Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

NiCha

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ρόδος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

NiCha's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι μια ερώτηση αν σας έχει τύχει, πήγα να περάσω την συγκεντρωτική κατάσταση πελατών προμηθευτών για το έτος 2015 ( η προθεσμία λήγει 30-09-2016) και μου βγάζει το μύνημα <<Μη επιτρεπτή η εκπρόθεσμη Υποβολή >> . Γνωρίζει κανένας κάτι πάνω σε αυτό το θέμα?
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα και γω με την σειρά μου να ευχαριστήσω όλους σας που ο καθένας συνέβαλε ώστε να μαζευτεί αυτό το υλικό και να ξέρουμε τι μας περιμένει στις εξετάσεις. Θα σας περιγράψω συνοπτικά την εμπειρία μου για να ξέρετε όσοι δεν έχετε δώσει και σκοπεύετε, τι σας περιμένει. Να ξεκαθαρίσω ότι, διάβασα όλη την ύλη κανονικά, για δέκα μέρες περίπου με εντατικό διάβασμα, και ευτυχώς πέρασα σήμερα που έδωσα. Στο πρώτο μέρος του προαιρετικού κύκλου, μπορώ να πω ότι τα πράγματα δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολα, παρότι είχα διαβάσει και είχα τσεκάρει και όλες τις ερωτήσεις που έχουν αναφερθεί παράπανω, συντάντησα κάποιες καινούργιες ερώτησεις, όπως και κάποιες που ήταν στατιστικά και δεν τις θυμόμουν απέξω με αποτέλεσμα να γίνουν κάποια λάθη. Συμπέρασμα, θέλει όλη η ύλη διάβασμα και αποστήθηση των στατιστικών που υπάρχουν καλά. Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα φαινόντουσαν πιο εύκολα και κύλισαν που γρήγορα καθώς το γνώριζα καλύτερα το αντικείμενο, υπήρξαν και εκεί κάποιες δυσκολίες αλλά είχαν να κάνουν πιο πολυ με την διατύπωση και κάτι νούμερα που έπρεπε πάλι να θυμάσαι απέξω. Το συν ήταν ότι μπορούσαν να πιάσεις άνετα το 40% που ήθελε και έτσι ήσουν πιο άνετος. Ευτυχώς και εκεί με μερικά λαθάκια πέρασα. Και δω θα πω τα ίδια καλο είναι να διαβαστούν καλά όλες οι ΔΚ. Τέλος το κομμάτι της πρακτικής εφαρμογής, μπορώ να πω ότι ήταν παιχνιδάκι, ήταν όπως έχουν αναφερθεί και τα παραπάνω, με λίγο προσοχή, καλό διάβασμα εξ αρχής, και με γνώση χρήσης του τεε κενακ δεν είχες να φοβάσαι τπτ. Τα περισσοτερα τα είχε ήδη συμπληρωμένα απλά τα τσέκαρες, και μερικοί υπολογισμοί ήταν αρκετά αναλυτικοί και έβρισκες εύκολα το λάθος. Δεν αντιμέτωπισα κανένα πρόβλημα ούτε και με το σενάριο, και γενικά δεν έκανα κανένα λάθος στο κομμάτι αυτό. Άρα το συμπέρασμα είναι να εχει κάποιος εξοικιωθεί με το πρόγραμμα και να ξέρει καλά που θα βρει αυτό που θέλει στην βοήθεια. Μια τελευταία παρατήρηση, καλό θα έιναι πριν παει να δωσει κάποιος να έχει διαβάσει τις οδηγίες της εξέτασης ώστε να μην ψαχνεται με τα αρχεια, που θα τα βρει, πως θα τα κατεβασει και πως θα τα ανεβασει, είναι όλα αναλυτικά στην σελίδα. Καλή επιτυχία στους επόμενους και καλό διαβασμα!!!
  3. Σας ευχαριστώ συνάδελφοι, σιγουρα θα απευθυνθει σε μηχανικο για να του πει σιγουρα, μια τελευταία ερώτηση, για μερίδες πριν το 2003, ισχυει οτι το οριο ειναι 4000τμ χωρις το προσωπο των 25 μ για να είναι αρτιο και οικοδομήσιμο?
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, το λεω εκ το πρότερον για να μην γινει καμια παρεξηγηση, δεν ειναι το αντικειμενο μου αυτο απλα πληροφοριακα ρωταω για να εξυπηρετησω ενα φιλο, οικοπεδο 6 στρεμμάτων, σε natura, προ του 1930 αποκτηθεν, και χωρις πρόσωπο σε δρομο, μπορει να είναι αρτιο και οικοδομήσιμο? Οσο το εψαξα μεσα απο παρεκκλίσεις εκει καταληγω, η πολεδομια δεν ξερει να μου απαντησει, ειναι σε φαση διερευνησης, εσεις τι λετε?
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα την βοήθεια σας. Μου έτυχε μια υπόθεση με μια τροποποίηση φορτηγού. Διαπιστώθηκε μετά από καιρό και ενώ περνούσε ΚΤΕΟ κανονικά, στον τελευταίο έλεγχο που πέρασε ότι έχει μετατοπιστεί ο πίσω άξονας με αποτέλεσμα να μειωθεί η απόσταση μεταξυ των μεταξονιών και έχει κοπεί το πίσω μέρος στο σασί και έχει έρθει πιο μπροστά η καρότσα. Μετά από έρευνα στο διαδίκτυο και από συνεχείς επισκέψεις στην διεύθυνση μεταφορών της περιοχής μου από την οποία δυστυχώς δεν πήρα καμία κατατοπιστική απάντηση, κατέληξα σε μια ΚΥΑ την ΚΥΑ/29949/1841/2009 που λογικά πρέπει να περιέχει αυτά που απαιτειται. Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει καπου στο διαδικτυο οσο εψαξα. Μηπως την εχει καποιος συναδελφος να μου την δωσει. Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων
