Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

anmakr

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από anmakr

  1. Για να αποδόθηκαν δύο ΚΑΕΚ σε μία συνεχόμενη όπως αναφέρεις έκταση, κάτι συμβαίνει . Να γινόταν το ανάποδο θα έλεγα λάθος.Αλλά γιατί να χωρίσει μία ενιαία έκταση σε δύο αυτοτελείς ιδιοκτησίες; Τέλος πάντων, έχουμε και λέμε

    α) Σε περιοχή όπου υπάρχει λειτουργούν κτηματολόγιο, για οποιαδήποτε χωρική αλλαγή απαιτείται διαγράμμα γεωμετρικών μεταβολών.

    http://www.ktimatologio.gr/ktima/_cm_admin/editor/uploads/files/kd_odhgia_4.pdf

     

    β) Αν η περιοχή είναι υπό κτηματογράφηση και βρίσκεσαι σε διαδικασία ανάρτησης , τότε γίνεται ένσταση κατά των στοιχειών της ανάρτησης. Βέβαια εφόσον ο ιδιοκτήτης δεν έχει υποβάλει δήλωση θα πρέπει να υποβάλει δήλωση (με συνημμένο τοπογραφικό ) και προφανώς με τα νέα στοιχεία θα μεταβληθούν και τα γεωτεμάχια.

  2. αν θέλετε να παίζετε με τις λέξεις κάντε το. Εγώ ήθελα απλά να τονίσω ότι το κομμάτι της Γεωπληροφορικής διδάσκεται και στο Πολυτεχνείο το ίδιο άρτια.

     

    editopografos έχω δει τον οδηγό σπουδών σας . Τα μαθήματα που υπάρχουν στον οδηγό σπουδών σας υπάρχουν όλα και στον αντίστοιχο του ΑΤΜ-ΑΠΘ. Αυτό εννοούσα. Επίσης πρόσεξα ότι είσαι ακόμα φοιτητής και έχω να σου πω κάτι. Την αξία σου δεν θα στην καθορίσει μόνο το πτυχίο σου. Έχω δουλέψει με πολλούς αποφοίτους της σχολής σου, άριστους στο αντικείμενο τους, όπως έχω συνεργαστεί και με αποφοίτους της δικής μου σχολής και απογοητεύτηκα πλήρως. Αύριο μεθαύριο που θα βγεις με το καλό στην αγορά έργασίας θα το μάθεις. Το δίπλωμα ή το πτυχίο δεν σου εξασφαλίζει τίποτα από μόνο του. Πόσο μάλλον στον κλάδο της γεωπληροφορικής που είναι ένα ζωντανό κομμάτι της δουλειάς μας και εξελίσσεται μέρα με τη μέρα.

     

    Φιλικά πάντα

    (και χωρίς πρόθεση να θίξω κανέναν)

    • Upvote 4
  3. Δε θέλω να το πάμε σε συζήτηση δικαιωμάτων. Απλώς λέω να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Έτσι όπως το παραθέτει ο συνάδερφος είναι σαν να είναι οι μοναδικοί γνώστες του αντικειμένου και να τους στερούμε το δικαίωμα. Κάτι που δεν ισχύει. Ίσα ίσα που όσον αφορά ειδικά το κομμάτι της γεωπληροφορικής αναγνωρίζονται οι γνώσεις τους, από τους υπόλοιπους συναδέλφους εννοώ.

    • Upvote 1
  4. Συγνώμη αλλά το ΤΕΙ Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας στις Σέρρες δεν είναι το μοναδικό τμήμα που ασχολείται με Γεωπληροφορική. Στο τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ υπάρχει ολόκληρος τομέας επάνω στη Γεωπληροφορική. Φαντάζομαι αντίστοιχα θα υπάρχει και στο Μετσόβειο.

