Μετάβαση στο περιεχόμενο

houlio

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

houlio's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τις βεβαιώσεις νομιμότητας του ν.4178. Πελάτης μου έχει στην ιδιοκτησία του 2 οικόπεδα τα οποία περίπου το 1990 χαρακτηρίζονται ως μέρος Ο.Τ χρήση Κ.Χ. Κατόπιν αυτού εκκρεμούσε δικαστική διαμάχη μεταξύ του δήμου και του πελάτη μου. Χωρίς να ενημερωθεί ο πελάτης μου η εκκλησία εκδίδει άδεια στη ναοδομία και ξεκινά την ανέγερση ιερού ναού στο Ο.Τ του Κ.Χ, ο οποίος είναι σήμερα ημιτελής.Δηλαδή επί της ουσίας στα δύο οικόπεδα έχει ανεγερθεί ένα τμήμα του ναού. Σήμερα έρχεται ο δήμος και ανταλλάσσει τα 2 αυτά οικόπεδα με άλλο. α)Πως θα πρέπει να δοθεί σήμερα η βεβαίωση νομιμότητας σαν αδόμητο ή σαν δομημένο οικόπεδο για τα δύο αυτά? β)Η νομιμότητα του τμήματος του ναού που βρίσκεται στα δικά μου οικόπεδα πρέπει να ελεγχθεί ως προς τα όρια?
  2. Τρέξτε να προλάβετε συνάδελφοι!!! Μεγάλη ευκαιρία!! Είμαι 100% σίγουρος ότι το μαχητικό και αξιοκρατικό ΤΕΕ που εδώ και χρονια προασπίζει και διασφαλίζει τα συμφέροντα τον συναδέλφων θα σταθεί για άλλη μια φορα στο ύψος τον περιστάσεων!
  3. Νομίζω ότι η πλατφορμα του τεε για την υποβολή κάνει ΛΑΘΟΣ στον τρόπο υπολογισμού προστίμου σε περιπτώσεις κάτω των 20τ.μ!!!!!!!!! Άλλες φορές υπολογίζει πρόστιμο π.χ 769€ και πληρώνεις τελικά 769€ και άλλες υπολογίζει πρόστιμο π.χ665€ και τελικά πληρώνεις ως ελάχιστο 2000€ ή 1500€ (εντός και εκτός οικισμού αντίστοιχα)! Από ότι είδα αλλάζει με την υπέρβαση κάλυψης και μάλλον έχει ΛΑΘΟΣ. Περιμένω τις παρατηρήσεις σας!
  4. Προς το παρων μόνο πονώ δεν εκπονώ! Αυτές τις εκπονούσαν αυτοί αυτοί που αντιστέκονται σε όποια αλλαγή σε αυτή τη χώρα! Κοινός μηχανικοί δημοσίου, μηχανικοί άνω των 50 οι γιοί αυτών και ένας συγκεκριμένος κύκλος που θεωρεί ότι το επάγγελμα του μηχανικού πρέπει να κληρονομείται!
  5. EEEEεεέρχεται η καταστροφή! Θα τελειώσουν αυτά τα Αααααααριστουργήματα που θαυμάζαμε μέχρι τώρα της σύγχρονης ελληνικής Αρχιτεκτονικής και του περίφημου και ξακουστού στα πέρατα της υφηλίου ελληνικού εργολαβικού δαίμονα της λαμογιάς. Δυστυχώς μετά την αναγέννηση και το διαφωτισμό έρχεται η εποχή του Μεσαίωνα! Πάλι με χρόνια με καιρούς.... Achille σε ποια πολεοδομία δουλεύεις?
  6. Θα τρίβουν οι ιδιοκτήτες τα μάτια τους όμως όταν δεν θα μπορούν να μεταβιβάσουν το ακίνητο!
  7. Φαντάζομαι ότι αυτή η σύγχρονη ελληνική νομοθεσία έχει προβλέψει ευρωκώδικες κ.τ.λ Σύγχρονη ελληνική νομοθεσία!! Αρχαία ελληνική ιστορία!
  8. Φίλε ΚΑΝΑ το link υπάρχει! Θα ήθελα τις γνώμες σας!Κάνω μία πρόβλεψη με αφορμή το νόμο αυτό ότι τις μελέτες θα ελέγχουν ιδιώτες μηχανικοί! Προσεύχομαι και ελπίζω!!!!
  9. http://www.sites.google.com/site/topografikesmeletes/home/download
  10. το νομοσχέδιο έχει αναρτηθεί στο ΥΠΕΚΑ αλλά θα το βρείτε και εδώ http://www.sites.google.com/site/top.../home/download
