Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

r_enforce

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

r_enforce's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μα είναι δυνατόν να λήξει η κατηγορία 5; Πάνε καλά; Αυτή είναι η συνολική λύση; Πόσοι και πόσοι υπάρχουν που δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν υπερβάσεις με κατηγορία 5 στην ιδιοκτησία τους; Δηλαδή μετά θα σταματήσουν όλες οι δικαιοπραξίες κλπ που δεν διορθώθηκε η κατηγορία 5 ή θα κατεδαφίσουμε όλη τη χώρα; Πάλι μισές δουλειές... 10 χρόνια τα ίδια....
  2. Οι αυθαίρετες γλάστρες χρειάζονται κι αυτές στατική επάρκεια ?
  3. Καλησπέρα, απλά για ανακεφαλαίωση: Αυθαίρετο υπόγειο εκτός περιγράμματος κτηρίου με χρήση θέσεις στάθμευσης και διάδρομο ελιγμών (δηλαδή βοηθητική χρήση) πως υπολογίζεται ? ΥΔ ΒΧ, ΥΚ ή όπως λένε κάποιοι με αναλυτικό; Όταν συμβαίνει το ίδιο (ΒΧ) αλλά ο χώρος αυτός μπαίνει και στο προκήπιο; Ευχαριστώ
  4. Καλησπέρα, μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω. Άδεια του 91, πολυκατοιικία με υπόγειο έχει υπερύψωση της στάθμης pilotis κατά 1 μ. Σϋμφωνα με ΤΕΕ πελοποννήσου ερ. 163 έχουμε υπέρβαση ύψους για το χώρο του υπογείου, αφού το υπόγειο ανασήκωσε την οροφή pilotis, και συγκεκριμένα με υπέρβαση <20% για ύψος άδειας 15. Ακόμα μια διαφορά είναι ότι η στάθμη δαπέδου υπογείου αντί να είναι στα -3,00 μ. όπως φαίνεται στην άδεια είναι στο -2,50. Σύμφωνα με αυτά εκτιμώ ότι υπάρχει για αυτό το τμήμα μόνο ΥΥ <20% με το μειωτικό υπογείου. Επίσης, υπάρχει αυθαίρετη επέκταση υπογείου εκτός περιγράμματος κάλυψης. Η επέκταση υπογείου εκτός από ΥΔ, ΥΚ,μειωτικό 50% λαμβάνει και υπέρβαση ύψους ομοίως με το νόμιμο υπόγειο; Αυτό είναι το ερώτημα. Οροφή και στάθμη δαπέδου της επέκτασης είναι ίδια με αυτά του υπογείου που προβλέπεται στην άδεια, αν και με διαφορετική στάθμη θεμελίωσης όπως είπα πιο πάνω. Αυτό είναι το σημείο που με προβληματίζει σχετικά με την υπέρβαση ύψους για το κομμάτι εκτός περιγράμματος κάλυψης. Ευχαριστώ για όποια βοήθεια και χρόνο που θα αφιερώσετε.
  5. Καλησπέρα σας, ήθελα να θέσω το παρακάτω ερώτημα διότι ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη και προσπαθώ να καταλαβω τι θα κάνω. Αν σε αυθαίρετη επέκταση υπογείου (άδεια του 1993), εκτός περιγράμματος κτηρίου, ο υπόγειος χώρος έχει υπερκείμενη φύτευση πάχους 1μ και εξυπηρετεί διάδρομο προσπέλασης αυτοκινήτων και θέσεις στάθμευσης και ταυτόχρονα ισχύει η προϋπόθεση για το 40% του νόμιμου χώρου υπογείου (ότι καταλαμβάνεται από πάρκινγκ), τότε για αυτήν την αυθαίρετη επέκταση υπογείου: 1. υπολογίζεται υπέρβαση κάλυψης ή όχι; 2. για τα τμήματα του χώρου που είναι εντός Δ υπολογίζεται συντελεστής πλαγίων αποστάσεων ή όχι αντίστοιχα; Δεν τεκμηριώνεται κάπου γραπτώς κάτι τέτοιο οπότε ως μηχανικός καλύπτομαι να προχωρήσω μόνο με ΥΔ και μειωτικό συντελεστή; Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  6. Καλησπέρα, τώρα είδα την απάντηση. Ευχαριστώ πολύ. Απορία: Το 5 από που προκύπτει ?
