Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

andreas210177

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

andreas210177's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι, Στην περίπτωση που οπλίζετε δοκούς με μεγαλύτερο από τον απαιτούμενο οπλισμο, γυρνάτε πίσω για να ελέγξετε κατά πόσο ικανοποιείται ο ικανοτικός έλεγχος έναντι της αυξημένης ροπής αντοχής της δοκού? Ευχαριστώ
  2. Συνάδελφοι χαιρετώ, Με αφορμή την εκπόνηση μιας τρέχουσας μελέτης και ως νέος σχετικά μελετητής. θα ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας σχετικά με την αντιμετώπιση μεγάλων προβόλων(π.χ. 3,5μ). Δηλαδή, κατά πόσο πρέπει να αντιμετωπίζονται με αμιγείς πλάκες έπαρκούς πάχους ή με πλάκες στηριζόμενες επί δοκών. Θεωρήστε ότι οι δοκοί θα είναι μονοπροέχουσες και όχι καθαροί προβόλοι ενώ το μέγιστο ύψος τους θα μπορεί να είναι 65 εκ. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις απόψεις σας. Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
  3. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Προσφάτως και με αφορμή το γεγονός ότι κατά την μελέτη ενός κτηρίου (το οποίο έχει κτιστεί εδώ και δύο χρόνια), ανακάλυψα πως δεν έβαλα στη στήριξη της δοκού τους πρόσθετους οπλισμούς στήριξης (λόγω σχεδιαστικού λάθους), προέβηκα στην εξέταση της περίπτωσης λαμβάνοντας υπόψη τη συνδρομή της εφελκυστικής αντοχής του σκυροδέματος. Θεωρώντας συντηρητικά, εφελκυστικη αντοχή 5% της θλιπτικής για σκυρόδεμα (20/25) και εφελκυόμενη περιοχή σκυροδέματος το 20% της διατομής της δοκού και για δοκό 25/60, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Θα ήθελα τις απόψεις για τα πιο πάνω. Πάντως, αν και η περίπτωση μου έχει στοιχίσει αρκετές αϋπνίες, το δοκάρι στέκει εκεί αρηγμάτωτο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις ιδέες σας. Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.