Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΕΜΟΣ ΜΟΣΧΑΚΗΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    39
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΜΕΜΟΣ ΜΟΣΧΑΚΗΣ

  1. Καλησπέρα. Σε γεωτεμαχιο εκτός σχεδίου, χωρις να εχει εκδοθεί κάποια Ο.Α, με περίφραξη που εντάσσετε σε ''περίφραξη από ελαφρύ υλικό'' είναι δυνατή η μεταβίβαση χωρίς την τακτοποίηση της, και με αναφορά στην ΗΤΚ?
  2. Latg Ευχαριστώ για την απάντηση το είχα σκεφτεί. απλα έλεγα αν υπήρχε κάτι άλλο που δεν το ήξερα για αυτές τις περιπτώσεις. Δηλαδή Επειδή οι συντελεστές οριστήκαν όταν ίσχυε ΣΚ0,70 και μπορούσε να υπάρχει εξάντληση με ένα κτίριο, μήπως υπάρχει διευκρινιστική για αυτές τις περιπτώσεις. Ευχαριστώ και παλι
  3. Καλησπέρα. Σε οικόπεδο 787 εντός σχεδίου έχω βάση ΦΕΚ σδ=2 σκ=γοκ85 (0,70) και ύψος 12,00 m. Με τον ΝΟΚ θα έχω ΣΔ=2 ΣΚ=0,60 και υψος 12,00m. O πελάτης θέλει κτίριο με πιλοτή. Οπότε 787*0,60 = 472,20 τ.μ *3 (3 όροφοι +πιλοτή =12,00 m ) = 1416,60 τ.μ < 787*2,00(ΣΔ) = 1574 τ.μ. Δηλαδή περισσεύουν 158,00 τ.μ που δεν μπορώ να τα δομήσω. Θα παω αναγκαστικά σε δυο κτίρια?
  4. Με την άδεια επισκευής εχω καταλήξει και μετα απο συνομιλία με το τεε οτι δεν αποτελεί νομιμοποιητικο ή αλλου ειδους στοιχείο. Σαν παράδειγμα μου ειπαν οτι και στο Ματι εδωσαν άδειες επισκευής σε αυθαιρετα τα οποία συνεχιζουν να θεωρούνται αυθαίρετα στο σπίτι έμενε ενας παππους που δεν τον ενδιέφερε ποτε το ρεύμα ουτε ειχε χρήματα για να το βαλει το σπιτι το βρίσκω σε αεροφωτογραφιες το 1979. Βάζε τονισμό στο κείμενο. Υποχρεωτικό από τους κανόνες συμμετοχής. Pavlos 33
  5. Μα ο 4495 αναφερει οτι αυτά του αρθρου 21 του 1337 δεν εχουν υποχρεωση ενταξης στον 4495 οπως και τα προ του 55
  6. Εφόσον είναι προ του 81 το κτίριο και με βαση το το άρθρο 21 του ν.1337/1983 δεν θεωρείτε νομίμως υφιστάμενο? Αυτή την γνώμη έχω. Σχέδια υπάρχουν μόνο απο την άδεια επισκευής όπου ξέρω σιγουρά οτι δεν αποτελεί νομιμοποιητικο στοιχειο.
  7. Καλησπερα σας. Εχω μια περίπτωση κτιρίου χωρίς Ο.Α οπού είναι σε στάσιμο οικισμό και σύμφωνα με το το άρθρο 21 του ν.1337/1983 δεν έχει υποχρέωση για υπαγωγής στον 4495. Επιπλεον εχει αδεια επισκευης το 2009. Για την συνδεση του με την ΔΕΗ (Δεν ειχε ποτε ρεύμα) σε ποια περίπτωση το κλικαρο στο σύστημα? Εχει ασχοληθεί κανεις με τετοια περίπτωση?
  8. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. akis73) Καλησπέρα σας. Ήθελα να ρωτήσω αν, σύμφωνα με την παρ 2στ του αρθρου 29, πρέπει να κατοικεί ΑΜΕΑ σε ενα 2οροφο κτίριο (μονοκατοικία) για να τοποθετηθεί ανελκυστήρας με έκδοση ΕΕΜΚ.
  9. Καλησπέρα. Σε οικόπεδο που αγοράστηκε το 2007 υπήρχε ισόγειο κτίριο (κατάστημα) το οποίο αναφέρετε στο συμβόλαιο. Το 2018 ο ιδιοκτήτης το κατεδάφισε χωρίς άδεια. Σήμερα ενδιαφέρετε να εκδώσει άδεια για νεο κτίριο. Στο ε9 δεν υπάρχει πλέον το κτίριο. Γνωρίζετε τι πρέπει να γίνει για να ΄΄τακτοποιηθεί΄΄ η αυθαίρετη κατεδάφιση? Μπορω να παω με δηλωση αυθαιρετου ως κατεδάφιση πληρώνοντας το 500,00 σύμφωνα με το Άρθρο 106 παράγραφος 2?
