σχέδια είναι σφραγισμένα από πολεοδομία Αγ. Παρασκευής το 2002.ο μηχανικός που έβγαλε την άδεια τότε μου είπε οτί πλέον ανήκει στο Περισσο.χρειάζομαι σφραγίδα απο τη πολεοδομία στο περισσό για να ξεκινήσω τη διαδικασία ή ειμαι οκ?
  8. Καλησπέρα κι από μένα.Πρόσφατα έκανα μια δήλωση στατικής επάρκειας για χώρο προοριζόμενο για φροντιστήριο.Κτίριο του 1931,σχέδια στη πολεοδομία δεν υπηρχαν φυσικά.Βρηκα σχέδια από τον ιδιοκτήτη,το κτίριο έχει προβλεψη για αλλους 2 ορόφους.Πέρυσι ούτε που θα το σκεφτόμον να βάλω υπογραφή σε τέτοιο κτίριο.Τώρα δυσκολεύτηκα να πω όχι.Έκανα μια αποτύπωση του χώρου και έδειξα κάποια πραγματα που απαιτεί η νομοθεσία για τα φροντιστήρια (είμαι εκτός γραφείου για να την επισηναψω,αλλά καποια βασικά είναι εμβαδό αίθουσας >14μ2, οι πόρτες να ανοίγουν προς τα έξω κα).Καλό είναι στην αποτύπωση να βάλεις ό,τι βλέπεις.Εγώ τους έβαλα να αλλάξουν τις πόρτες (άνοιγαν προς τα μέσα) και μετά προχώρησα.Είναι ψαρωτικό να δείξεις οτι ξέρεις τις προδιαγραφές αν και δεν είναι δική μας αρμοδιότητα.Εμείς πληρωνόμαστε για να αποτυπώσουμε αυτά που βλέπουμε. Στη υπεύθυνη δήλωση έγραψα οτί το κτίριο επαρκεί στατικά για τα φορτία με τα οποία έχει υπολογιστεί. Τέλος πήρα και μια βεβαίωση από τη πολεοδομία οτί στη περιοχή μπορεί να λειτουργήσει φροντιστήριο.Ζήτησα και πήρα 1000Ε. Απ' ό,τι ξέρω πήρε την άδεια από τη δευτεροβάθμια.Ελπίζω να βοήθησα.
  9. Λοιπόν δέχτηκα κι εγώ αιφνιδιαστικό έλεγχο (περιμένω τη πρώτη δόση), και όλα καλά. Ήρθε πρωινή ώρα και μου λέει ο τύπος: κανονικά πρέπει να έρθουμε απόγευμα και κατόπιν συνεννοήσεως, απλά έτυχε να περνάω από δω και σκέφτηκα να τελειώνουμε.γι'αυτό να γράψω οτί πέρασα απογευματινή ώρα.. έλα πες την αλήθεια..μήπως για να πληρωθείς υπερωρία;..σκέφτηκα αλλά δεν το είπα.Φυσικά, απάντησα!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.