Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

kakallia

Members
  • Περιεχόμενα

    122
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kakallia

  1. Συνεπώς αν βρεθούν υπόλοιπα στο ΕΦΚΑ από την παλιά Άδεια, θα το βρω μπροστά μου όταν θα κάνω την αναγγελία για τη νέα Άδεια, οπότε ακόμα και με τη λύση της Μικρής Κλίμακας, το ψάξιμο της παλιάς Άδειας και η αναζήτηση του τότε Επιβλέποντα δεν αποφεύγονται..
  2. Ναι εννοώ από τη Μικρής Κλίμακας να προκύψει μικρός προϋπολογισμός με λίγα ένσημα. Οι απαντήσεις σου σίγουρα βοηθούν πολύ, όμως εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει πρώτα να ασχοληθώ με το κλείσιμο της παλιάς Άδειας και δε μπορώ κατευθείαν να βγάλω τη Μικρής Κλίμακας και να προχωρήσω με αυτή.
  3. Για τον προϋπολογισμό και τα ένσημα, σκέφτομαι αν θα μπορούσα να δηλώσω τις ελάχιστες εργασίες και παρόλα αυτά να μπορέσει να ηλεκτροδοτηθεί. Με τα παλιά ένσημα δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει, καθώς η Άδεια είναι του 1996.. Γιατί θα πρέπει να ασχοληθώ και με αυτά? Εννοώ ότι αν είναι θα βγάλω τη Μικρής Κλίμακας, ώστε να αποφύγω να μπλέξω μα την παλιά Άδεια, τον τότε Επιβλέποντα κλπ...
  4. Οπότε προτείνεις να προχωρήσω με έκδοση Άδειας μικρής κλίμακας? Για την ηλεκτροδότηση όμως θα αρκούσε και μια μικρής κλίμακας μόνο για εσωτερικούς χρωματισμούς πχ? Γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν γίνει τώρα κάποιες εργασίες.. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει μετά να θεωρηθεί από την Πολεοδομία για σύνδεση με δίκτυα ή θα αρκεί η τεχνική έκθεση για ολοκλήρωση των εργασιών που ζητάει το σύστημα?
  5. Καλησπέρα Έχω μια πολυκατοικία με Οικοδομική Άδεια του 1996, η οποία έχει θεώρηση για προσωρινή σύνδεση με δίκτυα για του Β, Γ και Δ ορόφους και τους κοινόχρηστους χώρους. Εγώ τώρα θέλω να ηλεκτροδοτήσω την ιδιοκτησία του Α ορόφου, η οποία έχει και μια τακτοποίηση με 4495 για 1τμ υπέρβασης δόμησης και αλλαγές στις διαστάσεις των ανοιγμάτων. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επιλέξω και την περίπτωση 1β (Εγκαταστάσεις-κατασκευές με Οικοδομική Άδεια) και την 1ε (Αυθαίρετες εγκαταστάσεις-κατασκευές (χωρίς άδεια, έγκριση κλπ) ? Όσον αφορά τη θεώρηση της Οικοδομικής Άδειας, από την Πολεοδομία μου ζητάνε τεχνική έκθεση και υπεύθυνη δήλωση μηχανικού και τις αμοιβές επίβλεψης. Θα πρέπει δηλαδή να βρεθεί ο Επιβλέπων της Άδειας του 1996? Σκέφτομαι μήπως θα πρέπει να βγει μια Μικρής Κλίμακας για εσωτερικές διαρρυθμίσεις της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας, ώστε μετά να θεωρηθεί αυτή για τη σύνδεση?
  6. Καλημέρα Ετοιμάζομαι κ εγώ να υποβάλλω την πρώτη μου Ταυτότητα Κτιρίου και ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις αμοιβές.. Στο σύστημα Τεε δε βλέπω να υπάρχει σχετική εργασία, άρα ελάχιστη δεν ορίζεται? Κάνουμε συμφωνητικό, εκδίδουμε ΦΕΜ (διαδικασία όπως πχ για αυθαίρετα) ή μόνο ΑΠΥ (διαδικασία όπως στις βεβαιώσεις μεταβίβασης)?
