Jump to content

feidelliou

Core Members
 • Content Count

  209
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About feidelliou

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Aθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. καλησπέρα, έχω κτίριο του 1979, και ψάνχω να βρω τις πλάγιες αποστάσεις για να βεβαιωθώ ότι δεν τις έχει παραβιάσει. τώρα τα διαβάζω αυτά πρώτη φορά, και κατέληξα ότι αφού το κτίριο είναι πανταχόθεν ελεύθερο και με τεθλασμένη την πίσω πλευρά, πάω με το άρθρο 38, και με παράγραφο 3 βλέπω ότι είμαι οκ και με παράγραφο 6 επίσης οκ. πρέπει να δω και τπτ άλλο; θέλω να βγάλω κατηγορία 3 ιδιδ) αλλαγή θέσης του προβλεπομένου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση, εφόσον δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις. ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!! με έχει κου΄ρασει αυτή η υπόθεση
 2. saleptsis από τις πολλές συζητήσεις που έχω κάνει σε διάφορες πολεοδομίες μεταφέρω και εδώ αυτό που μου είπαν: άλλα κοιτάς στην τακτοποίηση, άλλα στη βεβαίωση. πχ η ανοχή 2% δεν ισχυει στην τακτοποίηση.
 3. αναφέρει στη νομοθεσία ότι εάν έχει χαθεί ο φάκελος ή κάποια από τα σχέδια της άδειας, τα σχέδια της σύστασης μπορείς να τα χρησιμοποιείσεις για το συμβόλαιο ή να τα ανεβάσεις στο σύστημα εαν κάνεις τακτοποίηση, αν ταιριάζουν με την πραγματικότητα, αλλά δεν αποτελούν αποδεικτικό στοιχείο νομιμότητας. Εγώ τώρα είμαι ακόμα μπερδεμένη, γιατί έχει γίνει μικρή μετατόπιση της πολυκατοικίας που έχω να δώσω βεβαίωση διαμερίσματοςς, και ενώ το διαμέρισμα είναι νόμιμο ως μονάδα, δεν ξέρω αν μπορώ να δώσω βεβαίωση. Η βεβαίωση όμως λέει: στη διακεκριμένη αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία, μη συμπεριλαμβανομένων των κοινόκτητων ή κοινόχρηστων χώρων του ακινήτου, δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές καθ’υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης και του ύψους της ιδιοκτησίας και δεν έχουν εγκατασταθεί χρήσεις χωρίς άδεια. μπλα μπλα.... : αποκλίσεις των περιμετρικών διαστάσεων του μεταβιβαζόμενου κτιρίου-κατασκευής ή της διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας/κάθετης ιδιοκτησίας έως δύο τοις εκατό (2%), μετρούμενες σε διαστάσεις κτίστη (φέρων οργανισμός και στοιχεία πλήρωσής του, χωρίς επιχρίσματα – επενδύσεις), εφόσον με τις αποκλίσεις αυτές δεν παραβιάζονται κοινόχρηστοι χώροι του σχεδίου πόλεως. Που σημαίνει δεν ελένχω εσωτερικές διαρυθμίσεις, μπαλκόνια, ανοίγματα σε λογικά πλαίσια. Αλλά κοίταξε ποτέ κανένας σας τις αποστάσεις του διαμερίσματος από τα όρια του οικοπέδου? τι να κάνω εγώ τώρα; τακτοποίηση για μετατόπιση κτιρίου μόνο για το ένα διαμέρισμα?? ένα στέλεχος και τοπογραφικό άδειεας, και το Δ.Κ. δεν έχει στρογγυλή σφραγίδα, είναι από τα πρόχειρα. θα πάω να ρωτήσω στην πολεοδομία και με τη διευθυνση μήπως έχει κάνει και κανένας 3843 τακτοποίηση μήπως βρω κάτι, γιατί δεν υπάρχει συνοχή ούτε στις απόστασεις Δ.
 4. έχοντας βεβαίωση ότι δε βρέθηκε ο φάκελος, και με αντίγραφα τοπογραφικού και κάτοψη της σύστασης και στέλεχος, προχωράω με αυτά για τακτοποίηση, ή πρέπει να κάνω ανασύσταση; διάγραμμα δόμησης θα κάνω από την αρχή στην τακτοποίηση. θα χτυπήσουμε και όλες τις πόρτες στην πολυκατοικία μήπως βρούμε και τπτ άλλο update: της είπα της πελάτισας ότι πρέπει να πάει για ανύσταση φακέλου και ξαφνικά βρέθηκαν από γείτονα κάποια σχέδια, και συνενοήθηκα με την πολεοδομία και θα μου τα σφραγίσουν ως γνήσια αντίγραφα από τη σειρά του ιδιοκτήτη, και θα κρατήσουν και αυτοί αντίγραφα από ότι έχω σε ένα φάκελο, χωρίς όμωςσ να κάνω ανασύσταση φακέλου.
