Jump to content

dib

Core Members
 • Posts

  4,357
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by dib

 1. Έχεις δίκιο συνάδελφε @antloukidis, δεν το διατύπωσα σωστά στο μήνυμα μου και το σωστό είναι αυτό που γράφεις, οτι η Α/Θ πρέπει να επιλέγεται για τα KW που αποδίδει στους βαθμούς για εξωτερική θερμοκρασία που έχει υπολογίσει τις απώλειες.
 2. @sso Ο συνάδελφος @antloukidis τι διαφορετικό έγραψε απο το ''.... ο μηχανικός υπολογίζει αν το κτίριο καλύπτεται απο Α/Θ....'' ? Γνωρίζεις ποια είναι η διαδικασία για να καταλήξει ο μηχανικός οτι σε συγκεκριμένη κατοικία απαιτείται Α/Θ με τόσα KW ? Αν όχι, επειδή δηλώνεις ιδιώτης και όχι μηχανικός οπότε δικαιολογημένα να μην γνωρίζεις, είναι αυτή ακριβώς η διαδικασία που ανέφερε πριν ο συνάδελφος @antloukidis, αυτή της μελέτης απωλειών. Βάσει αυτής της μελέτης επιλέγεται η Α/Θ και ανάλογα τα απαιτούμενα KW, επιλέγεις απο το πρόγραμμα το αντίστοιχο ποσό.
 3. Ευχαριστώ συνάδελφε (+1), θα στείλω να δω τι θα μου απαντήσουν.
 4. Και εγω έχω αντίστοιχο θέμα με το avira και το τεε/κενακ. Μετά απο χρόνια το αναγνώρισε σαν επικίνδυνο και κάθε φορά που άνοιγα το τεε/κενακ μου απεγκαθιστούσε όλα τα αρχεία του. Αν όμως απερνεγοποιώ το avira πριν ανοίξω το τεε/κενακ, δουλεύει κανονικά και αυτό εφαρμόζω τώρα! Αλλά είναι μανίκι να κάνω κάθε φορά αυτές τις ενέργεια που μερικές φορές ξεχνάω να το κάνω και ξανα μανα απο την αρχή 🥵
 5. Έχεις δίκιο συνάδελφε @tasosi (+1) δεν εμπλέκεται η ΚΥΑ 136860 στο παθητικό κομμάτι, αλλά την ώρα που το έγραφα δεν θυμήθηκα τη συγκεκριμένη παράγραφο.
 6. Ευχαριστώ @tsx(+1) αλλά εγω το κατέβασα απο το λινγκ του B2Green που ήρθε στο mail μου στις 2:26μμ. αλλά τέλος πάντων αν είναι όπως το λες ........... Ελλάς...γ@(.)ω τη Mπανανία σου!!!!! Ευχαριστώ κι εσένα@nick_61(+1)... όντως δεν υπάρχει αυτή η παράγραφος!
 7. Στη τελευταία παργ. της σελ. 29 γράφει : Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης αποτελεί η συμπλήρωση όλων των υποχρεωτικών πεδίων της. Στην αρχή της σελ. 30, γράφει : Ειδικότερα, από τη διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών της Α.Α.Δ.Ε. και του Προγράμματος, θα αντλούνται πληροφορίες: -Από την Α.Α.Δ.Ε. (στοιχεία Μητρώου Φορολογουμένων, εισοδήματος, ακινήτου, οικογενειακής κατάστασης, εξαρτώμενων τέκνων, ατόμων με αναπηρία) -Από το Μητρώο Φακέλων της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου/Διηρημένης Ιδιοκτησίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (στοιχεία Παλαιότητας, Νομιμότητας) - Από το Μητρώο του ΟΑΕΔ (στοιχεία μακροχρόνιας ανεργίας) Απο το συνδυασμό των δύο παργ. καταλαβαίνω οτι κατά την ημέρα αίτησης στο πρόγραμμα, η ΗΤΚ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί.
 8. Καταρχάς πρέπει να δεις αν όντως το κτήριο σου ανήκει στη κατηγορία Ζ1, γιατί μπορεί να εκδόθηκε βάσει της οικ. άδειας για κατηγορία Ζ1 για οικονομικούς λόγους, αλλά μετά να εκμισθώθηκε ή ο ιδιοκτήτης να έχει εγκαταστήσει δραστηριότητα (Ζ2 ή Ζ3) διαφορετική αυτής οικ. άδειας. Άρα, πρέπει να δεις τις δραστηριότητες υπάρχουν μέσα στα 2 κτήρια (χωριστά για κάθε δραστηριότητα και κάθε κτηρίου) και στη συνέχεια να καταλήξεις στη κατηγορία που ανήκουν (Ζ1, Ζ2 ή Ζ3). Επίσης όσο αφορά τη παθητική πυροπροστασία των 2 κτηρίων, πρέπει να την συσχετίσεις και με την ΚΥΑ 136860/2018 [δεν ισχύει]
