Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

gmazanakis

Members
  • Περιεχόμενα

    182
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από gmazanakis

  1. Καλησπέρα. Υπάρχει κάποιος κάπου να έχει εφαρμόσει το άρθρο 10 παράγραφος 1 γ ή 1 δ που περιλαμβάνει παραχώρηση σε κοινή δημόσια χρήση τμήματος ιδιοκτησίας για προσαύξηση σ.δ.;  
    γνωριζει αν χρειάζεται τροποποίηση σχεδίου πόλεως ή απλά γίνεται μια παραχώρηση και κοινοποιείται. Και αν ισχύει το τελευταίο (σύμφωνα και με την παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου ) τι γίνεται με την οικοδομική γραμμή μεταβάλετε ή παραμένει στην ίδια θέση όπως προβλεπόταν από το αρχικό σχέδιο;  

    IMG_4376.png

    IMG_4377.png

  2. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

    Καλησπέρα ,

    γνωρίζει κάποιος συνάδελφος κάποια διάταξη που να νομιμοποιεί τις παλαιές (δεκαετία του 1980) κατατμήσεις κάτω των 1000 τ.μ. σε περιοχές εντός ζώνης?

  3. Οικοδομική άδεια του 2000 με ολοκληρωμένο φέρον οργανισμό την πρώτη τετραετία και αναθεώρηση του 2019 για αλλαγή επιβλέποντα και προσθήκη κολυμβητικής δεξαμενής μέχρι πότε έχει ισχύει βρε παιδιά?  

  4. Καλησπέρα σας, Περίπτωση οικοπέδου 50 τ.μ. το οποίο είχε δοθεί με παραχωρητήριο και είναι άρτιο κατ' εξαίρεση, με κτίσμα το οποίο είχε κάνει κάλυψη νομίμως 100%.

    Τώρα όταν πάει να χτίσει θα χτίσει με 70 %?

    Αν ναι, μιλάμε για μη βιώσιμη λύση καθώς 0.7*50= 35 τ.μ. εκ των οποίων 10-12 είναι το κλιμ/σιο (και χωρίς να λαμβάνω υπόψη μεσοτοιχίες με γείτονες κτλ)

    Σε αυτό να προσθέσω ότι λόγω ιδεατού στερεού γίνεται αδύνατη και η εξάντληση του συντελεστή δόμησης.....

    Έχετε κάτι υπόψιν σας? 

  5. Καλησπέρα συνάδελφοι μπορείτε να μου πείτε αν ισχύει σε γωνιακό οικόπεδο η παράγραφος 6β η υπερισχύει ο ΝΟΚ και δεν χρειάζεται να το τηρήσουμε ?

     

     Σε οικόπεδο μεγαλύτερο των 500 τμ το κτίριο τοποθετείται σε απόσταση τουλάχιστον 2,50 μέτρων από την παραπάνω οριζόμενη γραμμή δόμησης."  

     

     

    Αν εξακολουθεί να ισχυεί,  ισχύει και για τα δύο πρόσωπα του οικοπέδου ή μόνο για την κύρια όψη.

  6. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά μην κολλήσουμε στο αν θα ονομάσουμε πιλοτι ή όχι. Αν μπορούν οι mods να αλάξουν τον τίτλο σε χώρο στάθμευση σε όροφο 

     

    είτε σε όροφο κτηρίων με χρήση χώρων στάθμευσης.

     

    Το θέμα είναι τι συμβαίνει όταν η χρήση του κτιρίου δεν είναι χώροι στάθμευσης αλλά μικτή. Ο χώρος θα μετρήσει στην δόμηση ή όχι? 

  7. Οχι μιλάμε για κτίριο μικτής χρήσης που λόγω τεχνικών λόγων δεν μπορεί να γίνει υπόγειο ενώ στο ισόγειο λόγω τοποθεσίας "πρέπει" να γίνει κατάστημα. Συνεπώς οι θέσεις στάθμευσης ίσως θα μπορούσαν είτε με ράμπα είτε με ηλ.  αναβατόριο να γίνουν στον πρώτο όροφο.... 

