Μετάβαση στο περιεχόμενο

έφη ντίνα

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

έφη ντίνα's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας για μια περίπτωση τακτοποίησης.Πρόκειται για ένα άρτιο και οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο στο οποίο υπάρχει γεώτρηση. Λόγω της γεώτρησης χτίστηκε αποθήκη που όμως ξεπερνά τα 9τμ και τα 2,5 μ ύψος .Το δηλώνω ως υπέρβαση δόμησης με μειωτικό 0,3 και κατηγορία 4? Ποιά είναι η γνώμη σας?
  2. Καλησπέρα, διαβάζω τόση ώρα το θέμα αλλά δεν κατάφερα να βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Σε ΕΕΜΚ για εσωτερικές διαρρυθμίσεις τύπου διάνοιξη πόρτας και υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις απαιτείται και ΣΑΥ-ΦΑΥ?Προσπαθώ να βγάλω μια άδεια με τις παραπάνω εργασίες και μπερδεύτηκα λίγο με το αν θα πρέπει να καταθέσω ΣΑΥ ΦΑΥ ή όχι. Βέβαια δεν τίθεται θέμα επίβλεψης,δεν θα υπάρξει επίβλεψη. Τι γνώμη έχετε?
  3. Καλημέρα, έχω μια άδεια του 2018. Η κατασκευή είναι σε εξέλιξη και ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να αλλάξει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου αυξάνοντας την επιφάνεια του πρασίνου και να επενδύσει το κτίριο με πέτρα . Να κάνω ενημέρωση ή αναθεώρηση , ποια είναι η γνώμη σας;
  4. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Pavlos33 . Θα το μελετήσω και αν δεν βγάλω άκρη θα επανέλθω
  5. Ακόμη και να μην μέτρησε στη δόμηση ,τώρα όπως είναι η κατάσταση είναι χώρος ΚΧ. Οπότε τώρα μετράει. Και κόβει την γραμμή δομησης. Εγώ το βλέπω για κατ5. Σωστά το σκέφτομαι;
  6. Faethon11 αν δεις την πρώτη φωτογραφία την διακεκομμένη γραμμή την ονομάζει ΟΓ. Εγώ για αποσταση από όρια το νόμιζα αλλά την ονομάζει ΟΓ. Δεν χαρακτηρίζει τους χώρους. Μόνο προσθέτει και αφαιρεί διάφορες διαστάσεις για να βγάλει την τελική δόμηση.
  7. Pavlos33 κι όμως έχει μετρήσει στη δόμηση. Και όσο για την οικοδομικη γραμμή θα ανεβάσω φωτογραφίατης άδειας για να το δεις.
  8. Καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω για μια κατοικία σε συγκρότημα με ΟΑ του 2006 σε αγροτεμάχιο εκτός οικισμού.Στην άδεια φαίνεται υπερυψωμένη μπαζωμένη βεράντα που μετράει σε δόμηση και κάλυψη( την ονομάζει διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου). Ένα μικρό τμήμα του μπαζώματος περνάει την οικοδομική γραμμή. Στην πραγματικότητα το μπάζωμα έγινε λουτρό και ντουλάπα , μέρος ενός υπνοδωματίου. Εφόσον περνάει την ΟΓ το εντάσσω στο σύστημα κατ5 με αναλυτικό. Σωστά το προχωράω ή έχει κάποιος άλλη γνώμη.
  9. Ευχαριστώ πολύ.Αυτό θα κάνω γιατί προχωράω στα τυφλά .Πρέπει να ξεκαθαρίσω πρώτα τι ισχύει ακριβώς.Ας ελπίσουμε να ισχύουν τα παραπάνω και να παει ως ΥΔ
  10. Τα χιλιοστά σε τι επηρεάζουν στο πρόστιμο?Με έναν πρώτο υπολογισμό μου βγήκε το πρόστιμο γύρω στις 2.000 ευρω.
  11. Μέχρι να έχω όλα τα χαρτιά στα χέρια μου δεν είμαι σίγουρη για τίποτα
  12. Δεν το είδα ακόμη η ίδια για τη δόμηση.Αλλά θα συμφωνήσω ότι είναι λίγο περίεργο να έχει μετρήσει στη δόμηση.Έχω την εντύπωση όμως πως αυτό δεν ισχύει.Πριν μιλήσω με τον ιδιοκτήτη το θεώρησα δεδομένο πως είναι εκτός δόμησης και το πέρασα στο σύστημα ως υπέρβαση δόμησης για έναν πρόχειρο υπολογισμό του προστίμου.Αν τελικά δεν μετράει στη δόμηση έτσι σωστά το ξεκίνησα με υπερβαση δόμησης ?
  13. Η θέση στάθμευσης μετρά στη δόμηση, είναι ξεχωριστή ιδιοκτησία, όχι παρακολούθημα και έχει γίνει κατοικία.Ο ιδιοκτήτης θέλει να το κάνει μεταβίβαση και γι'αυτό θέλει να το νομιμοποιήσει.Αυτά γνωρίζω και δεν είμαι σίγουρη πώς να το περάσω στο σύστημα.Δεν έχωκάποια άλλη πληροφορία μέχρι στιγμής.Αν κάποιος μπορεί να μου δώσει τα φώτα του θα με βοηθούσε ιδιαίτερα
  14. Είναι ισόγειο με τη μισή του επιφάνεια με δυο διαμερίσματα και την άλλη μισή τρεις κλειστές θέσεις στάθμευσης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.