Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Kostas K.

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Kostas K.

  1. Ναι ΜΑΚΑΡ, είμαι μηχανικός... Και βρίσκομαι ήδη 7 χρόνια στο δημόσιο, και επέβλεψα έργα συνολικής αξίας άνω του 1.000.000 ευρω τα πρώτα 3 χρόνια. Μετά σώθηκαν τα χρήματα.... Εκπόνησα τουλάχιστον 5 μελέτες, οι οποίες έμειναν στα χαρτιά λόγω έλλειψης κονδυλίων. Και είχα τριετή εργοταξιακή εμπειρία πριν διοριστώ, χώρια οι οικοδομικές άδειες που είχα εκδώσει... Καταλαβαίνεις λοιπόν πως έχω αρκούντως επαρκή άποψη για τα πράγματα και για τη λειτουργία του δημοσίου, η οποία βεβαίως εμπλουτίζεται με τον καιρό. Όσο για το αν η περίπτωση που περιγράφω είναι η μοναδική ή όχι, σίγουρα είναι η μοναδική που να ξέρω εγώ και που εν δυνάμει μπορεί να με επηρεάσει. Ευτυχώς, έχω το σθένος και την εμπειρία να ανταπεξέρχομαι σε τέτοιες καταστάσεις. Πολλοί νέοι όμως συνάδελφοι δεν έχουν, και συχνά μπορεί να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης μέσα στο δημόσιο και να φοβούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ξέρω και τέτοιες περιπτώσεις... (Ηλεκτρολόγος να επιβλέπει οικοδομικά, φερ' ειπείν...). Γι' αυτό και όλο το τόπικ. Καλή σταδιοδρομία και σε εσένα και ευχαριστώ για την απάντηση.
  2. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όλων σας. Διευκρινίζω εδώ πως ο συγκεκριμένος προϊστάμενος έχει πτυχίο από την τεχνική σχολή "Ευκλείδης" από την εποχή που ήταν ιδιωτική και 2ετούς φοίτησης, πριν γίνει ΚΑΤΕΕ, διορίστηκε στο δημόσιο σε άσχετη ειδικότητα ως ΔΕ (κλητήρας, ας πούμε...) και κατάφερε τα τέλη της δεκαετίας του 80 να κάνει μετάταξη ως τεχνικός ΤΕ... Και δεν έχει ιδέα από δημόσια έργα και συναφείς διαδικασίες, και δεν το λέω από εμπάθεια. Κάθε άλλο, τον συμπαθώ τον άνθρωπο... Όμως, κάθε φορά που έρχεται έγγραφο από ΥΠΕΧΩΔΕ, δεν το διαβάζει καν γιατί δεν το καταλαβαίνει και το χρεώνει κατευθείαν σε μένα... Και ο οργανισμός της υπηρεσίας, αλλά και ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, δίνουν ουσιαστικά προβάδισμα στα χρόνια υπηρεσίας. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Στην ίδια υπηρεσία, σε τμήμα υψηλής τεχνολογίας της υποδιεύθυνσης τεχνικού, τοποθετήθηκε προϊστάμενος ένας θερμαστής ΔΕ (!) ενώ ήταν υποψήφιοι και μια μοδίστρα ΔΕ (!!) και ένας οδηγός ΔΕ (!!!), όλοι τους με α βαθμό, ενώ υπάρχει υπάλληλος ΤΕ με ακριβώς τις σπουδές που απαιτούνται αλλά είναι βαθμού γ και δεν μπορεί να είναι προϊστάμενος του χώρου που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο. Και αυτό το άτομο έχει τώρα για προϊστάμενο τον θερμαστή... Δεν μεμψιμοιρώ πλέον, ούτε μυξοκλαίω. Περνάω καλά στη δουλειά μου και νοιώθω πως προσφέρω ότι είναι δυνατόν από τη θέση που βρίσκομαι, ενώ το διασκεδάζω και με τα τραγελαφικά που πολύ συχνά συμβαίνουν. Αλλά καμιά φορά αναρωτιέμαι κιόλας: που πάμε βρε παιδί μου???...
  3. Γεια σας. Το θέμα το οποίο θα θίξω ίσως είναι ενδιαφέρον για μικρή μερίδα των συναδέλφων (και ίσως να φαίνεται λίγο εγωκεντρικό), παρόλα όμως αυτά θεωρώ πως είναι σημαντικό για τις ευθύνες της θέσης του μηχανικού όσο και για την αξία και υπόσταση της επιστήμης και των σπουδών του. Και ξεκινώ με ένα ερώτημα: Πως γίνεται στο δημόσιο πτυχιούχος της τεχνικής σχολής "Ευκλείδης" στη Θεσσαλονίκη να έχει θέση ηλεκτρονικού υπομηχανικού, να έχει εξελιχτεί ιεραρχικά στο βαθμό του Προϊσταμένου Υποδιεύθυνσης Τεχνικού σε δημόσιο οργανισμό (διευθυντής δηλαδή, δεν υπάρχει Διεύθυνση Τεχνικού) και να προϊσταται νεώτερου μηχανικού ΠΕ?
  4. Ευχαριστώ τους συναδέλφους για τις απαντήσεις τους. Εννοούσα βέβαια αν ξέρει κανείς να υπάρχει freeware λογισμικό από εταιρείες ανελκυστήρων (όπως π.χ. υπάρχουν αντίστοιχα free λογισμικά από εταιρείες μονωτικών, κλιματιστικών κλπ.) Εν πάσει περιπτώσει, χρησιμοποίησα το ADAPT ενός φίλου, το οποίο μου φάνηκε εξαιρετικά εύχρηστο και αξιόπιστο.
  5. Γεια σας. Μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο δωρεάν λογισμικό (ή αν έχει αναπτύξει κάποιος συνάδελφος εδώ στο forum) για υπολογισμό και μελέτη ανελκυστήρων (υδραυλικών ή μηχανικών)? Εθχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.