Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

iakhos

Members
  • Περιεχόμενα

    87
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by iakhos

  1. Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί, αλλά έχω την εξής απορία: η προέγκριση βλέπω ισχύει για 1 χρόνο. Χρειάζεται σε αυτό το χρονικό διάστημα να έχω απλά "ανοίξει" την νέα πράξη της οικοδομικής άδειας, ή πρέπει να υποβάλλω την άδεια ΚΑΙ για έκδοση (έχοντας σαφώς συμπληρώσει και ανεβάσει όλα τα απαιτούμενα αρχεία); Καλημέρα, ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση!
  2. Ναι, με ένα σύστημα υπερφορτωμένο, που σου σπάει τα ούμπαλα για να κάνεις login και να δουλέψεις μια δήλωση...παίζει να δώσουν παράταση, μόνο και μόνο γι' αυτό!
  3. Το ΒΔ του 1950 ισχύει και μετά την έκδοση του ΠΔ ΦΕΚ 187 Α΄/5-11-2018 περί επαγγελματικών δικαιωμάτων; Πως προέκυψε η παραπάνω απάντηση περι δικαιώματος υπογραφής μελέτης-επίβλεψης ΗΜ από Πολιτικό Μηχ έως 25kw;
  4. iakhos

    Νόμος 4495/2017

    Μεγάλος, μπράβο!
  5. (από μεταφορά. Pavlos33) Καλημέρα σε όλους. Το συγκεκριμένο ανοιχτό γκαράζ δεν υπάρχει στην ΟΑ. Μπορεί να ρυθμιστεί ως λοιπές παραβάσεις; Είναι ΗΧ ουσιαστικά, όμως είναι ανεξάρτητη κατασκευή και δεν έρχεται σε επαφή με το κτίριο πίσω, στο φόντο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Καλησπέρα σε όλους, ποστάρω εδώ αν και θα μπορούσε να μεταφερθεί το ερώτημα κ στο section των δικαιολογητικών: σε κτίριο κατοικίας προ του 1955, έχει γίνει προσθήκη κατ επέκταση μέχρι το 1970 (επιβεβαιωμένο με αεροφωτογραφία). Το ρυθμίζω με κατηγορία 1 και χωρίς ΟΑ. Επειδή όμως έχει επίσης κατασκευαστεί μεταγενέστερα (περί το 2000) ξύλινο κεραμοσκεπές στέγαστρο, το οποίο ρυθμίζω ως λοιπες παραβάσεις, με πετάει στην κατηγορία 5. Εν τέλει σε μια τέτοια περίπτωση χρειάζεται νέο τοπογραφικό ή όχι; Ρωτάω γιατί για τα ΚΑΤ.1 δεν απαιτείται, ενώ για τα ΚΑΤ.5 και σύμφωνα με την παρ.5 άρθρου 100 απαιτείται... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  7. +1 Επίσης να συμπληρώσω το εξής: στην περίπτωση μεταφοράς δήλωσης οριστικής υπαγωγής, ισχύουν ακριβώς τα ίδια + ότι μεταφέρονται κανονικά και όλα τα ανεβασμένα αρχεία, με δυνατότητα επεξεργασίας (ακύρωση κλπ)
  8. +1 Όχι δεν είναι ανοιχτός από καμία μεριά και ναι έχει πρόσβαση από συγκεκριμένη πόρτα. Δε διαφωνώ γενικότερα, με ΥΔ και μειωτικό συντελεστή είχα σκοπό να το περάσω, απλά είπα να ρωτησω, λόγω χαμηλού ύψους, μπας και...
  9. Ρε παιδιά, αποθηκευτικός χώρος κάτω από βεράντα (κ άρα εκτός εγκεκριμένου περιγράμματος, εμβαδού 24,5τ.μ. και ύψους 1,75μ. μπορεί να πάει με αναλυτικό (λοιπές παραβάσεις); Σημειωτέον, μιλάμε για ισόγεια οικοδομή με άδεια του 1980 και εκτός απ' τον προαναφερθέντα χώρο η (περιμετρική) βεράντα είναι μπαζωμένη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
  10. Αφού όμως πληρωθεί το 30% του προστίμου και εκδώσω τη Βεβαίωση, μπορώ να ξαναγυρίσω τη Δήλωση σε κατάσταση "προς έκδοση Αδείας"...;;;;!!!
  11. Μάλιστα, thx και πάλι, έχουμε ιδέα που μπορεί να υπάρχει το σχετικό εδάφιο;!
  12. Ερώτηση: αν περάσω ακίνητο σε Ν4178 όχι "ρύθμιση", αλλά "προς εκδοση άδειας"...ο πελάτης πληρώσει το παράβολο και επομένως μένει να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης Αδ.Δομησης...μπορώ να εκδόσω βεβαίωση νομιμότητας εν τω μεταξύ (εννοώ πριν δηλαδή εκδοθεί η άδεια δόμησης), για να γίνει αλλαγή στο ιδιοκτησιακό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  13. Ναι αυτό είναι σαφές, συγκεκριμένα έχω περίπτωση κατ.4 μόνο με μικρές και λοιπές παραβάσεις. Σ' αυτή την περίπτωση βάζω όλα τα δικαιοογητικά κατηγορίας 4, εκτός ΔΚ, κατόψεων, τομών; Αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω...
  14. Μια διευκρίνιση: όταν σε ακίνητο έχω ΜΟΝΟ Μικρές και Λοιπές παραβάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι εν τέλει το ακίνητο θα ενταχθεί σε κατηγορία 4 ή 5 (στη δική μου περίπτωση κατ.4), τότε ποια δικαιολογητικά ανεβάζω στο σύστημα; Όλα εκτός ΔΚ, κατόψεων, τομών; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  15. Ευχαριστώ για την απάντηση, η αλήθεια είναι ότι η ερώτηση έγινε περισσότερο από περιέργια...όντως περιγράφω τις παραβάσεις κατ.3 επιγραμματικά, αλλά αυτό το κάνω επειδή μέχρι ώρας, πάντα στο ακίνητο υπάρχουν και σοβαρότερες, οπότε το βάρος πέφτει ούτως ή άλλωςεκεί. Έχω όμως μια περίπτωση τώρα όπου όλες οι παραβάσεις καλύπτονται από "κατ.3" και "λοιπές" και μου φάνηκε περίεργο που η Τεχνική έκθεση θα πιάσει ΜΟΝΟ μία σελίδα!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.