Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

debianuser

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by debianuser

  1. Ακολούθησαν άλλα δύο τηλεφωνήματα στον εν λόγω εργοδότη αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο... Παπάτζες. "Μέσα στην εβδομάδα θα πληρωθείς" και φυσικά δεν πληρώνει. Θέλω να σημειώσω, αν και άσχετο με το θέμα αλλά σχετικό γενικότερο εδώ, ότι από την αρχή, που μου είπε ότι ήταν Π/Μ, είχα κάποιες επιφυλάξεις επειδή λίγο πολύ όλοι οι συνάδελφοι έχουμε κάποια "κοινή γλώσσα" και αυτός απλά δεν την είχε. Δεν μπόρεσα ποτέ να το διασταυρώσω, πώς άλλωστε; αλλά συνεχίζω να έχω βάσιμες επιφυλάξεις σχετικά με το αν πράγματι είναι αυτό που δηλώνει. Όσον αφορά την έρευνα για την απάντηση της ερώτησης, του αρχικού μου post. Εγώ καταλήγω, ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει, με το νομικό καθεστώς καθώς και με τα με αυτό συνδεδεμένα κόστη, κανένας τρόπος να πάρεις τα χρήματά σου, τα δεδουλευμένα σου, αν ο εργοδότης σου δεν θέλει να σου τα δώσει. Ιδικά αν είναι πρώην εργοδότης!!! Και εξηγώ: Καταρχήν έχεις δικαίωμα να διεκδικήσεις τα δεδουλευμένα σου μόνο εντός 6 μηνών από την ημέρα που προκύπτουν. ( Θα επανέλθω σε αυτό αργότερα ) Η επιθεώρηση εργασίας, στην οποία κάποιοι σου προτείνουν να προσφύγεις σε πρώτη φάση, ή δεν κάνει τίποτα ή ότι κάνει, το κάνει έτσι ώστε να επέλθει ο χρόνος στον οποίο παραγράφεται οτιδήποτε για τον εργοδότη. Θα ρωτήσει κανείς εύλογα, "Εσκεμμένα;" και απαντώ, Πώς αλήθεια μπορείς να απαντήσεις σε αυτό; Μήπως στατιστικά; Πότε θα δεχόταν κανείς ότι γίνεται εσκεμμένα; όταν γίνεται εννέα στις δέκα; όταν γίνεται 90 στις 100; 900 στις χίλιες; Το να πάς σε δικηγόρο και να προσφύγεις στα δικαστήρια, είναι πιθανό να δικαιωθείς σε κάποια φάση, έπειτα από μερικά χρόνια, π.χ. λίγο πριν πεθάνεις. Σε κάθε περίπτωση είναι σίγουρο ότι θα έχεις ξοδέψει περισσότερα χρήματα από αυτά που τελικά διεκδικείς από τον εργοδότη σου. Είναι πραγματικά λυπηρό να ζούμε σε ένα κράτος που το νομικό καθεστώς θεωρητικά προστατεύει τον εργαζόμενο από τέτοιους εργοδότες, αλλά στην πράξη και όταν πάει κανείς να κινήσει τις διαδικασίες αυτές, δεν βγάζει άκρη ή τέλος πάντων δεν δικαιώνεται με την έννοια του "κοινού περί δικαιοσύνης αίσθημα" που έχει ο καθένας μας. Η ερώτηση του πρώτου post σε κάθε περίπτωση εξακολουθεί να ισχύει και αν ξέρει κάποιος τον τρόπο, θα του είμαι ευγνώμων αν το γράψει. Δηλ.: Τί ακριβώς θα έπρεπε να κάνει κανείς ώστε να πάρει τα χρήματα που δικαιούται; (step - by - step)
  2. Πάντως, Εκ της απλής λογικής θα έπρεπε και η εμπειρία ως ελεύθερος επαγγελματίας να αποτελεί "προϋπηρεσία" με την έννοια που αναφέρεται στο ως άνω κείμενο. Ωστόσο συνήθως οι εργοδότες ( πολλές φορές και από μαλ... συγνώμη, ασχετοσύνη των λογιστών ) δεν προσμετρούν τα χρόνια αυτά, ως προϋπηρεσία και δεν δίνουν τις 3 επιπλέον ημέρες άδειας στους εργαζομένους τους, κυρίως επειδή δεν αναγράφονται στην εκτύπωση ενσήμων που λαμβάνει κανείς από το ΙΚΑ (πλέον ΕΦΚΑ). Ενώ θα έπρεπε με μια επιπλέον βεβαίωση από τον άλλο ασφαλιστικό φορέα, στην προκειμένη το ΤΣΜΕΔΕ (πλέον ΤΜΕΔΕ) να τους κάλυπτε για να δικαιούνται τις 3 επιπλέον ημέρες άδειας. Αν φυσικά η βεβαίωση αυτή συμπληρώνει τα χρόνια, που δεν φαίνονται στην εκτύπωση ενσήμων του ΙΚΑ (πλέον ΕΦΚΑ).
