Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

katmena

Members
  • Περιεχόμενα

    37
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

katmena's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα αντιμετωπίζω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα.Στην οικοδομική άδεια φαίνονται 2 διαμερίσματα και έχουν κατασκευαστεί 3 τηρώντας την κάλυψη και δόμηση. ΤΟ θέμα είναι βάσει ποιου σχεδίου θα δώσω βεβαίωση?Θα δηλώσω δηλ ότι έχω εγκεκριμένα σχέδια χωρίς όμως να φάινεται το διαμέρισμα? Μου φαίνεται λίγο παράλογο. Σκέφτηκα ότι μάλλον η άδεια για αλλαγή διαρυθμίσεων είναι μια λύση αλλά σκέφτομαι ότι αν ζητηθεί συναίνεση ιδιοκτητών μήπως δε δώσουν οι υπόλοιποι και κολήσουμε.Γενικώς το ΤΕΕ δεν είναι πανάκεια ..λέν πολλές ανακρίβειες.Προχτές μου λέγαν ότι μπορώ να τακτοποιήσω τον ένα όροφο από ένα διώροφο αυθαίρετο επειδή είναι λειτουργικά ανεξάρτητος παρόλο που δεν υπάρχει σύσταση οριοντίου ιδοκτησίας.Είναι συνάδελφοι που απλά τους έχουν ενημερώσει αλλά πολλές φορές μπαίνει και το προσωπικό κριτήριο.Και για το θέμα που έχω μου είπε κάποια κυρία να κάνω ενημέρωση φακέλου ...μετά από 30 χρόνια??
  2. Η συμβολαιογράφος μου είπε σήμερα ότι έχουν πρόβλημα με κάποια υποθηκοφυλάκεια δε μεταγράφουν τις πράξεις αν δεν υπάρχει και ηλεκτρονική βεβαίωση.
  3. Καλησπέρα,σήμερα επισκέφτηκα το ΤΕΕ Όπως μου είπαν αν υπάρχει άδεια επισυνάπτουμε το υπάρχον διάγραμμα κάλυψης πάνω στο οποίο σημειώνουμε τις υπερβάσεις Αν δεν υπάρχει άδεια και το οικόπεδο είναι οικοδομήσιμο φτιάχνουμε κανονικά το διάγραμμα κάλυψης
  4. Έχω την εντύπωση ότι χρειάζεται σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει οικοδομική άδεια Θα ρωτήσω στο ΤΕΕ που θα κατέβω και θα σας ενημερώσω.
  5. Όφειλω να ομολογήσω ότι κόλησα τρελά και νόμιζα ότι τόσο καιρό κάνω λάθος το ιδεατό στερεό.
  6. myri ευχαριστώ για την απάντηση καταλαβαίνω ότι το ιδεατο στερεό μπορεί να περιορίζει κάτι κάτω από το επιτρεπόμενο ύψος δηλ ότι βρίσκεται μέσα στο τμήμα που χρωμάτισα (προσεγγιστικά) -χρησιμοποίησα το συννημένο σου-αλλά δε καταλαβαίνω πως μπορεί κάτι να υπερβαίνει το επιτρεπόμενο ύψος και να είναι εντός ιδεατού στερεού,όπως αναφέρει το άρθρο για τις πέργκολες?
  7. Καλησπέρα Επειδή έχω την περίπτωση μιας πέργκολας και διάβαζα τη σχετική νομοθεσία αναρωτιόμουν σε ποια περίπτωση μπορεί η πέργκολα να είναι εντός ιδεατού στερεού και να υπερβαίνει το μέγιστο ύψος αφού το ιδεατό στερεό ορίζεται από την οριζόντια γραμμή που περνάει από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος και την γραμμή με κλίση 1,5:1?
  8. Καλησπέρα πρόκειται για κατάστημα σε οικοδομή που έχει ανεγερθεί με άδεια το 1962.Υπάρχει μια στρογγυλή σκάλα που οδηγεί στο υπόγειο και θέλει ο ιδιοκτήτης να την καταργήσει και απο πάνω να κατασκευαστεί ένα WC. Πιστεύετε ότι θέλει νέα άδεια,αναθεώρηση ή απλά ενημέρωση...γιατί συζητώντας το με κάποιο συνάδελφο προέκυψε διαφωνία.Εγώ θεωρώ ότι χρειάζεται νέα άδεια. Ευχαριστώ
  9. όταν ενοείς υποχρεώσεις τι ακριβώς εννοείς?όσον αφορά τι?
  10. Μπορώ να σας πω ότι έχω διαμέρισμα στην Πλ.Μαβίλη στο οποίο και έμενα για ένα διάστημα.Είναι το πιο ρηχό σημείο του μετρό από ότι έχω πληροφορηθεί.Τα βράδια και το ξημέρωμα που είχε ησυχία το ακούγα κανονικά.Η πολυκατοικία είναι του 58 χωρίς καμμιά ιδιαίτερη ζημιά πέρα κάποιων ρωγμών σε τοιχοποιίες από το σεισμό του 99.
  11. Μου είχε γίνει παρατήρηση το κουρανγκλέ να έχει πλάτος όσο και η αρχιτεκτονική προεξοχή δηλ. 0,40 μ. (Πολεοδομία Παλλήνης) πριν αρκετά χρόνια όμως.
  12. Ως κάλυψη μετράμε το μέγιστο περίγραμμα του κτιρίου...ή τουλάχιστον αυτό κάνω.
  13. Εμείς το κάνουμε εμπειρικά συνήθως.Από τους προυπολογισμούς διαφόρων οικοδομών έχουμε κάνει μια φόρμουλα.Ξέρουμε ότι στο γενικό προυπολογισμό πχ το 19% είναι μπετά,το 4% τούβλα...και αν θέλει ο πελάτης 100.000 € δάνειο λέμε ότι τα 19.000 ευρώ θα είναι μπετά,το 4.000 τούβλα κοκ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.