  5. φυσικά και χρησιμοποιούνται οι διανομές του υπ. γεωργίας στη δημιουργία του υποβάθρου των κτηματολογικών διαγραμμάτων. Επίσης γίνονται και αποτυπώσεις. Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι "πατιτούρα" των ορθοφωτοχαρτών. Όπως καλά γνωρίζει όμως όποιος ασχολείται με διανομές, αυτές περιέχουν πολλές φορές σημαντικά λάθη. η λύση που ακολουθείται κυρίως είναι η προσαρμογή κατά πλάκα, με προσπάθεια να κρατηθούν "σωστά" τα εμβαδά των ιδιοκτησιών.

    Και να αναφερθεί άλλη μία φορά ότι το εμβαδόν που προκύπτει από το ΕΚ δεν είναι δεσμευτικό αλλά συμβουλευτικό. Αλλά δεν λένε να το καταλάβουν διάφοροι σε πολλές υπηρεσίες και έτσι δημιουργούνται τα γνωστά προβλήματα.

  6. καλησπέρα...

     

    έχω διαπιστώσει στο coord ότι σωστό αποτέλεσμα στη μετατροπή hatt (5000) σε ΕΓΣΑ μου το δίνει με τη δεύτερη προσπάθεια....ξετσέκαρε το κουτάκι,ξαναβάλε συντεταγμένες και σύγκρινε τα αποτελέσματα Μήπως με τη δεύτερη σου τα βγάζει σωστά?....Δεν δικαιολογείται απόκλιση 20 μέτρων. Εν άναγκη μετέτρεψε σε wgs84 και τσέκαρε το σε google earth πρώτα

  7. Δεν είναι αρμοδιότητα μου να υπερασπιστώ την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., ούτε το Κτηματολόγιο ως εργαλείο, για αυτό και σταματώ εδώ. Εξάλλου άλλο είναι το θέμα.

     

    Συλλογίσου απλά τον όγκο της μελέτης και το γεγονός ότι πρώτη φορά γίνεται σωστή συνεργασία του τεχνικού κόσμου με τους νομικούς.

    Εγώ πάντως δεν θεωρώ ότι γίνεται "τριτοκοσμική" δουλειά. Λάθη έχουν γίνει πάμπολλα στα πιλοτικά προγράμματα, για τα οποία υπάρχει πρόβλεψη βελτίωσης τους.

     

    Φιλικά

    • Upvote 1
  8. Δεν κάνεις λάθος, φυσικά και αυτό είναι το σωστό. Δυστυχώς δεν έχει δοθεί ακόμα διευκρίνιση για τα εξ' αδιαιρέτου.Έχε στο νου σου και ότι η έλλειψη οριστικού τίτλου μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα. Ο τοπογράφος της περιοχής θέλει απλά να βγάλει γρήγορο και εύκολο χρήμα.

  9. 1. Το εμβαδόν του γεωτεμαχίου όπως προκύπτει από το κτηματολόγιο δεν είναι δεσμευτικό. Πολλοί μηχανικοί όμως δεν το ξέρουν, και άλλοι δεν το καταλαβαίνουν. Και όταν δεν το καταλαβαίνει ο μηχανικός, πώς έχουμε την απαίτηση να το καταλάβει ο συμβολαιογράφος ή ο υπάλληλος της πολεοδομίας (που διαχειρίζεται πολλούς φακέλους)

    2. Σε μελέτες κτηματογράφησης για τη δημιουργία του εθνικού κτηματολογίου, γίνεται εκτενής έρευνα και σε συμβόλαια που ο πολίτης δεν έχει προσκομίσει. Είτε αυτά έχουν έρθει στον ανάδοχο από συνιδιοκτήτες, όμορους ιδιοκτήτες, ή από περιλήψεις συμβολαίων που παίρνει ο ανάδοχος από το Υποθηκοφυλάκειο.

    3. Για το παράδειγμα που αναφέρθηκε για τους δύο φακέλους. Λάθη θα γίνονται πάντα και παντού. Γι αυτό υπάρχει και η ανάρτηση, για να ελέγξει ο ιδιοκτήτης την ορθότητα των στοιχείων που καταχωρήθηκαν μετά την επεξεργασία. Και για να μιλήσουμε για στατιστικές, τα λάθη που παρατηρήθηκαν στις νέες μελέτες κτηματογράφησης για το ΕΚ είναι κάτω του αποδεκτού ποσοστού.

