Μετάβαση στο περιεχόμενο

manu

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

manu's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μακάρι να ήταν μόνο τρία τα πουλάκια... Κ η πλέξη δεν είναι ότι κι ότι. Σταυροβελονιές, διπλά τόλουπ και πολλές φιγούρες-κωλοτούμπες. Έλεος πια. Η όλη κατάσταση με τις ρυθμισονομιμοποιήσεις αλλά και το ΝΟΚ μοιάζει με φαρσοκωμωδία. Δυστυχώς έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατάντια δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Κουράγιο!
  2. Το τσέκαρα κι εγώ. Ο μοναδικός αριθμός ακινήτου παραμένει ίδιος και μετά τη διόρθωση-προσθήκη που έκανα στην περιγραφή (για να αναφερθώ και στα παρακολουθήματα, παρόλο που δεν έχω πειστεί πλήρως οτι πρέπει να γίνεται αυτό). Οι πελάτες και οι συμβολαιογράφοι ήταν όμηροι των ορέξεων του ΤΕΕ και προκειμένου να αποσυμπιέσω την κατάσταση προσπαθούσα να μηχανευτώ μια λύση. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
  3. Η ερώτηση μου γίνεται πιο σαφής: Μπορεί να γίνει η συμβολαιογραφική πράξη με μία βεβαίωση και μετά να εκδοθεί νέα διορθωμένη βεβαίωση χωρίς να χρειαστεί και διόρθωση του συμβολαίου? Όταν μιλάω για διόρθωση εννοώ π.χ. διόρθωση στην περιγραφή ή οποιαδήποτε διόρθωση στα στοιχεία του ακινήτου ή των ιδιοκτητών και όχι αλλαγή της μορφής της βεβαίωσης (π.χ. από εξολοκλήρου νόμιμο σε νομιμοποιημένο)
  4. Ξέρει κανείς με βεβαιότητα, αν ο μοναδικός αριθμός του ακινήτου παραμένει ο ίδιος μετά το ξεκλείδωμα και μετά από ενδεχόμενες αλλαγές στα στοιχεία του?
  5. Τελικά το ξεμπαζωμένο υπόγειο θα το υπολογίζουμε και σαν παράβαση ύψους? Και αν ναι, τότε σαν επιφάνεια που παραβιάζει το ύψος θα υπολογίζουμε την επιφάνεια του ανώτατου ορόφου? Επίσης αν τμήμα του υπογείου και όχι όλο, είναι ξεμπαζωμένο, τότε σαν επιφάνεια για παράβαση ύψους θα υπολογίζουμε την προβολή του ξεμπαζωμένου υπογείο στον ανώτατο όροφο? Λογικά έτσι πρέπει, αλλά τις τελευταίες μέρες κατάλαβα ότι εκεί που σταματά η λογική ξεκινά το ΤΕΕ. Υπενθυμίζω πάντως ότι στα παραδείγματα του ΥΠΕΚΑ, το ξεμπαζωμένο υπόγειο δεν το υπολογίζει σαν παράβαση ύψους. Πιάς τ' αβγό και κούρεφ' το.
  6. Σε περίπτωση που η βεβαίωση συνοδεύεται και από σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος τότε τί γίνεται άραγε με τις αμοιβές? Βγάζεις τη βεβαίωση ηλεκτρονικά με τη συμφωνηθείσα (π.χ. 1000λ) και όσον αφορά το τοπογραφικό πας με το σύστημα αμοιβών με ελάχιστη την 5000λ, οπότε και ανάλογες κρατήσεις ή συμπεριλαμβάνεις τα πάντα στη βεβαίωση και γλιτώνεις....???
  7. Στην Πολεοδομία της Νομαρχίας Πειραιά μου μήνυσαν ότι η επέκταση του υπογείου πέραν του περιγράμματος του κτηρίου (για αποκλειστική χρήση ως garage και τηρώντας όλες τις άλλες προϋποθέσεις...), μετράει πλέον στη δόμηση. Όταν ζήτησα διευκρινήσεις το μόνο που κατάφερα να αποσπάσω ήταν ότι αυτό προκύπτει από την ερμηνεία του νόμου του Σουφλιά για τους Η/Υ χώρους σε συνδυασμό με τον ΓΟΚ και το νόμο για ΧΣΑ. Προσωπικά και παίρνοντας υπ'όψη όσα μου είπαν δεν κατάφερα να δικαιολογήσω την παραπάνω ερμηνεία των νόμων. Είναι κανείς ενήμερος. Με τρώει η περιέργεια? Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille. Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.