Jump to content

dib

Core Members
 • Posts

  4,581
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by dib

 1. Ο ΚΕΝΑΚ, η ΜΕΑ και το ΠΕΑ, εξετάζουν εξωτερικές διαστάσεις κτηρίου ή κτηριακής μονάδας. Ανεξάρτητα αν μετράει ή όχι η εσωτερική σκάλα στη δόμηση, εσυ έχεις μια κάτοψη ορόφου (φαντάζομαι μεζονέτα), πχ 125 τμ Χ 2 ορόφους = 250τμ ή όποιος άλλος συνδυασμός των 250τμ, μπορείς κανονικά να κάνεις το ΠΕΑ. Αν όμως η εσωτερική σκάλα είναι σε κλιμακοστάσιο, τότε η συνολική επιφάνεια προσμετράει και αυτός ο χώρος (σαν κάτοψη), ξεπερνάει τα 250τμ και πρέπει να βρεις συνάδελφο Β' κατηγορίας. Αφού δεν έχεις σχέδια, αν θες κάνε ενα σκαρίφημα με το χέρι και δείξε που βρίσκεται η εσωτερική σκάλα για πιο σιγουριά, μήπως έχω καταλάβει λάθος.
 2. Αν θες, ανέβασε μια κάτοψη να δούμε και να καταλάβουμε που βρίσκεται η εσωτερική σκάλα, ανεξάρτητα αν μετράει ή όχι στη δόμηση.
 3. Έχω ακριβώς ίδια περίπτωση με σένα @jedi.Yannis. Η αμοιβή που έχει βγάλει το πρόγραμμα για την ταυτότητα είναι 333€ για 61τμ, είναι μόνο για το διαμέρισμα και όχι για ολόκληρο το κτήριο.
 4. Σύμφωνα με τον τεχνικό κανονισμό, για υπέργειες ή υπόγειες δεξαμενές μέχρι 500L, η απόσταση απο το όριο της ιδιοκτησίας του, δεν μπορεί να είναι μικρότερη απο 1,50m.
 5. Ναι αυτό ισχύει για το πρόγραμμα, ότι πρέπει να κατατεθεί η περαίωση της τακτοποίησης για την εκταμίευση.
 6. Έχει δίκιο ο συνάδελφος @nick_61 που λέει οτι είναι μπάχαλο, Βέβαια δεν ξέρω αν όντως συμβαίνει σε άλλους να πληρώνουν και άλλους όχι, αλλά πριν 1 εβδομάδα μου έκοψαν 100€ για μελέτη θέρμανσης με αυτονομία και πλήρωσε το 100σταρικο ο ιδιοκτήτης!
 7. Άκη, υποθέτω οτι είναι άδεια με ΜΕΑ. Δεν ξέρω αν διαπίστωσες οτι υπήρχαν ανοίγματα αερισμού όπως επιβάλλεται να υπάρχουν στο χώρο του λεβητοστασίου, αλλά για να λες είχε ζέστη (που δεν δικαιολογείται να έχει ζέστη), ... άλλος ένας συνάδελφος μηχανολόγος μηχ. που έδωσε υπ. δήλωση οτι όλες οι μελέτες έχουν εφαρμοσθεί σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες!!!!!!! Μπανανία στο μεγαλείο σου!
 8. Συνάδελφε @slalom, μην το βλέπεις με την στενή έννοια οτι ο χώρος έχει λέβητα και με τις θερμικές απώλειες της συσκευής, θερμαίνεται ο χώρος. Σκέψου μόνο, οτι ο αερισμός του χώρου μέσω υποχρεωτικών ανοιγμάτων (θυρίδων), αρκούν για να διατηρούν την θερμοκρασία του χώρου αρκετά χαμηλά, που καθιστούν το χώρο μη κατοικήσιμο ως Θ.Ζ. κατά ΚΕΝΑΚ.
 9. Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι Άκη, σχετικά με την εγκύκλιο και παρόλα αυτά συνεχίζουν το βιολί τους. Εγω είχα πριν 1,5 μήνα αντίστοιχο θέμα με σένα και αφού ανταλλάξαμε ''κουβέντες'', της είπα ή να διαβάσει τις σχετικές εγκυκλίους με τα ΠΕΑ ή να πάει σπίτι της και να πλύνει τα άπλυτα πιάτα, μα τη μαλάκο! 😡
 10. Άκη, συνολική επιφάνεια : ΘΖ+μθχ Ωφέλιμη επιφάνεια : ΘΖ Και να πεις της συμβολαιογράφου, να ανοίξουν τα στραβά τους και να μην μας τα κάνουν τσουρέκια με τα τετραγωνικά των κτηρίων. Να διαβάσουν τη νομοθεσία περι υποχρεώσεων τους σχετικά με τα ΠΕΑ και να ασχολούνται μόνο με τον Α.Π. και τον Αριθμό Ασφαλείας του κάθε ΠΕΑ. Άντε γιατί νομίζουν οτι έχουν πιάσει τον Πάπα απο τις <κουδουνίστρες> 😡
