Μετάβαση στο περιεχόμενο

geor1234

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    46
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  1. Το φ20 σε καλυπτει (ιδια διαμετρο χρησιμοποιω για παρομοιες αποστασεις), για πρακτικους λογους καλο θα ηταν να βαλεις βανακια σε καθε σειρα για απομονωση (αν καταλαβα καλα η δεξαμενη θα ειναι στο ακρο του μακροστενου χωραφιου). Με ελαχιστα κατηφορικη κληση λιγακι χλωμο να γινετε ποτισμα με αυτοματη ροη πχ με μπεκακια. Εξαρταται βεβαια και το ειδος σταγδην που επιλεγεις οπως προαναφερε και ο ΝΙΚΟΣΤΡΙ, αν θελεις να πεφτει σταγονα ισως και να γινετε κατι. Τα λαστιχα καλο θα ηταν να τα θαψεις στο χωμα για να αποφυγεις ζημιες απο πουλια και λοιπα ζωα της φυσης. Καλες παραγωγες
  2. argyris88 το isoflex το εχω δοκιμασει στην δικη μου ταρατσα και ειναι πολυ καλο υλικο αλλα με ημερομηνια ληξης. 4-5 χρονια θα σου παει αν δεν χρησιμοποιειτε η ταρατσα αλλιως στον 3ο χρονο θα χρειαστεις το φρεσκαρισμα. Επισης οπως ανεφεραν ο brasco και ο ducatista προτου γινει οποιαδηποτε εργασια χρειαζετε διαμορφωση ρυσεων. Και σε μενα η ταρατσα ειναι ruffles και εκανα το ιδιο λαθος με σενα και φετος αναγκαστικα να διορθωσω την κατασταση και επειδη δεν ηθελα να βαλω βαρος εκανα τις εξομαλυνσεις με durocrest τοπικα με πολυ καλο αποτελεσμα γιατι οπου λιμναζουν τα νερα θα σου βγαλει προβλημα 100%. Επισης αν δεν σκοπευεις να κανεις θερμομονωση και θα κανεις μονο υγρομονωση ισως καλυτερη λυση θα ηταν να τοποθετησεις πλακακια με κολλες για μαρμαρο. Καλο αποτελεσμα υγρομονωσης, φθηνοτερο και με λιγοτερη συντηρηση.
  3. Καλησπερα Καταρχην ευχαριστω για ολες τις απαντησεις. Στελιο δεν γινονται ολα για το κερδος , καποια πραγματα γινονται και απο χομπυ ειδικα με τις ιδιοκατασκευες και απο κει και περα αμα προκυπτει και κανα οφελος καλοδεχουμενο πχ ανεξαρτησια φωτισμου . Οι μπαταριες δοκιμαστηκαν και ειναι καλες. genesis κατεβηκε το πανελ και εγινε δοκιμη και με νεα καλωδιωση και με νεο ρυθμιστη, Ιδιο αποτελεσμα. Νικοστρι διοδους ειχε 2 το πανελ στην πισω του πλευρα οι οποιες μετρηθηκαν και βρεθηκαν ενταξη Επισης και οι μπαταριες και οι ρυθμιστες δοκιμαστηκαν στο δικο μου πανελ και λειτουργουσαν κανονικα. Αφου γιναν ολες οι δοκιμες με ολους τους συνδυασμους πιθανολογουμε οτι κατι στραβο γινετε με την λειτουργια του πανελ το οποιο λογω των περιορισμενων γνωσεων μας επι του θεματος αδυνατουμε να αντιληφθουμε. Το πανελ θα αποσταλει στην εταιρια αγορας για ελεγχο. Οταν εχουμε την ενημερωση απο την εταιρια θα ενημερωσω το ποστ .Αν καποιος-α εχει καποια εξηγηση ας ενημερωση.