  7. Καλημέρα Στις αμοιβές ΤΕΕ, εκτός από το τοπογραφικό και την επίβλεψη κατεδάφισης, υποθέτω ότι χρονικός προγραμματισμός και τεύχη για τεχνική έκθεση, μπαίνουν κανονικά, σωστά? Επίσης, αν ένας τοίχος που είναι μεσοτοιχία με διπλανό κτίριο δεν κατεδαφίζεται, η κατεδάφιση θεωρείται μερική κ χρειάζεται διάγραμμα κάλυψης? Προσπαθώ να επικοινωνήσω με Πολεοδομία, αλλά δεν..
  8. Καλημέρα Οκ τη βρήκα την εγκύκλιο (ευχαριστώ - δεν την είχα καθόλου υπόψιν). Παρόλα αυτά στο σύστημα των αμοιβών, αν προσπαθήσω να βάλω μικρότερο προϋπολογισμό από αυτό που υπολογίζει για κατοικία τάδε τετραγωνικών, δεν το δέχεται. Ξέρεις μήπως σε ποια κατηγορία θα πρέπει να το βάλω?
  9. Δεν το κατάλαβα αυτό.. Εννοείς ότι για τις αμοιβές, θα πάω με το συμβατικό βάσει τετραγωνικών που υπολογίζεται στο σύστημα του ΤΕΕ και δε θα βάλω καθόλου στατικά (που υπολογίζονται με το 30% του προϋπολογισμού), αφού δε θα γίνει μελέτη στατικών (ναι, εννοείται) ή ότι έστω ότι βάσει τετραγωνικών προκύπτει προϋπολογισμός 10.000, θα βάλω στις εργασίες προϋπολογισμό 7.000 (10.000-30%), επειδή ο φορέας υπάρχει ήδη?
  10. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Οπότε θα είναι κανονική άδεια δόμησης κατηγορίας 3 (?). Σχετικά με τον τίτλο, με απασχολεί το ποιά είναι μια σωστή περιγραφή για την περίπτωση, ''αποπεράτωση αδιαμόρφωτου ισογείου'' ίσως? Από μελέτες και εγώ νομίζω ότι στατικά δε θα χρειαστούν, οπότε είναι μόνο αυτές που αναφέρεις και σίγουρα νέο τοπογραφικό. Όλες οι αμοιβές και οι εγκρίσεις βάσει αναλυτικού προϋπολογισμού και αντίστοιχα και ΙΚΑ με Πίνακα 3. Οι αμοιβές θα πάνε ως προσθήκη τι εννοείς - Θα πρέπει να μπει και προσαύξηση προσθήκης?
  11. Καλημέρα, Ξεκινάω νέο θέμα, γιατί δε βρήκα κάτι σχετικό.. Σε εντός σχεδίου περιοχή, υπάρχει οικοδομική άδεια του 1989 για διώροφη οικοδομή με αδιαμόρφωτο ισόγειο. Πράγματι έχει κατασκευαστεί κατοικία στον όροφο, ενώ το ισόγειο παραμένει μόνο με υποστυλώματα. Το αδιαμόρφωτο ισόγειο έχει μετρήσει στη δόμηση. Τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει άδεια, ώστε να γίνει και το ισόγειο κατοικία και επίσης να κλείσει το ανοιχτό σήμερα κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον όροφο. Μια τέτοια άδεια δόμησης θα ήταν πχ '' Άδεια διαμόρφωσης αδιαμόρφωτου ισογείου κατοικίας'' ? Επίσης σχετικά με τον προϋπολογισμό, μήπως εφόσον έχει ήδη μετρήσει στη δόμηση, θα έπρεπε να πάει με αναλυτικό? Αντίστοιχα και το ΙΚΑ να πάει με Πίνακα 3?
