Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κωστής.

Members
  • Περιεχόμενα

    66
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.prokataskevi.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.698 profile views

Κωστής.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

19

Φήμη στην κοινότητα

  1. ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΠΕΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ: Σε οικοδομή με λέβητα πετρελαίου κεντρικής θέρμανσης ισχύος 145ΚW με β.α. 0.91 με boiller για ΖΝΧ, στα πεδία του "Δικτύου Διανομής" αφαίρεσα για να υπολογίσω το β.α του δικτύου, από τα 0,91 το 0.11 για τη θέρμανση και το 0.16 για τα ΖΝΧ αντί να τα αφαιρέσω από τη μονάδα. Λέτε να ζητήσω ανάκληση?
  2. Οι παιδότοποι ανήκουν στην κατηγορία Σ3 με γ=1.15 όπως τα εκπαιδευτήρια, τα φροντιστήρια, κλπ. Τα καταστήματα, τα γραφεία, τα καφέ κλπ είναι κατηγορία Σ2 με γ=1,00. Αρα ο παιδότοπος θέλει αλλαγή χρήση αν ο χώρος που πρόκειται να λειτουργήσει είναι κατάστημα. (Τροποποίηση ΕΑΚ-2000 ΦΕΚ 270Β-2010) Πλέον δε, απαιτείται έλεγχος με ΚΑΝΕΠΕ.
  3. Να ρωτήσω κάτι "χαζό"......? Οι δηλώσεις οι μεταφερόμενες από το 4014/11 (οι μη ολοκληρωμένες) για τις οποίες έπρεπε να ανεβάσουμε σχέδια και δικαιολογητικά μέχρι το Φεβρουάριο του 2015, παίρνουν και αυτές παράταση για ανέβασμα των σχεδίων και κλπ για Φεβρουάριο του 2018, έτσι δεν είναι?
  4. Προς ενημέρωση του φόρουμ: Το ερώτημα που έθεσα στο post #3046 το έθεσα με e-mail στο help-desk και μου απάντησαν τα εξής: "Σε κάθε δήλωση, το παράβολο πρέπει να ανταποκρίνεται στα αναφερόμενα στο άρθρο 11, παρ. 10 του Ν 4178/13. Εάν, μετά από τροποποιήσεις σε δήλωση (είτε σε νέα δήλωση, είτε από μεταφορά), το παράβολο που της αντιστοιχεί είναι μεγαλύτερο από αυτό που αρχικά είχε καταβληθεί (π.χ. μετά από αύξηση των τ.μ. ή αλλαγή της επιλογής "επικρατούσα χρήση" από "κύρια & μοναδική" σε "άλλη" κατοικία) και εφόσον το ύψος του δεν καλύπτεται από το ύψος του προστίμου, εκδίδεται συμπληρωματική εντολή πληρωμής παραβόλου και ποσοστού ανταπόδοσης. Τα ποσά παραβόλου/προστίμου, που εμφανίζονται στο παράθυρο πριν και μετά από κάθε υποβολή, εξαρτώνται αποκλειστικά από τα δηλωθέντα στοιχεία υπολογισμού και δεν λαμβάνουν υπόψη τους πληρωμές που έχουν ήδη γίνει μέσω της δήλωσης, τυχόν εκπτώσεις λόγω του επιλεγμένου τρόπου εξόφλησης και παλαιότερες πληρωμές προστίμων."
  5. letom o πελάτης μου έχει εξοφλήσει το πρόστιμο εφάπαξ με έκπτωση 20% εμπρόθεσμα στην ισχύ του 4014/11. Άρα δεν θα ζητηθεί τίποτα παραπάνω και πατάω άφοβα το κουμπί, έτσι δεν είναι? Ευχαριστώ!
  6. Συνάδελφοι κι εγώ φοβάμαι να πατήσω το κουμπί!! Στην περίπτωση αυτή θα ζητηθεί επιπλέον παράβολο? Η δήλωση εχει εξοφληθει στο 4014/11. Φυσικά το πρόβλημα προέκυψε όταν στον 4014/11 αυξήθηκαν στην πορεία και μετά την εξόφληση του παραβόλου των 500 ευρω τα τ.μ από 45 σε 70. Σημειώνω ότι τα 25 ευρω ήδη εχουν εξοφληθεί. Ευχαριστώ!!! ΥΓ. Αν κατάλαβα από προηγούμενες συζητήσεις δεν θα ζητηθεί τίποτα επιπλέον. Ετσι δεν είναι?
  7. panos-vicious ευχαριστώ πολύ! Έτσι τελικά το σκέφτηκα κι εγώ, και πλέον μετά και την απάντησή σου θα το βάλω κατάστημα. Είναι πιο δυσμενής χρήση ως προς το ωράριο λειτουργίας που αφορά τη ψύξη. Φυσικά είναι ευμενέστερη ως προς το αερισμό, αλλά όπως και να έχει κατάστημα επιθεώρησα, και κατάστημα αναγράφει η οικοδομική άδεια. Ευχαριστώ και πάλι.