  8. Καλημέρα στο forum,

     

    αναζητώ κάποια νομοθεσία σχετικά με την δυνατότητα κατασκευής χώρου στάθμευσης στον όροφο και όχι στο ισόγειο, όπως προβλέπει ο Νοκ 

    χωρίς προφανώς αυτός να προσμετράτε στον Σ.Δ. (5 θέσεις)

     

    Έχετε κάτι υπόψιν σας. Τέτοιες κατασκευές έχω συναντήσει προς Θεσσαλονίκη μεριά. 

  9. Καλησπέρα σας,

     

    Ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το αν τελικά οφείλονται ασφαλιστικές εισφορές όταν εκδίδεται άδεια νομιμοποίησης ύστερα από υπαγωγή στον 4178/13  (Α 24 παρ. 8-)

     

    Το ΙΚΑ εδώ στα Χανιά θα μας τρελάνει καθώς λέει δια στόματος διευθύντριας

     

    "Ξέρω τι γράφει ο 4178 αλλά τα ίδια έγραφε ο 4014 (εδώ γελάμε)"

     

    και με αυτή την δικαιολογία δεν δίνουν ασφαλιστική ενημερότητα για συμβόλαιο μέχρι να βγεί κάποια σχετική εγκύκλιος που σύμφωνα με την διευθύντρια του εδώ τμήματος  έχει την "πληροφόρηση" ότι θα ζητάει τα ίδια με τις εγκυκλίους σχετικά με τον 4014!!

     

    Παρακαλώ αν έχετε σχετική εμπειρία από άλλα ΙΚΑ .....

     

    Υ.Γ. Συγνώμη από τους  διαχειριστές αν θεωρείται ότι πρέπει να μεταφερθεί σε αντίστοιχο ποστ του 4014 

  10. καλησπέρα θα ήθελα την γνώμη σας. 

     

    ακίνητο (στο οποίο περιγράφεται με δικαστική πράξη) με διόροφη οικοδομή από το 70,

    στο ισόγειο κατάστημα στον πρώτο κατοικία.

     

    Μπορεί να κάνει προσύμφωνο οριζόντιας και να πάει η κατοικία με την κατηγορία 1 ή η "αμιγώς κατοικία" αναφέρεται σε όλο το ακίνητο και όχι σε κάθε οριζόντια ξεχωριστά και συνεπώς παρμένη η χρήση μικτή? 

  11. Καλησπέρα στο forum Πρώτη φορά έχω τοπογραφικό σε εθνική οδό (Δευτερεύον δίκτυο) και έχω κάποιες απορίες κυρίως για την απαλλοτρίωση (δημοσιεύθηκε το 79 και έχει "υλοποιηθεί" εν μέρει)...

     

    Το αγροτεμάχιο είναι εντός ζώνης 5000 τ.μ. ( περνάει από την πάνω μεριά του και  μία "αγροτική οδός"  που φαίνεται στο σχέδιο του οικισμού - κατά πάσα περίπτωση δεν έχει χαρακτηριστεί)  

     

    Στην εθνική βλέπει η κάτω πλευρά σε μήκος 150 μέτρων 

    Έχω το σχέδιο της απαλλοτρίωσης (απαλλοτριώνονται 2000 τ.μ. άρα περισσεύουν  3000 τ.μ.) Περνάω γραφικά την γραμμή απαλλοτρίωσης και δείχνω σαν όριο το τελευταίο...  

     

    1)Έιναι σωστός ο τρόπος χάραξης της γραμμής απαλλοτριώσης?  (Έστω ότι έχει πληρωθεί η αποζημίωση). 

    1)Τι γίνεται με την αρτιότητα  θεωρείται άρτιο κατά παρέκκλιση ώς κείμενο εντός ζώνης ή ως εκτός σχεδίου με πρόσωπο σε διεθνή.

    2) Χρόνος δημιουργίας  θεωρείται η ημερομηνία του ΦΕΚ απαλλοτρίωσης? 