  12. Καλημέρα Σε εντός σχεδίου περιοχή, εξετάζω μια 3όροφη πολυκατοικία, με 4 οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες όμως ανήκουν σε ένα ιδιοκτήτη, οπότε κάνω μια δήλωση για όλο το κτίριο συνολικά. ΄Το ισόγειο και ο Α όροφος είναι 10 εκ χαμηλότεροι από την άδεια, όμως ο Β όροφος είναι 20 εκ ψηλότερος. Το συνολικό ύψος της οικοδομής όμως είναι εντάξει και εντός του επιτρεπόμενου ύψους της περιοχής. Πρέπει να χρεώσω υπέρβαση ύψους στις ιδιοκτησίες του Β ορόφου ή επειδή το συνολικό ύψος είναι εντός, δε χρειάζεται? Μήπως πάει με αναλυτικό? Αν δε χρεώσω ΥΥ, αν κάποια στιγμή μεταβιβαστεί μόνο ο Β όροφος, δε θα υπάρχει πρόβλημα?
  13. Καλημέρα Επανέρχομαι στο θέμα σχετικά με τον αριθμό των δηλώσεων που θα πρέπει να υποβληθούν. Το οικόπεδο όπου συμβαίνουν όλα τα παραπάνω είναι διαμπερές και στην πραγματικότητα οι 2 ιδιοκτησίες που ανήκουν στον ένα είναι 2 ισόγεια καταστήματα με υπόγειο που έχουν είσοδο στον ένα δρόμο, ενώ οι άλλες 4 ιδιοκτησίες που ανήκουν στον άλλο είναι 4 διαμερίσματα (1 στο ισόγειο, 1 στον Α όροφο και 2 στο Β όροφο), με είσοδο από τον άλλο δρόμο, όπως φαίνεται και στη σχηματική τομή που επισυνάπτω. Σκέφτομαι λοιπόν, μια και υπάρχει και αυτός ο λειτουργικός διαχωρισμός, να κάνω μια δήλωση που θα αφορά τα καταστήματα και μια δήλωση με τις υπόλοιπες 4 ιδιοκτησίες, όπου θα συμπεριλάβω και τις αυθαιρεσίες στον κοινόχρηστο χώρο του ισογείου. Θεωρείται σωστή αυτή η αντιμετώπιση?
  14. Αρχικά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις Οπότε να κάνω ξεχωριστή δήλωση για κάθε ιδιοκτησία (6 ιδιοκτησίες - 6 δηλώσεις) και άλλη μια κοινή για τα κοινόχρηστα? Ή μήπως μια ανά ιδιοκτήτη με όλες του τις ιδιοκτησίες και μια κοινή για τα κοινόχρηστα?
  15. Και εγώ τείνω να καταλήξω ότι υπάρχουν 3 κάθετες, οπότε η οικοδομή που με ενδιαφέρει είναι η μία και άρα δεν ασχολούμαι με τη διπλανή. Όσον αφορά τον αριθμό των δηλώσεων, θα πρέπει να γίνει μια στο όνομα του ενός, με όλες τις ιδιοκτησίες του, μια δεύτερη αντίστοιχα για τον άλλο και μια τρίτη από κοινού για τα κοινόχρηστα τμήματα? Μήπως μπορεί να γίνει μια δήλωση για όλη την οικοδομή, όπου θα περιγράφονται οι ιδιοκτησίες σε ξεχωριστά φύλλα και οι ιδιοκτήτες με κάποιο ποσοστό? Το θέμα με το ποσοστό υπέρβασης και την επιλογή κατηγορίας θα λυθεί συγκρίνοντας με τα ποσοστά επί του συνολικού οικοπέδου?
  16. Δεν αναφέρεται κάτι για αποκλειστική χρήση, το μόνο που βρίσκω σε παλαιότερα συμβόλαιο είναι ''..οικοδομής αναγερθείσης επί του αναλογούντος εις τα 333/1000 εξ' αδιαιρέτου τμήματος του όλου οικοπέδου καταλαμβάνοντας του τμήματος τούτου έκτασιν οικοπέδου μέτρων τετραγωνικών 129,57..'' Τα 129,57τμ είναι πράγματι το 1/3 του οικοπέδου σε τετραγωνικά, μήπως αυτή η αναφορά σε συγκεκριμένο τμήμα είναι κάτι? Έχω και παλιό τοπογραφικό το οποίο δείχνει τα όρια των 2 ιδιοκτησιών εντός του συνολικού οικοπέδου. Κατηγορία 1 δεν είναι, επειδή κάποιες από τις αυθαιρεσίες είναι μεταγενέστερες. Σε μεταγενέστερο συμβόλαιο, όπου η γιαγιά κάνει δωρεά 2 ιδιοκτησιών στον ένα εγγονό, αναφέρεται ''..ως κτίσματα τα έχτισε η ίδια και πριν τις πράξεις συστάσεως οροφοκτησίας, σε ιδιόκτητο τμήμα του όλου οικοπέδου, το οποίο είχε ποσοστό συνιδιοκτησίας στο όλο οικόπεδο 1/3 εξ' αδιαιρέτου..''
