Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

margaritta

Core Members
  • Περιεχόμενα

    224
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by margaritta

  1. Καλησπέρα, θα μπορούσατε να με κατατοπίσετε λίγο καθώς δεν έχω βγάλει μικρής κλίμακας πρόσφατα, πελάτης θέλει να χωρίσει ένα διαμέρισμα 180τ.μ. που ανήκει σε 3 αδέρφια σε 3 διαμερίσματα των 60τ.μ. το κάθε ένα. Δηλαδή από 1 κουζίνα θα έχει 3, από 2 μπάνια θα έχει 3, από μία είσοδο θα έχει 3 κ.ο.κ.Σε αυτή την περίπτωση βγάζω άδεια μικρής κλίμακας? 48ωρη? Πρώτα βγάζω την άδεια και μετά γίνεται αλλαγή συμβολαίου? Έχει κάποιος μία σχετική εμπειρία στο θέμα? Ευχαριστώ πολύ.
  2. Αυτό σκεφτόμουν και εγώ kan62, γιατί και εγώ είχα παρόμοια συζήτηση στην πολεοδομία όπου πάνω από το μέγιστο ύψος του κτιρίου που εξαντλούσα μου μετρήσανε τη στέγη από την κρέμαση του δοκαριού στο χαμηλότερο της σημειο. Το δακάρι ήταν 60αρι, οπότε μέσα στην άκρη της στέγης έμενε καθαρό ένα 0,40 αυτό ήταν στέγη. Πολλές φορές όμως τις ξύλινες τις κάναν πιο ψηλές στις άκρες τους οι τεχνίτες πχ αν έχω ξύλινη δίριχτη στέγη με ψηλότερο σημείο 2,00μ και χαμηλότερο στις άκρες της 0,90 σοφίτα δεν θεωρείται ο χώρος κάτω από αυτή?
  3. Εννοείς ότι δεν με απασχολεί το 50% του εμβαδού της υποκείμενης κάτοψης? Ναι όντως αντί να διαβάσω τον ορισμό διάβαζα τον συντελεστή σχετικά με το πότε δεν μετράει η σοφίτα στη δόμηση...Ευχαριστώ πάρα πολύ. Αρα δεν λεει κάτι για ύψος απλά ότι πρέπει να βρίσκεται εντός του ύψους της επικλινούς στέγης του κτιρίου τώρα πόσο πρέπει να είναι τα χαμηλά σημεία της σοφίτας όπου εδράζεται η στέγη ορίζεται κάπου ή το τεκμηριώνω εγώ με την αυτοψία?
  4. Καλημέρα, έχω τακτοποιήσει με 4014 σοφίτα 80τ.μ. και το ονόμασα σοφίτα γιατί είναι εξολοκλήρου ξύλινη κατασκευή κάτω από τη στέγη με ψηλότερο σημείο στο κέντρο της 2,20 και χαμηλότερο δεξιά και αριστερά 0,90μ. Συμφωνα με Λεμπεση και νομοθετη αυτο το πράγμα ήταν σοφίτα. Οι ιδιοκτήτες μπήκαν σε δόσεις με ένα συνολικό πρόστιμο 6000 ευρώ. Διαβάζοντας τον 4178 βλέπω ότι για τον ορισμό της σοφίτας μας παραπέμπει στον ΝΟΚ. Εγώ δεν πληρώ την προυπόθεση του ΝΟΚ περί 1/2 εμβαδού της υποκέιμενης κάτοψης. Είναι δυνατόν να πρέπει να καταργήσω το συντελεστή 0,5 και να ενημερώσω τους πελάτες ότι το πρόστιμο τους θα διπλασιαστεί??Επειδή θυμηθηκαν μετα απο 2 χρονια να αλλαξουν τον ορισμο της σοφιτας? Πρέπει να το περάσω στον καινουριο νομο και αυτο με το συντελεστη τωρα με εχει μπλοκαρει. Πώς αντιμετωπισατε εσεις με τις σοφιτες αυτο το γεγονος?