 11. Καλησπέρα Άκη. Αν κατάλαβα σωστά το ερώτημα, αν κάθε μεζονέτα έχει δικό της λεβητοστάσιο το ενσωματώνεις στη συνολική επιφάνεια και και το περιγράφεις μετά σαν μθχ, παίρνοντας ολόκληρες τις τιμές των U και όχι μισές.
 12. Καλημέρα συνάδελφε Απ' οτι γνωρίζω, είναι δεσμευτικό μόνο στη περίπτωση που εκδίδεις οικ. άδεια και στο δρόμο περνάει δίκτυο φ. αερίου Αν καποιος άλλος συνάδελφος έχει άλλη πληροφόρηση, ας μας πει.
 13. ''Επισημαίνεται ότι κατά την διαδικασία ελέγχου των υποβληθέντων αιτήσεων, η υποβολή στο Πρόγραμμα της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας θα απαιτηθεί μόνο στις υποβληθείσες αιτήσεις που είναι «Καταρχήν Επιλέξιμες» βάσει των αρχικών πινάκων κατάταξης ανά Π.Ε βάσει Προϋπολογισμού, .......'' Εγω πάντως συνάδελφε, απο τον οδηγό στη παργ. 5.2 της σελ. 57, αυτό καταλαβαίνω.
 14. Νομίζω οτι ήδη έχει ξεκινήσει και μετράει απο τις 28/4 που αναρτήθηκαν οι πίνακες ''Καταρχήν επιλέξιμες''.
 15. Ακριβώς όπως πολύ σωστά τα λέει ο νομικός μας @dimitris GM (+1)
 16. Καλησπέρα Άκη και χρόνια πολλά! Αφου έχεις κοινό φ.ο. και είναι πάνω απο μια Ο.Ι. εγω το θεωρώ ως πολυκατοικία.
 17. Πρώτα ξεκίνα με αυτό το πολύ σημαντικό που αναφέρει η εγκύκλιος ... τα υπόλοιπα που ρωτάς, θα τα βρεις στη πορεία. Εγκύκλιος 30863_2011 - Άδεια ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Αυτοκινήτων.pdf
 18. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα συνάδελφοι με υγεία!
 19. Ξέρει κάποιος συνάδελφος ποιος νόμος (;) ή υπουργική απόφαση (;) είναι, να δούμε ακριβώς τι λέει αυτό που αναφέρει το δελτίο τύπο ;
 20. Ο ''π@π@ρ@ς'' (τελείως επιεικά) συζητάει με τον Κούλη, ποια θέση θα πάρει στην επόμενη (ενδεχόμενη) κυβέρνηση του Κούλη 😡 Κι αν αυτό δεν συμβεί στις επόμενες εθνικές εκλογές, όταν γίνουν ξανά οι εκλογές του ΤΕΕ, να θυμηθείτε να τον τιμήσετε πάλι με την ψήφο σας!!!!
 21. Συνάδελφε συμφωνώ σ' αυτά που γράφεις. Σ' αυτή τη περίπτωση, υπάρχουν άλλα κριτήρια που απαιτούν μελέτη και έκδοση πιστοποιητικού (χώρος συνάθροισης κοινού >50) και δεν κάνεις μελέτη π.χ. λόγω ύπαρξης συστοιχίας μέχρι 4 φιάλες (κατηγορία 0). Εγω αναφέρομαι στη περίπτωση που ως μοναδικό κριτήριο για έκδοση πιστοποιητικού, είναι η παρουσία συστοιχίας μέχρι 4 φιάλες (100Kg) και ανήκουν στη κατηγορία 0.
 22. Αν η εγκατάσταση υγραερίου ανήκει στη κατηγορία 0, δεν απαιτείται ούτε μελέτη ούτε πιστοποιητικό, ανεξάρτητα την κατηγορια που ανήκει η επιχείρηση, σύμφωνα με το ΦΕΚ που αναφέρεις.
 23. Τα πλυντήρια αυτοκινήτων είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα της δ/νσης Μεταφορών και δεν εμπλέκεται το Ανάπτυξης. Θα μπορούσε να εμπλακεί υπο προϋποθέσεις η δ/νση Ανάπτυξης, αν στον ίδιο χώρο του πλυντηρίου αυτοκινήτων, λειτουργούσε και δραστηριότητα (εργαστήριο, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, βιοτεχνία, κλπ) που υπάγονται σ' αυτήν.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.