Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

TopoEΜΠ

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TopoEΜΠ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οκ, ευχαριστώ συνάδελφοι..Συνάδελφε Kasvan, η μαγκιά και η ειρωνεία οταν είσαι face to face είναι ΠΙΟ μαγκιά..αν ειρωνεύεσαι..υπήρξες και εσύ νέος..
  2. Να ανέβω συνάδελφοι αλλά η σκόπευση στο 1.5 χλμ μου δημιουργεί πρόβλημα στην εστίαση του κατόπτρου. Το βλέπω σαν "μύγα" και αμφιβάλλω για τη μέτρηση..Γι αυτό σκέφτηκα την προηγούμενη λύση μήπως...Αν χάσω και 2-3 cm δεν έγινε και τίποτα.Τι προτείνετε τελικά?
  3. Συνάδελφοι να ρωτήσω κάτι. Γνωρίζω τις συντεταγμένες σε Ηαττ δυο τριγ/κων που απέχουν μεταξύ τους 1.5 χλμ. Προκειμένου να εξαρτηθώ από αυτά μπορώ να κάνω το εξής: ? Να μετρήσω κανονικά το αγροτεμάχιο μου σε αυθαίρετο σύστημα χτυπώντας παράλληλα τα δυο τριγωνομετρικά και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσω το align του autocad για να εξαρτηθώ? Η πρέπει να έχω απαιραίτητα τρία τριγ/κα για καλύτερη ακρίβεια? Το λέω αυτό για να αποφύγω το ανέβασμα στις κορυφές για προσανατολισμό. Μπορω να το κάνω? Κατά πόσο σωστό είναι?? Σας ευχαριστώ.
  4. Συνάδελφε ΘΕΟΧΑΡΗ, πήρα τις συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ απο τη ΓΥΣ για τα 2 τριγ/κά προκειμένου να κανω τη χάραξη μερικών σημείων απο εξαρτημένο τοπογραφικό. Στήθηκα στο ένα και μηδένισα στο άλλο εχοντας ρυθμίσει το total station να λαμβανει υποψιν το Κ. Εχω μια αμφιβολία στο αν μέτρησα κεκλιμένη η οριζόντια, θα το κοιτάξω..Ισως εκεί είναι το λάθος που επισήμανε και ο συνάδελφος dinamp. Πάντως αν δεν είναι εκεί το λάθος τι να πω δε ξέρω..7μ είναι πολλά...
  5. Σε προσανατολισμό που επιχείρησα μεταξύ 2 τριγωνομετρικών με total statiom βρήκα απόκλιση στην απόσταση περίπου 7 μέτρα. Τα τριγ/κά απείχαν μεταξυ τους γυρω στα 1400μ. Είναι πιθανόν να συμβεί αυτό? Η σε κάποιο λάθος έχω υποπέσει εγώ? Έχει παρουσιασθεί κάτι αντίστοιχο σε κάποιον από εσάς συνάδελφοι? Σας ευχαριστώ. Παρατήρηση: Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, DOOM.
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα. ............................................. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω εγώ είναι το εξής:: Τις συντεταγμένες στο ΕΓΣΑ87 για τα τριγωνομετρικά του Νομού μου (Νομός Μαγνησίας), πως και από που μπορώ να τα βρω έτσι ώστε να τα έχω συγκεντρωμένα στο αρχείο μου και να μην τα αναζητώ κάθε φορά ένα ένα?? Σας ευχαριστώ.
  7. Όχι,δεν ήταν ειρωνικό. Άπλα σκεφτόμουνα και λέω μήπως υπάρχει κάποια λύση..Μπορώ βέβαια,βρήκα και δεύτερο τριγωνομετρικό άλλα ποιος τρώει μια μέρα ολόκληρη να ψάξει να το βρει,να στείλει το βοηθό για μηδενισμό (αν υπάρχει ορατότητα) και να κάνει όδευση μέχρι το οικόπεδο. Τελοσπάντων, ευχαριστώ για τη βοήθειά σας πάντως όλους..
  8. Κάτι που σκέφτηκα τώρα είναι το εξής. Να στηθώ στο τριγωνομετρικό που γνωρίζω να προσανατολιστώ στο ΒΟΡΡΑ και να κάνω τη χάραξη. Σωστό η άκυρο τελείως???
  9. Συνάδελφοι να ρωτήσω το εξής: Έχω ένα τοπογραφικό εξαρτημένο σε ΕΓΣΑ '87 γνωρίζοντας τις συντεταγμένες των κορυφών του οικοπέδου μιας και αναγράφονται στο ίδιο το τοπογραφικό. Ωστόσο δεν γνωρίζω τις στάσεις από τις οποίες μετρήθηκε καθώς και τις συντεταγμένες τους.. Επίσης γνωρίζω ότι κοντά στο οικόπεδο υπάρχει ένα τριγωνομετρικό. Αν μάθω τις συν/νες του στο ΕΓΣΑ '87 θα μπορέσω και με ποιον τρόπο να κάνω μια χάραξη μερικών κορυφών με total station και ΟΧΙ με GPS. Θα μπορέσω με κάποιο τρόπο να το κάνω? Η θα χρειαστώ οπωσδήποτε 2 τριγωνομετρικά με ορατότητα μεταξύ τους??? Αφελής η ερώτηση μιας και είμαι σχεδόν σίγουρος για την απάντηση αλλά η εμπειρία μερικών μπορεί να μου δώσει μια λύση...Το εύχομαι!!! Σας ευχαριστώ πολύ..
