Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

aneida

Core Members
  • Περιεχόμενα

    254
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από aneida

  1. 1 hour ago, Θείος Δίκης said:

    @aneida Θα υποβάλεις δήλωση για οποιοδήποτε από τα διαμερίσματα του πελάτη σου και θα τακτοποιήσεις τη διαμερισμάτωση με αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου (4495/17, άρθρο 100, παρ. 8).
    Δηλαδή, μία παράβαση για όλον τον όροφο.

    Eυχαριστώ καταρχάς όλους. Κατά δεύτερον, όπως κατάλαβα, πιστεύετε ότι πρέπει να υποβάλω δήλωση μόνο για ένα διαμέρισμα και όχι για όλα τα διαμερίσματα/καταστήματα στη δήλωση. Τα αναφέρω δηλαδή μόνο στα σχέδια και στην τεχνική έκθεση και αρκεί μια τέτοια δήλωση να χρησιμοποιηθεί για κάθε οριζόντια ιδιοκτησία;

     

    15 hours ago, dimitris GM said:

     

      Η ΔΔ "παει" ανα οροφο...

      Υποτιθεται οτι

    εχεις στην αδεια τρεις χωρους ανα οροφο...[;;;]

    και εγιναν διαφορετικοι με την συσταση.

     

     

    Στο ισόγειο έχω καταστήματα με διαφορετική διαμερισμάτωση και στον όροφο ένα διαμέρισμα που έχει διαφορερτική διαμερισμάτωση εις βάρος του κλιμακοστασίου.

  2. 1 hour ago, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

    Είναι οι μοναδικές ΟΙ στη διώροφη οικοδομή ή υπάρχουν κι άλλες;

    Η μισή οικοδομή, δεξιά του κλιμακοστασίου είναι δική του, η άλλη μισή από την αριστερή πλευρά του κλιμακοστασίου είναι του αδερφού του.

  3. Καλησπέρα.

    Σε μια διώροφη οικοδομή, ο πελάτης μου έχει  3 οριζόντιες ιδιοκτησίες. Δεν έχουν υπερβάσεις δόμησης αλλά μεταξύ τους έχει γίνει διαφορετική διαμερισμάτωση σε σχέση με τα σχέδια της Πολεοδομίας. Μπορώ να τακτοποιήσω σε μία δήλωση;

    Ευχαριστώ.

  4. Συνάδελφοι,

    έχω διώροφη κατοικία διατηρητέα ως προς το εξωτερικό κέλυφός της και τον περιβάλλοντα χώρο. Θέλω να εκδώσω Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας για εσωτερικές διαρρυθμίσεις (μεταφορά κουζίνας και δημιουργία μπάνιων, καθαιρέσεις τοίχων κ.α.) αλλά έχω την εξής απορία:

    Έχω υποβάλει την τακτοποίηση των υπερβάσεων με Ν.4495/17 του κτιρίου στα αρμόδια συμβούλια και αναμένω (εδώ και μήνες) να τη δουν. Θα αργήσουν πάρα πολύ νομίζω.

    Μπορώ να προχωρήσω προς το παρόν στην έκδοση της ΕΕΔΜΚ εσωτερικών διαρρυθμίσεων αφού έχει εξοφληθεί το πρόστιμο (η τακτοποίηση παραμένει αναγκαστικά σε αρχική υποβολή λόγω μη έγκρισης από ΣΑ ακόμη) και χωρίς την απαίτηση συμβουλίου αφού δεν θίγονται τα εξωτερικά και τα φέροντα στοιχεία της κατοικίας; 

    Ευχαριστώ.

  5. 2 hours ago, akis73 said:

    1999

    Καλησπέρα και πάλι. Σας δίνω συντεταγμένες γιατί έχω εντυπωσιαστεί με το ύψος της τιμής και φοβάμαι μην έχει γίνει κάποιο λάθος. 

    Χ 411495.29 

    Υ 499632.59

    Σε περίπτωση που είναι όντως αυτή η τιμή ζώνης (1999), σας ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

  6. 1 minute ago, dimitris GM said:

      Χωρις συσταση και διανομη, καθε ενας εχει  μεριδιο και στα δυο κτισματα, εξ αδιαιρετου.

    Μαλλον θα πατε με το 98/1.

      Θα χρειαστεις δικηγορο.

     

     

     

     

    Δικηγόρο γιατί; Επειδή δεν έχω συναίνεση; Δεν έχω καταλάβει αν μπορώ να εκδώσω ηλ. ταυτότητα ή όχι και πώς.

  7. @dimitris GM Ο καθένας τακτοποίησε το δικό του κτίσμα όπως βλέπω. Δεν έχει γίνει σύσταση, διανομή, τίποτα. Στο Ε9 είναι δηλωμένη η κατοικία του με ποσοστό επί του αγροτεμαχίου 50%.

  8. @dimitris GM είναι και τα δύο κτίσματα τακτοποιημένα. Ο πελάτης θέλει να μεταβιβάσει το μερίδιό του στο παιδί του. Απλώς δεν υπάρχει συναίνεση του συνιδιοκτήτη και δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να βγάλω ηλ. ταυτότητα. Και αν μπορώ χωρίς συναίνεση, πρέπει να εισάγω στην ηλ. ταυτότητα και τα δύο κτίρια;

  9. Καλησπέρα. Έχω κι εγώ μια ερώτηση για εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησία (50-50%), εκτός σχεδίου όπου οι δύο συνιδιοκτήτες έχουν χτίσει από μία κατοικία και ο ένας μόνο θέλει ηλεκτρονική ταυτότητα για να μεταβιβάσει το μερίδιό του. Μπορώ να εκδώσω ηλεκτρονική ταυτότητα μόνο για το ένα κτίριο; Και αν ναι, ο άλλος συνιδιοκτήτης δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει. Χρειάζομαι συναίνεση; 

    Ευχαριστώ.