  8. Συνάδελφοι, ένα ισόγειο κατάστημα που ΘΑ αλλάξει χρήση σε εκπαιδευτήριο "επιπέδου 2" δηλαδή μια βαθμίδα μεταξύ δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τί χρήση θα το βάζατε στο ΠΕΑ? Φροντιστήριο, δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή κάτι άλλο? Ευχαριστώ.
  9. "Εγκύκλιος 4 36) Παρ. 6 : ∆ιευκρινίζεται οτι η αναφορά στο άρθρο 2 του ν. 4067/12 αφορά αποκλειστικά στον ορισµό της σοφίτας. Ο µειωτικός συντελεστής 50% εφαρµόζεται σε κάθε περίπτωση κατασκευής αυθαίρετου εσωτερικού εξώστη/παταριού και σοφίτας, καθώς και σε κάθε περίπτωση αυθαίρετης αλλαγής χρήσης νοµίµου εσωτερικού εξώστη/παταριού ή χώρου στέγης και ανεξαρτήτως µεγέθους. " Αυτό σημαίνει ότι όταν έχω οικοδομική άδεια ή ότι η οικοδομική άδεια προβλέπει στέγη, αν ο εσωτερικός της χώρος γίνει πχ κατοικία εφαρμόζεται μειωτικός συντελεστής 50% ανεξαρτήτως αν αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία ή όχι? Ευχαριστώ.
  10. Πάντως έχω κανει την εξής "βλακεία". Πέρασα σε κατάσταση υπαγωγής την δήλωση στο 4178 χωρίς τα μετρα της σοφίτας από ΒΧ να τα πάω στο κουτάκι με τους ΚΧ. Το προστιμο το έβγαλα για εφαπαξ και δεν εχει πληρωθει. Να τα πάω τα μετρα όπως είναι από το τετραγωνίδιο με τους χωρους με μειωμένο συντελεστή σε αυτό με τους χωρους κυριας χρησης και να ξαναυποβάλω ή θα αλλάξει το πρόστιμο?
  11. Κατά τη μεταφορά στον 4178/13 αν τα τ.μ της σοφίτας τα βάλω σαν ΥΔΚΧ ενώ στο 4014 τα είχα σαν ΥΔΒΧ αλλάζουν τα πρόστιμα? Στον 4014/11 είχε πληρωθεί μόνο παράβολο. Ευχαριστώ
  12. @verda για τον συμψιφισμό του παραβόλου είμαστε σίγουροι ότι ισχύει? Πείτε μου σας παρακαλώ τη γνώμη σας για την απορία μου στο, post #196
  13. Καταρχήν να πω ότι ερωτήσεις μπορούμε να κάνουμε στο ΤΕΕ με e-mail στο: [email protected] Σημειώστε και το τηλέφωνο σας, κινητό και σταθερό γιατί καλούν μέσα σε μια με δυο μέρες!!!!! Όσον αφορά τις δόσεις: Οι δηλώσεις που μεταφέρονται στο Ν.4178/13, όσον αφορά το δοσολόγιο, έχουν ως εξής: α) Αν στον 4014/11 έχει πληρωθεί μόνο το παράβολο, σου δίνει το σύστημα την επιλογή να διαλέξεις ανάμεσα από όλες τις επιλογές που υπάρχουν (εφάπαξ κλπ.). β) Αν στον 4014/11 βρίσκεστε σε διαδικασία δόσεων, ΔΕΝ σου δίνει το σύστημα τη δυνατότητα να διαλέξεις, και κατά την "υποβολή" υπολογίζει αυτόματα, ΜΗΝΙΑΙΕΣ δόσεις. Επιπλέον αν πριν την μεταφορά στον 4178/13 έχει αποπληρωθεί το 30% του προστίμου, υπολογίζεται αυτόματα και η έκπτωση του 10% Οι μηνιαίες δόσεις στο δοσολόγιο φαίνονται ως εξής: α)Οι έξι πρώτες δόσεις να λήγουν ΟΛΕΣ στις 10/2/2014 (δηλαδή η 1η, 2η, 3η, 4η, 5η και 6η δόση) β)Οι έξι δεύτερες δόσεις να λήγουν ΟΛΕΣ στις 10/8/2014 (δηλαδή η 7η, 8η, 9η, 10η, 11η και 12η δόση) γ)Οι έξι τρίτες δόσεις να λήγουν ΟΛΕΣ στις 10/2/2015 (δηλαδή η 13η, 14η, 15η, 16η, 17η και 18η δόση) κλπ....κλπ.....κλπ....κλπ.... Δηλαδή οι μηνιαίες δόσεις λήγουν ΑΝΑ ΕΞΙ, ΚΑΘΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ. Μπορούν να πληρώνονται οποτεδήποτε, ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΙ όπως είναι ομαδοποιημένες, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ημερομηνία λήξης τους. Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το ΤΕΕ (κεντρικό ΤΕΕ) ύστερα από e-mail που έστηλα στο: [email protected]
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.