Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

giorgosps

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    59
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Η ακριβεια είναι σχεδόν ίδια σε όλα τα gps της αγορας. Γύρω στα 5 μετρα στην καλυτερη των περιπτώσεων.Μιλ.αμε πάντα για χειρός. Αν είσαι τοπογράφος και το χρειάζεσαι απλά και μόνο για να αναζητήσεις ένα απλό τριγωνομετρικό να μην δώσεις πολλά λεφτά, δεν χρειάζεται. Τώρα αν το θέλεις να το έχεις για ορειβασία, χωμάτινες διαδρομές, σε παραπέμπω στο site της ανάβασης http://www.anavasi.gr
  2. Διορθώνω sozirarak. Εννούσα τα τριγωνομετρικά. Δεν είναι πλέον εύκολο να τα βρεις.
  3. Πολύ σωστά sozirarak. Απλά και συντεταγμένες ορόσημων να βρείς είναι πολύ δύσκολο να τα εντοπίσεις στο πεδίο (εφόσον κάποια από αυτά υπάρχουν). Αλλά και αν είσαι τυχερός και βρεις δύο (τουλάχιστον) κόντά στο τεμάχιο που σε ενδιαφέρουν η ακρίβειά τους δεν είναι καλή (αν σκεφτούμε τον τρόπο που γίνονταν τότε οι οδεύσεις και οι αποτυπώσεις,τα όργανα μετρησης και και και ). Έχω βρει διαφορές μέχρι και 30 εκατοστά!!! (θεωρητικής και πρακτικής απόστασης). Το λοιπόν εξαντλείς όλες τις πιθανότητες, ψαχνεσαι, τρίβεσαι, ιδρώνεις.... Μπορεί στην αρχή τα λεφτά να σου φανού λίγα σε σχέση με την δουλειά που έκανες αλλά όλα αυτά θα σε βοηθήσουν πολύ αργότερα, θα το καταλάβεις σε μερικά χρόνια. Σε αυτήν την Ελλάδα ζούμε όλοι, είτε μας αρέσει είτε όχι, και αν δεν προσπαθήσουμε εμείς οι νέοι να αλλάξουν καποια πράγματα ποιοί θα το κάνουν?
  4. Θα ήθελα την γνώμη σας για την επιλογή επαγγελματικής αποκατάστασης ανάμεσα στο ελεύθερο επάγγελμα και το δημόσιο. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας 5 χρόνια και έχω μια ευκαιρία να μπω στο Δημόσιο. Δεν ξέρω τι να αποφασίσω. Ευχαριστώ
  5. Δημ΄στρη είμαι και εγώ κάτοχος του ιδιου οργάνου με το δικό σου. Θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου εκτός από ένα.. Η μπαταρία είναι η χειρότερη που κυκλοφορεί σε όργανο. Ηδιάρκειά της δεν ξεπερνα τις 4 ώρες. Αυτό βέβαια αντισταθμίζεται με την δεύτερη που δίνεται στην βασική τιμή και τον φορτιστή αυτοκινήτου. Σε παραπέμπω σε κάτοχο Nikon και Trimble να τον ρωτήσεις πόσο διαρκεί η δικιά τους. Θα εκπλαγείς. ΑΥΤΑ.
  6. Θα ήταν πολύ βολικό να είχες πάντα μαζί σου στο πεδίο ένα computer-άκι (τύπου FX) στο οποίο έχεις εισάγει και προγραμματίσει τα βασικά θεμελιώδη προβλήματα και ορισμένα ακόμα γεωμετρικά προβλήματα (εξίσωση ευθείας,τομή ευθειών κλπ). Βοηθά πολύ σε οποιοδήποτε προβλημα προκύπτει στην χάραξη. Εγώ δουλεύω με το Leica TCR805 το οποίο έχει ένα πρόγραμμα -Γραμμή Βάσης λέγεται- την οποί αφού την ορίσης μπορείς να την μετατοπίσεις ή κατά μήκος, ή παράλληλα ή ακόμα και να την περιστρέψεις.