 5. καλημέρα σας, πήγα να ελένξω διαμέρισμα του 1979, στο οποίο έχει χαθεί ο φάκελος, και έχω στέλεχος και σχέδια σύστασης. Λόγω του σχήματος της οικοδομής στο σκαρίφημα της άδειας φαίνεται ότι το περίγραμα του διαμερίσματος τηρείται, δλδ το εμβαδό του. Υπάρχει μικρή διαφορά στα μπαλκόνια του διαμερίσματος και στη θέση του κτιρίου. Αυτά με εμποδίζουν στην έκδοση της βεβαίωσης εφόσον τηρούνται εμβαδό, όγκος και χρήση; Συνέναιση δεν υπάρχει για ανσύσταση φακέλου. θα γίνει μεταβίβαση και έχουν διαφωνίες με τη μηχανικό του αγοραστή. Κάπου είχα διαβάσει ότι σε περίπτωση απώλειας φακέλου μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα σχέδια της σύστασης για το συμβόλαιο, αλλά δε θυμάμαι που.
 6. καλησπέρα, όταν έχω αναθεωρημένη άδεια σε ισχύ, και τετραόροφη οικοδομή στα σοβατίσματα, και θέλουμε να μετακινήσουμε κάποιες μπαλκονόπορτες κατά 20 εκ, και να μικρύνουμε 4 παράθυρα. Αυτό πάει με αναθεώρηση ή ενημέρωση; ευχαριστώ!
 7. καλησπέρα σας, για να προσθέσω ύψος σε κάγκελα απαιτείται άδεια? θεωτείται αλλαγή όψεων? πρόκειται για διαμέρισμα 6 ορόφου, που θέλουν να προσθέσουν πάνω από τα στηθαία κατασκευή από γυαλί για λόγους ασφαλίας. εκτιμώ κάθε σχόλιο!!
 8. πρόλαβα λοιπόν και το πέρασα εγώ... την έχω εκδόσει την άδεια πριν ενάμιση χρόνο. καλά ξεμπερδέματα.
 9. αν πεις ότι έκανες έλενχο και δεν έβγαινε η φύτεση, και το περνούσες σαν ταχτοποίηση (ΛΠΠ), και έβγαζες άδεια προσθήκης και ένδειξης ρυθμισμένων χώρων? Κάτι σε αυτό το πλαίσιο θα δούλευε? σε παρόμοια περίπτωση, ως ράμπα έκανα δυο λωρίδες από μπετό, και το υπόλοιπο φύτευση. αν τον ιδιοκτήτη τον ενδιαφέρει η μελοντική πώληση του ακινήτου, επενδύει σε ασανσέρ.
 10. έχω αναθεώρηση άδειας σε ισχύη, για ένδειξη ρυθ.χώρων, αλλαγή επιβλέποντων, ιδιοκτήτη, εσ.διαρρυθμίσεων κτλ. Είμαι περίτπωση 1? δεν αλλάζουν πολεδ.μεγέθη με την άδεια, είχαν αλλάξει με την ταχτοποίηση. Τοπογραφικό και Δ.Δ. με βάλαν να το κάνω με τις νέες προδιαγραφές. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ένδειξη ρυθμισμένων χώρων κ.α. πάει με αυτόματη έκδοση. επίσης το ΤΕΕ υπολογίζει την άλλη εβδομάδα να έχει ενημερωθεί το σύστημα.
 11. ευχαριστώ για την απάντηση, έχω βάλει το dxf αρχείο, και το pdf ψηφιακά υπογεγραμμένο με χρονοσήμανση, το οποίο περιέχει το hashcode. τα έκανα δεξί κλικ και επιλογή συμπίεση με zip. και τα δυο αρχεία έχουν το ίδιο όνομα. μήπως έχω κάποιο "βαθύτερο" πρόβλημα στο πιστοποιητικό? αν ήταν το θέμα στο πιστοποιητικό, δε θα κολούσα και στη διαδικασία της ηλεκτρονικής υπογραφής?
 12. καλησπέρα, μου εμφανίζει αυτό: DXF / ZIP: Σφάλμα στην ψηφιακή υπογραφή - Μη αποδεκτό πιστοποιητικό έχω υπόγράψει το pdf κανονικά και δείχνει και την υπογραφή με ημερομηνία κτλ, αλλά χωρίς να χρησιμοποιήσω όμως τη χρονοσήμανση στην εφαρμοσή, γιατί όταν τη βάζω δε μου ολοκλήρώνει τη διαδικασία. έχω βάλει σωστά τα δεδομένα στην παραμετροποίηση. τι στο καλό γίνεται πια.... τραγική διαδικασία..... παρακαλώ πολύ βοήθεια!!
 13. janna συμφωνώ, είχα καλέσει και εγώ το ΤΕΕ και μου είπαν ότι δεν καταχωρούμε πάνω το διατηρητέο, αυτό στο μενού χρησιμοποιείται μόνο για υπολογισμό του προστίμου.
 14. καλησπέρα, βγάζω αναθεώρηση Ο.Α. για ένδειξη ρυθμισμένων χώρων, αλλαγή ιδιοκτήτη, αρχιτεκτωνικών, Η/Μ, επιβλέποντων κ δημιουργία Θ.Σ. στην πολεοδομία Αγ. Παρασκευής σε άδεια που είναι σε ισχύη. τι κατηγορία είναι αυτό; ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
 15. καλημέρα και καλή χρονιά! έχω ένα ερηπωμένο διατηρητέο με σπασμένα τζάμια και γίνεται μεταβίβαση. Από όσο ξέρω δεν απαιτείται η εκδοση πεα, εφόσον μπάζει από παντού. Στη νομοθεσία όμως που το λέει για να το στείλω στη συμβολαιογράφο? ευχαριστώ εκ των προτέρων! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΕΕ: μου ανέφεραν τηλεφωνικά από το ΤΕΕ ότι αναφέρεται στη νομοθεσία του ΚΕΝΑΚ το 2010
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.