Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

eliasc64

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

eliasc64's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Να βάλω και μια κόμη παράμετρο, που κάνει την πτώση των τιμών στα ακίνητα δύσκολη στην Ελλάδα. Η αγορά ακινήτου και με δεδομένη τη διαφορά αντικειμενικών-πραγματικών τιμών, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπλυθεί μαύρο χρήμα. Σε κάθε αγορά ακινήτου, αυτομάτως νομιμοποιείται το ποσό της διαφοράς, αφού δεν απαιτείται πόθεν έσχες παρά μόνο για την αντικειμενική αξία. Και αφού υπάρχει σημαντικό ποσοστό παραοικονομίας, η ζήτηση θα παραμένει υψηλή και λόγω αυτού.
  2. Λοιπόν επανέρχομαι και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ πάλι: Η άποψη μου για την αγορά GPS δεν έχει να κάνει τόσο με το brand του μηχανήματος όσο με άλλους παράγοντες. Αν ο χρήστης είναι έμπειρος, τα περισσότερα GPS σήμερα, εφόσον έχουν αξιοπρεπή ηλεκτρονικά, θα κάνουν τη δουλειά σχεδόν άψογα. Και λέω σχεδόν γιατί πράγματι υπάρχουν διαφορές στο firmware που έχουν να κάνουν με το χρόνο πρώτης επίλυσης ή την ακρίβεια σε επίλυση με λίγους δορυφόρους, διαφορά στην κεραία, που σχετίζεται με καλή απόρριψη multipath, μετρήσεις σε δύσκολες περιοχές κλπ. Σε γενικές γραμμές όμως και στην πολύ μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων, δουλεύουν πολύ καλά. Ούτε η ποιότητα του service είναι καθοριστικός παράγοντας (για GPS μιλάω, σε αντιθέση με τα total station που για εμένα είναι κρίσιμος παράγοντας) αφού εφόσον υπάρχει βλάβη, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί αλλαγή ηλεκτρονικής πλακέτας. Το σημαντικό είναι να υπάρχει πλακέττα σε stock και τεχνικός που να μπορεί να την αλλάξει. Ακόμη σημαντικότερο να υπάρχει δέκτης για αντικατάσταση! Αν όμως ο χρήστης είναι νέος ή χωρίς σημαντική εμπειρία, αυτό που μετράει πάρα πολύ είναι 1) η ποιότητα της τεχνικής υποστήριξης και 2) η ποσότητα (χρόνος) της τεχνικής υποστήριξης που μπορεί ο αντιπρόσωπος να παρέχει. Γι αυτό θα σύστημα στους νέους συναδέλφους, περισσότερο απ οτιδήποτε άλλο να εξετάζουν προσεκτικά, όχι τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά (ο καθένας μπορεί να σε παπαδιάσει με νούμερα) αλλά τη γνώση και κυρίως τη ΔΙΑΘΕΣΗ των ανθρώπων που σου πουλάνε εξοπλισμό για να σε υποστηρίξουν. Για μένα 2, 3 ή 5 χιλιάρικα δεν είναι μεγάλη διαφορά για ένα μηχάνημα που θα δουλέψει 5-6 χρόνια, εφόσον βέβαια υπάρχουν δουλειές να δικαιολογήσουν την αγορά του. Αυτά και δεκτή κάθε διαφορετική άποψη...
  3. Ξέρει κανείς τι γίνεται σε άλλες χώρες π.χ. Γερμανία, Γαλλία κλπ; Θα ήταν καλό να γνωρίσουμε για να στηρίξουμε καλύτερα το αίτημα. Επίσης θα έβλεπα και ένα εναλλακτικό μοντέλο, με πάγια χρέωση και δικαίωμα χρήσης μέχρι ένα όριο π.χ. 20 ώρες/μήνα.
  4. αν τα 17 είναι πολλά ή όχι για το συγκεκριμένο, το κρίνει ο καθένας μόνο του. Τα περί διαφήμισης φίλε μου koulosb, αλλού. Δεν είπα σε κανένα να τον πάρει, όπως δε θα το πάρω oύτε εγώ γιατί έχω Leica 530 και δεν το αλλάζω με τίποτε αφού κάνει τη δουλειά που θέλω μια χαρά. Την επόμενη φορά που θα γράψω κάτι, θα φροντίσω να πάρω άδεια για να μην παρεξηγούμαστε.
  5. Έχω γνωστό που το πήρε (στην Αττική) και λέει ότι είναι μια χαρά. Καινούργια εταιρεία, board της βέλγικης Septrino, που έχει σχεδιάσει το Galileo. Έχει επάνω bluetooth, GSM και ράδιο μόντεμ και κάνει καταγραφή και raw data σε SD κάρτα. Δουλεύει με Carlson καταγραφικό και SurvCE. Ο φίλος για post processing χρησιμοποιεί software της Leica. Νομίζω ότι είναι στα 17 χιλιάρικα για 2 δέκτες. Αν είναι τόσο, η τιμή είναι καλή για αμερικάνικο μηχάνημα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να το δεις μόνος σου και να τσεκάρεις τι υποστήριξη έχει. Αν θες post processing (μάλλον θες) ρώτα τους με τι λογισμικό δουλεύει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.