Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

PetroS_

Members
  • Περιεχόμενα

    127
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Βόλος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

PetroS_'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν έχει ξεκινήσει διαδικασία, αδειοδότησης γιατί ακόμα το οικόπεδο δεν το έχω αγοράσει τυπικά. Έρευνα κάνω για να δω τι με περιμένει. Η υπάλληλος της ΥΔΟΜ λοιπόν, με παρέπεμψε στην Αποκεντρωμένη, η οποία ρώτησε το Υπουργείο και πήρε την απάντηση. Είναι προφορική γνωμοδότηση off the record, λόγω της φιλικής μου σχέσης. Μάλιστα το Υπουργείο ήταν κάθετο και απόλυτο ότι φυσικά και έχει (λέει) εφαρμογή το αρ. 14 στα χαμηλά κτίρια. Θα γίνει και η διαδικασία σας να μην γνωρίζουμε τι θα απαντήσει η ΥΔΟΜ, που όμως ξέρω τώρα τι θα απαντήσει. Μετά θα πρέπει να κάνω ένσταση.
  2. Το θέμα θα πάει και εγγράφως αλλά τρέχα γύρευε με ενστάσεις κτλ. Το θέμα είναι ότι μία υπάλληλος μπορεί να ερμηνεύσει το Νόμο κατα το δοκούν και μετά να τρέχεις.
  3. Λοιπόν ανεπίσημα νεώτερα από το Υπουργείο για το θέμα εφαρμογής του αρ 14 στα χαμηλά κτίρια. Η ενημέρωση ήταν πως το αρ. 14 εφαρμόζεται στα χαμηλά κτίρια και δεν το τοποθετούμε ελεύθερα όπως λέει ο νόμος. Να χτυπάς το κεφάλι σου δηλαδή.
  4. Καλησπέρα σε όλους. Τελικά μπορούμε να τοποθετήσουμε χαμηλό κτίριο ελεύθερα στο οικόπεδο όπως λέει ο ΝΟΚ ρητά και ξεκάθαρα ειδικά για τα χαμηλά κτίρια, ή θα κοιτάμε το πρώην σύστημα της περιοχής.
  5. Καλά θα ήταν να πας με τα ωρομίσθια και να κάνεις μία έκπτωση αν θεωρείς ότι πρέπει. Δεν έχω ιδέα πόσο πάνε αυτά που ρωτάς.
  6. thanx για την ενημέρωση και από εμάς στην περιφέρεια που αφήνουμε το τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση 4 ώρες μπας και βγάλουμε γραμμή. Ουσιαστικά είναι αυτό που λέμε, ότι ο νόμος θα υπερισχύσει όποιας οδηγίας του ΤΕΕ, όταν βέβαια αυτός πάρει ΦΕΚ.
  7. Κάπως μπερδεμένα τα γράφεις. Άδεια μικρής κλίμακας για αποθήκη 15τμ δεν υπάρχει. Μήπως εννοείς να βγάλεις άδεια για περίφραξη και να χτίσεις την αποθήκη με αυτή? Αν είναι έτσι, καλώς σου είπε γιατί απαγορεύεται η περίφραξη για όλες τις χρήσεις πλην ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στα 500μ από την γραμμή του αιγιαλού.
  8. Εχω την ενύπωση οτι ψειριζουμε την μαιμου με τους εξωστες. Κατ 13 και σαφως δεν ειναι υποχρεωτικο να πας για νομιμοποιηση. Μπορεις αλλα δεν σε υποχρεωνει κανενας. Η μη κατασκευη εξωστη η η κατασκευη μικροτερου δεν αποτελει πολεοδομικη παραβαση παρα μονο μορφολογιμη σε παρ. Οικισμους.
  9. Θεωρείται δημόσιο έγγραφο για παλαιότητα. Μέσα γράφει έτος κατασκευής. Ή μήπως όχι?
  10. Βασικά και εγώ το ψάχνω να το βρω που το λέει. Και στο ΤΕΕ Μαγνησίας, και αυτοί το ψάχνουν γιατί τους έχουν ζαλίσει στα τηλέφωνα. Μπορεί κάποιος να μας θυμίσει από που στον κόρακα προέκυψε??? υγ. Πατάω πατάω τα κουμπάκια στο σύστημα, το κουμπί από το ποντίκι όπου να ναι θα μας αφήσει για άλλους τόπους, αλλά ο πυγμαίος που έχω κάτω απο το γραφείο δεν φεύγει να δώσει την εντολή.
  11. Είχα θεωρήσει ως δεδομένο (χωρίς ιδιαίτερο λόγο) πώς δεν τους αρκεί αλλά είναι ένα καλό ερώτημα για συζήτηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.