  7. Σε οικοδομή εντός σχεδίου με άδεια του 1991 έχουμε επέκταση υπογείου 40 μ2 για χώρο ελιγμών πέραν της ΟΓ και μέσα στο προκήπιο. Συνεπώς έχουμε : 1.40μ2 ΒΧ 2.Υπέρβαση προκηπίου > 20% Σωστά ? 3.Υπάρχει υπόλοιπο κάλυψης στην άδεια 100μ2 οπότε δεν μπαίνει και υπέρβαση κάλυψης. Σωστά ? 4.Πλάγιες αποστάσεις Δ δεν περιλαμβάνονται επειδή είναι υπόγειο. Σωστά ? 5.Επίσης, μέρος της μάντρας στην ίδια οικοδομή βγαίνει εκτός ρυμοτομικής !!! κατά 1,10 μ. και είναι άμεσα κατεδαφιστέα επειδή δεν εμπίπτει στις ρυθμίσεις του 4014. 6.Αν γίνει η διαδικασία 4014 για την επέκταση υπογείου πρέπει να γίνει αναφορά στην τεχνική έκθεση και στο κομμάτι που βγαίνει εκτός ρυμοτομικής για να είμαι καλυμμένος ως μηχανικός ? 7.Αν γίνει ο 4014 για την επέκταση βεβαίωση δίνω ? Ή δεν γίνεται εξ' αιτίας της υπέρβασης ρυμοτομικής ? Ευχαριστώ πολύ για κάθε ιδέα.
  8. Καλησπέρα. Ερώτηση κρίσεως: Πολυκατοικία με υπόγειο και υπόγειες θέσεις στάθμευσης έχει ράμπα πρόσβασης σε διαφορετικό σημείο από αυτό που είναι σχεδιασμένη στην ΟΑ. Ο εργολάβος έβγαλε την άδεια και προφανώς αποφάσισε να αυτοσχεδιάσει (!) μεταφέροντας τη ράμπα αλλού χωρίς να κάνει αναθεώρηση. ΟΑ του '90. Η ράμπα ανήκει στα κοινόχρηστα προφανώς της πολυκατοικίας. Υπάρχει κάποιος που έχει πρόβλημα ουσιαστικά ? Σε περίπτωση πώλησης θέσης στάθμευσης τι γίνεται με τη βεβαίωση μηχανικού ? Δίνω ή δεν δίνω ? Η θέση είναι σωστή σε μ2. Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος πρόσβασης. Κι αν το δηλώσω το περνάω σαν τι ? Περιβάλλον χώρος ? Τα μ2 είναι τα ίδια ως μεγέθη. Ευχαριστώ πολύ !
  9. Ο νόμος λέει Ειδικά για αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση καθ’ υπέρβαση οικοδομικής αδείας - Μιλάει για αυθαίρετη κατασκευή Ή υπέρβαση. Δεν νομίζω πως είναι αυτό το πρόβλημα.
