Jump to content

kakallia

Members
 • Content Count

  110
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About kakallia

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  ΑΘΗΝΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα Έχω εκδώσει το 1ο ΠΕΑ ένα χρόνο πριν, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα και ενώ είχα κάνει συμφωνητικό τότε, δεν είχα πληρωθεί, οπότε δεν είχα κόψει και κάποια απόδειξη. Τώρα που έχω κάνει και το 2ο ΠΕΑ και θα πληρωθώ και για τα 2 μαζί μέσω τράπεζας, θα υπήρχε πρόβλημα αν έκοβα τώρα μια απόδειξη και για τα 2 (θα φαίνονται ξεχωριστά τα αντίστοιχα ποσά)?
 2. Καλησπέρα Έχω εκδώσει το 1ο ΠΕΑ ένα χρόνο πριν, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα και ενώ είχα κάνει συμφωνητικό τότε, δεν είχα πληρωθεί, οπότε δεν είχα κόψει και κάποια απόδειξη. Τώρα που έχω κάνει και το 2ο ΠΕΑ και θα πληρωθώ και για τα 2 μαζί μέσω τράπεζας, θα υπήρχε πρόβλημα αν έκοβα τώρα μια απόδειξη και για τα 2 (θα φαίνονται ξεχωριστά τα αντίστοιχα ποσά)?
 3. Οκ, οπότε κάνει ο ωφελούμενος την κατάθεση στον αλουμινά, και απλά βάζω το αποδεικτικό κατάθεσης στα δικαιολογητικά?
 4. Καλημέρα Έχω μια περίπτωση με τη διαδικασία τραπεζικού δανεισμού, την οποία τώρα ολοκληρώνω. Το τελικό συνολικό κόστος είναι μικρότερο από αυτό που είχε υπολογιστεί βάσει των προσφορών των προμηθευτών στην πρώτη φάση. Παρόλο που είναι σε διαδικασία δανεισμού, το σύστημα μου ζητάει ποσό ίδιων κεφαλαίων 0,23ευρώ. Πως πρέπει να πληρωθεί αυτό το ποσό και σε ποιόν? Μόλις διασταύρωσα ότι η διαφορά των 0,23ευρώ προκύπτει από τα ποσά στην αντικατάσταση κουφωμάτων και ρολών, επειδή ξεπερνούν τα μέγιστα βάσει τετραγωνικών που δίνει το πρόγραμμα. Οπότε θα πρέπει ο ωφελούμενος να δ΄ψσει 0,23ευρώ στον αλουμινά κ να του εκδώσει κάποιο παραστατικό?
 5. Καλησπέρα Θα ήθελα να διευκρινίσω ένα πρακτικό θέμα ως προς τη διεξαγωγή της 2ης ενεργειακής επιθεώρησης, γιατί έχω μπερδευτεί κάπως. Μπαίνοντας στο buildingcert δημιουργούμε το xml για το 2ο ΠΕΑ, αντλώντας στοιχεία από το 1ο. Το xml που προκύπτει είναι ουσιαστικά το 1ο ΠΕΑ, τα δεδομένα του διαμερίσματος και το σενάριο που είχαμε δημιουργήσει, που ουσιαστικά ήταν η πρόταση των παρεμβάσεων. Τώρα για να κάνουμε το 2ο ΠΕΑ, αφήνουμε την καρτέλα κτίριο ως είχε στο 1οΠΕΑ (πριν τις παρεμβάσεις) και βάζουμε τα δεδομένα των πραγματοποιημένων παρεμβάσεων στο σενάριο, ώστε να φαίνεται και το ποσοστό εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας ή το φτιάχνουμε εξ' αρχής, όπου το κτίριο είναι αυτό που επιθεωρούμε σήμερα (με τις πραγματοποιημένες παρεμβάσεις) και προτείνουμε και ένα ακόμα καλύτερο σενάριο?
