Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Yion

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Πάτρα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Yion's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Η κλίση της οριογραμμής Κ/2 εφαρμόζεται σε περιπτώσεις αντίρροπων διαδοχικών καμπύλων έτσι ωστε να γίνεται ομαλά η μετάβαση από την μια επίκληση στην άλλη.Το Κ/2 εφαρμόζεται εφόσον υπάρχει το απαιτούμενο μήκος ευθυγραμμίας μεταξύ των καμπλύλων, αλλιώς εφαρμόζεται ρυθμός μεταβολής ίσος με Κ. Στο παραπάνω να συμπληρώσω πως μιλάμε για αντίρροπες καμπύλες χωρίς τόξα συναρμογής (στα οποία κανονικά γίνεται η μεταβολή της επίκλισης) Ελπίζω να βοήθησα.
  2. Αγαπητέ φίλε Lostie. Θα σου διηγηθώ το εξής περιστατικό. Όταν τελείωνα με την διπλωματική μου το 2005, ξεκίνησε να κάνει την διπλωματική του εργασία ένας κύριος ετών 45 περίπου. Γνωριστήκαμε καθώς είχαμε τον ίδιο επιβλέποντα, και έμαθα πως είχε παρατήσει τη σχολή στα τέλη της δεκαετίας του 80 και ενώ χρωστούσε 6-7 μαθήματα και την διπλωματική του εργασία. Τελικά τον είχε κερδίσει η μουσική όπως μου είπε. Δεν είχε πλέον καμία σχέση με το επάγγελμα, καθώς δεν το είχε εξασκήσει ποτέ, και δεν πρόκειται να το εξασκήσει ποτέ. Η ανάγκη όμως για σπουδές πάνω στη μουσική τον ανάγκασε να επιστρέψει στο Σ.Α.Τ.Μ. και να προσπαθήσει να πάρει το πτυχίο του. Αν θυμάμαι καλά χρειαζόταν πτυχίο Α.Ε.Ι. για να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές μουσικής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Τελικά έμαθα ότι τα κατάφερε, πήρε το δίπλωμα και φαντάζομαι πως συνέχισε τις σπουδές που ήθελε να κάνει. Το δίπλωμα του Α.Τ.Μ. θα τον βοηθούσε στο μέλλον με έναν τρόπο που δεν φανταζόταν με τίποτα πριν από περίπου 20 χρόνια, την στιγμή που παράταγε την σχολή. Σκέψου πως αυτός ο άνθρωπος δεν εξάσκησε ποτέ το επάγγελμα και δεν θα το εξασκήσει ποτέ! Παρ 'όλα αυτά αν είχε ασχοληθεί 6 μήνες ακόμα τότε, δεν θα έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία στα 45 του. Καλή συνέχεια.
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι. Οι ορθοφωτοχάρτες της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, έχουν μέγεθος εικονοστοιχείου 0,5 του μ. και είναι γεωμετρικά διορθωμένοι για τις εκτροπές λόγω αναγλύφου. Η ακρίβειά τους είναι της τάξης του μέτρου οριζοντιογραφικά. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για τις πινακίδες που παραδόθηκαν στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. η γεωαναφορά των οποίων είναι στο ITRF. Από άποψη ακρίβειας δεν συγκρίνονται με το google. Ελπίζω να βοήθησα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.