  11. Με αφορμή αυτό και ειδικότερα το Άρθρο 16 θεωρώ πως στο άμεσο μέλλον θα γίνει κάτι ανάλογο και με τις άλλες μελέτες π.χ αρχιτεκτονικά , στατικά Η/Μ κ.τ/λ
  12. Φίλε Didonis συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
  13. Θεωρώ ότι θα ακολουθήσουν και άλλα νομοσχέδια σχετικά με τα πολλά και καυτά θέματα του τεχνικού κόσμου! Πίστεψέ με σε καμία περίπτωση δεν θέλω τον τύπο αυτό να παρεμβαίνει στις μελέτες μου γιατί πολύ απλά δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα να πάρω πάνω μου την ευθύνη της μελέτης που κάνω ο ΙΔΙΟΣ και υπογράφω! Τέτοιου είδους ανασφάλειες περί δασκάλων δημιουργούν οι φόβοι περί ικανότητας!Τους δικούς μου φόβους προσωπικά τους σβήνω με τη μάθηση και τη συνεχή κατάρτιση! Όσο για το ΙΚΑ όπως πολύ σωστά αναφέρεις το θεωρώ μεγάλο νταβατζιλίκη (όχι αυτό καθ' αυτό το ΙΚΑ για να εξηγούμε) σε βάρος του ιδιοκτήτη. Γιατί εκτός των άλλων πολλών χαρτίων για την τουαλέτα έρχερται να πληρώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για ασφαλιστικές εισφορές που θα έπρεπε να πληρώνουν άλλοι! Για αυτό μιλάω για κατάρτηση και πιστοποίηση όλου του τεχνικού κόσμου! "Τι είσαι κύριε σοφατζής να ανοίξεις σοφατζίδικο,να πιστοποιηθείς για τις υπηρεσίες που παρέχεις να πληρώνεις τις ασφαλιστικές σου εισφορές και αν χρειάζεσαι 3 υπαλλήλους να πληρώνεις ΕΣΥ τις εισφορές τους στο ΙΚΑ όπως κάνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες".Υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα στην οικοδομή που κανείς δεν ήθελε να πειράξει στις καλές εποχές της! κ.τ.λ
  14. Δεν μπορώ να καταλάβω τις ανησυχίες κάποιων και τις καταγραυγές τους σε οποιαδήποτε μεταρύθμιση εκσυχρονιστική! Επιτέλους ο μηχανικός να γίνει ο κύριος της οικοδομής και όχι έρμαιο στα χέρια των μεγαλοπολεοδόμων , εργολάβων , μαστόρων και ιδιοκτητών! Επιτέλους αξιολόγηση όλων και όχι συντεχνιακοί καυγάδες για τα κατοχυρωμένα δικαιώματα που στις μέρες μας δεν έχουν καμία πρακτική αξία πλεόν στην αγορά! Πιστοποίηση όλων των τεχνικών επαγγελμάτων από καλουπατζίδες,πλακατζίδες σοφατζίδες ,υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους μέχρι τους μηχανικούς. Πηγαίνουμε στις πολεοδομίες και νομίζουμε ότι είμαστε στο σχολείο! Οχί τόσο παχία αυτή την γραμμή , εδώ σβήσε την διάσταση και βάλτη εδώ σου λέει ο ελεγκτής, και στην κατασκευή γίνεται πάρτυ, κάνει ο καθένας ότι του γουστάρει! Μελέτες του κ.........λου..... στα περισσότερα ιδιωτικά έργα! Ας μου απαντήσει κάποιος πόσες μελέτες του φακέλου γίνονται πράξη.Ούτε καν η στατική μελέτη πολλές φορές.Τα δε Η/Μ έιναι χαρτία για την τουαλέτα.Ας μου απαντήσει κάποιος σε τι ποσοστό τηρούνται τα Η/Μ στην κατασκευή? Καμία πρακτική εφαρμογή. (Με εξαίρεση τα σοβαρά έργα που κάνουν μεγάλες εταιρίες). Έχει γίνει ο μηχανικός δικηγόρος,έμπορος και διεκπεραιωτής φακέλων!
  15. http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.com/2011/06/blog-post_18.html
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.