  3. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Ως γνωστόν Οι μισθωτοί με προϋπηρεσία τουλάχιστον 10 έτη στον ίδιο εργοδότη ή 12 έτη σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται 25 εργάσιμες ημέρες άδειας, για όσους είναι με πενθήμερο, ή 30 εργάσιμες ημέρες άδειας, για όσους είναι με εξαήμερο με αποδοχές (ΕΓΣΣΕ 2000-2001, άρθρο 6). Πηγή: https://www.kepea.gr/article.php?id=1137 Το ερώτημά μου είναι: Αν κάποιος έχει (στην πλάτη του) π.χ. 5 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός και 7 χρόνια ως μισθωτός, αυτός πέφτει στην ως άνω αναφερόμενη περίπτωση που είναι υπογραμμισμένη δηλαδή στην περίπτωση "12 ετών σε οποιοδήποτε εργοδότη", ώστε να δικαιούται τις 3 επιπλέον ημέρες άδεια τον χρόνο; Και για να το κάνω περισσότερο κατανοητό: 2002-2005 Μισθωτός ( 4 χρόνια ) 2006-2011 Ελεύθερος Επαγγελματίας Μηχανικός ( 6 χρόνια ) 2017-2020 Μισθωτός ( 3 χρόνια -το '20 δεν βγήκε ακόμα ) Αυτός δικαιούται 22 ή 25 μέρες άδεια τον χρόνο; Παρακαλώ οι απαντήσεις σας να είναι τεκμηριωμένες π.χ. με παραπομπή σε νομοθεσία ή νομολογία κλπ.
  4. Ανοίγω αυτό το θέμα αφού έχω ψάξει πολύ και εντός και εκτός του φόρουμ και πραγματικά με λύπη καταλήγω στο ότι μάλλον δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα για να πάρεις τελικά τα δεδουλευμένα σου. Συμφωνείτε; Εγώ είμαι σε μια φάση που από 20 Φεβρουαρίου έχω δηλώσει την παραίτησή μου, από την επιχείρηση (...) στην οποία εργαζόμουν. Τηλεφωνικά ο εργοδότης, μου είπε αρχικά, ΟΚ, αφού βρήκες κάτι καλύτερο κλπ. ...θα γίνει η εκκαθάριση από το λογιστήριο, και θα λάβεις το ποσό που θα προκύψει κλπ. Περνάει ο Φεβρουάριος, αρχές Μαρτίου τον καλώ, και μου λέει μην ανησυχείς, είχαμε κάποια θέματα, σε έχω για την επόμενη φάση πληρωμών δηλαδή τέλος Μαρτίου. Περνάει και ο Μάρτιος, αρχές Απριλίου τον καλώ, μου λέει τις ίδιες παπαριές και λόγο των καταστάσεων ( εγώ γνωρίζω ότι δεν τον επηρέασε η γνωστή κατάσταση ) κλπ. θα σε πληρώσω άμεσα εντός της επόμενης βδομάδας. Τίποτα! Στα μέσα του μήνα τον ξανακαλώ, του λέω μα μου είπες ότι θα με πλήρωνες μέσα στη βδομάδα, όχι, όχι έλεγε δεν είπα αυτό εννοούσα τέλος του μήνα κλπ.. Έφτασε και το τέλος του Απριλίου και Φυσικά Τίποτα ! Αναρωτιέμαι λοιπόν τί θα μπορούσα να κάνω ώστε να λάβω τα "δεδουλευμένα" χρήματά μου και άρχισα να ψάχνω... Δυστυχώς κατάλαβα ότι μάλλον δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, εκτός ίσως από το να τον ξεμπροστιάσεις όπου μπορείς, που πάλι δεν θα τα πάρεις. Γιατί, η επιθεώρηση εργασίας δεν κάνει μάλλον ΤΙΠΟΤΑ, Να πας στους δικηγόρους και στα δικαστήρια θα φας περισσότερα χρήματα, ...