Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

PetroS_

Members
  • Περιεχόμενα

    127
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by PetroS_

  1. Δεν έχει ξεκινήσει διαδικασία, αδειοδότησης γιατί ακόμα το οικόπεδο δεν το έχω αγοράσει τυπικά. Έρευνα κάνω για να δω τι με περιμένει. Η υπάλληλος της ΥΔΟΜ λοιπόν, με παρέπεμψε στην Αποκεντρωμένη, η οποία ρώτησε το Υπουργείο και πήρε την απάντηση. Είναι προφορική γνωμοδότηση off the record, λόγω της φιλικής μου σχέσης. Μάλιστα το Υπουργείο ήταν κάθετο και απόλυτο ότι φυσικά και έχει (λέει) εφαρμογή το αρ. 14 στα χαμηλά κτίρια. Θα γίνει και η διαδικασία σας να μην γνωρίζουμε τι θα απαντήσει η ΥΔΟΜ, που όμως ξέρω τώρα τι θα απαντήσει. Μετά θα πρέπει να κάνω ένσταση.
  2. Το θέμα θα πάει και εγγράφως αλλά τρέχα γύρευε με ενστάσεις κτλ. Το θέμα είναι ότι μία υπάλληλος μπορεί να ερμηνεύσει το Νόμο κατα το δοκούν και μετά να τρέχεις.
  3. Λοιπόν ανεπίσημα νεώτερα από το Υπουργείο για το θέμα εφαρμογής του αρ 14 στα χαμηλά κτίρια. Η ενημέρωση ήταν πως το αρ. 14 εφαρμόζεται στα χαμηλά κτίρια και δεν το τοποθετούμε ελεύθερα όπως λέει ο νόμος. Να χτυπάς το κεφάλι σου δηλαδή.
  4. Καλησπέρα σε όλους. Τελικά μπορούμε να τοποθετήσουμε χαμηλό κτίριο ελεύθερα στο οικόπεδο όπως λέει ο ΝΟΚ ρητά και ξεκάθαρα ειδικά για τα χαμηλά κτίρια, ή θα κοιτάμε το πρώην σύστημα της περιοχής.
  5. Καλά θα ήταν να πας με τα ωρομίσθια και να κάνεις μία έκπτωση αν θεωρείς ότι πρέπει. Δεν έχω ιδέα πόσο πάνε αυτά που ρωτάς.
  6. thanx για την ενημέρωση και από εμάς στην περιφέρεια που αφήνουμε το τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση 4 ώρες μπας και βγάλουμε γραμμή. Ουσιαστικά είναι αυτό που λέμε, ότι ο νόμος θα υπερισχύσει όποιας οδηγίας του ΤΕΕ, όταν βέβαια αυτός πάρει ΦΕΚ.
  7. Κάπως μπερδεμένα τα γράφεις. Άδεια μικρής κλίμακας για αποθήκη 15τμ δεν υπάρχει. Μήπως εννοείς να βγάλεις άδεια για περίφραξη και να χτίσεις την αποθήκη με αυτή? Αν είναι έτσι, καλώς σου είπε γιατί απαγορεύεται η περίφραξη για όλες τις χρήσεις πλην ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στα 500μ από την γραμμή του αιγιαλού.
  8. Εχω την ενύπωση οτι ψειριζουμε την μαιμου με τους εξωστες. Κατ 13 και σαφως δεν ειναι υποχρεωτικο να πας για νομιμοποιηση. Μπορεις αλλα δεν σε υποχρεωνει κανενας. Η μη κατασκευη εξωστη η η κατασκευη μικροτερου δεν αποτελει πολεοδομικη παραβαση παρα μονο μορφολογιμη σε παρ. Οικισμους.
  9. Θεωρείται δημόσιο έγγραφο για παλαιότητα. Μέσα γράφει έτος κατασκευής. Ή μήπως όχι?
  10. Βασικά και εγώ το ψάχνω να το βρω που το λέει. Και στο ΤΕΕ Μαγνησίας, και αυτοί το ψάχνουν γιατί τους έχουν ζαλίσει στα τηλέφωνα. Μπορεί κάποιος να μας θυμίσει από που στον κόρακα προέκυψε??? υγ. Πατάω πατάω τα κουμπάκια στο σύστημα, το κουμπί από το ποντίκι όπου να ναι θα μας αφήσει για άλλους τόπους, αλλά ο πυγμαίος που έχω κάτω απο το γραφείο δεν φεύγει να δώσει την εντολή.
  11. Είχα θεωρήσει ως δεδομένο (χωρίς ιδιαίτερο λόγο) πώς δεν τους αρκεί αλλά είναι ένα καλό ερώτημα για συζήτηση.
