Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Στελιος1

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    444
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

-7 Κακή

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Κατ αρχην ηταν συνενοησιμος και δεν θα το ανναβει, διαφορετικα τον υποχρεωνεις να μην το αναβει. Οπως ειπε και ο nik ενας νεος σωληνας εσωτερικα του παλιου ισως ειναι η λυση. Ισως ανοιγοντας τρυπα στην εξω πλευρα της καπνοδοχου του ψηλα λιγο πριν το ταβανι σου να ξενοιασεις οριστικα, αλλα αυτο δεν το συζητας με τον απο κατω διοτι ειναι η εσχατη λυση για εσενα εφ οσον δεν θα ηθελε να τα βρειτε. Ειναι καπνοι που περνουν απο ρωγμες, απο τα τουβλα και απλα ο ευκολος δρομος ειναι οι πριζες κτλ.
  2. Μηπως μπερδευεις πραγματα? Η θερμικη αντισταση αφορα το ποσο γρηγορα θα περνα η θερμοτητα και οχι την θερμοκρασια, δηλαδη μετα απο καποια ωρα (συντομοτερη αν η αντισταση ειναι μικρη και περισσοτερη αν ειναι μεγαλη) η θερμοκρασια στην επιφανεια της μονωσης που ακουμπα στ καμιναδα θα ειναι σχεδον ιση με το εσωτερικο της καμιναδας. Νομιζω πως σκεφτεσαι λαθος αλλα ισως να καταλαβα λαθος κ εγω. Τι θελεις να κανεις?
  3. Πολυ ξεκαθαρη απαντηση και συμφωνω απολυτα! Για να παρεις περισσοτερη ζεστη θα ψαξεις το υδραυλικο συστημα καθως και την ιδια την εστια (Αλλο υδραυλικη και αλλο υδραυλικη-ενεργειακη). Εφ οσον δεν καπνιζει μυριζει κτλ μην ανοιξεις περσιδα γιατι μπορει μετα και να αποκτησεις κατι απ αυτα.
  4. Καλα ΡΕ ΄΄εμπειρε΄΄ στα αποσταγματα. Αιντε καλη χρονια.
  5. Εαν ρωτουσα για υγρασια σε τοιχο θα επαιρνα αρκετες απαντησεις.. Οι επιστημονες δεν εχουν αποψη λοιπον, δε πειραζει θα μαθω απο τους εμπορους.
  6. Θα μπορουσε να εφαρμοσθει στην αποσταξη τσιπουρου? Θελω να πειραματισθω αρχικα με αποστακτηρα 5 λιτρων (απο παλια χυτρα) για να δω τι επιπτωσεις και αν θα εχει στην ποιοτητα του αποσταγματος. Εαν αξιζει τ κοπο να επεκταθει και σε αγροτικο καζανι 2ημερου, οπου εχει πλεον σημασια και η οικονομια καυσιμου. Ερωτησεις.. Τι υποπιεση πρεπει να δημιουργηθει για να βρασει ας πουμε στους 60 βαθμους αντι των 80? Τι ειδους αντλια χρειαζεται? Ψαχνω παντου και δε μπορω να βγαλω καποια ακρη, ενδεχομενως να ειναι και ανεφαρμοστο πρακτικα, γ αυτο οποιαδηποτε πληροφορια-γνωμη- η οτι αλλο μου ειναι πολυ χρησιμα.
  7. Καλησπερα και χρονια πολλα! Το απλο περιστρεφομενο δεν κανει καμια δουλεια και κακως το πουλανε, οταν φυσαει πχ γυριζει και υποβοηθα τον ελκυσμο αλλα οταν δεν φυσα καθολου??? Με μοτερ το πιθανοτερο ειναι να υπαρξει θορυβος ιδιαιτερα ενοχλητικος. Θα χρειαστει ρυθμιστης στροφων ο οποιος ειναι ενα παλιοκατασκευασμα (λογω κοστους, κανονικα ινβερτερ χρειαζεται) και θα παραγει εξτρα θορυβο σε χαμηλες στροφες. Γενικα εφ οσον το τζακι δεν καπνιζει μεσα στ χωρο σου και το ανναβεις δεν καταλαβα γιατι συζητατε για το τραβηγμα. Εφ οσον ειναι χτισμενος ο κωνος σε 3 πλευρες και για τεταρτη εχει τον τοιχο για να λυσεις τ προβλημα χρειαζεται σοβαρη δουλεια και μεσα στο σπιτι οποτε καλυτερα κλειστο και μελοντικα σε καποια ανακαινηση διορθωνεις και αυτο. Η.. πας για μετατροπη σε κασετα με νεα καπνοδοχο μεσα στην παλια κτλ.