μπορεί και να βρεθείς στην κατάσταση να πρέπει να αποδείξεις - όπως διάβασα - ότι εκείνες τις μέρες δούλευες, έλεος. Επειδή και να τον ξανακαλέσω, μάλλον τις ίδιες παπάντζες θα ακούσω, θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τί ακριβώς θα έπρεπε να κάνει κανείς ώστε να πάρει τα χρήματα που δικαιούται;
  5. Αγαπητοί συνάδελφοι, θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τα εξής: α) Αν ισχύουν; Αν δηλαδή είναι κάποιος εργοδότης υποχρεωμένος να τις ακολουθήσει ή αν ισχύει όντως αυτό που μου είπαν ότι όλα αυτά καταργήθηκαν. ( π.χ. βλέπε αυτήν στην συνέχεια ) β) Παραθέτω ενδεικτικά μία που βρήκα από το taxheaven " https://www.taxheaven.gr/labordoc/index/view/mid/121 " σε αυτήν αναφέρει π.χ. χημικούς μηχανικούς βιομηχανίας και αναρωτιέμαι αν υπάρχει και αντίστοιχη για χημικούς μηχανικούς εκτός βιομηχανίας;. Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια στις παραπάνω δύο απορίες μου. Επιμέρους απορίες μου είναι: - Οι τριετίες μετράνε από την στιγμή που έλαβε κανείς [ το πτυχίο / την άδεια ασκήσεως ] -ή- [ όσα χρόνια βρίσκεται κανείς στην ίδια επιχείρηση ]; Δηλ. κάποιος που έχει 12 χρόνια το πτυχίο και την άδεια ασκήσεως και έχει εργασιακή εμπειρία τόσο ως μισθωτός όσο και ως ελεύθερος επαγγελματίας, αν αρχίσει μια νέα συνεργασία ως μισθωτός αρχίζει από την τριετία [0-3] ??? - Το οικογενειακό επίδομα σε περίπτωση που δεν προσμετρήθηκε για κάποιους μήνες, μπορεί να καταβληθεί αναδρομικά ή ότι χάθηκε, χάθηκε; Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  6. Αρτέμιδος είναι στενάκι κάθετο στην Παστέρ, η οποία είναι παράλληλη της Λαγκαδά προς τα δυτικά. Περίπου στο ύψος MediaMarkt.
  7. Καλή Χρονιά! η παράθεση ξέρω είναι παμπάλαια και είναι λογικό να μην ισχύουν τα νήματα. Παρόλα αυτά θα ήθελα αφενός να ενημερώσω ότι ο διασύνδεσμος για την Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης δεν ισχύει, αφετέρου να ρωτήσω αν υπάρχει κάπου αλλού; ...στην ιστοσελίδα του δήμου (πλέον) Παύλου Μελά, έψαξα αλλά δεν βρήκα τίποτα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια.
