Jump to content

feidelliou

Core Members
 • Content Count

  234
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About feidelliou

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Aθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. καλησπέρα σας! εξετάζω κτίριο του 1966 με άδεια ξενοδοχείου, το οποίο έχει μείνει στα μπετά από το 1969, και έχει κάποιες μικρές υπερβάσεις δόμησης, που από μόνες τους δεν απαιτούν διενέργεια στατικής μελέτης. Έχω παρατηρήσει όμως σημαντική διαφορά στη γεωμετρία του φέροντος οργανισμού (κάποιες διαφορετικές διαστάσεις υποστηλωμάτων, κυρίως αύξηση διαστάσεων αυτών). Από παλιότερους ελένχους ξέρουμε ότι χρησιμοποιήθηκε καλύτερη ποιότητα σκυροδέματος και χρησιμοποίηθηκε st3 αντί st1 στους οπλισμούς. Γενικά το κτίριο έχει καλύτερη εικόνα από τη στατική μελέτη, αλλά δυστυχώς ήταν εκτεθεμένο για 50 χρόνια. Χρειάζεται θεωρείτε μελέτη στατικής επάρκειας για την τακτοποίηση, λόγω τις διαφορετικής γεωμετρίας ή αρκεί η τεχνική έκθεση;
 2. καλησπέρα σας, πελάτης μου θέλει σε κατάστημα περίπου 95 τμ που κατασκευάστηκε με άδεια "κατάστημα διάθεσης πρόχειρου φαγητού" να πουλάει καφέ - σφολιάτες - γλυκά (πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής) - χυμούς - προετοιμασία και διάθεση φαγητού/μαγειρείο - παρασκευή σάντουιτς - μπύρες. Ημερίσια λειτουργία, το σκεπτικό είναι να εξυπηρετεί τις γύρω επιχειρήσεις. Τι άδεια του βγάζω; καφετέρια - πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής - εστιατόριο; Μπερδεύω όμως την κατηγορία υγειονομικού με λιανική διάθεση προιόντων. όποια βοήθεια χρήσιμη!!
 3. καλημέρα σας, εκδόθηκε άδεια για 2 κατοικίες και ημια αποπερατώθηκε μόνο. Μπορώ να πάρω ρεύμα τελικό για τη μια? χρειάζομαι σύσταση καθέτων ιδιοκτησιών για το διαχωρισμό τους; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: έρχεται ελ.δόμησης πιστοποιεί την ολοκλήρωση της πρώτης κατοικίας και την κατάσταση της άλλης, και πέρνω στρογγυλή σφραγίδα στο στέλεχος για τη μια κατοικία, ακόμα και χωρίς σύσταση.
 4. καλησπέρα, μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει αν για εξαγορά πάω το έντυπο στην εφορία που υπάγεται το ακίνητο ή στη ΔΟΥ του ιδιοκτήτη; ευχαριστώ!
 5. καλησπέρα! έχει συναντήσει κάποιος συνάδερφος συμβολαιογραφική κατάργηση θ.σ.; σε ένα ακίνητο πελατών μου που δε βγαίναν οι θ.σ., κάναν δέσμευση σε ένα γειτονικό δικό τους, και τώρα που πουλάν το πρώτο, θέλουν να τα αποδεσμέυσουν. Εγώ τους πρότεινα εξαγορά θ.σ., αλλά θέλουν να το προχωρήσουν κ συμβολαιογραφικά το θέμα.
 6. καλημέρα, δεν είπα ποτέ ότι έχω άδεια σε ισχύ. Η τελευταία άδεια που εκδόθηκε για το ακίνητο έκλεισε το 2004.
 7. έβγαλα την άδεια, και απαιτείται ενημέρωση της άδειας μετά από τη ΕΕΔΜΚ για εσωτερικές διαρρυθμίσεις, για αυτό ρωτάω!
 8. καλησπέρα! στην ενημέρωση ανεβάζω φωτογραφίες πριν κάνω τις εργασίες ή μετά;! ευχαριστώ!!