    4. Τα περισσότερα προβλήματα που προκύπτουν στις κτηματογραφήσεις όσον αφορά τους τίτλους, οφείλονται σε λάθη συμβολαιογράφων (π.χ. στα χιλιοστά ή στο χαρακτηρισμό ιδιοκτησίας ως σύνθετη κάθετη ενώ είναι απλή κάθετη, και άλλα πολλά)

    5. Μου φαίνεται τουλάχιστον απαράδεκτο ότι υπάρχουν μηχανικοί που δεν δέχονται τη χρησιμότητα του κτηματολογίου.

     

    Φιλικά πάντα

    • Upvote 1
  10. ότι αναφέρθηκε περί κτηματολογίου είναι τελείως λάθος

    επίσης να αναφέρω ότι αν έχεις (ο ιδιοκτήτης εννοειται) τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ σε αντίθεση με ένα απλό "σκιτσάκι" (θα το χαρακτηρίσω απλά), είσαι και πιο "κατοχυρωμένος" ως προς την ιδιοκτησία σου, τα όρια σου και τη θέση σου στο χώρο

    και μιλάμε πάντα για περιοχές που εμπίπτουν στο νόμο 2308/95 περί κτηματολογίου

  11. η γνωμοδότηση αναφέρει τη νομοθεσία που ισχύει, εννοεί ο συνάδελφος. ποτέ δεν μπορούσαν οι αρχιτέκτονες να υπογράψουν εξαρτημένο.

    δες αυτά

     

    ΚΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

    • Ν.4663/30

    • ΒΔ 769/72 – ΦΕΚ 223Α

    • Ν1404/83 – ΦΕΚ 173Α

    • ΠΔ 318/94 – ΦΕΚ 127Α όπως ισχύει σήμερα

    • Ν2916/01 – ΦΕΚ 114Α

    • Ν3794/09 – ΦΕΚ 156Α

     

    ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

    • 1020517/7-7-10 έγγραφο της Κτηματολόγιο Α.Ε.

    • ΑΤΕ/β/34285/735/24-9-10 έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος

    Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

    • Και τέλος την με αρ. 451-10 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του

    Κράτους

  12. παρακαλώ,

    δεκαδικά δεν έχει, είναι π.χ. -210,00

     

    εφόσον έχεις τα δύο διαγώνια μπορείς να βρεις και τα άλλα δύο, (δεν σου τα έγραψα για συντομία)

     

    για το 6452/8 : το κάτω αριστερά σημείο έχει Χ= -210 , Υ= 16449 το πάνω δεξιά σημείο έχει Χ= 4181 , Υ= 19224, συνεπώς

    το πάνω αριστερά σημείο έχει Χ=-210, Υ= 19224, το κάτω δεξιά σημείο έχει Χ= 4181 , Υ= 16449

     

     

    για το 6462/2 : το κάτω αριστερά σημείο έχει Χ= -210, Υ= 13674 το πάνω δεξιά σημείο έχει Χ= 4181, Υ= 16449 συνεπώς

    το πάνω αριστερά σημείο έχει Χ= -210, Υ= 16449, το κάτω δεξιά σημείο έχει Χ= 4181, Υ= 13674

  13. Καλησπέρα, σου δίνω σε hatt

     

     

    για το 6452/8 : το κάτω αριστερά σημείο έχει Χ= -210 , Υ= 16449 το πάνω δεξιά σημείο έχει Χ= 4181 , Υ= 19224

     

    για το 6462/2 : το κάτω αριστερά σημείο έχει Χ= -210, Υ= 13674 το πάνω δεξιά σημείο έχει Χ= 4181, Υ= 16449

     

     

    στο κέντρο λ= - 0 15'

    φ= 37 45'

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.