  10. Συνάδελφοι, μετά και από συζήτηση που έκανα και με την αρμόδια πολεοδομία και το δασαρχείο μου είπαν το πιο σωστό όλων, είναι να ενεργήσω όπως με προτρέπει και ο συνάδελφος "qmd". Το αναφέρω θέλοντας να βοηθήσω και όλους εσάς τους υπολοίπους που πιθανόν βρεθείτε κάποια στιγμή αντιμέτωποι με μια ίδια περίπτωση..Δεν παύω να σέβομαι την άποψη του καθενός και να σας ευχαριστήσω για το χρόνο που διαθέσατε.. Συνάδελφε "parist43" το ότι η δήλωση του Ν.651/77 για μεταβίβαση του εκτός σχεδίου δεν είναι υποχρεωτική είναι σίγουρο?? Η υπάρχει πιθανότητα να μου το στείλει πίσω ο συμβολαιογράφος?? Γιατί σκέφτομαι και το ενδεχόμενο να μη συντάξω δήλωση.
  11. Οπότε συνάδελφοι, για να αποφύγω και εγώ και ο ιδιοκτήτης το ανακάτεμα του Δασαρχείου και για να τελειώσει και τη δουλειά του ο άνθρωπος με την αποδοχή κληρονομιάς ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ να αντιμετωπίσω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αν δηλώσω το εξής: "Άρτιο βάση της ισχύουσας πολεοδομικής νομοθεσίας, ωστόσο για την οικοδομησιμότητά του χρειάζεται να προηγηθεί πράξη χαρακτηρισμού από το αρμόδιο δασαρχείο". Αν κάτι δεν κατάλαβα καλά ας μου το επισημάνει κάποιος..Σας ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι όλους. Θεωρώ ότι βοηθήθηκα αρκετά και το φόρουμ πολύ σημαντικό! Σας ευχαριστώ..
  12. Συνάδελφοι, έκταση 10 στρεμ βρίσκεται εκτός ορίων οικισμού <2000 κατ. πάνω στο βουνό όπου γύρω γύρω "μοιάζει" δάσος. Το τεμάχιο στο όποιο αναφέρομαι αποτελείται από 7στρ. "καθαρότατου" γηπέδου (δεν υπάρχει ούτε λουλούδι!!!τόσο καθαρό), ενώ περί τα 3 στρμ. αποτελούνται από θαμνώδη έκταση(πουρνάρια). Θέλω να κάνω ένα τοπογραφικό για αποδοχή κληρονομίας..Το έχω αποτυπώσει εξ ολοκλήρου( θαμνώδη και καθαρό). Πως πρέπει να το αντιμετωπίσω?? Μπορώ να το δηλώσω άρτιο και οικοδομήσιμο (λόγω >4στρμ)?? Ολόκληρο ή το κομμάτι των 7στρ. μόνο? και το άλλο να πω ότι είναι δασικό?? Ή πρέπει να περάσει από δασαρχείο πρώτα να χαρακτηριστεί και μετά να υπογράψω τα παραπάνω??? Είμαι νέος και συγχωρέστε με αν κάτι θεωρείται αυτονόητο ή μπαρούφα.. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...
  13. Οικισμός κάτω των 2000 κάτοικων με εγκεκριμένο σχέδιο διανομής του Υπ. Γεωργίας. Σε τμήμα εδάφους του οικισμού που στο σχέδιο απεικονίζεται ως τετραγωνισμένη πλατεία έχω το εξής πρόβλημα. Απ ότι γνωρίζω ΠΛΑΤΕΙΑ= Κ.Χ. αυστηρά, χωρίς την ύπαρξη οικοπέδων μέσα σε αυτή, πολύ δε περισσότερο άρτιων και οικοδομήσιμων. Ωστόσο, εντός της συγκεκριμένης πλατείας, πέραν ότι υπάρχουν διάφορα κοινοτικά κτήρια και γραφεία, σε μια γωνία της (η οποία εφάπτεται σε 2 δρόμους) ορίζεται ΟΙΚΟΠΕΔΟ 800 μ2 με συμβόλαιο του 1957 (σε ισχύ) που προέρχεται από δωρεά της κοινότητας ,με έγγραφη απόφαση Νομάρχη, στον Χ προκειμένου να ανεγείρει αποθήκη έως το 1962(μέσα σε 5 χρόνια). Η αποθήκη ανεγέρθηκε εντός των 5 ετών με εμβαδό 420 μ2. Έρχεται τώρα ο X (53 χρόνια μετά) και ζητά τοπογραφικό προκειμένου να πουλήσει(!) αυτή την αποθήκη στη κοινότητα. Τα ερωτήματα είναι τα εξής: 1) Δεδομένου ότι υπήρξε απόφαση νομάρχη για τη δωρεά, το τμήμα των 800μ2 έπαψε να ορίζεται σαν πλατεία δλδ Κ.Χ. ?? και αποτελεί οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο??(δεδομένου ότι η αρτιότητα στον οικισμό είναι 500μ2). 2) Και αν ναι, τότε με ποιο τρόπο μπορεί να περάσει η κυριότητα της αποθήκης στην κοινότητα?? Κατάτμηση οικόπεδου δεν μπορεί να γίνει λογω μη άρτιων οικοπέδων. Μπορεί με κάθετη συνιδιοκτησία ίσως?? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος?
  14. Συνάδελφοι σας ευχαριστώ πολύ όλους. Ότι χρειαστώ θα ξαναστείλω..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.