Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

bettyrouni

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by bettyrouni

  1. Απαντώ σε αυτό το παλιό θέμα γιατί θα ήθελα όσες έχουν αυτά τα ερωτήματα να μπορούν να βρουν και την άποψη της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ) : Καθένας που έχει τις πνευματικές δυνατότητες και τη διάθεση να γίνει μηχανικός (οποιαδήποτε ειδικότητα) δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται από τα επαγγελματικά στερεότυπα που έχουν διαμορφωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όλα τα επαγγέλματα έχουν δυσκολίες το ίδιο και το επάγγλεμα του μηχανικού, όλοι όμως οι κλάδοι έχουν ανάγκη ανατροφοδότησης από όλο το δυναμικό των νέων, χωρίς διακρίσεις φύλου κλπ. (Πιο απλά τα σχόλια που διάβασα είναι σαν να έλεγε κάποιος στους αφροαμερικανούς να μην σπουδάσουν γιατί στην αρχή θα τους κοιτάνε περίεργα ...κι όμως τα πράγματα αλλάζουν). Σήμερα οι γυναίκες μηχανολόγοι είναι το 15% στον τεχνικό κλάδο και ~20% στις σχολές και οι περισσότερες είναι σε καλή επαγγελματική κατάσταση. Ας έχουμε υπόψη μας ότι αυτοί που συμβουλεύουμε δεν θα ζήσουν στο δικό μας κόσμο αλλά θα βγουν στην αγορά εργασίας σε 5 το λιγότερο χρόνια σε μια κοινωνία που δεν μένει στάσιμη. Ούτε σήμερα υπάρχουν τόσο μελανά χρώματα, όλοι οι μηχανικοί άνδρες και γυναίκες εργαζόμενοι έχουν πολύ κατοχειρωμένα δικαιώματα. Ισχύει το ίδιο για άλλα επαγγέλμα που προσελκύουν παραδοσιακά γυναίκες; Το επάγγελμα του μηχανικού σήμερα δεν επαφίεται στη σωματική δύναμη και η σταδιοδρομία δεν περιορίζεται λόγω φύλου. Εξάλλου κοινωνία και επιστήμη έχει ανάγκη την νέα οπτική στα θέματα περιβάλλον, ανάπτυξη, σχεδιασμός κλπ που μπορούν να δώσουν οι γυναίκες μηχανικοί. Οι γυναίκες μηχανικοί όπως όλες οι γυναίκες εργαζόμενες και περισσότερο ίσως όσες εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες το βασικότερο πρόβλημα που συναντού είναι οι ανάγκες της μητρότητας (άδειες κλπ). Σε αυτό το θέμα που δεν αποτελεί πρόβλημα των γυναικών μηχανικών αλλά πρόβλημα όλων των εργαζομένων (ανδρών και γυναικών) γιατί είναι κοινωνική ανάγκη της οικογένειας και δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στο επάγγελμα του μηχανικού όλοι μας πρέπει να διεκδικήσουμε καλύτερες παροχές από την πολιτεία και τους ασφαλιστικούς φορείς. Η ΕΔΕΜ έχει πάρει σχετική απόφαση για την οποία γίνεται και on line συλλογή υπογραφών στην ιστοσελίδα της http://www.edem-net.gr'>http://www.edem-net.gr Μπέττυ Ρούνη Μηχανολόγος Μηχ., Δρ. ΕΜΠ Πρόεδρος Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ), http://www.edem-net.gr
  2. Τo Ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από τη ΓΣ της ΕΔΕΜ με προτάσεις για το σχέδιο Κανονισμού Παροχών του Κλάδου Ειδικών Παροχών του πρώην Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. που εκπονήθηκε από ομάδα εργασίας του ΤΕΕ και είναι υπό διαβούλευση στην ηλεκτρονική διεύθυνση κατατέθηκε στις 21 Απριλίου 2010 στο ΤΕΕ (Αρ. Πρωτ. 11307), στο ΤΣΜΕΔΕ (Απ. Πρωτ. 30377) και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Αρ. Πρωτ. Υπουργού: 3418, Αρ. Πρωτ. Υφ. Κουτρουμάνη: 10393/301, Αρ. Πρωτ. Γεν. Γραμματέως κας Δρέττα 10391/691). Η on-line συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.