 9. καλησπέρα, σε κτίριο διαμερισμάτων (2 ιδιοκτήτες στο σύνολο) του 1976, με υπόγειο που δεν αναφέρεται στην άδεια και τη σύσταση, το έχουν χωρίσει με ιδιωτικό συμφωνητικό σε 3 χώρους, 2 βοηθητικής χρήσης και ένα μικρό χώρο κοινόχρηστο, για δίοδο. Δεν αναφέρεται σε κανένα συμβολαιογραφικό έγγραφο ο χώρος αυτός. Το τακτοποιώ ως χώρο με μειωτικό συντελεστή 30% χωρίς άδεια, αλλά ως οντότητα από μόνο της το υπόγειο, με τους δυο ιδιοκτήτες από 50%; πρέπει να δω όλα τα κοινόχρηστά, και να το βάλω ως υπέρβαση δόμησης των κοινοχρήστων; πρέπει να πάει ως αποκλειστική χρήση των δυο διαμερισμάτων από 50%, και να εξετάσω και τα διαμερίσματα στην τακτοποίηση; με ενημερώσαν ότι οι ιδιοκτήτες θέλουν να τακτοποιήσουν το χώρο πολεοδομικά και φορολογικά, αλλά δε θα προχωρήσουν άμεσα σε τροποποίηση σύστασης. καμία υπόθεση δεν είναι εύκολη....
 10. ευχαριστώ για τη μεταφορά. Δλδ, βάζω τα τούβλα ή το αλφαμπλοκ πάνω στο όριο της οικοδομής για να εξαντλήσω την κάλυψη/δόμηση της άδειας, και εξωτερικά βάζω την εξωτερική θερμοπρόσοψη (6εκ και άνω πάχους) με το πλέγμα και τους σοβάδες κτλ;
 11. καλησπέρα, τη Δευτέρα ήμουν στην Υπ.Δομ. στην Αθήνα και ακόμα δεν έχουν ορίσει επιτροπές, και μπορεί να αλλάξει και η διαδικασία λένε. Αλλά παρ όλα αυτά μου είπαν να κάνω αιτήσεις στο πρωτόκολο για να εξετάσουν τις 2 υποθέσεις μου, για να παίρνω σειρά! υπομονή!!
 12. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) καλησπέρα σας! σε νεόδμητα η εξωτερική θερμοπρόσοψη μετράει στο συντελεστή δόμησης; ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
 13. καλησπέρα σας, βλέπω συνάδερφοι μπερδεμένη η διαδικασία με τα παραδοσιακά/ιστορικά τμήματα πόλεων! Εξετάζω δυο περιπτώσεις ξενοδοχείων που είναι στο βορειοδυτικό τμήμα του ιστορικού κέντρου των Αθηνών, και έχω προβληματιστεί λίγο και ζητώ τη βοήθειά σας! Η πρώτη περίπτωση αφορά κλείσιμο φωταγωγών, επέκταση παταριού (Υπερ.Δομ.) και επέκταση υπογείου κάτω από στοά (μη μπάζωμα του χώρου) εντώς ορίων οικοπέδου. Κλικάρω "εντός παραδοσιακού τμήματος πόλης ΧΩΡΙΣ διαδικασία επιτροπής", και αιτιολογώ ότι " η αυθαίρετη κατασκευή προσαρμόζεται και δεν αντίκειται στους γενικούς μορφολογικούς κανόνες που τίθενται από τις ειδικές διατάξεις." ή πάω αυτόματα σε επιτροπή επιδή είμαι στο ισοτρικό κέντρο;; Η δευτερη περίπτωση, στην ίδια περιοχή, έχει αλλαγη χρήσης από κύρια σε κύρια (επιτρεπόμενη χρήση), αποθήκη στον ακάλυπτο με Υπερ. Δομ., κατασκευή στέγαστρου στον 8 όροφο και υπέρβαση δόμησης στο ίδιο επίπεδο, χωρίς όμως να κόβει τη θέα κανενός, ούτε προς Λυκαβητό, ούτε προς Ακρόπολη. Τι κάνω εδώ; Υπάρχουν οδηγείες για το πότε μας καλύπτει η δήλωση του μηχανικού, ή αρκεί να το τεκμειριώσουμε σωστά και να το ανεβάσουμε στο σύστημα; εκτιμώ την οποιαδήποτε βοήθεια! Διευκρίνιση: μετά από επίσκεψη στη Σωκράτους, με ενημερώσαν ότι εφόσον βρίσκομαι εντώς των ορίων του ιστορικού κέντρου του δήμου Αθηναίων, για ένταξη στο Ν.4495 απαιτείται να περάσω από επιτροπή. Η επιτροπή συνεδριάζει μηνιαίως, αλλά για το έτος 2020 δεν έχουν οριστεί τα μέλη ακόμα, και γιαυτό στη παρούσα φάση θέλει υπομονή.
 14. καλησπέρα σας, μπορώ να βρω μια ξεκάθαρη λίστα με το τι πωλείται σε πρατήριο άρτου; θέλω να ξέρω για να δηλώσω σωστή περιγραφή στη γνωστοποίηση. βρίσκω μόνο γενικές ορολογίες, που δε με βοηθάν, θέλω να ξέρω πχ πουλάς και χυμούς ή μπύρες στο ψυγείο. Ή αν προσφέρεις χυμό φρέσκο σε διερχόμενους σε πλαστικό ποτίρι, ή αν για να πουλάς και μπισκότα σε σακουλάκια πρέπει να βάλεις και κατηγορία πρατήριο ζαχαροπλαστικής. Δεν υπάρχει μια τέτοια λίστα ή πίνακας; θα καλέσω αύριο και το σύλλογο αρτοπωλών μήπως με βοηθήσουν!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.