  5. Καλησπέρα, Έχω μεταφορά περίπτωσης 4014 σε 4178 στην οποία δεν έχω αλλαγές σε τετραγωνικά αλλά πρέπει να αλλάξω το συντελεστή υπέρβασης δόμησης γιατί πλέον πάμε με χιλιοστά. Στον 4014 είχα έπίσης 2 πολύ μικρές πολεοδομικές παραβάσεις που στον καινούριο νόμο έχουν σίγουρα προυποογισμό κάτω από 15000 άρα συμψηφιζονται σε 1. Αν μειώσω τον αριθμό των πολεοδομικώ νπαραβάσεων ξέρει κανένας αν θα εχω επανυπολογισμό προστίμου? Εχει τύχει σε καποιον σαν περιπτωση?
  6. Πού τοποθετώ χρονικά μία κατασκευή που πριν το 1983 είχε αποπερατωμένο φέροντα οργανισμό και εσωτερική τοιχοποιία και το σημαντικότερο είχε τακτοποιηθεί και με Τρίτση? Το βάζω σαν αυθαιρετο προ του 1983? ή το βάζω ως λοιπές παραβάσεις με αναλυτικο προυπολογισμό τις εργασίες αποπεράτωσης λόγω του ότι ο Τρίτσης το καλύπτει?
  7. Καλησπέρα φίλοι μηχνολόγοι. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, γίνεται ενδοδαπέδια κάτω από ξύλινο καρφωτό δάπεδο ή πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο κολλητό?Θέλω να κάνω καρφωτό για να μη φορτίσω με πολύ βάρος την πλάκα η οποια είναι πολύ παλιά(γίνεται ανακαινιση) αλλά μόνο ένας θερματζής μου είπε ότι γίνεται.
  8. Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς τι γίνεται στην εξής περίπτωση? Ειχα τακτοποιησει ενα αυθαιρετο και αφου ο ιδιοκτητης ειχε πληρωσει το παραβολο πηγε με τη βεβαιωση που ειχα βγαλει τοτε και εκανε συνδεση στη ΔΕΗ. Εγω τον ειχα σε προσωρινη υποβολη. Στην πορεια ομως ανακαλυψα οτι ειχα κανει ενα λαθος και εκανα επαναυπολογισμο προστιμου με αποτελεσμα να μου βγει μικροτερο προστιμο (σημειωση τα τετραγωνικα δεν αλλαξαν απλα του εσβησα μια εξτρα παραβαση που δεν επρεπε να βαλω τελικα). Και του βγηκε υπολοιπο μηδεν. (ηταν 2500, ειχε πληρωσει παραβολο 2000, και με την εκπτωση 20% υπολοιπο μηδεν). Εκτός από το γεγονος οτι το τεε μου βγαζει υπολοιπο μηδεν ανεξοφλητο (τι να κανω να παω να καταθεσω 0,01 ευρω για να ξεκολλησει το συστημα?) θα εχω προβλημα που εκανε τη συνδεση με προστιμο διαφορετικο του τελικου? Γιατι ως γνωστον συνδεση ναι μεν μπορεις να κανεις στη φαση προσωρινης υπαγωγης, σε αυτην τη φάση ομως μπορει και ο μηχανικος να κανει αλλαγες οποτε υπαρχει η περιπτωση να αλλαξουν πραγματα...
  9. Την ενδοδαπέδια έχεις δίκιο θα μπει μάλλον σαν kcal συνολικά, αλλά τα γυάλινα στηθαια δε θα πρέπει να τα υπολογίσω κάπως? Τον αναλυτικό τον θέλω για δήλωση εργασιών αποπεράτωσης αυθαιρετου.
  10. Πώς υπολογίζω σε αναλυτικο προυπολογισμό την εξωτερική θερμομονωση απο τη στιγμή που δεν υπάρχει ως είδος εργασίας? Υπάρχουν κάπου νέες τιμές για μεταγενέστερες εργασίες του 89?Πχ θέλω και γυάλινα στηθαία και δεν υπάρχουν στον αναλυτικό του 89...Ούτε η ενδοδαπέδια θέρμανση..
