Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

manolispap

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by manolispap

  1. Συνάδελφοι, σε περιοχή ΕΝΤΟΣ ΖΟΕ και ΣΧΟΟΑΠ, η συνένωση δύο μη άρτιων και οικοδομήσιμων γηπέδων(3000 και 3200 μ2 αντίστοιχα) προς δημιουργία άρτιου και οικοδομήσιμου σύμφωνα με τους όρους δόμησης της ΖΟΕ και του ΣΧΟΟΑΠ (6000 μ2 όριο κατάτμησης και αρτιότητας)επιτρέπεται? Στο κτηματολόγιο φαίνονται 2 ΚΑΕΚ. Πρόκειται για τοπογραφικό διάγραμμα για αποδοχή κληρονομιάς.
  2. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. Η ΕΕΔΜΚ έληξε τον Ιανουάριο και προσπαθώ να της δώσω την ετήσια παράταση, αλλά δεν την εντοπίζει με τίποτα στο "Εισαγωγή πράξης σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής". Καμιά ιδέα ή έπρεπε να την ανανεώσω πριν λήξει?
  3. Τελικά κατάφερε κανείς να περάσει έλεγχο ΥΔΟΜ με τσιμεντόλιθο στην αποθήκη? Ισχύει ότι πρέπει να είναι πέτρινες τοιχοποιίες? Και αν γίνει πέτρινο, η τοιχοποιία είναι μέσα στα 15 τ.μ.?
  4. Μόλις επέστρεψα από τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ και δεν ξερουν τίποτα για την παράταση. Μου είπαν να κοιτάω στη σελίδα τους αλλά δεν υπάρχει τίποτα επίσημο ακόμα...
  5. Ακούγεται τίποτα για καμιά παράταση? Σε 2 μήνες μέσα να δώσουμε τόσο χρήμα δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν νομίζω να καταφέρει να το πληρώσει κανένας
  6. Και το ΤΕΕ κοιτάει και σφυρίζει αδιάφορα...Τουλάχιστον υπάρχει περίπτωση να πάρει κάποια παράταση το καινούργιο ''αγγούρι'' που έρχεται στο τέλος του μήνα?
  7. Συνάδελφοι, ξαναφέρνω το θέμα 2 χρόνια μετά. Σε οικόπεδο εμβαδού 4150 τ.μ. χτίστηκε το 1977 κτίριο ισογείου και 1ου ορόφου συνολικού εμβαδού 800 τ.μ. Δεν έγινε σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και φαίνεται ως μια ιδιοκτησία, ενώ είναι 3 διαμερίσματα και 3 καταστήματα. Στην πορεία έγινε ρυμοτομικά σχέδιο και ρυμοτομείται παραπάνω απο το 50% του κτιρίου. Υπάρχουν αυθαιρεσίες σε όλο το κτίριο. Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει σύσταση οριζοντίου τώρα. Βεβαίωση για την μη ύπαρξη αυθαιρέτου δεν μπορώ να δώσω και δεν γίνεται να γίνει τακτοποίηση σε ρυμοτομούμενο τμήμα. Δεν μπορεί να γίνει σύσταση οριζοντίου και να μεταβιβαστεί το ακίνητο? Πώς προτείνετε να κινηθώ? Επειδή ήρθε το σχέδιο πόλεως και του ''έκοψε'' το σπίτι στη μέση το έχει ''καταστρέψει'' τελείως?
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση spapako. Μόλις μίλησα με τους υπευθύνους του προγράμματος και μου είπαν οτι θέλουν τιμολόγιο σε ιδιώτη και όχι ΑΠΥ.... Δεν αναφερομουν στην αγορά των υλικών, αλλά στην εργασία του εργολάβου. Thx anyway!
  9. Για τα τιμολόγια-δελτία παροχής κάποιος? Ο εργολάβος έχει τρελαθεί να με παίρνει τηλ για να κόψει το παραστατικό το 2013 και στο helpdesk του προγράμματος το έχουν κατεβασμένο απο χθες το πρωί...
  10. Συνάδελφοι, στο πρόγραμμα πρέπει να είναι τιμολόγια αυτά που καταθέτουμε, ή δελτία παροχής υπηρεσιών? Σύμφωνα με τα νέα φορολογικά δεδομένα σε ιδιώτες, όπου και απευθύνεται το πρόγραμμα, πρέπει να κοπεί θεωρημένο δελτίο παροχής. Το δελτίο παροχής όμως δεν έχει ''επί πιστώση''. Ενας εργολάβος (μονωσάς για τιην ακρίβεια) τι πρέπει να κόψει? Και κάτι άλλο. Στην απόδειξη παροχής ή τιμολόγιο, πρέπει να φαίνονται όλες οι εργασίες που έγιναν, όπως γράφτηκαν στην προσφορά που κατατέθηκε στην τράπεζα?