  10. Σε ευχαριστώ ΚΑΝΑ. Οσα ανέφερες τα ξερω ελεγα μην υπαρχει κατι άλλο... 5*24 =120 καταχωρήσεις. Οχι απλα θα ζαλιστω...
  11. Καλησπερα, χρονια πολλα Χριστος Ανεστη. Μια ερωτηση. εχω να δωσω 5 βεβαιωσεις οπου οι ιδιοκτητες ειναι 24. υπαρχει τροπος copy paste στο συστημα του τεε?
  12. καλησπέρα, από εχθές το απόγευμα προσπαθώ να κάνω δήλωση ηλεκτρονικά και όταν είμαι στο παράθυρο του εντοπισμου ανεβάζει το αρχείο το φορτώνει και όταν πάω να κανω αποθήκευση μου βγάζει μην οτι εχετε αποσυνδεθεί λόγο αδράνειας και δεν συνεχίζει.. ξέρει κάνεις κάτι για αυτό?
  13. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν η ανακοίνωση για το προαιρετικο πιστοποιητικο μεταγραφής ισχύει και για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις μιας και είδα ότι δεν το έχει πλέον με αστεράκι στο σύστημα και σου επιτρέπει να πας παρακάτω χωρίς την συμπλήρωση αυτού
  14. καταρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!!! ως προς την δυνατότητα μεταβίβασης έχω καταλήξει οτι θεωρητε έγκυρη με βαση αυτα που λεει το αρθρο 6 παραγραφος 2 του 720/77 (το έχω και σε βιβλίο του Ανδρεα Ρωμαλιαδη) Καθώς επίσης και την δυνατότητα του οικόπεδου που δημιουργηθηκε, με υπαίτια κατάτμηση, να οικοδομηθεί με βάση το αρθρο 25 του Ν1337/83. Έμενα μου εχει ζητηθει βεβαιωση για την περαιτερω μεταβιβαση απο τον ιδιοκτητη Δ σε τριτο. Το προβλημα μου ειναι αν θα λαβω υποψιν την οικοδομικη αδεια της 22-5-1975 ή θα την θεωρήσω ακυρη και ως τούτου και τα τετραγωνικά που αντιπροσωπευει, κρατώντας ως νομιμο μονο το τμημα του προ του 55 ?
  15. Θα ήθελα παρακαλώ την απάντηση σας στο παρακάτω ερώτημα μου. Σε οικισμό με σχέδιο εκδίδεται οικοδομική άδεια την 22-5-1975 η οποία αφορούσε προσθήκη κατ επέκταση προϋπάρχουσας διώροφης οικοδομής προ 1955. Την 6-6-1975 ο ιδιοκτήτης (Α) του ακίνητου και της άδειας κατατέμνει το οικόπεδο και την προϋπάρχουσα οικοδομή και τα δωρίζει στους Β και Γ κάνοντας μνεία και δωρεά και την οικοδομική άδεια του όλου οικόπεδου δημιουργώντας μη άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα συμφώνα με τον ΓΟΚ73. Την 8-9-1979 γίνεται αίτηση του αρχικού ιδιοκτήτη Α για αναθεώρηση της αρχικής άδειας η οποία θεωρείτε με αυτοψία από την αρμοδία υπηρεσία την 9-4-1980 και γίνεται μνεία για ουδεμία εργασία. Την 25-1-1981 ο ιδιοκτήτης Β μεταβιβάζει το οικόπεδο του σε ιδιοκτήτη Δ κάνοντας μνεία μονό την προϋπάρχουσα οικοδομή προ 1955. Το σημερινό κτίριο είναι σύμφωνο με της διαστάσεις της οικοδομικής άδειας της 22-5-1975 και υπάρχει βεβαίωση της ΔΕΗ για ηλεκτροδότηση του εν μέρη την 10-11-1971 και εν μέρη την 31/8/1983. Παρακαλώ όπως μου απαντήσετε στο αν θεωρείτε νόμιμο το κτίριο με βάση την οικοδομική άδεια της προσθήκης (22-5-1975) μιας και έχει γίνει υπαίτια κατάτμηση πριν την κατασκευή του.Να σημειώσω οτι η κατάτμηση επειδή έχει γίνει πριν από το 77 θεωρείτε νόμιμη με βάση 1977 (αρθρο 6, Ν.720/77). Η ΑΔΕΙΑ δεν ανακλήθηκε ποτέ..