  11. Πώς υπολογίζω σε αναλυτικο΄προυπολογισμό την εξωτερική θερμομονωση απο τη στιγμή που δεν υπάρχει ως είδος εργασίας? Υπάρχουν κάπου νέες τιμές για μεταγενέστερες εργασίες του 89?Πχ θέλω και γυάλινα στηθαία και δεν υπάρχουν στον αναλυτικό του 89...Ούτε η ενδοδαπέδια θέρμανση..
  12. Καλήμέρα, στα αρχεία που πρέπει να ανεβάσουμε δεν υπάρχει επιλογή για επισύναψη αναλυτικού προυπολογισμού. Δεν τον βάζουμε καθόλου στο σύστημα και αναφέρουμε στην τεχν. έκθεση πόσο βγαίνει συνολικά ή τον επισυνάπτουμε στην τεχνική έκθεση αναλυτικά με όλους τους υπολογισμούς μας?
  13. Απ ότι βλέπω οι απόψεις διίστανται και ο καθένας πράττει όπως νομίζει. Επίσήμα υπάρχει κάποια απάντηση, έχει διευκρινιστεί δλδ το θέμα? Κάνοντας μία αναζήτηση παλαιότερων απαντήσεων βλέπω ότι οι περισσότεροι συγκρίνουν με τα επιτρεπόμενα του οικοπέδου και δεν μπλέκουν καθόλου με τα χιλιοστά της κάθε ιδιοκτησίας.
  14. hello παιδια, κουστουμι επεσε βρε, και οχι δεν κανει δοντι, πέδιλο κάτω από το τοιχείο εννοώ σορυ έγραψα πεδιλοδοκο απο βιασυνη.
  15. Ναι φυσικά, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, πολυτιμος βοηθός, ελπίζω το πρόβλημα μου να διορθωθεί..
  16. Ε τι να σου λέω τώρα, μπλέχτηκαν πολλοί και έγινε λάθος. Έλειπα και γω 2 βδομάδες και όταν γύρισα τα βρήκα έτσι. (σε εταιρεία είμαι δεν είναι αποκλειστικά δική μου η κατασκευή και η επίβλεψη. Βασικά τους μπέρδεψε και το ότι η πεδιλοδοκός ήταν ένα μέτρο ενώ τα πέδιλα 0,70 αν και τους είχα πει ότι η πεδιλοδοκός είανι κάτω από το τιοχείο δεν επηρεάζει το βάθος...Αυτός κατέβηκε 0,30 εκ. περισσότερο γιατί είδε ότι η πεδιλοδοκός είανι 1,00 μέτρο αλλά δεν έδωσε την απαραίτητη σημασία στο 0,70 του πεδίλου, τι να σου πω, τώρα έγινε.. Δεν πειράζει αγαπητοί μου συνάδελφοι, ρωτήστε με άφοβα ότι θέλετε και κρίνετε με επίσης όσο θέλετε δεν με πειράζει! Εγώ τη γνώμη σας όσον αφορά τη λύση του προβλήματος μου θα κρατήσω, όσον αφορά τα υπόλοιπα... no problem!
  17. Άρα να κάνω καλό μπάζωμα και μετά να σκυροδετήσω χωρίς να βάλω τα σίδερα μέσα στα τοιχεία. Να μην αυξησω το ύψος πεδιλων και συνδετ.. kostoassid 'κορδονι' ?? jek τι εννοείς με το 'ελεύθερη? Το να μην μπουν τα σιδερα? Και κάτι τελευταιο, στη μελέτη είχε περιμετρικά πεδιλοδοκούς κάτω από τα τοιχεία και εσωτερικά πέδιλα στις κολώνες που ενωνονταν με συνδετήρια. Τα πέδιλα και τα συνδ. είχαν ύψος 0,70 οι πεδιλοδοκού 1,00μέτρο. Υπάρχει πρόβλημα που δεν είχαν το ίδιο ύψος ή έπρεπε απο την αρχή να είναι όλα 1,00 μέτρο?
