Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mangel

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Ενδιαφέροντα
    Πολεοδομία, Χωροταξία, Αστική ανάπτυξη
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Mangel's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. ωχ, έχω μελέτη.... thanks guys! Είμαι γραμμένη στο ΤΣΜΕΔΕ από το 2005, και πρόσφατα έκλεισα 10ετια! Σε κάθε περίπτωση, εκτός από τα χρήματα, με ενδιαφέρει να μπορώ να παίρνω δουλειές κι αλλού, οπότε χρειάζομαι οπωσδήποτε το μπλοκακι!
  2. Δυστυχώς μόλις πέρασα τη δεκαετία... το τελευταίο ΤΣΜΕΔΕ ήρθε 2.400. Έπαθα εγκεφαλικό!
  3. Οχι, δεν θα τη χρησιμοποιώ. Θα είμαι ερευνήτρια σε Ευρωπαικά Έργα, οπότε δεν έχει σχέση που είμαι μηχανικός
  4. Η λογίστριά μου μου είπε ότι η σωστή βάση υπολογισμού του τι με συμφέρει είναι οι καθαρές αποδοχές.. πχ θα παίρνω 1000 στο χέρι και από πάνω μπαίνει φόρος, ΦΠΑ κτλ.
  5. Καλησπέρα σας, μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει; Μου έγινε πρόταση για εργασία σε εταιρία συμβούλων. Ο εργοδότης μου είπε ότι μπορεί να διαθέσει μικτό μισθό 1.500 ευρώ, και οτι μπορεί να με προσλάβει ως μισθωτή μέσω ΙΚΑ ή με μπλοκάκι μέσω ΤΣΜΕΔΕ και να επιλέξω ποιό από τα δύο θέλω. Δυστυχως δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες οπότε πρέπει να το ψάξω μόνη μου (ναι, ξέρω, ό,τι να ναι..). Μπορείτε να με βοηθήσετε να καταλάβω ποια επιλογή από τις δύο με συμφέρει; Σε κάθε περίπτωση θέλω να διατηρήσω τη δυνατότητα να δουλεύω και σε άλλους εργοδότες.
  6. Thanks architect_duth! Διάβασα 3-4 σε σελίδες πιο πίσω, αλλά δεν βρήκα τίποτα. Έκανα και αναζήτηση στο συγκεριμένο topic. Και ήταν αδύνατο να διαβάσω 81 σελίδες, όπως καταλαβαίνεις Το μόνο που δεν κατάλαβα ήταν η απάντησή σου στο τρίτο ερώτημα....εννοείς ότι δεν χρειάζεται καθόλου ιδιωτικό συμφωνητικό ή ότι δε χρειάζεται να κατατεθεί; Σ΄ευχαριστώ πολύ!!!
  7. Εϊναι αλήθεια ότι αν δεν βάλεις τιμή δεν πρόχωράει το σύστημα. Παιδιά να σας ρωτήσω...για βεβαίωση για μεταβίβαση ακινήτου: 1. πληρώνω φεμ, τεε, τσμεδε; 2. Στο ΑΠΥ γράφω μόνο καθαρή αμοιβή και ΦΠΑ; 3. Το ιδιωτικό συμφωνητικό πρεπει να κατατεθεί στην εφορία ή το ΤΕΕ;
  8. Ευχαριστώ παιδιά. Τα είχα ήδη κάνει αυτά που λέτε, και αποθήκευση πατούσα, και το ΑΦΜ είχα ελέγξει. Τελικά το λάθος ηταν ότι έβαζα τα ονόματα σε μια γραμμή και όχι το ένα κάτω από το άλλο!!! Ευχαριστώ και καλή συνέχεια!
  9. Παιδιά πηγαίνω να υποβάλω τη δήλωση και μου βγάζει το μήνυμα "Πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρωθούν το επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, ΑΦΜ ή ο ΑΦΜ εξωτερικού στα στοιχεία των ιδιοκτητών". Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος που πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία, πχ μικρά ή κεφαλαία, με παύλες ή κόμματα, ή μάλλον μου έδωσε λάθος στοιχεία ο ιδιοκτήτης;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.