  16. Καλησπέρα χρόνια πολλά και καλή χρονιά ευχομαι σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω το εξής. Σε οικισμό του 85 με σχέδιο έχω οικόπεδο που περιέχει μια κατοικία προ του 55 και μια εξωτερική τουαλέτα (επι χουντας). Θέλω να εκδοσω νέα άδεια δόμησης για νέο κτίριο στο οικόπεδο.. Οι ιδιοκτήτες θέλουν πρώτα να φτιάξουν το νέο κτίριο και μετά να κατεδαφίσουν το παλιό με την εξωτερική τουαλέτα η οποία είναι η μονή που τους εξυπηρετει .. Το πρόβλημα που έχω είναι ναι μεν έχω την απόσταση Δ από το παλιό άλλα λόγου σχήματος του νέου δεν την έχω απο την εξωτερική τουαλέτα (την οποία θα νομιμοποιήσω με τον νομο των αυθαιρετων). Αν βγάλω άδεια κατεδάφισης για την τουαλέτα πρέπει πριν ξεκινήσω την νεα οικοδομη να κατεδαφιστεί και αρα δεν θα εχω προβλημα με το Δ ή μπορω να την δείξω κανονικά στο διάγραμμα δόμησης ως κατεδαφιστέα δίχως την απαίτηση του Δ, και να ξεκινησω την νεα χωρις να την εχω κατεδαφισει?
  17. καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Σε τριώροφο κτίριο το ισόγειο φαίνεται στην οικοδομική άδεια της 22-3-89 σαν ενιαίο κατάστημα και αριστερά και δεξιά δυο κλιμακοστάσια για τους ορόφους. Την 4-4-1989 γινεται συσταση οριζοντιων ιδιοκτησιων και αναφέρει 2 καταστήματα στο ισόγειο..εν το μεταξύ οι δυο wc των καταστημάτων κατασκευαστηκαν κατω απο τις σκαλες των δυο κλιμακοστασιων.. Τα σχεδια της οριζόντιας δεν τα βρισκω.. αναφερει κ1 κ2. εχουν παρει ρευμα και τα δυο το 1992 με ξεχωριστα ρολόγια.. τα σχεδια στην πολεοδομια δείχνουν το αρχικο ενα καταστημα.. Θεωρω νομιμη την διαμεσματωση και προχωρώω στην τακτοποίηση των wc? ή τακτοποιώ και την διαμερισματωση?
  18. Καλησπέρα... Εχω μια περιπτωση οπου σε αδεια του 2005 2 οροφης κατοικιας μετα την ολοκληρωση της οικοδομης έχουν γίνει αυθαιρεσίες πριν 2011 οι οποιες μεταβαλουν το διαγραμμα δομησης (μετατροπή η/χ σε κύριο, αντλιοστασιο, αποθηκη εμβαδου 16,56). Επίσης έχει γινει και αυθαίρετη κατασκευή κλειστού μεμονωμένου γκαραζ στο οικοπεδο μετα το 2011.. Ο ιδιοκτητης θελει να τα νομιμοποίησει με εκδοση αδειας δομησης 1. Στο άρθρο 81 δύνονται ορισμοί για διάφορες αυθαιρεσίες. Ετσι όπως το καταλαβαίνω στην περίπτωση δ της παραγράφου 3 δίνεται ο ορισμος ως πολεοδομικη παραβαση για κάθε παράβαση που πληρεί το 10% και max 50τ.μ ανεξάρτητα αν στο αθροιζόμενες στο σύνολό τους ξεπερνούν τα προηγούμενα όρια.. Ετσι μπορω μετα απο ελεγχο να καταταξω το κλειστο γκαραζ σε πολεοδομική παράβαση Σωστά???? 2. Στο αρθρο 94 παραγραφο 4 στο τελος γράφει '''Αν ο υπόχρεος συμμορφωθεί με τις πολεοδομικές διατάξεις και αποκαταστήσει την πολεοδομική παράβαση με την απομάκρυνση της χρήσης ή την κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής ή εκδώσει την προβλεπόμενη οικοδομική άδεια όπου επιτρέπεται, μέσα σε προθεσμία τεσσάρων (4) μηνών από τη διαπίστωσή της δεν επιβάλ- λεται πρόστιμο διατήρησης και το πρόστιμο ανέγερσης περιορίζεται στο ελάχιστο ποσό των διακοσίων (200) ευρώ.''' αυτο ισχύει για α) , β) γ) και δ) Σωστα???????? 3. Ο ιδιοκτητης θελει να τα νομιμοποίησει (υπαρχει υπολοιπο δομησης καλυψης για ολα) όλα με εκδοση αδειας δομησης, Ξερει κανεις ποια ειναι η διαδικασία? Απο ότι καταλαβαίνω θα δηλωσω στον 4495/17 ολα τα πριν του 2011 (και αναφεροντας το γκαραζ) και δηλώνοντας εκδοση αδειας θα πληρωσει το παραβολο... Στη συνεχεια θα κανει αιτηση-δηλωση για εκθεση αυτοψιας? ή απλα θα αναφερει το γκαραζ σε μια δηλωση προς ΥΠ.ΔΟΜ. και θα συνεχίσουμε προς Αδεια δόμησης?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.