  4. Καλησπερα Για οποιον, οποια γνωριζει να μας λυσει μια απορια. Ενας φιλος εχει αγορασει ενα μικρο πανελ 60 watt το οποιο το εχει συνδεσει με 2 μπαταριες παραλληλα των 65Αh με ρυθμιστη 12v/24v με max amber διαχειρισης τα 10Α και τροφοδοτει 2 λαμπες των 7watt 12V σε ενα κηπο. Ολα λειτουργουσαν κανονικα για 2 μηνες εως οτου παρουσιαστηκε το φαινομενο το πανελ να δινει κανονικα τα 18v στην εξοδο του, αλλα οταν συνδεοταν στην ρυθμιστη να γινετε τεραστια πτωση τασης κατω απο 12 volt με αποτελεσμα να μην φορτιζουν οι μπαταριες. θεωρησαμε οτι χαλασε ο ρυθμιστης καθοτι απο ενα σημειο και μετα δεν εδινε εξοδο ουτε απο τις μπαταριες και αγορασε νεο ρυθμιστη. Αλλα και αυτην την φορα ενω εκτος συνδεσης η εξοδος απο το πανελ εχει κανονικη ταση οταν συνδεετε στην ρυθμιστη πεφτει υπερβολικα με αποτελεσμα να μην φορτιζει. Καποια ιδεα τι να φταει .
  5. Καλημερα Ευχαριστω καταρχην για την απαντηση. Το Α θα γινει σιγουρα αλλα ποιο ειναι το προβλημα. Ο καθε ειδικος δεν ασχολειται-εμπορευεται πολλα προιοντα αλλα συνηθως εξιδικευεται στις τεχνικες- προιοντα που του αποφερουν μεγαλυτερο κερδος μιας συγκεκριμενης εταιριας. Αυτο δεν δινει παντα την λυση για το προβλημα σου. Οποτε σου πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες. Ψαχνω να βρω πρωτα την καλυτερη λυση για να ψαξω να βρω και τον ειδικο. Μεσα απο το φορουμ βρηκα καποιους επαγγελματιες, επικοινωνησα μεσω των ιστοσελιδων τους αλλα καμοια απαντηση. Στο φορουμ δυστηχως δεν βρηκα θεματα που να αφορουν την περιπτωση με αυτους τους περιορισμους. Τα περισσοτερα θεματα γραφουν για θερμομονωση η για λυσεις τυπου ασφαλτοπανα και polytile + 30kg/m2 και βαλε. Την προταση σου την εχω σκεφτει και δινει πληρως λυση αλλα το προβλημα ειναι οτι η ταρατσα ειναι κοινοκτητη κοινοχρηστη και αμφιβαλο με αυτην την κριση αν θα μπορει να γινει ειρηνικα με ολους τους απο κατω για το κοστος.
  6. Για να μην ανοιγω αλλο θεμα μιας και το προβλημα ειναι το ιδιο να ρωτησω εδω. Υψηλο επιπεδο υγρασιας εντος δωματιων με εμφανιση μουχλας στο ταβανι. Υποψιαζομαι τριχοειδεις ρωγμες γιατι εχει πολλα σκασιματα το μωσαικο.Τι επιλογες υπαρχουν για υγρομονωση-στεγανοποιηση ταρατσας 40ετιας και βαλε, με μωσαικο. Οι περιορισμοι ειναι οτι δεν θελω να πεσει υπερβολικο βαρος με ανωτερο 10kg/μ2 γιατι η οικοδομη ειναι 50ετιας και το οτι η ταρατσα ειναι βατη και χρησιμοποιειται συχνα. Η λυση ασφαλτοπανου εχει πολλα μειονεκτηματα οσον αφορα το καλοκαιρι και το ανεβασμα της θερμοκρασιας εκτος αν υπαρχει καποια αλλη εφαρμογη του, που ελαττωνει αυτο το προβλημα. Οποιος-α εχει καποια πρακτικη εμπειρια με αναλογα υλικα-προτασεις ας το αναφερει. Σκεφτηκα να εφαρμοσω καποιο απο τα υλικα που υγρομονωνουν τις πισινες. Πιστευετε οτι θα ειναι αποτελεσματικο. Πρακτικα το εχει δοκιμασει καποιος σε ταρατσες;
  7. Καλημερα Αυτο που αναφερθηκε παραπανω εκανα στην πλακα μεσα δεκεμβριου με 8αρα εξηλασμενη. Ιδια περιπτωση με την δικη σου η κατοικια. Το σπιτι ζεσταινει πιο γρηγορα και η καταναλωση πετρελαιου απο μεσα νοεμβριου μεχρι τελος δεκεμβριου ηταν περιπου 300 λιτρα οποτε σιγουρα εχει μειωσει την καταναλωση. Θεωρω οτι θα εχεις αποτελεσμα και με αυτο που σκεφτηκες και με αυτο που προταθηκε και με τις τιμες του πετρελαιου που ειναι σημερα σιγουρη αποσβεση εντος χρονου + το οφελος και για το καλοκαιρι.