 6. Καλησπέρα Θα ήθελα να διευκρινίσω ένα πρακτικό θέμα ως προς τη διεξαγωγή της 2ης ενεργειακής επιθεώρησης. Μπαίνοντας στο buildingcert δημιουργούμε το xml για το 2ο ΠΕΑ, αντλώντας στοιχεία από το 1ο. Το xml που προκύπτει είναι ουσιαστικά το 1ο ΠΕΑ, τα δεδομένα του διαμερίσματος και το σενάριο που είχαμε δημιουργήσει, που ουσιαστικά ήταν η πρόταση των παρεμβάσεων. Τώρα για να κάνουμε το 2ο ΠΕΑ, αφήνουμε την καρτέλα κτίριο ως είχε στο 1οΠΕΑ (πριν τις παρεμβάσεις) και βάζουμε τα δεδομένα των πραγματοποιημένων παρεμβάσεων στο σενάριο, ώστε να φαίνεται και το ποσοστό εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας ή το φτιάχνουμε εξ' αρχής, όπου το κτίριο είναι αυτό που επιθεωρούμε σήμερα (με τις πραγματοποιημένες παρεμβάσεις) και προτείνουμε και ένα ακόμα καλύτερο σενάριο?
 7. #danaikaterina Καλημέρα κ ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η έγκριση από ΥΠΕΝ που μου ζητήθηκε (μετά από επίσκεψη στην Πολεοδομία), αφορά τη χρήση, λόγω του ότι το κατάστημα βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο
 8. Καλημέρα Τη βεβαίωση την πήρα ηλεκτρονικά και μου ζητάει έγκριση από ΥΠΕΝ. Στην καρτέλα με τις Επιμέρους Περιπτώσεις δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνω? Οι μελέτες με πράσινο είναι αυτές που πρέπει να υποβάλλω επιπλέον των υπολοίπων?
 9. Καλησπέρα Θέλω να βγάλω μια άδεια κατηγορίας 3 για αλλαγή χρήσης καταστήματος σε υγειονομικού ενδιαφέροντος και συνένωση του με διπλανό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έχω πάρει τη Βεβαίωση Όρων Δόμησης και η απάντηση ήταν ότι απαιτείται έγκριση από το ΥΠΕΝ. Το ακίνητο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο, όμως δε γίνεται καμία αλλαγή στις όψεις, οπότε φαντάζομαι ότι για το λόγο αυτό δε ζητήθηκε έγκριση από Αρχαιολογία. Αν γνωρίζει κάποιος, από το ΥΠΕΝ τι ακριβώς έγκριση πρέπει να ζητήσω? Επίσης σχετικά με το σύστημα, έχω φτιάξει αίτηση για άδεια κατηγορίας 3, η οποία βασίζεται στη Βεβαίωση Όρων Δόμησης και στην καρτέλα των ελέγχων στις επιμέρους περιπτώσεις υπάρχουν κάποιες μελέτες πράσινες ανάμεσα στις υπόλοιπες πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τις μελέτες που υπάρχουν στους Υποχρεωτικούς Ελέγχους αριστερά, θα πρέπει να ανεβάσω και αυτές? Δυστυχώς δε μπορώ να βρω κάτι σχετικό στις διάφορες οδηγίες και τα βίντεο από παρουσιάσεις που κυκλοφορούν, οπότε αν κάποιος γνωρίζει ας βοηθήσει παρακαλώ..
 10. Καλησπέρα Έχει κανείς άποψη για το παραπάνω? Αυτό που με απασχολεί και δεν το θεωρώ ξεκάθαρω είναι η 3η περίπτωση, την οποία και εκθέτω ξανά : Πρόκειται για οικόπεδο εκτός σχεδίου όπου υπάρχει βιομηχανικό κτίριο με διάφορες οικοδομικές άδειες και διάφορες αυθαιρεσίες. Ανάμεσα στα υπόλοιπα υπάρχει ισόγειο κτίριο νόμιμο, όπου έχει κατασκευαστεί αυθαίρετος όροφος ύψους 2,90μ. Το συνολικό ύψος του κτιρίου δεν ξεπερνάει το επιτρεπόμενο, ούτε και το ύψος των νομίμως υφιστάμενων παρακείμενων κτιρίων. Πρέπει να υπολογιστεί συντελεστής υπέρβασης ύψους για τον αυθαίρετο όροφο ή όχι?
