Μετάβαση στο περιεχόμενο

kapikoy

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

kapikoy's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οι δόσεις δεν είναι μηδενικές. Είχα πληρώσει κανονικά τις εισφορές Ιαν-Μαρτίου 2017 διότι εως τότε ήμουν αυτοαπασχολουμενος και απο εκεί και έπειτα δεν πληρωσα καμία άλλη. Το συνολικό ποσό για το υπόλοιπο 2017 μοιράστηκε σε 5 δοσεις. Ο εργοδότης μου απο οτι μπορω να δω πληρώνει κανονικα τις εισφορές απο τον Απρίλιο 2017. Την αιτηση προς το Τσμεδε την κατέθεσα την ίδια μερα που έκανα και την διακοπη στην εφορία δηλαδή 31-3-2017. Εσείς? Πότε κάνατε την αίτηση?
  2. Καλησπέρα συνάδερφοι! Παρακολουθώ τη συζήτησή σας εδώ και πολύ καιρό μιας και ανήκω κι εγώ στην ίδια κατηγορία. Έχω κάνει διακοπή εργασιών στις 31/03/2017 και από 01/04/2017 κι έπειτα είμαι πλέων μόνο μισθωτός μηχανικός έως και σήμερα. Έχω καταθέσει τη διακοπή εργασιών από την εφορία και την πρόσληψή μου ως μισθωτός στο ΤΣΜΕΔΕ Θεσ/νικης και έχω στείλει τα ίδια δικαιολογητικά πολλές φορές στα γνωστά email του ΕΦΚΑ. Δυστυχώς μετά την πολυαναμενόμενη εκκαθάριση για το 2017 που αναρτήθηκε σήμερα στη σελίδα του ΕΦΚΑ δεν βλέπω καμία απολύτως βελτίωση στο πρόβλημα. Το σύστημα με βλέπει σαν μισθωτό-αυτοαπασχολούμενο, συνεχίζει να εκδίδει εισφορές ελεύθερου επαγγελματία και πλέων έχουν υπολογισθεί και 5 Δόσεις Εκκαθάρισης για το 2017 με την πρώτη δόση να λήγει 31/12/2018... τι να πω???? Συνεχίζεται το πρόβλημα και σε εσάς ή είδατε κάποια λύση σήμερα?? Μήπως κάτι δεν έχω κάνει σωστά? Ο παραλογισμός νομίζω πως συνεχίζεται κανονικότατα...
  3. Καλησπέρα σας, πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την παρακράτηση φόρου το 2011. Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν τελικα θα συνεχίσει να γίνεται παρακράτηση 20% σε μηχανικό με ΑΠΥ απο εταιρείες το 2011? Επιπλέον έχω πληροφορηθεί ότι θα πρέπει να εκδίδεται ΑΠΥ στο τελος κάθε μήνα, αν πληρωνεσαι ανα μήνα, ανεξάρτητα αν εχει γίνει είσπραξη των χρημάτων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.