Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

apanton

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by apanton

  1. Για εργασίες επισκευών σε αιολικό παρκο, σε αντικείμενο πολιτικού μηχανικού, απαιτείται οικοδομική άδεια? Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό?
  2. Δες τις γεωκυψέλες πολυαιθυλαινίου. Έχουν εφαρμογή για επένδυση πρανών έναντι της επιφανειακής διάβρωσης, αλλά και για διαμόρφωση ή και αντιστήρηξη πρανών.
  3. Αν και αναφέρονται παραπάνω οι μέγιστες θερμοκρασίες δαπέδου σε λειτουργεία, παρακαλώ επιβεβαιώστε μου εαν είναι οκ μια εγκατάσταση ενδοδαπέδιας με αντλία θερμότητας (όχι καυστήρα) η οποία μας δίνει θερμοκρασία δαπέδου 32 βαθμούς σε φουλ ισχύ. Η δοκιμή γίνεται σε νέα οικοδομή θερμαινόμενης επιφάνειας 230τμ χωρίς εξωτερικά κουφώματα και πλακάκια.
  4. Σχετικά με την κατάσταση του φέροντος οργανισμού ενός κτιρίου από την αλλαγή των συνθικών θεμελίωσης και της αναδιάταξης των τάσεων στα φέροντα στοιχεία, μπορεί αυτή να εκτιμηθεί λαμβάνοντας πριν και μετά την διέλευση μετρήσεις με ειδικά όργανα και συγκρίνοντας. Είναι κάτι ανάλογο με την ενοργάνοση γεφυρών με εφαρμογή σε κτιριακό.
  5. Σχετικά με την στεγάνωση και θερμομόνωση δωμάτων, προβληματίζομαι γιατί ενώ το ανεστραμένο προστατεύει τη στεγάνωση από τον ήλιο, μειονεκτεί στην περίπτωση που το νερό διαποτίσει την θερμομόνωση και την αχρηστεύσει ουσιαστικά. Μήπως τελικά η συμβατική λύση είναι προτειμώτερη? Και στο βατό δώμα τί κανουμε?
  6. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Εχω την εντύπωση πως άσχετα με ότι κατασκευάζουμε, θερμομόνωση με πάχος μικρότερο των 5 εκ με τα συμβατικά υλικά, δεν επαρκεί. Από συζήτηση με μάστορα προτάθηκε μία σειρά από Κ100 πλάγια τοποθετημένα και στη συνέχεια οι δύο σειρές δρομικού με την ενδιάμεση μόνωση. Σκέφτομε να βάλω μια σειρά θερμομονωτική τουβλέτα αντί το πλάγιο Κ100. Τι λέτε?
  7. Συνάδελφοι θεωρείτε ότι είναι πρόβλημα η έδραση εξωτερικής τοιχοποιίας από διπλό δρομικό με ενδιάμεση μόνωση σε σκυρόδεμα όταν αυτό έχει εξωτερική μόνωση πάχους 5 εκ. Δηλαδή χρησιμοποιώντας τούβλο Κ100 με 9 εκ πάχος ουσιαστικά πατάει στα 4 εκ στο μπετό και 5 εκ στη μόνωση! Πως το αντιμετωπίζετε?
  8. Φίλε μου anka, να με συγχωρείς αλλά δεν είμαι εξοικειωμένος μετα της νομοθεσίας. Διάβασα τα σχετικά αλλά δεν συμπέρανα εάν μετράει στη δόμηση ή όχι. Υπάρχει δυνατότητα για βοήθεια?
  9. Υπόγειος χώρος στάθμευσης, εάν δεν έχει υπερκείμενο προσμετράται και στην δόμηση ή μόνο στην κάλυψη.
  10. Υπάρχει ελάχιστο ύψος ορόφου? Ουσιαστικά θέλω να βγάλω τριώροφο κτίριο με μέγιστο ύψος 8,50. Μπορώ με ύψος ορόφου 2,80?
  11. Στην εφαρμοζόμενη στατική μελέτη κατά λάθος έχει θεωρηθεί κατηγορία περιβάλοντος 2 αντί 3. Επιρρεάζει αυτό την ποσότητα οπλισμού? Μπορώ να άρω το πρόβλημα με καλύτερη ποιότητα σκυροδέματος και παραθαλάσιο? Πρέπει να αυξήσω τις επικαλύψεις πέραν των απαιτήσεων της κατηγορίας 3?
  12. Διευκρίνηση. Σε κρυφά υποστυλώματα σε τοιχεία υπογείου οι συνδετήρες μπορούν να τοποθετηθούν πιο αραιά από ότι βγάζει η μελέτη?
  13. Ποια η γνώμη σας για την θεμελείωση τριόροφου κτιρίου με διαστάσεις κάτοψης 8Χ 12 και ΙΙΙ σε δύο στάθμες. Το έδαφος είναι ημιβραχώδες που εξελήσεται σε βράχο, γι αυτό και η λύση της ανισοσταθμης θεμελείωσης. Η πρώτη στάθμη είναι ραντιέ ενώ η δεύτερη με πεδιλοδοκούς και περιμετρικά τοιχεία παντού. Με συγχωρείτε που επαναφέρω το θέμα, αλλά έχω μια απορία. Που εντοπίζετε το πρόβλημα της ανισόσταθμης θεμελείωσης και τελικά εφαρμοστεί τι πρέπει να προσέξω?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.