  8. Από πολύ παλιά αναρωτιόμουν (πριν το Πολυτεχνείο) γιατί δεν χρησιμοποιούν "τον ηλιακό" και για την θέρμανση; Δεν ξέρω αν ο όρος ηλιοθερμία που χρησιμοποίησα στον τίτλο είναι ο σωστός ή αν θα έπρεπε να μιλάμε για "θέρμανση με την βοήθεια του ήλιου" ή "ενεργειακός ηλιακός". Οπως και να ειναι η ονομασία εννοώ την θέρμανση του νερού που κυκλοφορεί στα σώματα (καλοριφέρ) από τον ήλιο. Αυτό τα τελευταία χρόνια άρχισε να περπατάει, εννοώ βασικά το προσφέρουν κάποιες εταιρείες! Ωστόσο δεν γνωρίζω προσωπικά κάποιον που να το έβαλε, ώστε να μπορεί να μου πει την γνώμη του. Γι'αυτό απευθύνομαι εδώ! Σίγουρα κάτι τέτοιο θα ηταν περισσότερο αποδοτικό στο νότιο μέρος της χώρας απ´οτι στο βόρειο. Εμένα με ενδιαφέρει συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη! Επίσης αναρωτιέμαι, επειδή προφανώς κάτι τέτοιο ειναι μόνο βοηθητικό στο συμβατικό καύσιμο ( πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κλπ. ), πώς διασφαλίζει κανείς, πως κατα τις περιόδους μεγάλης έλλειψης ηλιοφάνιας, δεν θερμαίνεις με το συμβατικό καύσιμο το κύκλωμα του συστήματος ηλιοθερμίας, μια που αυτά (δηλ. τα δύο κυκλωματα ) ειναι σε θερμική επικοινωνία! ???
  9. Για και Χαρά, ενδιαφέρομαι να συντάξω μια σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών επίβλεψης έργου, σε ανάδοχο εταιρεία. Γνωρίζω πως η νομοθεσία είναι δαιδαλώδης και ουσιαστηκά άκρη δεν βρίσκεις. θα ήθελα να ρωτήσω ωστόσο το εξής: (Βασικά θα μου αρκούσε αν υπήρχε κάτι σαν πρώτυπη σύμβαση που απλά αλλάζεις τα βασικά στοιχεία όπως ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ - ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ - ΕΡΓΟ - ΔΙΑΡΚΕΙΑ - ΑΝΤΙΤΙΜΟ κλπ. αλλά μάλλον δεν υπάρχει "έτοιμο", οπότε ) Ποιοι είναι οι βασικοί νόμοι που ορίζουν τις υπευθυνότητες του επιβλέποντος μηχανικού επί του έργου; (Ώστε να αναγραφούν στη σύμβαση - έστω και παλαιότεροι νόμοι, έστω τροποποιημένοι) Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. Εργοληπτική εταιρεία 1ης τάξης στα οικοδομικά αναζητά συνεργασία με Μηχανικό κάτοχο ΜΕΕΠ Η/Μ τάξης Α1 ή Α2. Περιοχή: Βόρεια Ελλάδα - Θεσσαλονίκη Σκοπός: Η από κοινού συμμετοχή σε δημοπρασίες δημοσίων έργων. Επικοινωνία: Απάντηση σε π.μ. (προσωπικό μήνυμα)
  11. Στο πηγάδι κατούρισε; ...είναι μια λαϊκή έκφραση που την λένε όταν αδικούν κάποιον (τουλάχιστον στα δικά μου μέρη), είναι κάτι σαν παραδοσιακή αργκό εκτιμώ. Όπως και να έχει δεν πιστεύω κάποιος να μπορεί να μου βρει στην Ελλάδα Οδοντίατρο που να παίρνει μόνο 6,34 € για το σφράγισμα και 7,87 € για καθαρισμό και αφαίρεσης πλάκας! και όμως αυτά είναι τα ποσά που καλύπτει το Ταμείο των Μηχανικών για τους ασφαλισμένους του! και να πει κανείς πως δεν πληρώνουμε πολλά; πληρώνουμε στο Ταμείο μας περισσότερο απ'ότι οποιοσδήποτε άλλος μηχανικός σε όποιαδήποτε άλλη χώρα! και ακόμα και αν σε μερικές χώρες επίσης πληρώνεις κάτι τις κατά την επίσκεψή σου στον Οδοντίατρο σίγουρα η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο