Jump to content

dib

Core Members
 • Posts

  4,753
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Everything posted by dib

 1. Όχι δεν σε καλύπτει, πρέπει να ζητήσεις πρόσφατη χρήση γης για το αγροτεμάχιο Το ότι ήδη έχει χαρακτηριστεί προηγουμένως ως βιοτεχνία-βιομηχανία, ίσχυε εκείνη τη περίοδο (πότε?). Απο τότε μέχρι σήμερα, ενδεχομένως να έχουν γίνει αλλαγές στη χρήση γης της περιοχής. Ως εκ τούτου, ζητάς πρώτα χρήση γης απο ΥΔΟΜ και ανάλογα την απάντηση, βλέπεις πως πρέπει να συνεχίσεις.
 2. Δεν το έχουν προβλέψει αυτό στις ΤΟΤΕΕ, γιατί είναι ελληνική πατέντα να ζεσταίνει το τζάκι το νερό χρήσης. 😜
 3. Δεν λειτουργεί ο ιστότοπος στο κτηματολόγιο.
 4. Πρώτα απευθυνθείται σε έμπειρο μηχανολόγο να έρθει να κάνει αυτοψία στο λεβητοστάσιο της πολυκατοικίας και στο διαμέρισμα σας και στη συνέχεια σε δικηγόρο που ασχολείται με τέτοια θέματα.
 5. Καλησπέρα Σε αίτηση, ο ωφελούμενος συμπλήρωσε λάθος κάποια στοιχεία και θέλει να ακυρώσει την αίτηση και να κάνει νέα. Παρόλα αυτά, στο κουτάκι με τις ενέργειες, δεν του βγάζει το σύμβολο του <κάδου> (διαγραφή αίτησης) και έχει μόνο το μολυβάκι. Συμβαίνει και σε άλλους αυτό? Γνωρίζει κάποιος τι κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση?
 6. Καλησπέρα Ηλία, καλό μήνα και μπράβο σου για την ενημέρωση. Σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που βρίσκονται σ' αυτή τη κατάσταση και μεταξύ αυτών ανήκω κι εγω, μετά το τηλεφώνημα που είχα πριν λίγο απο πελάτη με αίτηση στο πρόγραμμα του '21.
 7. Ο ΚΕΝΑΚ δίνει οδηγίες για τη μείωση της συμβατικής ενέργειας για θέρμανση, ψύξη, κλιματισμό (ΘΨΚ) σε κατοικίες & φωτισμού και αερισμού για κτήρια τριτογενούς τομέα. Αυτός που καθορίζει αν <απαιτείται> ή όχι η έκδοση το ΠΕΑ και η ανάρτηση του στην ΗΤΚ, είναι ο Ν. 4122/13 με τις τροποποιήσεις αυτού.
 8. Συνάδελφε @cien Απο τις παργ. 4 & 5, καταλήγεις αν έχεις ριζική ανακαίνιση ή όχι.
 9. Δεν είναι έτσι που τα λες συνάδελφε....μην σταματάς στο ΟΚΡΑ...έχει και παρακάτω στην ΥΑ. Άλλα πράγματα υπολογίζεις στην ΥΑ.
 10. @cien διάβασε την ΥΑ 6949/2019 περί ριζικής ανακαίνισης.
 11. Σχετικά με αυτό που ξέρω για έκδοση ΠΕΑ σε αυθαίρετα για ενοικίαση/μεταβίβαση, είναι κάποιο άρθρο του Ν. 4495/17 (που δεν θυμάμαι), και απο οτι ξέρω, κι ας με διορθώσουν οι πιο έμπειροι συνάδελφοι, μέχρι στιγμής δεν έχει εφαρμοστεί!
 12. Συνάδελφε @Didonis μήπως θα μπορούσες να ανεβάσεις αυτή την «απόφαση»? Ευχαριστώ.
 13. Έχεις άδεια τουλάχιστον Εν. Επιθεωρητή Β' κατηγορίας (>250τμ) ή τσάμπα ασχολείσαι?
 14. Συνάδελφε τα άρθρα 1-12 του Ν. 3661/2008 καταργήθηκαν με Ν. 4122/2013. Δες και τις τροποποιήσεις του Ν. 4122/2013 και δες τι μελέτες απαιτούνται στη περίπτωση.
 15. Αν θυμάμαι καλά, πριν αρκετά χρόνια, σε αντίστοιχη περίπτωση είχα βάλει τη θερμική ισχύ του συμπυκνωτή.
 16. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας συν/φοι, αλλά τι υπερισχύει απο τις δυο απόψεις? Γίνεται να κλείσει το υαλότουβλο με το τοίχο του γείτονα στο όριο, ανεξάρτητα αν αυτό έχει τοποθετηθεί πριν ή μετά το '11?
 17. Για παθητική έχεις δικαίωμα...για ενεργητική καλύτερα ρώτα την Πυροσβεστική που θα καταθέσεις μέσω του e-adeies.
 18. 1) Ναι απαιτείται μελέτη (παθητική?) και ενεργητική για όλα τα επίπεδα. Δεν γράφεις τι είδους υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι, αλλά υποψιάζομαι κάτι σε συνάθροιση κοινού. Πρέπει να την αναθέσεις σε συν/φο μηχανολόγο που να γνωρίζει το αντικείμενο.
 19. Ευχαριστώ συν/φε @akis73 για την απάντηση. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι <...δεν υπάρχει κανένα θέμα>. Όπως το καταλαβαίνω, ο γείτονας μπορεί να χτίσει στο ΄όριο του και να κλείσει το υαλότουβλο, έστω κι αν δεν το βγάλει? Καταλαβαίνω σωστά?
 20. Συνάδελφε @tetris, το ίδιο ισχύει και στη περίπτωση που έχει κάνει τακτοποίηση του κτηρίου (άρα και το παράθυρο με υαλότουβλο) με Ν. 4178 ή 4495?
 21. Αν είναι κατοικία, ισχύει αυτό που λέει ο συνάδελφος @tetris ... οπότε δεν εκδίδεται ΠΕΑ.
 22. Καλησπέρα Άκη. Θα έλεγα χρήση νηπιαγωγείο ή και πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπως λες κι εσυ... και τα δυο τα ίδια λειτουργικά κριτήρια έχουν. Σε σχέση με το τι θα κάνουν στο ΚΔΑΠ, το χρόνο και η συχνότητα που θα παρευρίσκονται, κολλάει και Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Θέλει ψάξιμο....
 23. Καταγγελία στην ΥΔΟΜ και δ/νση Υγείας που ανήκει η επιχείρηση.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.