Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΗΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΗΣ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πιστέυω ότι θα πρέπει να γίνει νομιμοποίηση όλων των αιθαιρέτων από μια ημερομηνία και πριν (κόκκινη γραμμή) με την προυπόθεση αντί για πρόστιμα να υποχρεούνται οι ιδιοκτήτες να κάνουν στα αιθαίρετα κατάλληλες επεμβάσεις για στατική, ενεργειακή πολεοδομική και αρχιτεκτονικη εναρμόνιση με τους ισχύοντες κανονισμούς, έπειτα από την εκπόνηση μελετών από κατάλληλους μηχανικούς και την ανάλογη πιστοποίηση μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπεί ένα οριστικό τέλος στα αιθαίρετα, θα τονωθεί η οικοδομική δραστηριότητα και το σημαντικότερο θα γίνουν πιο ασφαλή ως προς τις εγκαταστάσεις, την στατικότητα και την εναρμόνιση με το περιβάλλον, τα ακίνητα αυτά.
  2. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η Ελλάδα βρίσκεται σε κατοχή και οι περισσότεροι οδηγούμαστε σε εξαθλίωση. Ατομικές λύσεις και ξενιτεμός δεν αποτελούν αντιμετώπιση της κατάστασης. Θα πρέπει να αντισταθούμε όλοι μέσα από συλλογική προσπάθεια. Μια συμβολική πράξη που προτείνω όλοι οι πολίτες της χώρας αυτής να κάνουν, είναι να αναρτήσουμε όλοι μαύρες σημαίες στα μπαλκόνια των σπιτιών μας και όλων των κτιρίων με μεσίστιες τις Ελληνικές σημαίες μέχρι η Ελλάδα να απαλαγεί μιας και καλής από μνημόνια, συνταγές λιτότητας που δεν οδηγούν πουθενά και μέχρι να αποκτήσει σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, κοινωνική δικαιοσύνη και τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο κέντρο της πολιτικής και όχι οι αριθμοί.
  3. Θεωρώ ότι ο έλεγχος της κατασκευής να γίνεται, στα τρια στάδια που προβλέπονται από τον νόμο, από μηχανικούς μια κατηγορία για τα κτιριακά και μια για τις εγκαταστάσεις. Στους παραπάνω ελέγχους θα περιλαμβάνεται και η ενεργειακή πιστοποίηση κελύφους και εγκαταστάσεων αντίστοιχα από τους ίδιους μηχανικούς. Θα πρέπει να καθαριστούν οι ειδικότητες μηχανικών που θα κάνουν αυτούς τους ελέγχους ανά κατηγορία και να ενσωματωθούν οι αντίστοιχες διατάξεις για τους ενεργειακούς επιθεωρητές σε ένα εννιαίο μητρώο ελεγκτών μηχανικών που θα είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του μελετητή & επιβλέποντα μηχανικού.
  4. Γιατί δεν εξετάζεις την περίπτωση βιομάζας (pellets) ; Τα επόμενα χρόνια η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα διπλασιαστεί.
  5. Η γνώμη μου είναι ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός θα πρέπει να γίνεται ανά περιοχή και Δήμο με ανάπτυξη μονάδων παραγωγής ενέργειας είτε από βιομάζα ή γεωθερμία ή φωτοβολταικά - αιολικά πάρκα σε χωροθετημένες για αυτόν τον σκοπό περιοχές του κάθε Δήμου και η ενέργεια που θα παράγεται θα καταναλώνεται τοπικά με τηλεθέρμανση των κτιρίων και τοπικό δίκτυο ηλεκτρισμού. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα γεμίζουμε τον αστικό ιστό με άσχημες κατασκευές και θα έχουμε ώφελος στην μεταφορά της ενέργειας. Επίσης η κάθε περιοχή θα σχεδιάζει τις ενεργειακές της ανάγκες σύμφωνα με τα ιδιαίτερα δικά της χαρακτηριστικά και τις δικές τις απαιτήσεις.
  6. Στο τέλος θα υπάρχουν τόσοι πολλοί επιθεωρητές, που θα πρέπει να επιθεωρούν ένα κτίριο, που θα χρειάζεται χώρος υποδοχής σε κάθε κτίριο. Έχουμε και λέμε : 1. Επιθεωρητής δόμησης. 2. Ενεργειακός επιθεωρητής κελύφους. 3. Ενεργειακός επιθεωρητής λεβήτων. 4. Ενεργειακός επιθεωρητής κλιματισμού. 4. Επιθεωρητής Παριβάλλοντος. 5. Επιθεωρητής για αδειοδότηση βιοτεχνιών - βιομηχανιών.
  7. Το ΤΕΕ ζητάει από τους προσωρινούς ενεργειακούς επιθεωρητές να γίνουν εκπαιδευτές στα σεμινάρια για τους μόνιμους επιθεωρητές. Οι ίδιοι εκπευδευτές όμως θα πρέπει να είναι και εκπαιδευόμενοι για να γίνουν μόνιμοι ενεργειακοί επιθεωρητές!!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.