εδώ στην πατρίδα μας! 100€ για το σωστό σφράγισμα ή εναλλακτικά 50 € με αμφιβόλου ποιότητας υλικά/φάρμακα μου είπε ο οδοντίατρος (διάλεξε και πάρε) μα ότι και να διαλέξεις 6,34 € θα σου επιστρέψει το Ταμείο ότι και να διαλέξεις σου καλύπτει λιγότερο από το 1/8 του κόστους της αγοράς! (τις αμφιβόλου ποιότητας έκδοσης) Τι να πει κανείς; Αν αυτό δεν είναι απαράδεκτο; Και αναρωτιέμαι πως καθόμαστε και το τρώμε; Μα θα μου πει κάποιος έλα δε βαριέσαι γράφει κάτι ακόμα και παίρνεις κάτι τις παραπάνω! Μα γιατί ρε παιδιά; Γιατί να είναι έτσι; Στο πηγάδι κατουρίσαμε;
  12. Χρειάστηκα μια πρόχειρη - όχι επίσημη - μετάφραση του ελληνικού πτυχίου μου στα γερμανικά και πήγα να κάνω τον κόπο μόνος μου και έπεσα σε αυτό: ...ΕΚΠΛΗΡΩΣΑΝΤΑ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΝ ΕΝ ΕΤΕΙ ΧΧΧΧ, ΜΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 17Η ΤΥΧΟΝΤΑ ΔΕ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ... :roll: και αναρωτήθηκα αν υπάρχει κάτι ψιλο-έτοιμο, ψιλο-στάνταρ για το κειμενάκι αυτό... έστω και στα Αγγλικά θα με βοηθούσε! thanx in advance!
  13. Αποφάσισα να ανοίξω αυτό το θέμα κυρίως γιατί είδα πως υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ συναδέλφων (νέων κυρίως) με τους οποίους συνομίλησα. Το Θέμα αναλυτικότερα είναι: " Πότε πρέπει να υποβάλλονται και Πότε και Πώς επιστρέφονται, οι λεγόμενες Εγγυητικές Επιστολές Ανάληψης Κρατήσεων (ή δεκάτων όπως συνηθίζεται να λέγονται) " Α> Οι Εγγυητικές Επιστολές Ανάληψης Κρατήσεων (εφεξής ΕΕΑΚ) υποβάλλονται με την υποβολή του κάθε Λογαριασμού. Α.1.> Ερώτηση1: πρέπει να υποβληθούν ακόμα και αν ο Λογαριασμός συνοδεύεται από ΠΠΑΕ & Αναλυτικές Επιμετρήσεις; Α.2.> Ερώτηση2: σε περίπτωση που έχουν υποβληθεί π.χ. 2 ΕΕΑΚ για τον 1ο & τον 2ο Λογαριασμό αντίστοιχα, αλλά στην πορεία συνταχθούν και υπογραφούν / υποβληθούν αναλυτικές επιμετρήσεις, τότε πρέπει οι αρχικά υποβληθείσες 2 ΕΕΑΚ να επιστραφούν από την υπηρεσία στον Ανάδοχο [και αν ΝΑΙ πως αυτόματα ή με νέα αίτηση επιστροφής ΕΕΑΚ του αναδόχου;]; Στην παραπάνω ενότητα (Α) Υποθέτω πως δεν έχει κλείσει / ολοκληρωθεί όλο το έργο αλλά μόνο τμήματα αυτό. Τα οποία τμήματα έχουν παραληφθεί με αντίστοιχα ΠΠΑΕ (Πρωτόκολλα Παραλαβής Αφανών Εργασιών). ΥΓ: Προτρέπω φυσικά τον κάθε ένα να συμπληρώσει - διορθώσει τυχόν εσφαλμένα ανωτέρω αναγραφόμενα - εκφράζει νέους προβληματισμούς επί του θέματος κλπ. ΥΓ2: Την έκφραση "for Dummies" την δανείστηκα από την ομώνυμη σειρά βιβλίων και φυσικά δεν την εννοώ κυριολεκτικά αλλά παραπέμπω σε αναλυτική επεξήγηση εννοιών, διαδικασιών κλπ. ερμήνευση όρων π.χ. από την νομοθεσία κ.ά. ...will continue
  14. Γεια και Χαρά, γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν (κατά προτίμηση στο διαδίκτυο) Χάρτες περιοχών υψηλής όχλησης ή τέλος πάντων να μπορεί κανείς να δει ποιές περιοχές έχουν καθοριστεί ως υψηλής/μεσαίας και χαμηλής όχλησης. thanx
