Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

pcva

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

pcva's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μια χαρά σας βρίσκω εσάς τους ηλεκτρολόγους, Αθήνα και σύ ή τελείωσες? δεν μου είπες με ποιά πρότυπα ασχολείστε περισσότερο? (ΕΛΟΤ...
  2. Απλά και σαφέστατα..Σ ευχαριστώ Stayro, Αθήνα είμαι στους πολιτικούς μηχανικούς, ελπίζω σύντομα να τελειώνω με τη διπλωματική. Και κάτι τελευταίο να σε ρωτίσω, εσείς με ποιούς κανονισμούς ασχολείστε περισσότερο? (Ashrae) ή με ελληνικούς και αν ναι αν είναι εύκολο μου γράφεις ποιοί είναι αυτοί και πώς μπορώ να τους βρώ?
  3. Tx Stayros, απλά ξεχασα να τονίσω πως το κτίριο που ερευνώ είναι υφιστάμενο και πως η ακριβής ευρεση του φωτισμού και εξοπλισμού σε W/m2 θα χρειαστεί στην ενεργειακή προσομοίωση του κτιρίου μου (τεχνητός φωτισμός).¨Εχω κάνει επιτόπου μέτρηση των φωτιστικών αλλά δεν ξέρω πώς να προχωρήσω για να το μεταφράσω σε W/m2.Υπάρχουν τύποι για τη μετατροπή ή κανονισμοί για να προχώρήσω?Εσείς βάση ποιών κανονισμών κάνετε τη μελέτη?Επίσης για τον εξοπλισμό π.χ τους καταψύκτες ή τους προτζέκτορες πώς τους ''μεταφράζω'' σε W/m2?Ευχαριστώ κ πάλι κ sorry αν οι ερωτήσεις μου είναι λίγο αφελείς αλλά δεν το κατέχω καθόλου το αντικείμενο.
  4. Συνάδελφοι θα ήθελα τα φώτα σας μιας και είμαι πολιτικός μηχανικός και δεν κατέχω το πεδίο αυτό. Ερευνώ στη διπλωματική μου εργασία κτίριο που αποτελείται από αίθουσες διδασκαλίας και για το οποίο καλούμαι να βρώ την ισχύ των συστημάτων φωτισμού και του εξοπλισμού για κάθε χώρο χωριστά σε W/m2.To κτίριο αποτελείται από 8 αίθουσες διδασκαλίας, τουαλέτες,διαδρόμους και κλιμακοστάσια, ενώ εξοπλίζεται με προτζέκτορα, ηλεκτρικούς πίνακες και ηλεκτρικά σκίαστρα σε κάθε αίθουσα και στο διάδρομο με 2 καταψύκτες νερού. Ολες οι λάμπες είναι φθορισμού (T) με φωτιστικά οροφής 3 λαμπτήρωνμε πλέγμα περσίδων και ανακλαστήρα. Υπάρχει κάποιος οδηγός ή οποιαδήποτε άλλη βοήθεια για να βρεθούν η ισχύς των φωτιστικών και του εξοπλισμού σε W/m2 ανά χώρο? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  5. Χαιρετώ κ γω με τη σειρά μου ως νέο μέλος το πολύ βοηθητικό αυτό φόρουμ.Ασχολούμαι με θέματα διαχείρησης ενέργειας σε κτίρια-βιοκλιματικός σχεδιασμός κ ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς καλά ή έχει ασχοληθεί με το πρόγραμμα προσομοίωσης Ener-Win,μιας και αντιμετωπίζω κάποιες δυσκολίες με τη λειτουργία του και την καταχώρηση των δεδομένων εισόδου του κτιρίου..
  6. Χαιρετώ κ γω με τη σειρά μου ως νέο μέλος το πολύ βοηθητικό αυτό φόρουμ.Ασχολούμαι με θέματα διαχείρησης ενέργειας σε κτίρια-βιοκλιματικός σχεδιασμός, λόγω διπλωματικής , κ ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς καλά ή έχει ασχοληθεί με το πρόγραμμα προσομοίωσης Ener-Win,μιας και αντιμετωπίζω κάποιες δυσκολίες με τη λειτουργία του και την καταχώρηση των δεδομένων εισόδου του κτιρίου..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.