Μετάβαση στο περιεχόμενο

TiDo

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Δυτική Ελλάδα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

TiDo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ακόμα τίποτα. Την παραπάνω εσωτερική εγκύκλιο του ΙΚΑ, που παρέθεσε πιο πάνω το μέλος mvla, και την οποία έχω εδώ και καιρό κοινοποιήσει στο σύνολό της, στον δικηγόρο του πελάτη μου, επικαλείται το ΙΚΑ και δεν δέχεται την παύση παλαιών προστίμων. (εννοείται ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής των ήδη καταβληθέντων) Το περίεργο είναι ότι στην εγκύκλιο 1/2012 που διευκρινίζονται θέματα του 4014, σε αντίστοιχη περίπτωση που έχουν επιβληθεί πρόστιμα από την πολεοδομία (για αυθαίρετη κατασκευή ύστερα από καταγγελία) και έχουν κοινοποιηθεί στην ΔΟΥ, ακουλουθεί της υπαγωγής στην ρύθμιση, συγκεκριμένη διαδικασία (ακύρωση με ΑΦΕΚ) των επιβληθέντων προστίμων της πολεοδομίας, έτσι ώστε να σταματήσει η πληρωμή των προστίμων στην ΔΟΥ. Στο ΙΚΑ φαίνεται ότι έχουν άλλους κανόνες. Ο δικηγόρος του πελάτη μου, ετοιμάζει αγωγή και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο των δικαστηρίων. Θα ενημερώσω όταν έχω και πάλι κάποιο νέο.
  2. ΔΕΗ και ΙΚΑ τελικά δεν αναγνωρίζουν τον Ν/4014/2011? Έλεος πιά... Γιατί ταλαιπωρούν τον κόσμο?
  3. Τα προστιμα βεβαιωθηκαν μετα απο καταγγελια, κατα το χρονο κατασκευης της αυθαιρετης προσθηκης, το 2003 Και εγω αυτο εχω καταλαβει, αλλα το ΙΚΑ εχει αλλη αποψη.
  4. Καλησπέρα σε όλους. Δεν μπόρεσα να βρώ ανάλογο topic οπότε και παραθέτω την ερώτησή μου. Αν έχει απαντηθεί παρακαλώ ας κλειδωθεί το θέμα. Αυθαίρετη προσθήκη ορόφου, για την οποία έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα διατήρησης και ανέγερσης από την πολεοδομία αλλά και πρόστιμα από το ΙΚΑ. Έχει ολοκληρωθεί η οριστική υπαγωγή στον 4014 αλλά το υποκατάστημα του ΙΚΑ αναγνωρίζει μεν την υπαγωγή αλλά συνεχίζει να ζητά τα παλαιότερα πρόστιμα που έχει βεβαιώσει βάσει εσωτερικής εγκυκλίου. Ξέρει κάποιος κάτι ανάλογο?
  5. 11:08 και προς το παρόν δουλεύει το σύστημα...
  6. Διαβάζοντας το ΦΕΚ 289/2011 για τους όρους δόμησης και όχι μόνο, των οικισμών μέχρι 2000 κατοίκους, και συγκεκριμένα στο άρθρο 1, παράγραφος 4β αναφέρει..." Σε κάθε περίπτωση, η στάθμη οροφής τυχόν υπογείου ορόφου δε δύναται να υπερβαίνει σε κανένα σημείο τη στάθμη του φυσικού εδάφους περιμετρικά της κατασκευής». Μιλάει για φυσικό και όχι διαμορφωμένο έδαφος, και αν καταλαβαίνω καλά όλο το υπόγειο θα είναι εντός εδάφους (ούτε παράθυρο). Έχω καταλάβει λάθος? Στην περίπτωση οικοπέδου με κλίση (τί πιο κοινό σε οικισμούς) τι κάνουμε με το υπόγειο, εκτός αυτών που αναφέρει ο νόμος? Έχει ασχοληθεί κάποιος?
  7. Βγηκε διευκρινηση για τα τοπογραφικα 55219/09.12.2011 http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=hXDmqOERZwA%3d&tabid=762&language=el-GR
  8. Ναι, μόνο που υπάρχει και η περίπτωση, το υπόγειο να έχει υπολογισθεί στην δόμηση από προγενέστερη άδεια, (ως χώρος υπογείου και όχι σαν κατοικία), λόγω του επικλινούς του οικοπέδου. Σήμερα, το υπόγειο έχει γίνει κατοικία. Σε αυτή την περίπτωση? Έχουμε και πάλι υπέρβαση δόμησης?
  9. Απόλυτα σωστός.. Το παράβολο ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΣΙΟΥ δεν επιστρέφεται αλλά ούτε και συμψηφίζεται.
  10. Στην περίπτωση που βγάλεις βεβαίωση για ακίνητο. μέσα από το σύστημα, αυτή ισχύει για 2 μήνες, από την ημερομηνία αυτοψίας. Εάν σε αυτό το διάστημα, δεν κατορθώσει ο πελάτης να την χρησιμοποιήσει λόγω καθυστέρησης σύνταξης συμβολαίων κ.λ.π, με ποίον τρόπο επανεκδίδουμε την βεβαίωση?
  11. Προσαρμογές στο σύστημα δηλώσεων και βεβαιώσεων των Ν. 4014 & 4030/2011 (Αυθαίρετα, Δηλώσεις για μεταβίβαση) Στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ , και συγκεκριμένα στην εφαρμογή για τα αυθαίρετα, δώσανε νέες οδηγίες.. Για ρίξτε μία ματια.. (Sorry αλλά δεν είχα δει ότι είχε γίνει ήδη post).
  12. Εκτιμώ ότι απαιτείται αποτύπωση στατικών και όχι μελέτη στατικών τουλάχιστον σε απλά κτίρια κατοικίας. Σε πιο σύνθετα κτίρια, από πλευράς χρήσεων, θα ζητηθεί ο λεγόμενος έλεγχος δωμικής τρωτότητας ακινήτου??? Δεν ξέρω τι να πώ άλλο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.