  15. όπα, μάλλον εδώ βρίσκεται το ζουμί... όπως πάει το πράμα μάλλον και εκεί θα πάει μια που δεν βλέπω να αλλάξει η κατάσταση. ...ούτως ή άλλως η χρονική διαφορά είναι στους 2 μήνες. Τι γίνεται λοιπόν με την διάλυση της σύμβασης μπορείς να πάρεις τις εγγυητικές για το μη εκτελεσμένο μέρος; ...και που το λέει;
  16. Σωστά, μα εγώ μιλάω για το υπόλοιπο, το μη εκτελεσμένο μέρος... Αν είχε εκτελεστεί όλο δεν θα μιλούσαμε καν για "διακοπή εργασιών". Παίρνω ως παράδειγμα την αρχική υπόθεση (βλέπε 1ο μήνυμα) δηλ. υπάρχει ~40% μη εκτελεσμένου. Συνεπώς και ανάλογο ποσό εγγυητικής (πρόσθετης και κανονικής) που υπάρχουν στο έργο και το ερώτημα είναι τι γίνεται με αυτήν/(ες) στην περίπτωση της διακοπής εργασιών. Ή αλλιώς αυτές μπορεί κανείς να τις πάρει πίσω μέχρι να πλητωθεί και στη συνέχεια να διακόψει/ακυρώσει την "διακοπή εργασιών";
  17. ή διασφάλισης. Κρίσιμα ερωτήματα συνέχεια: -Γ.) Τι γίνεται στην περίπτωση της διακοπής εργασιών με τις εγγυητικές επιστολές; π.χ. το έργο είχε "παρθεί" με έκπτωση πάνω από 50% άρα θέλει πρόσθετες εγγυητικές επιστολές. Οπότε υπάρχουν στην υπηρεσία εγγυητικές που αναλογούν κατ' ελάχιστον στο 60% του συνόλου των απαιτούμενων εγγυητικών επιστολών. Αυτές μπορεί να τις πάρει πίσω;;; Επίσης τι γίνεται με τις Ε.Ε. ανάληψης κρατήσεων για το εκτελεσμένο μέρος. Αυτές επηρεάζονται από την διακοπή; ...
  18. Παραμένουν ωστόσο ακόμα μερικά κρίσιμα ερωτήματα: -Α.) Πρέπει η όχληση ή η διακοπή εργασιών να παραδοθεί απαραίτητα με δικαστικό επιμελητή; -Δηλαδή έχει κάποια επιπλέον βαρύτητα η επίδοση με διακστικο επιμελητή ή αρκεί και απλά ενημέρωση από το "πρωτόκολλο" για τον "αριθμό πρωτοκόλλου"; -Β.) Σε ποιόν παραδίδεται; Δηλ. π.χ. στο mitkidesBook λέει (§9 του άρθρου 53 του Ν3669/2008 ) αν η "διευθύνουσα υπηρεσία" είναι η Τ.Υ.Δ.Κ. που πάει; και σε ποιόν; με τον Καλλικράτη πάνε οι Τ.Υ.Δ.Κ.ες, τα έργα όμως παραμένουν (απλήρωτα).
  19. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Προσθέτω και την δική μου έρευνα (ανατρέχοντας στους νόμους που αναφέρθηκαν παραπάνω και συγκεκριμένα το MitkidesBook. ToDOlist για διακοπή εργασιών -(λόγω καθυστέρησης πληρωμής λογαριασμού) Α. Καταρχήν ξεχωρίζουμε την έννοια "διακοπή εργασιών" από την έννοια "διάλυση σύμβασης" άλλο το ένα άλλο το άλλο. Β. Από §9 του άρθρου 53 του Ν3669/2008 προκύπτει: Αν πέρασαν 2 μήνες και δεν πληρώθηκε ο λογαριασμός μπορεί ο ανάδοχος να κάνει: > -α. Όχληση --> για να έχει (διασφαλίσει) τόκους υπερημερίας -β. [u]Διακοπή Εργασιών[/u] --> κοινοποιώντας ειδική έγγραφη δήλωση. Γ. Από την ερμηνεία της π.α.§ βλέπε ΣτΕ3474/2006 και σελ. 353 του π.α. βιβλίου προκύπτει ότι ο λογαριασμός πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση περί καταβολής των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών. Δ. Σε περίπτωση διακοπής για καθυστέρηση πληρωμών, μπορεί έπειτα από δίμηνο από την π.α. δήλωση διακοπής να ζητηθεί η διάλυση της σύμβασης. -----------to be continued---------- *π.α. = παραπάνω αναφερόμενο(ς)/η(ς)/α ** δεκτή κάθε διόρθωση - συμπλήρωση.