  12. Ιάσονα μπορείς να δημιουργείς ένα αρχείο με ένα freeware που έβαλα στο θέμα για τα pdf για τους τα στείλεις σε ένα αρχείο. Αν και κανονικά θα έπρεπε να εκδώσουμε διαταγή εμείς να τους στέλνουμε ΤΡΙΑ αρχεία. εννοεί τις 4 σελίδες της οικ. αδείας ή του Ε9.
  13. http://portal.tee.gr...DD%F4%F9%ED.pdf Νέο δεδομένο? Υπήρχε χθες? Το θέμα είναι αν αφορά και τις οριστικές υποβολές. Αν και δεν έχω καταλάβει για πιο λόγο λέμε έως τώρα ότι η β φάση για τις οριστικές υποβολές τελειώνει σε 10 μέρες μετά το άνοιγμα του συστήματος. Τέσπα. 1. Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών που προβλέπονται στο πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 (Α’ 209) έως και 14‐9‐2012. 2. Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών που προβλέπονται στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 24 του ίδιου ως άνω νόμου έως και 31‐12‐2012.
  14. Ναι οκ, αλλά από την στιγμή που όσοι τα δήλωσαν σύμφωνα με τον Ν4030 και τον Ν4042 πως θα κληθούν να μπλέξουν σε περιπέτειες από την στιγμή που δεν έκαναν κάτι λάθος? Κάτι δεν μου πάει καλά με αυτή την απόφαση ακόμα και όταν τελεσιδικήσει. Θα πουν δηλαδή άκυρη η διακασία από την στιγμή που κάποιος έχει καταβάλει χρηματικό ποσό? Τέσπα, αυτό το σιριαλ δεν πρόκειται να λήξει ποτέ. Αυτό βλέπω εγώ. Όσο περνάει ο καιρός γίνεται χειρότερο.
  15. Στα γρηγορα. Κατ' αρχην καλο θα ηταν να συμβουλευτεις καποιον μηχανικο απο κοντα. Τωρα, εχει αδεια σε ισχυ για το σπιτι για να μπορει να το περιφραξει? Αν δεν εχει, εχει βγει αδεια περιφραξης? Το υψομετρο της περιφραξης πρεπει να μην υπερβαινει το ενα μετρο στο συμπαγες τμημα ανω της υψηλοτερης σταθμης εδαφους εκατερωθεν των οικοπεδων. Αν υπερβαινουν τα 2.5μ θεωρειται τοιχος αντιστηριξης . Αν το υπερβαινει, θελει εγκριση επιτροπης αρχιτεκτονικου ελεγχου.
  16. Τελικά κατασταλάξαμε κάπου? Νομίζω ότι ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες ο καθένας σύμφωνα με αυτά που έχει κάνει. Κάτι τέτοιο θα αναλύσω και εγώ. Το θέμα όπως το έχω αντιληφθεί, είναι ότι πριν την απόφαση έστω και προσωρινή και εως ότου τελεσιδικήσει, όσα δηλώθηκαν δηλώθηκαν, και θα προχωρήσουν στην Β φάση σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του 4030 και του 4042 (ιδιωτικά έγγραφα και δήλωση ιδ/τη αντίστοιχα), ενώ όσοι την "πάτησαν" και δεν είχαν δηλώσει μέχρι την ημερομηνία της έκδοσης της απόφασης απο ΣτΕ, θα πρέπει να πάνε με τον 4014 εφόσον την "ενσωμάτωσε" το ΤΕΕ με την οδηγία του. Ισχύει? Εσείς τι νομίζετε?
  17. Ερώτηση. Έχει κάποιος συνάδελφος πάρει χαμπάρι πως στέλνουμε τον αναλυτικό για κατ. 13?? Μορφή, κουτάκι υποβολής κτλ κτλ.
  18. Και εγώ ακριβώς εκεί έχω καταλήξει. Σφραγίδα και υπογραφή δεν έχω κατασταλάξει ακόμα αν θα βάλω. Αλλά μιλάμε ότι κράτος Ελλάδα δεν υφίσταται πλέον. Δεν είναι δυνατόν να μαντεύουμε τι θέλουν. Και αυτή η δουλειά τραβάει από την αρχή, αφού μας πέταξαν έναν νόμο, και αν δεν έπεφτε brainstorming με άλλους συνάδελφους, και συνεχής και αδιάκοπη ενημέρωση, θα μπορούσε κάποιος να κινδυνέψει άμεσα χωρίς να το πάρει και χαμπάρι.
  19. Thanx, θα το δοκιμάσω αύριο κυρίως την εκτύπωση από cad καθότι το ADT3.3 δεν "εκτυπώνει" σε .pdf.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.