Μετάβαση στο περιεχόμενο

Io-Mais

Members
  • Περιεχόμενα

    65
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Io-Mais last won the day on Μάρτιος 14 2011

Io-Mais had the most liked content!

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

Io-Mais's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχουν δίκιο ότι δεν ισχύει για τις εκτός σχεδίου περιοχές. Άρθρο 28 του ΓΟΚ όπως ισχύει από 13.06.2000. παρ.2 "Οι διατάξεις του πολεοδομικού κανονισμού (άρθρα 2-25 του παρόντος) ισχύουν για τις περιοχές εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου". παρ.2 Σε περιοχές εκτός εγκεκριμένου σχεδίου, από τις διατάξεις του πολεοδομικού κανονισμού εφαρμόζονται: Τα άρθρα 2,3,4,5, το άρθρο 7 εκτός από τις παρ.1Βι,1βστ,1Βζ και 3, το άρθρο 8 παρ.3, το άρθρο 9 παρ.4 εκτός αν ορίζεται μεγαλύτερη απόσταση από άλλες διατάξεις, και παρ. 9 και 10, τα άρθρα 11,17,18,20,22 και το άρθρο 23 εκτός της παρ.5......)
  2. Καταλήγουμε λοιπόν στην "τρέλα". Αλήθεια πώς μπορεί να βρεί το δίκιο του ο ελεύθερος επαγγελματίας όταν εξαρτάται από το πώς ξύπνησε ο δημόσιος υπάλληλος το πρωί; Ποιός είναι αυτός που θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και θα πει φτάνει πια ως εδώ ήταν; Τι κάνει το ΤΕΕ για αυτό; Τι μπορούμε εμείς να κάνουμε για αυτό, που έχουμε καταλήξει να ρωτάμε τους υπαλλήλους πως θέλουν να χειριστούμε κάθε υπόθεση ώστε να μην βρούμε το μπελά μας κατά τον έλεγχο λες και δεν υπάρχει νομοθεσία;;;
  3. 'Εχετε απόλυτο δίκιο, συγγνώμη για την παρανόηση. Είχα στο μυαλό μου παλαιότερη χρονολογία.
  4. Το πατάρι αφού είναι βοηθητικός χώρος καλώς δεν μετρήθηκε στον συντελεστή δόμησης. Το ύψος του βέβαια είναι απαγορευτικό, γιατί για βοηθητικούς χώρους ο κτιριοδομικός δίνει 2.20μ. Το ότι δεν έχει πρόσβαση δεν είναι καλό, γιατί σε μία περίπτωση νομιμοποίησης που είχα έφαγα ένα μήνα ταλαιπωρία μέχρι να αποφασίσει ο υπάλληλος ότι θα πρέπει να δείξω κάπου μία σκάλα προς το πατάρι έστω και αν δεν υπήρχε. Η άδεια ήταν του 1979 στην περίπτωσή μου. Δεν ξέρω βέβαια ακόμη κατά πόσο αυτή ήταν και η σωστή λύση.
  5. Τις εισφορές ΦΕΜ, ΤΣΜΕΔΕ, ΕΜΠ του Μηχανικού κανονικά πρέπει να τις καταβάλει ο μηχανικός, συνηθίζεται όμως να ζητείται από τον ιδιοκτήτη το κόστος αυτών μαζί με όλα τα υπόλοιπα φορολογικά.
  6. Η απόδειξη που δίνει ο μηχανικός αφορά την αμοιβή του+το ΦΠΑ επί της αμοιβής. Για τα κατατεθημένα φορολογικά μπορείς να δόσεις στον πελάτη αντίγραφα των αποδείξεων κατάθεσης στις εν λόγω υπηρεσίες. Το σύνολο της δικής σου απόδειξης+των αποδείξεων των κατατεθημένων φορολογικών θα πρέπει να σου δίνει το γενικό σύνολο (π.χ. 3.500,00 ευρώ).
  7. Τελικά πρέπει να γίνει αναθεώρηση των Δέκα Εντολών και να προστεθεί και η "Ου Μπλέξεις με το Δημόσιο"!
  8. Και εμένα έτσι μου έλεγαν κατά την έκδοση, οπότε μου είπαν να δείξω ότι θα γίνει εκσκαφή μέχρι το -1.40μ στον ξυλότυπο της θεμελίωσης άχετα από το πόσο θα γίνόταν τελικά.
  9. Φρεάτιο όχι. Μήπως εννοείς βάθος πυθμένα φρεατίου 20εκ;
  10. Νομίζω ότι σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα για φέρουσες τοιχοποιίες του statiks, όπου μπορείς να δηλώσεις και τα ανοίγματα, αλλά θα δηλώσεις υλικό Ω.Σ.
  11. Υπάρχουν πανοραμικοί ανελκυστήρες οι οποίοι δεν απαιτούν φρεάτιο ανελκυστήρα. Εγώ το 2005 "έβγαλα" μία άδεια για τετραόροφη χωρίς φρεάτιο δηλώνοντας στην Τεχνική Έκθεση το είδος του ανελκυστήρα που θα χρησιμοποιηθεί και τις απαιτήσεις αυτού (π.χ. προσφέρεται αλουμινοκατασκευή φρεατίου από τον κατασκευαστή του ανελκυστήρα). Στατικώς στο σημείο του ανελκυστήρα δήλωσα τρύπα. Ρίξε και μια ματιά εδώ: http://www.kleeman.gr/products_completelift_maisonlift.html
  12. Πες τους να στο πουν εγγράφως. Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουν τα λόγια!!!!
  13. Έλεγχος ιδεατού στερεού γίνεται πάντα και τοποθετείται σκαρίφημα στο διάγραμμα κάλυψης.
  14. Βιβλιογραφία δεν γνωρίζω, το μόνο που έχω είναι το ΦΕΚ451/Β/93 "Κανονισμός για Κατεδαφίσεις Κτιρίων" το οποίο και σου αποστέλω. Ελπίζω να βοηθήσει. fek_451_b_93_katedafish_165.pdf
  15. Ρίξε μια ματιά και εδώ http://www.drivingschool.gr/pratiria.htm
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.