 11. Ευχαριστώ για την απάντηση. Και για εμένα ο βασικός προβληματισμός είναι σ αυτό το σημείο..
 12. Καλησπέρα Έχω διαβάσει όλο το θέμα , το παραπάνω post μου φάνηκε αυτό που τα συγκεντρώνει καλύτερα, οπότε βάσει αυτού παραθέτω μια δική μου περίπτωση, ώστε να δω αν τα αντιμετωπίζω σωστά. Βιομηχανικό κτίριο έχει : Άδεια για προσθήκη ορόφου σε ισόγειο, που όμως ο όροφος κατασκευάστηκε μεγαλύτερος από την άδεια, αλλά με ύψος σύμφωνο με την άδεια και χαμηλότερο από το επιτρεπόμενο της περιοχής - υπολογίζω υπέρβαση δόμησης για τα παραπάνω τετραγωνικά, αλλά καθόλου υπέρβαση ύψους. Στο ίδιο οικόπεδο σε άλλο κτίριο υπάρχει άδεια για ισόγειο και όροφο, όμως κατασκευάστηκε και ημιώροφος, οπότε το συνολικό ύψος ξεπερνάει κατά 90εκ της άδειας, αλλά όχι το επιτρεπόμενο - υπολογίζω υπέρβαση δόμησης για τον ημιώροφο και υπέρβαση ύψους 90εκ Στο ίδιο οικόπεδο και σε τρίτο κτίριο με άδεια ισογείου, έχει κατασκευαστεί και αυθαίρετος όροφος ύψους 2,90μ, το συνολικό όμως δεν ξεπερνάει το επιτρεπόμενο - υπολογίζω υπέρβαση δόμησης για τον όροφο και υπέρβαση ύψους 290εκ Τέλος προσθήκη κατ'επέκταση εντελώς αυθαίρετου ισογείου ύψους 2,70μ - υπολογίζω υπέρβαση δόμησης και κάλυψης, αλλά όχι υπέρβαση ύψους Να προσθέσω ότι νόμιμα και αυθαίρετα συνολικά δεν ξεπερνούν την επιτρεπόμενη δόμηση και κάλυψη, ούτε το επιτρεπόμενο ύψος. Σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα και τη μετάφραση της παραγράφου 10, πιστεύετε ότι τα λέω σωστά?
 13. Καλημέρα Μιλάμε για προϊόντα αρτοποιείου - κουλουράκια, βουτήματα, παξιμάδια - τα οποία θα συσκευάζονται με μια ετικέτα που θα έχει τα απαραίτητα στοιχεία και θα πωλούνται χονδρικώς σε supermarkets. Με μια ματιά που έριξα στο site της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, αναφέρεται η άδεια καταλληλότητας οχημάτων μεταφοράς, η οποία όμως αφορά ζωικά υποπροϊόντα. Μετατροπή στην έναρξη επαγγέλματος χρειάζεται σίγουρα, το θέμα είναι αν χρειάζεται και κάποια επέκταση στην Άδεια Λειτουργίας.
 14. Καλημέρα Πήγα στο Ανάπτυξης στην Πολυτεχνείου και μου είπαν ότι από τη στιγμή που υπάρχει άδεια αρτοποιείου, η συσκευασία των αρτοπαρασκευασμάτων είναι υποχρεωτική και ότι αν ενδιαφέρεται για χονδρική είναι θέμα φορολογικό και ότι δε χρειάζεται καμία επιπλέον άδεια από Ανάπτυξης ή Υγειονομικό. Λίγο περίεργο μου φαίνεται. Παίζει να ισχύει αυτό?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.