Μετάβαση στο περιεχόμενο

imichos

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

imichos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής; Σε περίπτωση που ένα οικόπεδο εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης το 1989, με αποτέλεσμα να ρυμοτομείται και να έχει εισφορά σε γη και χρήμα και το 1992 ανεγέρθηκε σ' αυτό αυθαίρετα διώροφη οικοδομή, με συνεπεία τμήμα της να βρίσκεται εντός του παραπάνω ρυμοτομούμενο τμήματος του οικοπέδου, μπορεί να ενταχθεί στο Ν. 4178/2013; Διότι στην εγκύκλιο 3/13 της Δ/νσης Ο.Κ.Κ. αναφέρει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις το αυθαίρετο κτίσμα πρέπει να προϋπάρχει της έγκρισης της απαλλοτρίωσης (που στην παρούσα περίπτωση φαντάζομαι η έγκριση της απαλλοτρίωσις ταυτίζεται με την ένταξη του οικόπεδου στο σχέδιο πόλης), ενώ διαβάζοντας την παρ 2α του άρθρου 2 του Ν. 4178/2013 δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Σας ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα Περίπτωση οικοδομής με χρήση κατοικίας και με οικοδομική άδεια. Το οικόπεδο στην οικοδομική άδεια έδειχνε 500 τμ.. Στην πραγματικότητα ο ιδιοκτήτης έχει περίπου 850 τμ (σύμφωνα με τα συμβόλαια αγοράς), 350 τμ. δηλαδή όμορα των 500 τμ, αλλά δεν τα έδειξε στην οικοδομική άδεια. Η οικοδομή όμως κατασκευάστηκε σε θέση που σήμερα, τμήμα της δεν είναι στα όρια του οικοπέδου της άδειας (500 τμ), αλλά μπαίνει ένα μικρό τμήμα και μέσα στα όρια του υπόλοιπου οικοπέδου (του ιδίου πάντα ιδιοκτήτη). Επίσης μεσα στα υπόλοιπα 350 τμ. ο ίδιος έχτισε και μια μικρή αποθήκη που δεν πληρεί την πλάγια απόσταση απο το το τελικό όριο του οικοπέδου και δεν μπορεί να δηλώθεί σαν κατηγορία 3 λόγω ύψους (2.65 μ.). Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Η υπέρβαση δόμησης και κάλυψης του παραπάνω τμήματος της κατοικίας και της αποθήκης θα υπολογιστούν σε σύγκριση με τα μέγιστα επιτρεπόμενα που ισχύουν σήμερα για το οικόπεδο της οικοδομικής άδειας (500 τμ); Υπάρχει παραβίαση των πλάγιων αποστάσεων; και άν ναι, πως θα την υπολογίσω, δεδομένου οτι το παραπάνω τμήμα ναί μεν εχει ξεφύγει απο τα όρια της άδειας, αλλά στην πραγματικότητα κολάει με το τελικό όριο του οικοπέδου; Υπάρχει παραβίαση των πλάγιων αποστάσεων και για την αποθήκη; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
  3. θα ήθέλα να ρωτήσω εαν έχει κανείς δηλώσει στέγαστρο αντλιών πρατηρίου υγρών καυσίμων και τι αναλυτικό προυπολογισμό έχει δηλώσει.
  4. δηλαδή αν δηλώσω ένα διώροφο χωρίς οικοδομική άδεια μεσα σε σχέδιο πόλης το 1984, τους εξώστες του δεν θα πρέπει να τους δηλωσουμε?
  5. Συνάδελφοι επειδή χάθηκα, εξώστης που υπερβαίνει το 10 % της διάστασης του και βρίσκεται έξω απ ρ.γ=ο.γ. τακτοποιείται με αναλυτικό'? Ευχαριστώ.
  6. Οχι δεν υπαρχει πρασια και γι αυτο εχω αγχωθει με αυτο το ατιμο το ερκερ διαστασεων 0,25Χ5,00 μ.
  7. Και ξαναρωταω τι γινεται σε μια τριωροφη οικοδομη που κατασκευαστηκε το 1977 χωρις οικοδομικη αδεια και σε ενα σημειο του περιγραμματος του καθε οροφου υπαρχει ενα ερκερ παχους 25 εκ. (ουσιαστικα το παχος του τοιχου), μπορω να το χρησιμοποιησω σαν κατηγορια 3 (επειδη πληρει τις προδιαγραφες της) και το υπολοιπο τμημα σαν κατηγορια 2 ή επειδη δεν υπαρχει οικοδομικη αδεια δεν μπορω να παιξω με κατηγορια 3?
  8. Συναδελφοι θελω να ρωτησω τι γινεται σε μια τριωροφη οικοδομη που κατασκευαστηκε το 1977 χωρις οικοδομικη αδεια και σε ενα σημειο του περιγραμματος του καθε οροφου υπαρχει ενα ερκερ παχους 25 εκ. (ουσιαστικα το παχος του τοιχου), μπορω να το χρησιμοποιησω σαν κατηγορια 3 (επειδη πληρει τις προδιαγραφες της) και το υπολοιπο τμημα σαν κατηγορια 2 ή επειδη δεν υπαρχει οικοδομικη αδεια δεν μπορω να παιξω με κατηγορια 3?
  9. Συναδελφοι θελω να ρωτησω τι γινεται σε μια τριωροφη οικοδομη που κατασκευαστηκε το 1977 χωρις οικοδομικη αδεια και σε ενα σημειο του περιγραμματος του καθε οροφου υπαρχει ενα ερκερ παχους 25 εκ. (ουσιαστικα το παχος του τοιχου), μπορω να το χρησιμοποιησω σαν κατηγορια 3 (επειδη πληρει τις προδιαγραφες της) και το υπολοιπο τμημα σαν κατηγορια 2 ή επειδη δεν υπαρχει οικοδομικη αδεια δεν μπορω να παιξω με κατηγορια 3?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.