  7. σωστά grtopo,δεν είχα προσέξει την διαφορά. Τους έριξα εν μέρει αλλά πήρα αλλού λιγότερα. Εξάλλου έτσι είχε συμφωνηθεί μεταξύ μας.
  8. Παραθέτω την εμπειρία μου. Ήμουνα κληρονόμος μαζί με άλλους τρεις μιας έκτασης 7.5 στρεμμάτων σε εκτός σχεδίου (αρτιο και οικοδομήσιμο). Είχε γίνει προ 15ετίας τοπογραφικό διάγραμμα κατάτμησης ττης εκτάσεως, το οποίο με την αποδοχή κληρονομιάς μοιράστηκε στους δικαιούχους. Πλέον είμαι κάτοχος ενός μη άρτιου κοματιού εμβαδού 2.5 στραμμάτων.
  9. geokasto ευχαριστω για την απάντησή σου. Θα συνεχίσω να ρωτάω και να σε ζαλίζω μεχρι να το καταλάβω. Όταν λέμε κοινά σημεία και στα δύο συστήματα τι εννούμε ακριβως? Πιο αναλυτικά. Εχω τα ορόσημα Α και Β της Τοπογραφικής και κανοντας μία όδευση (με τρεις στάσεις S1 S2 S3) οριοθετώ το αγροτεμάχιο. Έπειτα ξεκινάω από δύο σταθερά της ΓΥΣ Γ και Δ και χτυπάω τις ίδιες στάσεις S1, S2, S3 Πλέον λύνοντας την όδευση έχω τις συντεταγμένες των στάσεων και σε ΕΓΣΑ 87 οπότε και των υλοποιηθέντων σημείων. Είναι σωστή η παραπάνω διαδικασία?
  10. Αγιε η δηλωση του μηχανικου είναι υποχρεωτική ή μπορω να την παραλείψω? Η μορφολογία και η βλάστηση μου αποτρέπει την χρηση οργάνου. Εξάλλου τα όρια που θα μου υποδείξει δεν είναι ξεκάθαρα,θα με πάει μέχρι εκεί που είναι δυνατόν.Οπότε η μικρή ακριβεια του gps δεν δημιουργεί πρόβλημα την στιγμή που μπορεί να με πάει όπου θέλει και μπορεί. Εξάλλου δεν υπάρχει πουθενά όμορη εκμεταλλεύσιμη περιοχή. Όσο για το τοπογραφικό θεωρώ πως θα έχει βέβαι διαστάσεις και εμβαδό.
  11. πρόκειται για αγροτεμάχιο το οποίο περικλείεται από μεγάλη κοινοτθκή έκταση εξολοκλήρου (όπως είπα παραπάνω)
  12. δεν θα μπου συντεταγμενες,απλά αποστάσεις και εμβαδόν.εξάλλου μπορείς να μετρήσεις με gps χειρός και να το γράψεις στο υπόμνημα για να είσαι καλυμένος
  13. Έχεις δικαιο Δημήτρη ότι έπρεπε να του εξηγήσω απλά δεν μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο και δεν μπορουσα να απαντήσω με σιγουριά. Γιαυτο προσπαθω να μάθω κάποια πράγματα επί της διαδικασίας. Είμαι αρκετά ευθυνόφοβος και θέλω να είμαι βέβαιος πως δεν θα κάνω κατι λάθος ειδικά τωρα που είμαι στην αρχή. Επειδή λοιπόν θέλω να είμαι καλυμένος μήπως γνωρίζεις (ή όποιος άλλος ) τι πρέπει να γράψω στο υπόμνημα? Προφανώς αν γίνει επί χάρτου δεν θα γράψω συντεταγμένες. Επίσης έχω καμιά συνέπεια αν ο ίδιος δηλώνει πως το εκμεταλλέυεται και το φροντίζει ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για δύσβατη παραμελημένη περιοχή?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.