  20. καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση κάτι τέτοιο φανταζόμουνα πως αν πας με αυτό που σου υποδεικνύει ο νόμος μάλλον θα χαθείς στην γΓραφειοκρατία. Τώρα όσο για αυτό που αναφέρεις, ακόμα και η αγωγές δεν προϋποθέτουν κάποια προγενέστερη διαδικασία; Δηλαδή κάποιος υπέβαλε λογαριασμό και καταρχήν περιμένει ακούγοντας τις διάφορες δικαιολογίες από τον Δήμο κλπ. -Τι πρέπει να κάνει αν αποφασίσει να μην περιμένει άλλο αποσκοπώντας αφενός να πληρωθεί για τους λογαριασμούς που έχει ήδη υποβάλλει και αφετέρου να "σταματήσει"-"διακόψει" την υποχρέωσή του για συνέχιση του έργου έως ότου πληρωθεί;
  21. Θέλω να ανοίξω το θέμα "Τι πρέπει να κάνει κανείς αναλυτικά kai step-by-step στην περίπτωση που η Δημόσια Υπηρεσία στην οποία εκτελεί κάποιος Εργολήπτης ή μια εργοληπτική επιχείριση ένα δημοπρατημένο έργο, δεν πληρώνει." Θεωρώ πως αυτό αφενώς θα παίξει πολύ από 'δω και πέρα, αφετέρου λίγο που το έψαξα προσπαθώντας να διαβάσω σχετική νομοθεσία-νομολογία κατέληξα πως μάλλον οι διάφοροι νομικοί τα έχουν κάνει έτσι ώστε να τους έχεις ανάγκη θες δε θες. Ας παρουμε για χάρην συντομίας την περίπτωση: Έχεις υπογράψει έργο με Δημόσια υπηρεσία και έχεις εκτελέσει το 60% της συμβατικής υποχρέωσης. Έχεις υποβάλλει 2 Λογαριασμούς π.χ. 30% + 30% είσαι όσων αφορά το εγκεκριμμένο χρονοδιάγραμμα εντός του πρώτου 4μήνου ενώ η σύμβασή σου είναι 6άμηνη. Ωστόσο δεν έχεις δει φράγκο ούτε από τον πρώτο αλλά φυσικά ούτε και από τον δεύτερο λογαριασμό. Η Ερώτηση είναι: Τι κάνεις; ή τι μπορείς να κάνεις ώστε να μην συνεχίσεις την εκτέλεση αν δεν πληρωθείς τους 2 εγκεκριμμένους λογαριασμούς.
  22. Στο υπεχωδε μάλλον πλέον υπεκα υπάρχει καταλογος με εταιρείες αδειοδοτημένες που αναλαμβάνουν και την αποξήλωση αλλά και την μεταφορά τους σε πιστοποιημένους χώρους κυρίως του εξωτερικού αλλά ωστόσο της Ε.Ε. και βγαίνει και σχετικό πιστοποιητικό καταστροφής - certificate of disposal. Παραθέτω την σχετική ιστοσελίδα: Αδειοδοτημένες εταιρίες στη συλλογή μεταφορά επικινδύνων αποβλήτων και εταιρίες που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Φορέων Διαχείρισης Επικινδύνων Αποβλήτων μάλλον δεν ανανεώνεται και πολύ συχνά όπως μόλις διαπίστωσα... anyway ελπίζω η πληροφορία, μια που είναι και από σελίδα επίσημο κρατικό φορέα, να βοήθησε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.