Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

xathi

Members
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by xathi

  1. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα εξοφλήθει αίτηση διαμερίσματος πολυκατοικίας που είχε αυτονόμηση θέρμανσης με αντλία θερμότητας (δεν έγιναν παρεμβάσεις θερμοπροσοψης). Προφανώς και η ΕΕΜΚ, που αφορούσε αποκλειστικά αυτονομηση συστήματος θέρμανσης, πληρώθηκε. Η μελέτη έπρεπε να γίνει γιατί με αυτονόμηση διαμερίσματος απαιτείται για την ΕΕΜΚ και τροποποίηση του πίνακα κατανομής δαπανών θέρμανσης της πολυκατοικίας. Και πολύ περισσότερο θα απαιτούνταν αν γίνονταν παρεμβάσεις θερμοπρόσοψης καθώς τροποποιείται το κέλυφος, αλλάζουν οι θερμικές απώλειες και προφανώς δεν αλλάζω ενα λέβητα π.χ. 20kw και βάζω μια αντλία ίδιας δυναμικότητας. Έλεος με τους τυχάρπαστους ελεγκτες που ο καθένας όπως ξημερωσει ζητά ότι δικαιολογητικό του ερθει... Συμφωνώ να υπάρχει έλεγχος σωστός αλλά να μην μας κάνουν και ότι θέλουν...
  2. Δεν φαντάζομαι να είναι έτοιμο το σύστημα για αιτήσεις την Δευτέρα 13/12/2021???🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Αστοιχείωτοι και απροετοίμαστοι από κάθε άποψη όπως κάθε χρόνο.... Αν και έχουν τέτοια θρασύτητα που είναι ικανοί να πουν την Δευτερά ξεκινά η υποβολή αιτήσεων....
  3. 🤣🤣🤣🤣 Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις???? Συνάδελφε δεν τολμάνε να απαντήσουν για τον τελικό έλεγχο των δικαιολογητικών, να πληρώσουν περιμένεις.... Περιμένω από αρχές Αυγούστου και ακόμα να ελέγξουν τα δικαιολογητικά.... Γενικώς νομίζω ότι παίζονται καθυστερήσεις. Τόσο στο τρέχον πρόγραμμα-2020 όσο και στον Β' κύκλο... Υπομονή... Πάντως πέρα από την πλάκα όποιος έχει εξέλιξη στην αίτησή του ας δώσει ενημέρωση και στους υπολοίπους.
  4. Οι προκαταβολές σε 2 περιπτώσεις μου, έχουν γίνει εντός 20ημερου.....Οι τελικές εκταμιεύσεις δεν βλέπω να γίνονται...Ήδη είμαι στις 40 ημέρες από την υποβολή 2ου ΠΕΑ και καπνός δεν εχει βγει....
  5. Απάντηση από το Σώμα Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδας Τμήμα Επιθεώρησης Ενέργειας ΝΕ Συνεπώς 1)ΠΕΑ που έχει εκδοθεί πριν τον 11ο του 2017 πρέπει να ανακληθεί από τον ενεργειακό επιθεωρητή που το εξέδωσε και κατόπιν να εκδοθεί νέο από οποιονδήποτε ενεργειακό επιθεωρητή. 2)ΠΕΑ που έχει εκδοθεί μετά τον 11ο του 2017 "τροποποιείται" με ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ μόνο από τον ενεργειακό επιθεωρητή που το έχει εκδόσει.
  6. Καλησπέρα και παρακαλω για την βοήθεια όποιου γνωρίζει... Σε εξοικονομω Β κύκλου ολοκληρωσα εργασίες θερμοπροσοψης χωρις ικριώματα και ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΕΕΜΚ. Έχω ήδη ανεβασει όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά για έλεγχο και εκταμίευση αλλα βάσει των ανωτέρω (όχι άδεια σε εργασίες θερμοπρόσοψης) δεν το βλέπω να προχωρα....Γνωρίζει κανείς τις επιλογές που υπάρχουν απο δω και πέρα ή πάμε για πατατρακ???