  8. Καλημερα Ευχαριστω καταρχην για τις απαντησεις. Ssouanis τι εννοεις με το ''σε βαθος χρονου'' περα απο την φυσιολογικη ηλικιακη φθορα; Ο ηλιος δεν θα το βλεπει και στα τεχνικα χαρακτηριστικα δεν βρηκα καποιο αλλο παραγοντα που να επιδρα αμεσα πανω στο στυρενιο. Μια αμφιβολια εχω κατα ποσο θα επηρεαζεται η η εκλυση στυρενιου λογω του καυσωνα αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο στο δικτυο. Gio εχω δει μεταλλαγμενα ποντικια στον ναυσταθμο της σαλαμινας να κολυμπανε αλλα αν δω και να σκαρφαλωνουν στα 9μ οτι και να κανεις δεν την γλιτωνεις )))
  9. Καλημερα Σε μονοκατοικια με πλακα αμονωτη και κεραμοσκεπη επισης αμονωτη ως λυση μειωσης του κοστους θερμανσης αποφασισα να τοποθετησω εξηλασμενη. Απλη εναποθεση αφου η πλακα ειναι σκεπασμενη απο κεραμοσκεπη. Η απορια μου ειναι στο εξης : Απο οτι παρατηρησα σε ολες τις εταιριες υπαρχει μια ενιαια κωδικογραφηση και πιο συγκεκριμενα : ξυλοτυπου BT, δωματων RF, δαπεδων FL, αναπνεουσα WRS, τοιχοποιειας WL και λοιπα. Για την περιπτωση μου που ειναι απλη εναποθεση, μου κανουν ολα τα ειδη πχ ειναι το ιδιο πραγμα ειτε τοποθετησω ξυλοτυπου, ειτε τοποθετησωτοιχοποιειας ειτε τοποθετησω δωματων με τα ιδια cm ; Σε φιλους μηχανικους που ρωτησα μου ανεφεραν οτι την ιδια δουλεια θα κανουν. Στα μαγαζια αλλοι προτεινουν ξυλοτυπου αλλοι τοιχοποιειας αναλογα με το τι θελουν να πουλησουν. Απο την εμπειρια σας τι απο τα παραπανω ειδη προτεινετε για την συγκεκριμενη περιπτωση και γιατι ;(στα υποψιν οτι η πλακα δεν εχει καμια αλλη χρηση) Επισης ετυχε να διαβασω μια μελετη απο καποιο διδακτορα απο το πανεπιστημιο στην πατρα που ανεφερε οτι στο θεμα της θερμομονωσης σημαντικοτερο παραγοντας ειναι το παχος του υλικου και οχι η πυκνοτητα με την εννοια κοστους -οφελους οχι οτι δεν επηρεαζει και η πυκνοτητα του υλικου. Απο την εμπειρια σας συμφωνειτε με αυτο ή οχι ? Ευχαριστω εκ των προτερων σε οποιον-α απαντηση.
  10. Ασαφης τελειως η διαδικασια για τα ελληνικα δεδομενα, αυτοι που ξεκινησαν την ολη ιστορια με την θεσμοθετηση των δικαιωματων δεν ειχαν πατησει ποτε σε χωραφι ελληνικο. Νομιζαν οτι ειναι σε καποια χωρα της δυτικης ευρωπης. Στην περιοχη μου ο τοπικος δημος ανελαβε να συντονισει την ολη διαδικασια και να βοηθησει τους αγροτες. Ξεκινα την αναζητηση απο εκει για πιο ακριβεις πληροφοριες. Για το 1) που ρωτας απο τα χαρτια που μας δωσαν να συμπληρωσουμε αυτο που καταλαβα ειναι οτι τα δικαιωματα ειναι ξεχωριστα-ατομικα πανω στο μεσο παραγωγης και δεν εξαρτωνται για το σε ποια ιδιοκτησια βρισκεται το μεσο παραγωγης (πχ οι γεωτρησεις που γιναν συνεταιρικα στους ενος το χωραφι). Για το 2) οποιος δεν ενδιαφερθει απλως δεν θα κατοχυρωσει το δικαιωμα του, αλλωστε στα χαρτια ζητουνταν πιστοποιητικα ιδιοκτησιας ή ενοικιασης της γης που καλλιεργεις. Γενικως δεν ειναι και πολυ ξεκαθαρη η διαδικασια και που αποσκοπει στην τελικη, γιατι μπορει να προβαλεται ως λογος η χρηστη διαχειριση του νερου αλλα μαλλον θα καταληξουμε σε κανα μοντελο χιλης με πληρη εμπορευματοποιηση του νερου.