 9. Αποκλείεται σε επιχείρηση με πρατήριο υγρών καυσίμων ή και υγραερίου (σύμφωνα με τα Π.Δ. περί εγκατάστασης συνεργείων), να υπάρχει συνεργείο αυτοκινήτων που να κάνει τοποθέτηση συσκευών υγραερίου (συνεργείο αυτοκινήτων με ειδικότητα αέριων καυσίμων!!!). Πρέπει μεταξύ των 2 επιχειρήσεων να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 20μ. είτε απο τις δεξαμενές ή τις σωληνώσεις εξαερισμού των δεξαμενών. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πιστεύω οτι έχει γίνει μπαλαμούτιασμα στις άδειες εγκατάστασης των επιχειρήσεων (πρατήριο καυσίμων και συνεργείο αυτοκινήτων). Όσο για την αναγόμωση πυροσβεστήρων, δεν θυμάμαι αλλά θεωρώ οτι δεν τίθεται μεταξύ τους περιορισμός απόστασης.
 10. Άραγε έχουν καταλάβει τι έχουν γράψει και τι εννοούν με το ''.....της ευχερούς επαληθευσιμότητας, της κατανόησης....'', όπως σωστά αναφέρει και ο @dimitris GM? Ήθελα ναξερα ποιοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι αυτοί με τέτοια διεστραμμένα μυαλά γράφουν τέτοιες μακακίες και τους πληρώνουμε με 2-3.000 € μηνιαίως ? 🥵
 11. Ευχαριστώ συνάδελφε (+1) Να υποθέσω οτι σου έχει τύχει ανάλογη περίπτωση με άλλου είδους επέμβαση (ή και ανάλογη) και το επιβεβαιώνεις ?
 12. Καλημέρα συνάδελφοι Μια βοήθεια χρειάζομαι σχετικά με το πρόβλημα μου Στο πρόγραμμα έχω Α/Θ, κατηγορία ΙΙ (με 8<Ρ<12 και 6.600€) και απο υπολογισμούς θερμικών απωλειών που έκανα (με ΕΝ 12831), βγάζω 10,8 KW και είμαι οριακά με τη max θερμική ισχύ. Η ερώτηση μου είναι, μπορώ να βάλω 14αρα Α/Θ (με 5.900€) που ναι μεν αλλάζει κατηγορία (πάει κατηγορία ΙΙΙ), αλλά το ποσό δεν υπερβαίνει το μέγιστο ποσό της κατηγορίας ΙΙ που έχω δηλώσει στο πρόγραμμα (6.600€) ? Έχει κάποιος συνάδελφος τέτοια εμπειρία, είτε για παρόμοια περίπτωση είτε απο άλλου είδους παρέμβαση και έχει γίνει δεκτή απο το πρόγραμμα?
 13. Δεν ξέρω τι τύπο συσκευής έχεις και πόσα KW, αλλά δες τη παργ. 8.6.4.2, ίσως είναι η περίπτωση σου.
 14. Αν η άδεια εκδόθηκε πριν τις 17/2/1989, δεν κάνεις τίποτα, ούτε παθητική ούτε ενεργητική. Ενδεχομένως να απαιτείται για το χώρο στο λεβητοστάσιο της πολυκατοικίας με το Π.Δ. 922/1977 (Α΄ 315) για τα ενεργητικά μέτρα.
 15. Η επιθεώρηση θέρμανσης είναι υποχρεωτική απο το 2025, μέχρι τότε προαιρετικά οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης μπορεί να τη ζητήσει.
 16. Για να βρεις άκρη : 1) Πήγαινε δ/νση Ανάπτυξης (Παλλήνη) και βρες την άδεια της αποθήκης, μέσα στο φάκελλο θα βρεις με ποιό διάταγμα έγινε η εγκατάσταση 2) Επίσης δες το (5) στο ΠΔ 303/Δ/1987, που αναφέρει για πλάγιες αποστάσεις 10μ, ίσως σε βηθήσει Κάπου στο 2000 είχα και εγω μια περίπτωση για άδεια οινοποιείου σε εκτός σχεδίου στη Παιανία αλλά δεν πληρούσε τις αποστάσεις του 303/87, είχε 3,5μ και δεν προχώρησε. edit Με το ΠΔ 303/Δ/1987, καταργήθηκε το άρθρο 4 του 270/Δ/1985
 17. Αυτό ίσχυε απο παλιά. Θεωρώ οτι για να κάνουν δεκτή την δική σου ΥΔ, πρέπει να έχεις αντίστοιχους ΚΑΔ στην εφορία περί κατασκευής υδραυλικών ή και άλλων εγκαταστάσεων, με την έννοια οτι με δικό σου συνεργείο κατασκεύασες την υδραυλική εγκατάσταση.
 18. Μόνο αν η επιφάνεια είναι > 50τμ και έχει ανεξάρτητη είσοδο (που εν προκειμένω έχει)
 19. Uτοίχος=0.483, Uφέρων=0.463 Γι' αυτά τα 2 θα περίμενα τα νούμερα αντίστροφα, γιατί το λ του μπετόν > απο αυτό του τούβλου, εκτός κι αν έχεις βάλει μεγαλύτερο πάχος μονωτικού στο φέροντα οργανισμό! (λες? 😀) Για τον ηλιακό συλλέκτη μόνο για ζνχ, 5 τ.μ. ! Πόσα υπνοδωμάτια έχει και έβαλες 5 τμ ? Περισσότερα απο 3? Το χειμώνα θα την βγάζουν μόνο με Α/C, παρόλο που είναι Α ζώνη ? Αν πέσει χιόνι καλύπτουν τις απαιτήσεις της μεζονέτας?
 20. Συνάδελφε αντιλαμβάνομαι οτι δεν έχεις διαβάσει καλά (ή και καθόλου) τις ΤΟΤΕΕ να δεις τι γράφουν! Για κάνε μια προσπάθεια να τις διαβάσεις πιο επισταμένα.
 21. Αυτό με το ΠΕΑ (που είναι λάθος), κατα λάθος το έγραψα γιατί έφτιαχνα ένα εκείνη τη στιγμή 😀
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.