  18. Καλή σας μέρα, θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας όσον αφορά το παρακάτω πρόβλημα. Φτιάχνω 2 οικοδομές, είμαι στο στάδιο της θεμελίωσης η κάθε μία έχει εμβαδόν πλάκας δαπέδου υπογείου (επί εδάφους δλδ περίπου 150 τ.μ.). Έχουμε κάνει λάθος στην εκσκαφή και σκάψαμε 40 εκατοστά πιο βαθιά με αποτέλεσμα τα πέδιλα και τα συνδετήρια να έχουν γίνει 40εκ. χαμηλότερα και για να πετύχω το σωστό ύωος πλάκας δαπέδου υπογείου να πρέπει να μπαζώσω 40 εκατοστά πάνω από τα συνδετήρια. Το μπάζωμα πάνω από τα συνδετήρια είναι κάτι που συνηθίζεται ή θα έχω πρόβλημα στο μέλλον λόγω καθιζήσεων? Ο μπετατζής μου επιμένει να αυξησουμε το ύψος το συνδετηρίων από 0,70εκ που είναι τώρα σε 1,10μ. έτσι ώστε να έρθει η πλάκα και να καθίσει επάνω τους. Να σημειώσω ότι η πλάκα θα γίνει με Φ10/15 και θα στερεωθούν με τρύπες στα περιμετρικά τοιχεία. Τι θα κάνατε εσείς? Ένα καλό μπάζωμα 0,40εκ. και την πλάκα απο πάνω? Θα αυξανατε το υψος των συνδ. και των πεδίλων? ??
  19. ευγενια82 ναι μπορείς. Επανέρχομαι στο έξής: Α και Β φάση στα εκτός σχεδίου θεωρείται άδεια? Γιατί η Γαρδίκη λέει ΟΧΙ μηχανικός στη ΔΟΚΚ λέει ΝΑΙ.
  20. Γιατί να μην μπορεί? 1 μέτρο είναι το πλάτος και 4 μέτρα είναι το μήκος στην κάτοψη. Δεν κάνει καμία στροφή είναι μία ευθεία σκάλα. Είναι πολλά τετραγωνικά ο κάθε όροφος και δεν με περιορίζει σε κάτι αυτός ο τύπος σκάλας. Τελικά πάντως μπορούμε να αφαιρέσουμε εώς 12 τ.μ. ανεξάρτητα από πόσα μέτρα είανι το κλιμακοστάσιο μας και δεν προσμετράμε το κλιμακοστάσιο που οδηγέι στο υπόγειο.
  21. Δηλαδή πλέον δεν ασχολούμαστε με το αν το κλιμακοστάσιο είναι στο υπόγειο ή όχι, το μετράμε πάντα και αφιαρούμε τα 12τ.μ.? Δλδ σε κατοικία που έχω με υπόγειο (γκαραζ και αποθηκευτικός χώρος), ισόγειο, πρώτος και δεύτερος όροφος θα μετρήσω: 1*4 που είνια το εμβαδόν του κλιμακοστασίου σε κάθε όροφο επί 4 (λόγω 4 σταθμών που έχω) και θα αφαιρέσω το 12? ή θα κάνω 1*4 επί 3 και δε θα βάλω το κλιμακοστάσιο του υπογείου?
  22. Συνάδελφοι, ίσως θα μπορούσαμε να αναφέρουμε χονδρικά κάποιες από τις σημαντικότερες διαφορές μεταξύ των δύο κανονισμών προς διευκόλυνση όλων μας, μπορεί και να μη βγει τίποτα αλλά μια προσπάθεια δε βλάπτει. Προς το παρόν έχω εντοπίσει, κατασκευή ράμπας - διαδρόμου για πρόσβαση ΑΜΕΑ απόσταση οροφής υπογείου από έδαφος 1,20μ τα 12 τ.μ. που δίνονται στα κλιμακοστάσια το πρόσθετο ύψος που δίνεται στα φυτεμένα δώματα (μόνο όταν δεν υπάρχει κάποια εγκύκλιος στην περιοχή που να λέει κάτι διαφορετικό) η τροποποίηση φυσικής στάθμης του εδάφους ακαλύπτων μέχρι +-1,00μ χονδρικά αυτά προς το παρόν από μένα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.