  11. Στην έκδοση του 1ου ΠΕΑ για το πρόγραμμα ο πελάτης ήθελε να βάλουμε κάποιες παρεμβάσεις (ηλιακό κλπ) ενώ στην πορεία και πρίν καταθέσω το παράρτημα 7 δεν θέλει ηλιακό. Είναι απαραίτητο το προσάρτημα? Πρέπει να ξαναυπολογίσω την Εκτιμούμενη ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας, για να βάλω το τελικό (σωστό νούμερο) στο παράρτημα 7?
  12. Ευχαριστώ πολυ για τις απαντησεις. ΚΑΝΑ το οτι είναι εκτός ρυμοτομικής γραμμής και μέσα στο πεζοδρόμιο εμπίπτει στο Άρθρο 2 του 4178 για την απαγόρευση υπαγωγής στο νόμο. Δηλαδή βρίσκεται : α) Σε εγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο της πόλης ή του οικισμού. Ετσι δεν είναι? Να ρωτησω και κατι άλλο, τα σχέδια που χρειάζονται στην πολεοδομία για την άδεια δόμησης περίφραξης είναι: α) τοπογραφικό ΕΓΣΑ, όπου θα φαίνεται το κτίριο (πρέπει να έχει ισουψείς κλπ?) β) κάτοψη τομή όψη της περίφραξης τί άλλο? Θέλει στατικούς υπολογισμούς? Ο τοίχος θα είναι max 1.5μ ύψος με καγκελο.
  13. Τμήμα περιτοίχισης οικοπέδου εντός σχεδίου είναι εκτός ρυμοτομικής γραμμής και έχει γίνει καταγγελία στην πολεοδομία, η οποία χαρακτήρισε το τμήμα αυτό αυθαίρετο. Ο πελάτης έχει δικαστήριο σε 15 μέρες κ αποφάσισε τώρα να το γκρεμίσει. Η κατεδάφιση πάει με έγγραφη ενημέρωση αν δεν κάνω λάθος. Το να αποκαταστήσουμε το τοιχίο στην ρυμοτομική γραμμή με μικρής κλίμακας, λιθοδομή έως 1 μ. χωρίς σκυρόδεμα δεν γίνεται γιατί είναι εντός σχεδίου. Εκτός από την έκδοση άδειας δόμησης, η οποία δεν προλαβαίνουμε να βγει, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος?
  14. Συνάδελφοι ειναι η πρώτη μου προσπάθεια για το εξοικονομώ και θα ήθελα τα φώτα σας. 1) Οι προσφορές που καταθέτουμε με το παραρτημα VII είναι δεσμευτικές ως προς τον προμηθευτή? Για το ποσό αν εχω καταλάβει σωστά σου θέτει το ταβάνι, απο το ποσόν αυτό και πάνω παει απο την τσέπη του πελάτη. Σωστά δεν τα λέω?? 2) Στην θερμομόνωση δώματος (40ευρώ/m2) πρέπει να βάλουμε μόνο τα τ.μ. της θερμαινόμενης ζώνης ή μπορούμε να βάλουμε και τους όποιους προβόλους έχει η πλάκα οροφης, οπου έχει πραγματικά μπεί μόνωση? 3) Οι όποιες παραμβάσεις προτείνουμε στο 1ο ΠΕΑ και στο παραρτημα VII ειναι δεσμευτικές? Μπορεί να υλοποιήσει ο πελάτης κάποιες και όχι όλες?
  15. Ευχαριστώ Ακη αλλά τζίφος και αυτό... Καμιά αλλη ιδέα?
  16. Καλημέρα σας. Μόλις μου ήρθαν οι κωδικοί του προγράμματος ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ και το πρόγραμμα δεν ανοίγει καν. Το λογισμικό είναι Windows 7 (cracked) και κατέβασα το Αρχείο εγκατάστασης Νέας Έκδοσης ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ v1.29.1.19_20_05_12 . Δοκίμασα να το ''τρέξω'' σαν administrator και πάλι τίποτα.Το μήνυμα που μου βγάζει συνεχώς είναι το ''TEE KENAK has stopped working windows is checking for a solution to the problem''. Παρακαλώ τη βοήθειά σας Ευχαριστώ
  17. Συνάδελφοι τα φώτα σας!! Ο πατέρας του πελάτη αγόρασε ένα γεωτεμάχιο 360τ.μ. εκτός σχεδίου το οποίο συνόρευε με δικό του οικοδομήσιμο κατα παρέκκλιση οικόπεδο εμβαδού 5340τ.μ. Μετά απο κάποια χρόνια απεβίωσε ο πατερας και περιήλθαν με αποδοχή κληρονομιάς στον γιό του και τα δύο, αλλα ώς ένα ακίνητο εμβαδού 5700τ.μ. Ο γιός θέλει τώρα να πουλήσει το μικρό (360τ.μ.) ως αγροτεμάχιο. Τι πρέπει να γίνει ? Γίνεται κατάτμηση σε εκτός σχεδίου για τόσο μικρό αγροτεμάχιο? Είναι νόμιμη η αποδοχή ή πρέπει να ''πατήσω'' στον παλαιότερο τίτλο αγοραπωλησίας του θανόντα πατέρα?