    3) λόγω ζώνης ασφαλείας 45μ περισσεύει ένα τετραγωνάκι 100 τ.μ. ( με πρόσωπο στην αγροτική οδό) το αγροτεμάχιο θεωρείται οικοδομήσιμο? 

     

     

    Ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο ποστ

  12. Ναι βρε αυτό το ξέρω αλλά γνώμη σου (σε σχέση με αυτά που διαβάσαμε) θεωρείς ότι αυτές οι αλλαγές στο 4014 θα πρέπει να δηλωθούν και στο 4187 ή όχι ?

     

    πχ έστω ότι κάποιος έχει καταθέσει για έγκριση με 4014, θα πρέπει τώρα να περιμένει να ξεκαθαριστεί το τοπίο με τον 4178 για να κλείσει την υπόθεση ?

     

    τλπ ίδωμεν.... 

  13. Τα εχεις μπερδεψει λιγακι. :smile:

    Βρε τερρυ γιατί τα έχω μπερδέψει?

     

    Δηλαδή είναι λογικό κάποιος που του έχει μείνει μόνον να καταθέσει τα σχέδια άντε ξανά από την αρχή? Το ίδιο και με την άδεια. Το κομμάτι του 4014 έχει τελειώσει και περιμένει να βγάλει άδεια η οποία μπορεί και να καθυστερεί λόγω πολεοδομίας.....

     

    Κλείνοντας την άδεια και την υπόθεση του 4014 αν χρειαστεί να προσθέσει κάτι (στο 4014 πχ ένα τοιχίο :smile: ) τότε μάλιστα να υποχρεούται το έχτρα αυτό να το πάει με το 4178 

  14. Ήταν η καταληκτική ημερομηνία οριστικής υποβολής στον 4014.

     

    Ναι οκ αλλά

     

    "ήταν "

     

    αλλά από την στιγμή που βγήκε ο καινούργιος καταργείσαι τον παλαιό και οτιδήποτε τροποποιήσεις πάνε με τον καινούργιο 

     

    Δεν νομίζω ότι παίζει τέτοιο ενδεχόμενο. Το μόνο που θεωρώ λογικό είναι ότι επειδή έχει πληρωθεί  το πρόστιμο να κλείσει. Δηλαδή τι θα γίνει με όλες τις υποθέσεις που απλά δεν έχουν καταθέσει όλα τα σχέδια θα πάνε ξανά με τον καινούργιο?

     

    Δηλαδή πχ. τα προ του 75 που με το παλαιό απαιτούσαν τοπογραφικά και διαγράμματα τώρα όχι? 

  15. Για μένα ένα θέμα που χρίζει διευκρίνησης είναι τα προς νομιμοποίηση που δεν έχουν βγάλει άδεια ακόμα...... Γιατί μεν έχουν  "προσωρινές πράξεις υπαγωγής" αλλά ουσιαστικά η διαδικασία του 4014 έχει κλείσει και αναμένεται η έκδοση της άδειας.....

  16. ευχαριστώ πολύ.

     

    Δεν εννοώ αυτό εννοώ να βγάλει ένας άδεια νομιμοποίησης ανεξαρτήτου ποσοστού με την συγκατάθεση των υπολοίπων ώστε στην συνέχεια και εφόσον βγει η άδεια οι υπόλοιποι να του παραχωρήσουν το ποσοστό τους, μιας και άτυπα ανήκει μόνον σε αυτόν που θέλει να βγάλει την άδεια.  

  17. Καλησπέρα στο forum. Ξέρει κανείς αν σε εξ' αδιαιρέτου όπου υπάρχουν 5 συνιδιοκτήτες  (2 με μεγάλο ποσοστό και άλλοι τρεις με μικρό ) Μπορεί να εκδοθεί άδεια μόνο στο όνομα ενός εξ αυτών με την συγκατάθεση των άλλων? Και αν ναι τι θα απαιτηθεί για να αποδειχθεί η συγκατάθεση των άλλων? 

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.