  11. Ετσι πως περιγραφεις την διαρρυθμιση ειναι προτιμοτερο να βαλεις ενα 9αρι σε καθε δωματιο. Θα σου βγει πιο αποτελεσματικο. Εχεις 2 επιλογες. Η μεμονομενα ανεξαρτητα συστηματα (δηλαδη 3 μοναδες εσωτερικα- 3 εξωτερικα) ή 1 εξωτερικη μοναδα με πολλαπλες εσωτερικα. Προσεξε παντως και το θεμα υγρασιας(τα κλιματιστικα ξεραινουν πολυ την ατμοσφαιρα) και θορυβου(διαλεξε κατι κατω απο 38db)
  12. Στα παλια τα σπιτια συνηθως τοποθετουσαν φ13 με 1,5'' καλωδιο για τις πριζες. Υποθετω εσυ θελεις να αλλαξεις το 1,5'' με 2,5'' για να μπορεις να χρησιμοποιεις συσκευες με μεγαλυτερη ισχυ. Αν και στον κανονισμο προτεινετε το 2,5'' να τοποθετειται σε φ16 που σημαινει σκαψιμο, πρακτικα και στο φ13 μπορεις να τοποθετησεις χωρις προβληματα 2,5'' για να γλιτωσεις το σκαψιμο. Ισως να χρειαστει απλως να αλλαξεις μπουατ (να σκαψεις να μεγαλωσεις λιγο τις τρυπες) . Σε καθε περιπτωση πολυ ή λιγη σκονη στο σπιτι.
  13. Αυτο που θελεις να κανεις, το εχω δει σε σπιτι με παρομοια τετραγωνικα και ειναι οντως λειτουργικο. Το θεμα ειναι να βρεις ομως εμπειρο εγκαταστατη γιατι η θερμοκρασια δεν ελεγχεται ευκολα με το ξυλο και μπορει να εχεις ζημιες στο δικτυο σου. Πιο καθαρη και ευκολη στο γεμισμα λυση το αντιστοιχο συστημα με πελλετ.
  14. Θα ερχομουν στο γραφειο σου αλλα φαινεται οτι το επιστημονικο σου επιπεδο ειναι οπως και η συμπεριφορα σου οποτε αστο καλυτερα. Οταν εχω τεχνικο προβλημα θελω αξιοπιστες λυσεις, και δεν ειναι θεμα χρηματων οσο χρονοκαθυστερησης. Τα φορα ειναι για συζητησεις, Αμα δεν σου αρεσει μην συμμετεχεις και μην μας ενοχλεις, στο κατω κατω ασε μας στην ημιμαθεια μας.
  15. Μην εισαι τοσο στοκος, δεν ειπα του ανθρωπου να μην παει σε δικηγορο. Ειναι συνηθες προτου κανεις μια αγορα να κανεις μια ερευνα αγορας. Επειδη υπαρχουν στην αγορα ομως καποιοι αξεστοι σαν και σενα που μετα κλαιγονται γιατι δεν εχουν δουλεια δημιουργουνται παρερμηνειες. Ο συγκεκριμενος μιτος ειναι για ιδιωτες. Αφου δεν εχεις προθεση να βοηθησεις κανενα παρα μονο να ψαρεψεις κανα πελατη για να τον γδαρεις και να ανεβασεις την αυτοεκτιμηση σου μηχανικαρα μου, αντε στο μιτο που ειναι αποκλειστικα για συζητησεις μηχανικων. Η ημιμαθια σε χαρακτηριζει καθαρα εσενα. Φυσικα και θα απευθυνθει σε δικηγορο αλλα δεν ειναι ολοι στοκοι σαν και σενα να μην μπορουν να διαβασουν μια νομοθεσια. Δεν ειμαστε στο 1960 αναλφαβητοι
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.