  10. Καλησπέρα, έχω αυθαίρετο 16μ2 σε γήπεδο 3,000μ2 εκτός σχεδίου το οποίο έχει πρόσωπο 20μ. Το αυθαίρετο είναι τοποθετημένο στα 2,5 μ. από το πλαϊνό όριο του γηπέδου Σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ 6β "β. Ειδικά για αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση καθ’ υπέρ- βαση οικοδομικής αδείας, συνολικής επιφάνειας μέχρι είκοσι (20) τ.μ. και εφόσον το μέγεθος αυτό δεν υπερ- βαίνει το ποσοστό 20% της επιτρεπόμενης επιφανείας κάθε ιδιοκτησίας, βρίσκεται εντός οικοδομήσιμου τμήμα- τος του οικοπέδου και δεν υπερβαίνει ποσοστό 10% του επιτρεπόμενου ύψους βάσει της οικοδομικής άδειας με- τρούμενο από τη στάθμη του περιβάλλοντα χώρου που ορίζεται στην άδεια αυτή, το πρόστιμο καθορίζεται σε ποσόν χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ για ακίνητα σε εκτός σχεδίου περιοχές,..." Ερώτημα 1: Τα 16 μ2 αυθαίρετο δεν είναι τοποθετημένο εντός οικοδομήσιμου τμήματος του οικοπέδου - Σωστά ? Θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη απόσταση... ? Εννοεί απόσταση από τα όρια ? Δ ? Προκήπιο ? Όλα αυτά μαζί ? Άρα πως υπολογίζεται το πρόστιμο ηλεκτρονικά για να εξαιρεθούμε από το αρ.24 παρ 6β παρόλο που το σύστημα θα δει 16 μ2 ? ? ? ! ! ! Ερώτημα 2: το 20% της επιτρεπόμενης επιφάνειας ιδιοκτησίας πως το εκλαμβάνω. Είμαι σε εκτός σχεδίου 3.000 μ2 γήπεδο. Οπότε ποια είναι η επιτρεπόμενη επιφάνεια δόμησης ! ? Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα, σωστά έχω καταλάβει ότι παρόλο που έχω 16μ2 δεν μπορώ να υπαχθώ στο αρ.24 παρ 6β για προκαθορισμένο πρόστιμο ? Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
  11. Στα σχέδια αδείας του '73 φαίνεται το νόμιμο κανονικά με χώρους κύριας χρήσης (κοιτώνας, WC, κτλ). Με πρώτη ματιά νομίζω ότι είναι ΟΚ αυτό. Δεν ξέρω τι γίνεται αν του έχει περισσέψει δόμηση από την τότε άδεια και προσπαθώ να ανακαλύψω τι έχει συμβεί. Λογικά πρέπει να κοιτάξω τί όροι δόμησης ισχύουν τώρα και αν καλύπτονται τα τ.μ. από τους τωρινούς ? Σωστά ?
  12. Καλησπέρα σε όλους, εμφανίστηκε πελάτης ο οποίος θέλει να νομιμοποιήσει αυθαίρετη επέκταση που έχει κάνει σε νόμιμο δωμάτιο στο δώμα. Το δώμα είναι κοινόχρηστο αλλά αυτός έχει την αποκλειστική χρήση του στο μέρος που έχει κάνει και την αυθαιρεσία. Θεωρητικά περιλαμβάνεται στις ρυθμίσεις του ν. 4014 αυτή η περίπτωση ? Το ότι είναι αποκλειστικής χρήσης το δώμα σημαίνει ότι πρέπει να πάρει έγγραφη άδεια από τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας ? Ή μήπως λόγω της αποκλειστικής χρήσης δεν μπορεί να προχωρήσει στη ρύθμιση ?! Τι κάνουμε ? Περιμένουμε καμιά εγκύκλιο ? Αν έχει κανείς καμιά ιδέα θα βοηθούσε. Ευχαριστώ πολύ.
  13. Γεια και πάλι σε όλους. Τελικά μετά από επικοινωνία με το λογιστήριο της αντιπροσωπίας ακυρώσανε την απόδεξη λιανικής και κόψανε τιμολόγιο σε ημερομηνία που δεν δημιουργούσε σε κανέναν κάποιο πρόβλημα. Καταλάβανε ότι έκανε μπαρούφα ο πωλητής και το μαζέψανε. Οπότε όλα καλά τελικά. Με τον πωλητή δε σκοπεύω να μιλήσω γιατί θα τον καρυδώσω ! Ευχαριστώ όλους εδώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.