  8. Δυστυχως ειδα αργα το θεμα αλλα ας καταθεσω τ αποψη μου.. Αλοιφαδορος χρειαζεται (η αλλιως σβουρακι) οτιδηποτε αλλο ειναι λαθος! Αλοιφαδοροι ειναι ειδικοι τροχοι με χαμηλες στροφες, απο 500 ας πουμε εως 3-4000 το πολυ. Εχουν πολαπλασια δυναμη (2-3 φορες μεγαλυτερη ροπη) και δεν ζεσταινονται με τιποτα, ειναι τα ''τρακτερ'' των γωνιακων τροχων για ειδικες δουλειες. Οποιονδηποτε κλασικο τροχο να παρετε, τον ακριβοτερο του κοσμου, θα ζοριστει σε τετοια δουλεια. Η τιμη τους ειναι αρκετα τσουχτερη σε επωνυμη μαρκα (200 ευρω και πανω) αλλα υπαρχουν και φθηνα εργαλεια αξιοπιστα οπως Μπουλ και Γκραφιτι γυρω στα 100 ευρω και Εινχελ κοντα στα 70, ειδικα το τελευταιο το δουλευω 3 χρονια και ειναι σκυλι, πραγματικα λυπαμαι τα λεφτα που εχω δωσει για ''σοβαρες'' μαρκες και πηγαν στραφι! Οσον αφορα την εκκινηση ολα πλεον εχουν σταδιακη επιταχυνση για να μην ριχνουν ασφαλειες και για να μην ''τιναζουν'' στο ξεκινημα (και το φθηνο Εινχελ που ανεφερα σαν πολυ αξιοπιστο εχει ομαλη εκκινηση).
  9. Θα βαλεις πιο μικρα σωματα μπροστα και θα περισεψει η ζεστη να φτασει και στα πισω.
  10. Υπαρχουν ετοιμα υδραυλικα αλλα ειναι για πολλα στρεμματα, δεν αξιζει ο κοπος να τα τοποθετησεις και να τα βγαλεις μετα για 2 ωρες δουλεια. Αποσβεση δεν θα εκανα ποτε με ενα τετοιο.. Ενας γνωστος εβαλε 4 12βολτα κινητηρακια απο ψυγειο αυτοκινητου με λεπιδες και κανει μια χαρα δουλεια, αλλα δεν εχω στεγαστρο και τα φοβαμαι να γυριζουν σαν δαιμονισμενα μπροστα μου.
  11. Καλημερα και παλι ευχαριστω. Θελω να κουρευω αμπελι την ωρα που το ραντιζω, το τρακτερ θα δουλευει δηλαδη ετσι κ αλλιως. Περσι το καλοκαιρι ρωτουσα εδω για γενητρια, και εχω γενητρια, αλλα το ραντιστικο ειναι ταυτοχρονα και καλιεργητης και δεν υπαρχει χωρος για γεννητρια. Σκεφτηκα να ενσωματωσω μια πισω απο την αντλια του αλλα θα γινει συνωστισμος εκει, ενα κολαρο αν χρειαστει να αλλαξω θα ξεβιδωσω 10 πραγματα. Το κουρεμα ειναι μια χοντροδουλεια που γινεται το καλοκαιρι 2 φορες για να περιοριστει η ασκοπη βλαστηση, επειδη περναω ραντιζοντας μια φορα θα κουρευεται το μισο (η μια πλευρα της σειρας) στο επομενο ραντισμα το υπολοιπο. Συνολικα θα δουλευει 2-3 ωρες 4 φορες το καλοκαιρι. Απο συγκυρια ( η πονηρια ηλεκρολογου) εχω 2 μπαταριες ιδιες, οταν τελειωσουν-πεθανουν θα παρω πιο καταλληλη. Θα ρωτησω και για δευτερο δυναμο, καλη σκεψη φαινεται.
  12. Σ ευχαριστω. Θα δουλευουν ταυτοχρονα (αναγκαστικα, ετσι κ αλλιως δηλαδη) με το τρακτερ για κανενα 2ωρο περιπου. 1)Ποια εννοειται ως.. παρατεταμενη χρηση? 2) Σε γενικες γραμμες ειναι λογικο το εγχειρημα, η πρεπει να αλλαξουν τα μεγεθη του δυναμο- μετατροπεα?
  13. Κανενας σας δεν ξερει-θελει να βοηθησει? Δε πειραζει, ο μετατροπεας θα μου ειναι χρησιμος και για αλλες δουλειες, ο υπαρχων δυναμο ειναι παμπαλαιος (φροντιζω να εχω παντα γεματη μπαταρια στο τρακτερ), το μπορντουροψαλιδο θα χρησιμοποιηθει και στην αυλη μου. Κακως ρωταω λοιπον, κρατηστε τις γνωσεις σας για τους ''πελατες''??? Παρακαλω να κλεισει το θεμα και να μην απαντησει κανεις.
  14. Δεν λεω λεπτομερειες να μην σας κουραζω αδικα, θελω να δουλεψω 2 ψαλιδια μπορντουρας σε αγρο χωρις ρευμα (βενζινης αποκλειονται). Η μπαταρια του τρακτερ ειναι 100 αμπερωρες, η μεγιστη χρηση των ψαλιδιων θα ειναι 2 ωρες, με εναν δυναμο 130 αμπερ και εναν ινβερτερ 3 χιλβατ θα κανω δουλεια?
  15. Ο σωληνας προφανως ειναι ελικοειδους ραφης και αυτη ραφη εσπρωξε τα τουβλα, αν ηταν ευθυειας ραφης πιθανοτατα θα σκεβρωνε το ιδιο το μπουρι εσωτερικα. Κακως την μπαζωσαν. Εισαι τυχερος που δεν εχεις μυρωδιες καπνου. Εαν τελικα τ ανοιξεις και βαλεις μονωση.. προσοχη οχι πετροβαμβακα κτλ ΜΟΝΟ κεραμοβαμβακας θα αντεξει εκει. Η μονωση δεν προσφερει καμια σιγουρια σε τζακι που καιει συνεχως, απλα καθυστερει την θερμοτητα ωστε να προλαβαινει να κρυωνει η επιφανεια η.. για να προλαβει η πυροσβεστικη. Δυστυχως οι ρωγμες θα ξαναεμφανιστουν μολις συντρεξουν οι ιδιοι λογοι, αλλα απ οτι φανηκε θεμα πυρκαγιας δεν εχεις. Τα ραγισμενα τουβλα ομως αμα πεσουν με κανενα μικρο ''κουνημα''?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.