  17. Καλημέρα Έχω μια περίπτωση πολυκατοικίας με αυθαιρεσίες προς τακτοποίηση σε όλες τις ιδιοκτησίες. Η πολυκατοικία βρίσκεται σε οικόπεδο εντός σχεδίου το οποίο ανήκε εξ΄αδιαιρέτου σε 2 ιδιοκτήτες και έχουν χτιστεί 2 ανεξάρτητες τριώροφες πολυκατοικίες, από τις οποίες εγώ καλούμαι να ελέγξω τη μία. Στην πολυκατοικία υπάρχουν 6 διαφορετικές ιδιοκτησίες με σύσταση οριζοντίων και ποσοστά της κάθε ιδιοκτησίας επί του συνολικού οικοπέδου. Σήμερα ο ένας από τους αρχικούς ιδιοκτήτες του οικοπέδου (με ποσοστό εξ' αδιαιρέτου το 1/3 του οικοπέδου, όπου έχει χτίσει την πολυκατοικία που ελέγχω) έχει μεταβιβάσει στα 2 εγγόνια το σύνολο του κτιρίου και από τις 6 ιδιοκτησίες οι 2 ανήκουν 100% στον ένα εγγονό και οι υπόλοιπες 4 ανήκουν 100% στον αδερφό του. Πέρα από τις αυθαιρεσίες που υπάρχουν σε κάθε ανεξάρτητη ιδιοκτησία, υπάρχει και μια υπέρβαση δόμησης και κάλυψης του ισόγειου κοινόχρηστου στο χώρο του κλιμακοστασίου, σε βάρος του ακάλυπτου της πολυκατοικίας. Απ ότι καταλαβαίνω, επειδή υπάρχει σύσταση, δε χρειάζεται συναίνεση των ιδιοκτητών της διπλανής πολυκατοικίας προκειμένου να τακτοποιήσω όλες τις αυθαιρεσίες, όμως θα πρέπει υποχρεωτικά να ελεγχθεί και η διπλανή πολυκατοικία για τυχόν αυθαιρεσίες ή δε με αφορά καθόλου? Επίσης για την επιλογή των ποσοστών υπέρβασης και κατηγορίας, η σύγκριση θα γίνει με τα ποσοστά επί του συνολικού οικοπέδου ή με το μερίδιο της πολυκατοικίας στο εξ' αδιαιρέτου (1/3)? Τέλος επειδή υπάρχει και αυτή η αυθαιρεσία στον κοινόχρηστο της πολυκατοικίας, θα πρέπει να κάνω μια κοινή δήλωση για όλο το κτίριο, όπου θα δηλωθεί και αυτή ή πρέπει να κάνω 2 δηλώσεις - μια για κάθε ιδιοκτήτη για τις ιδιοκτησίες που του ανήκουν? Στη δεύτερη περίπτωση που θα δηλωθεί η αυθαιρεσία στον κοινόχρηστο χώρο?
  18. Καλησπέρα Έχω εκδώσει το 1ο ΠΕΑ ένα χρόνο πριν, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα και ενώ είχα κάνει συμφωνητικό τότε, δεν είχα πληρωθεί, οπότε δεν είχα κόψει και κάποια απόδειξη. Τώρα που έχω κάνει και το 2ο ΠΕΑ και θα πληρωθώ και για τα 2 μαζί μέσω τράπεζας, θα υπήρχε πρόβλημα αν έκοβα τώρα μια απόδειξη και για τα 2 (θα φαίνονται ξεχωριστά τα αντίστοιχα ποσά)?
  19. Οκ, οπότε κάνει ο ωφελούμενος την κατάθεση στον αλουμινά, και απλά βάζω το αποδεικτικό κατάθεσης στα δικαιολογητικά?