  6. Κατάλαβα, απλώς ήθελα να έχω μια εικόνα γιατί από αυτά που διάβασα υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις.
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα την άποψη σας σχετικά με την αμοιβή σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Δεν μου έχει ξαναζητηθεί να είμαι τεχνικός ασφαλείας και δεν έχω εικόνα σχετικά με τις αμοιβές που απαιτούνται στις μέρες μας. Θα το εκτιμούσα αν μου δίνατε με εικόνα για το που κειμένονται οι αμοιβές σήμερα.
  8. Αν δεν σου κάνει κόπο και το έχεις διαθέσιμο είναι εύκολο να μου δώσεις τα στοιχεία του ΦΕΚ να το μελετήσω
  9. μήνυμα από μεταφορά - miltos Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα την άποψη σας σε ένα θέμα που μου προέκυψε. Κατασκεύασα ένα ηλεκτρολογικό πίνακα μιας εγκατάστασης ψυκτικών θαλάμων χωρίς να τοποθετήσω ρελαί διαρροής. Τα φορτία είναι μεγάλα > 80 Α ανα φάση, έχουμε να κάνουμε με κινητήρες κίνησεως και έτσι το απέφυγα. Μέσα στο HD 384 τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα αν σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται ή όχι η τοποθέτηση του. Ο τεχνικός ασφαλείας της εγκατάστασης το απαιτεί για να υπογράψει. Ποια είναι η γνώμη σας χρειάζεται ή όχι, και κατά πόσο θα είναι λειτουργικό?
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι, μου ζητήθηκε σε κόμβο τύπου Δ, να κάνω την μελέτη ηλεκτροφωτισμού και ομβρίων υδάτων για να κατατεθούν μαζί με τις υπόλοιπες μελέτες για την έγκριση του κόμβου. Εψαξα στο διαδίκτυο αλλα δεν κατάφερα να βρω νομοθεσια για τα η/μ του κόμβου. Εχει κανενα να μου προτεινει κατι σχετικα με το που θα βρω την σχετικη νομοθεσια για να ξεκινησω να δουλευω πανω σε αυτο. Ευχαριστω εκ των προταιρων
  11. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας , ήταν κατατοπιστικές. Λογικά αυτό θα γίνει και ελπίζω να είναι νορμάλ ο ελεγκτής και να μην ζητήσει ένα κάρο πράγματα αλλά αυτά που υπάρχουν στα σχέδια και τις μελέτες και είναι θεωρημένα από την πολεοδομία.
  12. Ο φέρωντας ολοκληρώθηκε μέσα τον 9/2012. Τα υπόλοιπα θα ολοκληρωθούν σύντομα και θα είναι το ακίνητο έτοιμο για ηλεκτροδότηση . Το θέμα μου είναι ότι η άδεια είναι στημένη όπως τις παλιές. Τι θα ελέξει ο ελεκτής δόμησης δεν ξέρω όταν έρθει αφού αυτά που γίνονται στον έλεγχο δεν τα περιέχει όλα η άδεια.
  13. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω ένα θέμα και θέλω την γνώμη σας. Έχω μια υπόθεση με μια οικοδομική άδεια που είχε ξεκινήσει από το 2009, πρώτη ημερομηνία που πρωτοκολλήθηκε και τελικά βγήκε τον Μάιο του 2012. Τον Ιούνιο του 2012 αναγκαστικά ήρθε ο ελεγκτής δόμησης για την θεμελίωση. Σε λίγο καιρό τελειώνει η κατασκευή και θα έρθει η ώρα για ηλεκτροδότηση. Μου είπαν επειδή η άδεια είναι στημένη με τα παλιά πρότυπα και δεδομένα κακώς είχε έρθει ελεγκτής δόμησης και έπρεπε να πάω με το προηγούμενο σύστημα. Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να τον παρακάμψω σε αυτή την φάση και το τελικό οκ να το δώσει η πολεοδομία για ηλεκτροδότητη?
  14. Καλησπέρα συνάδελφοι, μου έτυχε μια περίπτωση μεταβίβασης πρατηρίου υγρών καυσίμων. Το πρατήριο έχει βγάλει πρόσφατα άδεια ( 6 μήνες πριν) και αλλάζει πάλι ιδιοκτήτη. Έψαξα την νομοθεσία και έχω μερικές απορίες. Ελπίζω να μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί είναι πρώτη φορά που ασχολούμαι κάτι τέτοιο. α)Υπεύθυνη Δήλωση του νέου εκμεταλλευτή του πρατηρίου, σύμφωνα με το ν. 1599/1986, για τον όγκο των δεξαμενών συνοδευόμενη από τεχνική έκθεση διπλωματούχου Μηχανικού, στην οποία δηλώνει ότι ουδεμία αλλαγή επήλθε στις εγκαταστάσεις του πρατηρίου. Μόνο αυτό βεβαιώνουμε, γιατί διάβασα στο Αρ. Οικ. 24841/1144 για την διενέργεια ηλεκτρολογικής επιθεώρησης, όπως και έλεγχου εκρηκτικών μιγμάτων. Χρειάζεται να γίνει και αυτή η διαδικασία? Ευχαριστώ πολύ εκ των προταίρων
  15. Για τη μελετη του Εσωτερικου συστηματος αντικεραυνικης προστασιας γνωριζει κανει που μπορω να βρω τις προδιαγραφες ωστε να κανω τους υπολογισμους για τους απαγωγους κρουστικων τασεων??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.