Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νατάσα

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Νατάσα's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αγαπητέ Semirigid καταρχήν σε ευχαριστώ για τις υπερπολύτιμες συμβουλές σου. Όσον αφορά στις παρατηρήσεις σου τώρα: 1) Θέλοντας να βάλω την πλάκα πάνω στο δοκάρι έβαλα σε όλα τα frame members insertion point Top Center και προφανώς επηρεάστηκαν και οι συνδέσεις κολώνας-δοκαριού. Άρα βάζω ξεχωριστά insertion points εκεί για να μεν έχω εκκεντρότητα? Επίσης έχει κάποια σημασία η εντολή end offsets στη σύνδεση δοκαριού-στύλου? 2) Το mass source θεώρησα ότι το παίρνει από τα στοιχεία και τις διατομές/βάρη. Εισάγω και εδώ λοιπόν έναν συνδυασμό σαν και αυτόν που αναφέρεις. 3) Πράγματι το Vrd είναι πολυ μεγαλύτερο. Φαντάζομαι στην έσχατη περίπτωση θα βάλω τους ελάχιστους συνδετήρες χειροκίνητα. Ανεβάζοντας τα φορτία (κινητά και μόνιμα), σε σημείο όμως που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αρχίζει και εμφανίζει εγκάρσιο οπλισμό.... 4) Και λόγω ταχύτητας αλλά κυρίως λόγω μπερδέματος ως προς τον συνδυασμό των 2 φασμάτων!! Σε υπέρ ευχαριστώ για το χρόνο σου!
  2. Ως αρχάρια, πράγματι, χρησιμοποιώ τις default επιλογές για υλικά και διαλέγω τις δικές μου διαστάσεις στις διατομές. Μόνιμα φορτία 1.5 ΚΝ/μ2 στις πλάκες, κινητά 2 ΚΝ/μ2 και default φάσμα σεισμού από τον Ευρωκώδικα με scale factor 9.81 σε μία διεύθυνση μόνο. Default load combos από τον Ευρωκώδικα πάλι και στο design check κατά EC2 δεν πειράζω τίποτα από τις επιλογές. Μου υπολογίζει λοιπόν διαμήκη οπλισμό σε δοκάρια, κολώνες αλλά εγκάρσιο μόνο στα δοκάρια. Στις κολώνες 0. Το παράδοξο είναι ότι κατά την αλλαγή design code (σε IBC 09 για παράδειγμα) τότε υπολογίζει εγκάρσιο και στις κολώνες. Αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάτι φταίει στις default επιλογές του Eυρωκώδικα. Έστησα και ένα απλό μονοόροφο, το οποίο και παραθέτω, αλλά και πάλι το ίδιο αποτέλεσμα! monoorofo test.rar
  3. Συνάδελφοι, κατά τον σχεδιασμό ενός απόλυτα συμμετρικού 8όροφου Ο.Σ. πλαισίου υπό μόνιμα, κινητά και ένα σεισμικό φάσμα και κατά το design check to EC 2 (2004), το λογισμικό μου εμφανίζει εγκάρσιο οπλισμό στις κολώνες του ισογείου μόνο. Από κει και πάνω όλα 0 (στις κολώνες μόνο). Καμιά ιδέα για το τί κάνω λάθος? Έχω beam-slab system, Top centroid insertion point, diaphragm constraint σε όλα τα joint ανά όροφο και ασκώ φορτία στις πλάκες. Στα frame sections οι διατομές είναι "to be designed" με τα ανάλογα υλικά/χαρακτηριστικά. Δεν θα έπρεπε να εμφανίζει τον ελάχιστο οπλισμό τουλάχιστον?
  4. Από τη στιγμή που το πλαίσιο είναι απόλυτα συμμετρικό παίζει ρόλο κάτι τέτοιο?
  5. Αυτό ήταν το λάθος SemiRigid! Σε ευχαριστώ! Και κάτι άλλο: Θέλοντας να ορίσω σεισμική δράση κατά τις 2 διευθύνσεις (χ και y), απλά δηλώνω μέσα στο ίδιο load case (με response spectrum function) και δεύτερη επιτάχυνση στην U2 διεύθυνση ή φτιάχνω καινούριο load case για τη δεύτερη σεισμική διεύθυνση?
  6. Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου. Όσον αφορά στο υλικό του οπλισμού και τον τρόπο που αναφέρεις, αυτό ακριβώς εννοώ και εγώ. Στον ορισμό διατομών, type - concrete, concrete reinforcement, rebar material...Εκεί δέχεται μόνο το προκαθορισμένο υλικό Α615Gr60 ακόμα και όταν κάνω add new material-Steel S450 πχ. Απλά αρνείται να το παρουσιάσει και να το επιλέξει!
  7. Γεια σας! Θα ήθελα να απευθύνω μερικές ερωτήσεις/απορίες που αφορούν στο sap 2000. Το χρησιμοποιώ για στατική/δυναμική ανάλυση (με πολύ απλές παραδοχές) ενός τρισδιάστατου πλασίου από Ο.Σ. στην διπλωματική μου και εφόσον δεν το εχω διδαχθεί στη σχολή πειραματίζομαι μόνη μου βλέποντας tutorials, manuals κτλ. Το θέμα της διπλωματικής ειναι "Performance-based earthquake design" και μέσω του λογισμικού θέλω να υπολογίσω κρίσιμα μεγέθη όπως μετακινήσεις και βάση αυτών να καθορίσω τα επίπεδα ζημιών (damage measurements/indices). 1) Θέλοντας να υπολογίσω τον βασικό οπλισμό, εισάγω τα στατικά φορτία στις πλάκες και ταυτόχρονα υποβάλλω το πλαίσιο σε φασματική ανάλυση (response spectrum) κατα ΕC 8 που υπάρχει σαν προεπιλογή στο πρόγραμμα. Θα πρέπει να δηλώσω επιπλέον πλάγια φορτία ή μαζες για την εξομοίωση των σεισμικών δυνάμεων ή η φασματική δράση τα περιλαμβάνει αυτά ? 2) Κάτι που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι δεν μπορώ να αλλάξω το υλικό οπλισμού όταν καθορίζω διατομές. Ενώ έχω εισάγει υλικό - σίδερο S500 πχ, στην επιλογή "Rebar material" στο πλαίσιο "Concrete reinforcement" με αφήνει να επιλέξω μόνο την default επιλογή Α615Gr60. Υπάρχει λύση για αυτό? 2) Εύχοντας να υπολογίσω σωστά ή περίπου σωστά τον οπλισμό, η pushover ανάλυση είναι αυτή που θα μου δείξει πλαστικές αρθρώσεις και συνεπώς κρίσιμα σημεία? Ο υπολογισμός του οπλισμού είναι κατά κάποιον τρόπο δευτερέουσας σημασίας στην εργασία καθώς το μεγαλύτερο και σηματικότερο κομμάτι θα αφορά στον καθορισμό ζημιών και τα επιβαλλόμενα κόστη εξαιτίας αυτών. Οπότε χρησιμοποιώ το sap σαν ένα απλό εργαλείο καθώς μου φάνηκε ιδιαίτερα εύχρηστο με πολλά tutorials online. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.