  10. Καλησπέρα. Στις 22/12 εξέδωσα πιστοποιητικό πληρότητας και σήμερα 22/2 (εντός δηλαδή των 2 μηνών ως σήμερα) που έκανα τροποποιητική μου ζητείται να ξαναπλήρώσω τα 20€. Γνωρίζει κανείς γιατί;

  11. 50 minutes ago, glim said:

    Καλησπέρα συνάδελφοι.

    Έχω οριστεί Β ενεργειακός σε ένα έργο και στην Καταγραφή Παρεμβάσεων και Λοιπών Δαπανών ενώ τα έχω συμπληρώσει όλα δεν μπορώ να κάνω οριστικοποίηση και έτσι η αίτηση να μεταβεί στο επόμενο βήμα.

    Κάνω κάτι λάθος?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    Συνάδελφε, ούτε εγώ μπορώ να προχωρήσω στα δικά μου. Όπως έμαθα, δεν έχουν ανοίξει ακόμα τη δυνατότητα από το σύστημα.

  12. On 12/2/2021 at 11:29 PM, MAR_PAX said:

     

    6. Ταυτόχρονα, ελέγχεται το ποσοστό επίτευξης εξοικονόμησης ενέργειας:
    - Σε περίπτωση όπου η επιτευχθείσα εξοικονόμηση ενέργειας είναι μικρότερη από το 
    ενενήντα τοις εκατό (90%) από την εκτιμώμενη εξοικονόμησης ενέργειας του Α’ ΠΕΑ.....

    Πώς γίνεται ο υπολογισμός της επιτευχθείσας εξοικονόμησης ενέργειας ώστε να ελεγχθεί το αν είναι <90%;;;

  13. 11 hours ago, nick_61 said:

    Η ανώτατη επιλέξιμη δαπάνη είναι 400  € με τον ΦΠΑ 24%.

    Άρα 400/1,24=322,58 €.

    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αν και διαφορετικές :)

    @nick_61 δεν είναι άλλο η ανώτατη επιλέξιμη δαπάνη και άλλο η αρχική δαπάνη; 

  14. Καλησπέρα. Έχω απαλλαγή ΦΠΑ με το άρθρο 39. Τα τετραγωνικά διαμερίσματος για τα οποία κληρώθηκα να κάνω το Β ΠΕΑ είναι 138,10. Με την πράξη 2,50*138,10+75 τα χρήματα που πρέπει να λάβω είναι 420,25 αλλά το μέγιστο είναι 400. Στον οδηγό αναγράφεται το εξής:

    Για τις περιπτώσεις όπου, οι μελετητές / σύμβουλοι / ενεργειακοί επιθεωρητές υπάγονται σε καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ ή απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης και καταβολής φόρου, τότε τα ανώτατα όρια επιλέξιμων δαπανών που καθορίζονται στο παρόν Κεφάλαιο και περιλαμβάνονται στην απόφαση Υπαγωγής, θα μειώνονται κατά το αναλογούν ποσοστό (%) Φ.Π.Α. Ως βάση της απομείωσης θεωρείται η αρχική δαπάνη προ ΦΠΑ 24%.

    Ποια είναι η αρχική δαπάνη προ ΦΠΑ; Τα 420,25, τα 400 ή κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνω;

    Ευχαριστώ.

  15. Καλησπέρα.

    Όταν λέμε η σύνδεση αυτών επιβάλλεται να έχει πλάτος κατ ελάχιστον 1,20 μ., ποια διάσταση εννοούμε; Στο υφιστάμενο κτίριο στο οποίο θέλω να "κολλήσω" υπάρχει κούφωμα στο 1,10μ. και έχω πρόβλημα αν το 1,20 αφορά τη διάσταση με κόκκινο χρώμα στο σχέδιο που επισυνάπτω. Ελπίζω να αφορά την πράσινη. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

    Ευχαριστώ.

    sindesi ktirion.pdf

  16. Καλησπέρα, τιμή ζώνης για τακτοποίηση στη Θεσσαλονίκη 26ης Οκτωβρίου 8, γωνία με Οδυσσέως. ΤΚ 54627; Ευχαριστώ πολύ.

    Με συγχωρείτε, σας έχω ξαναρωτήσει για την πολυκατοικία αυτή, η τιμή ζώνης είναι 1700. Και πάλι ευχαριστώ.

  17. 1 hour ago, akis73 said:

    @aneida το ίδιο είχες αναρωτηθεί και το 2018 αν δεις παραπάνω, απλά θα σου πρότεινα πλέον να ρωτήσεις στην Υπηρεσία Νεωτέρων, Ηροδότου 17 Άνω Πόλη.

    Το 2018 δεν ασχολήθηκα τελικά με τη δουλειά εκείνη λόγω του ότι δεν βρήκα άκρη ποτέ παίρνοντας τηλέφωνο σε διάφορες υπηρεσίες. Ελπίζω να τα καταφέρω αυτή τη φορά. 

    @dimitris GM το ερώτημά μου μεταφέρθηκε εδώ από εκείνο το θέμα που έβαλες ως link.

  18. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. akis73)

     

    Καλησπέρα, 

    για την Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης βλέπω δεν βρέθηκε κάποια άκρη και θέλω να ρωτήσω για κτίσμα που βρίσκεται εντός του παραδοσιακού αυτού οικισμού αν χρειάζεται ή όχι επιτροπή.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.