Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΑνναΧημΜηχ

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

ΑνναΧημΜηχ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Έχω κανονικά βιβλιάριο υγείας και στο ΙΚΑ και στο ΤΣΜΕΔΕ. Χρησιμοποιώ και τα δύο. Θα πάρω κανονικά το επίδομα τοκετού (2500ευρώ) από το ΤΣΜΕΔΕ. Απλά για το επιδόμα μητρότητας απο το ΙΚΑ αναρωτιέμαι αν δικαιούμαι να παρω.
  2. Γεια σας, Εργάζομαι ως μισθωτή Χημικός Μηχανικός σε μια ιδιωτική εταιρεία. Έχω ασφάλιση κανονικά ΤΣΜΕΔΕ και από ΙΚΑ μόνο στον κλάδο υγείας. Είμαι έγκυος στον 7ο μήνα και ψάχνομαι γενικότερα με τα επιδόματα τοκετού που δικαιούμαι. Από το ΤΣΜΕΔΕ δικαιούμαι 2500 ευρώ. Ξέρει κανείς να μου πει αν μπορώ να πάρω επίδομα και από το ΙΚΑ ή και από τον ΟΑΕΔ???? Ευχαριστώ.
  3. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Το λογιστήριο δεν δέχεται να μου διορθώσει το λάθος και πρέπει να πάω εγώ στο ΤΣΜΕΔΕ να βρω λύση... Δεν θα δεχθώ με τίποτα να πληρώσω τις ποινικές ρήτρες.
  4. Όχι δεν λέω ότι χρωστάω στο ΤΣΜΕΔΕ. Οι εισφορές που κρατάει η εταιρεία από το βασικό μου μισθό είναι για κάτω από 5ετία και όχι για πάνω.
  5. Καλημέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω για ένα θέμα που με απασχολεί αρκετές μέρες. Είμαι Χημικός Μηχανικός και δουλεύω ως μισθωτή σε μια εταιρεία. Εδώ και ένα χρόνο έχω μπει στην 5ετία και τύχαια ανακάλυψα από τη μισθολογική μου κατάσταση ότι συνεχίζουν και με θεωρούν ακόμα και τώρα κάτω 5ετίας με αποτέλεσμα να μου κρατάνε λιγότερα λεφτά από το μισθό μου. Από τους πίνακες των εισφορών είδα ότι οι εργοδοτικές εισφορές είτε είσαι πάνω είτε είσαι κάτω από 5ετία είναι ίδιες. Επίσης, με ερώτηση που έκανα στο ΤΣΜΕΔΕ για τις εισφορές μου, μου είπαν ότι έχω μηδενικό υπόλοιπο. Τι πρέπει να κάνω; Να ενημερώσω την εταιρεία; Θα έχω πρόβλημα στο μέλλον; Στο ειδικό ειδοποιητήριο πληρωμής που στέλνουν στην εταιρεία μου και το συμπληρώνει για να στείλει τις εισφορές φαίνεται τι ποσοστό μου κρατάνε από το μισθό; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.