  20. Καλημέρα Έχω μια περίπτωση με τη διαδικασία τραπεζικού δανεισμού, την οποία τώρα ολοκληρώνω. Το τελικό συνολικό κόστος είναι μικρότερο από αυτό που είχε υπολογιστεί βάσει των προσφορών των προμηθευτών στην πρώτη φάση. Παρόλο που είναι σε διαδικασία δανεισμού, το σύστημα μου ζητάει ποσό ίδιων κεφαλαίων 0,23ευρώ. Πως πρέπει να πληρωθεί αυτό το ποσό και σε ποιόν? Μόλις διασταύρωσα ότι η διαφορά των 0,23ευρώ προκύπτει από τα ποσά στην αντικατάσταση κουφωμάτων και ρολών, επειδή ξεπερνούν τα μέγιστα βάσει τετραγωνικών που δίνει το πρόγραμμα. Οπότε θα πρέπει ο ωφελούμενος να δ΄ψσει 0,23ευρώ στον αλουμινά κ να του εκδώσει κάποιο παραστατικό?
  21. Καλησπέρα Θα ήθελα να διευκρινίσω ένα πρακτικό θέμα ως προς τη διεξαγωγή της 2ης ενεργειακής επιθεώρησης, γιατί έχω μπερδευτεί κάπως. Μπαίνοντας στο buildingcert δημιουργούμε το xml για το 2ο ΠΕΑ, αντλώντας στοιχεία από το 1ο. Το xml που προκύπτει είναι ουσιαστικά το 1ο ΠΕΑ, τα δεδομένα του διαμερίσματος και το σενάριο που είχαμε δημιουργήσει, που ουσιαστικά ήταν η πρόταση των παρεμβάσεων. Τώρα για να κάνουμε το 2ο ΠΕΑ, αφήνουμε την καρτέλα κτίριο ως είχε στο 1οΠΕΑ (πριν τις παρεμβάσεις) και βάζουμε τα δεδομένα των πραγματοποιημένων παρεμβάσεων στο σενάριο, ώστε να φαίνεται και το ποσοστό εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας ή το φτιάχνουμε εξ' αρχής, όπου το κτίριο είναι αυτό που επιθεωρούμε σήμερα (με τις πραγματοποιημένες παρεμβάσεις) και προτείνουμε και ένα ακόμα καλύτερο σενάριο?
  22. Καλησπέρα Θα ήθελα να διευκρινίσω ένα πρακτικό θέμα ως προς τη διεξαγωγή της 2ης ενεργειακής επιθεώρησης. Μπαίνοντας στο buildingcert δημιουργούμε το xml για το 2ο ΠΕΑ, αντλώντας στοιχεία από το 1ο. Το xml που προκύπτει είναι ουσιαστικά το 1ο ΠΕΑ, τα δεδομένα του διαμερίσματος και το σενάριο που είχαμε δημιουργήσει, που ουσιαστικά ήταν η πρόταση των παρεμβάσεων. Τώρα για να κάνουμε το 2ο ΠΕΑ, αφήνουμε την καρτέλα κτίριο ως είχε στο 1οΠΕΑ (πριν τις παρεμβάσεις) και βάζουμε τα δεδομένα των πραγματοποιημένων παρεμβάσεων στο σενάριο, ώστε να φαίνεται και το ποσοστό εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας ή το φτιάχνουμε εξ' αρχής, όπου το κτίριο είναι αυτό που επιθεωρούμε σήμερα (με τις πραγματοποιημένες παρεμβάσεις) και προτείνουμε και ένα ακόμα καλύτερο σενάριο?
  23. #danaikaterina Καλημέρα κ ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η έγκριση από ΥΠΕΝ που μου ζητήθηκε (μετά από επίσκεψη στην Πολεοδομία), αφορά τη χρήση, λόγω του ότι το κατάστημα βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο
  24. Καλημέρα Τη βεβαίωση την πήρα ηλεκτρονικά και μου ζητάει έγκριση από ΥΠΕΝ. Στην καρτέλα με τις Επιμέρους Περιπτώσεις δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνω? Οι μελέτες με πράσινο είναι αυτές που πρέπει να υποβάλλω επιπλέον των υπολοίπων?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.