  18. Συνάδελφοι καλημέρα Μια ερώτηση η οποία μπορεί να έχει απαντηθεί και παλιότερα, άλλα στις 55 σελίδες δεν μπορώ να την εντοπίσω. Στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ, πως περνάμε τις παλιότερες πληρωμές προστίμων που είχαν γίνει με τον 3843? Το κουμπί που υπάρχει στα Πρόσθετα στοιχεία της φόρμας δεν λειτουργεί. Πέρα απο την υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη οτι πλήρωσε τα χ ευρώ (παράβολο + δόση) τι άλλο πρέπει να κάνουμε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  19. Συνάδελφοι μια ερώτηση Σε έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής απο την οικεία πολεοδομία υπάρχει ''Κατασκευή τοιχιου περίφραξης με επένδυση πετράς καθ υπέρβαση και κατά παράβαση της ***/** οικοδομικής άδειας''. Το εμβαδόν του τοιχίου είναι 8 μ2. Τμήμα του τοιχιου αυτού είναι εκτός ρυμοτομικής γραμμής. Τακτοποιείται ή λόγω του οτι βρίσκεται σε εγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο της πόλης δεν γίνεται τίποτα?
  20. Και εγώ μπήκα το πρωί κανονικά σαν υποψήφιος μόνιμος και σε 10 λεπτά μέσα δεν μπορούσα να ξαναμπώ.. Έγινα μόνιμος (προσωρινά) στο 10λεπτο μέσα! Αίτηση για την ενίσχυση είχα κανει πριν γινω μονιμος, οπότε την δικαιούμαι (φαντάζομαι). Ανακοίνωσαν τίποτα για να ανεβάσουμε τις Υ/Δ και τα λοιπά scanαρισμενα δικαιολογητικά και δεν το έχω δει? Απο το πρωί μου έχουν φύγει τα μάτια για τα 400 ευρώ και αρχίζω και εκνευρίζομαι με τις προχειρότητες τους..
  21. Καλησπέρα σας. Στην περίπτωση του πελάτη μου, υπάρχουν 2 αποθήκες οι οποίες τακτοποιήθηκαν με τον νόμο των ημιυπαιθρίων σαν γυμναστήρια (45 τ.μ. έκαστη) και δύο καταστήματα εμβαδού περίπου 44 τ.μ. έκαστο. Μου ζητήθηκε να αναλάβω την αλλαγή των χρήσης απο καταστηματα σε γυμναστήριο, καθώς και την ένωση των παραπάνω 4 εστε να γίνει μια ενιαία επιχείρηση. Μήπως γνωρίζει καποιος να μου πεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή τον κανονισμο στον οποιο πρέπει να ανατρεξω? Πλέον που δεν υπάρχουν νομαρχίες να απευθυνθώ και να ζητησω τα απαραίτητα δικαιολογητικά το αρμόδιο τμήμα ειναι στην περιφερεια? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  22. Συμφωνα με το ΦΕΚ Αρθρ.1.- οι όροι και περιορισμοί δόμησης των γηπέδων των κειμένων εκτός των ρυμοτομικών σχεδίων των πόλεων, κωμών και οικισμών ή εκτός των ορίων των νομίμως υφισταμένων προ του έτους 1923 οικισμών των στερουμένων ρυμοτομικού σχεδίου, που καθορίστηκαν με το από 6.10.1978 π.δ/γμα (ΦΕΚ 538/Δ) ως ισχύει τροποποιούνται ως εξής: 1«α) Ελάχιστο εμβαδόν γηπέδου 4.000 τετραγωνικά μέτρα και πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο είκοσι πέντε (25) μέτρα. Η ρύθμιση του προηγούμενου εδαφίου που αφορά στο ελάχιστο πρόσωπο δεν ισχύει για την ανέγερση κτιρίων των άρθρων 2 και 3, εφόσον εξυπηρετούνται από αγροτικούς ή δασικούς δρόμους, καθώς και ορειβατικών καταφυγίων, η ανέγερση των οποίων επιτρέπεται και σε γήπεδα που εξυπηρετούνται αποκλειστικά από μονοπάτια." *** Η περ.α`αντικαταστάθηκε ως άνω με την παρ.1 άρθρ.10 Ν.3212/2003, ΦΕΚ Α 308/31.12.2003.Με την παρ.3 άρθρ.23 του αυτού νόμου ορίζεται ότι: "Η περίπτωση α` της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του από 24/31.5. 1985 προεδρικού διατάγματος, όπως αντικαθίσταται με την παρ. 1 του άρθρου 10 του νόμου αυτού, δεν ισχύει για γήπεδα που υφίστανται κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού". Τι δεν καταλαβαίνω σωστά ??Πως ειναι οικοδομήσιμο?Δεν θελω να μπορει να κτίσει καταφύγιο!!! Την Εγκ. 4490/04 δεν την εχω βρει....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.