  7. έλεος με τις μπαρούφες των τεχνοκρατών και των ειδικών των υπουργείων.....τι νομίζουν ότι είμαστε???Δεν μπορούν να βγάλουν εγκαίρως έναν οδηγό προγράμματος και μας "απειλούν" ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα!!!! Τα ίδια με τα αυθαίρετα, τα ίδια και με το εξοικονομώ....ΕΛΕΟΣ.... Η κα Σδούκου.... "Η κ. Σδούκου είναι τα τελευταία χρόνια σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη και στην ομάδα των στενών συνεργατών του για ενεργειακά θέματα. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1978. Έχει πτυχίο Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από το Πανεπιστήμιο του Bristol στο Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο και από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις Ευρωπαϊκές & Οικονομικές Σπουδές. Το 2010 παρακολούθησε ειδικό πρόγραμμα σπουδών Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Harvard. Τελειώνοντας την πρακτική της άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, ακολούθησε τη μάχιμη δικηγορία για 5 χρόνια. Από το 2004 ασκεί καθήκοντα ειδικής νομικής Συμβούλου σε θέματα Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος στα αρμόδια Υπουργεία. Έχει διατελέσει Σύμβουλος του Υφυπουργού στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, Σύμβουλος του Υπουργού στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στη συνέχεια Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Από το 2007 είναι Στέλεχος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά." ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΣΤΟ ΜΑΧΙΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ελεος με τους ανεπάγγελτους......
  8. Όσοι μέχρι σήμερα είχαν FREEPOS-τερματικό-VIRTUAL POS από την viva, είχαν ουσιαστικά ένα τερματικό στο κινητό τους για να χρεώνουν τις πιστωτικές κάρτες των πελατών τους με τη συνεργασία της ΤΡΑΠΕΖΑΣ-vivawallet. Το FREEPOS-τερματικό-VIRTUAL POS καταργήθηκε, όχι όμως και η δυνατότητα χρέωσης πιστωτικών καρτών μέσω διαδικτύου VIRTUAL POS από το περιβάλλον της ΤΡΑΠΕΖΑΣ-vivawallet. Η προσφορά της ΕΘΝΙΚΗΣ σε εμένα μοιάζει με την αντίστοιχη παροχή της vivawallet, δηλαδή χρέωση πιστωτικών καρτών ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-VIRTUAL POS. Δηλαδή καμία επιπλέον υπηρεσία από αυτή που ήδη είχαμε. Αν κάποιος καταλαβαίνει κάτι διαφορετικό ας δώσει τα φώτα του....
  9. Πήρα την 1η προέγκριση δανείου!!!!!!! Εχθές υπέβαλα, σήμερα εγκρίθηκε.....Σε άλλη χώρα ζούμε!!!!!!!!!
  10. Συγγνώμη που επανέρχομαι άλλα δεν είναι μάλλον πλήρως κατανοητό από μέρους....Στον ά κύκλο του εξοικονομώ ΙΙ έγινε αίτηση για διαμέρισμα αλλά δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα. Υπάρχει δυνατότητα εκ νέου αίτησης στον β΄ κύκλο ή όχι??
  11. Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ προκαταβολικά αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει το παρακάτω πρόβλημα.... Σε αίτηση που εγκρίθηκε και έγινε αποδεκτή η απόφαση υπαγωγής διεπιστώθει ότι εκ παραδρομής δηλώθηκαν οι υποκατηγορίες παρεμβάσεων 1.Α1(Ι) (παράθυρα) & 1.Α1(ΙΙ)(παραθυρα) αντί για 1.Α1(Ι)(παράθυρα) & 1.Α2(Ι)(πόρτες). Τι γίνεται στην συγκεκριμένη περίπτωση????Χάνει ο δικαιούχος το δικαίωμα εκτέλεσης εργασιών της υποκατηγορίας 1.Α2(Ι)(πόρτες) που δεν δηλώθηκαν? Μπορεί να γίνει κάποια ενέργεια διόρθωσης ή οτιδήποτε αλλο???
  12. Τέλος το χρήμα.....Αρχισαν οι επιλαχόντες .Αρ.Πρωτ. 844ΧΧ. Κανένας άλλος που ενημερώθηκε νωρίτερα για επιλαχών με αρ.πρωτ.????
  13. Το πρόβλημα μου δεν είναι το ποσό που δήλωσα αλλά η κατηγορία (δηλαδή αντι για 1.Α.2-Ι δήλωσα 1.Α.1-ΙΙ).
  14. Sw0rdf1sh και ανα εχεις κανει λάθος σε κάποια στοιχεια (στο σημειο που δήλωνα τις κατηγοριες του εντυπου παρεμβασεων) τι γινεται?? Δεν σου δινει δυνατότητα ακύρωσης της αιτησης και υποβολης από την αρχή νέας???
  15. Επανέρχομαι στο ερώτημα μου............Ψιλός κύριος, ο οποίος αποκτά το δικαίωμα κυριότητας πρόσφατα και στην κατοικία διαμένει ο επικαρπωτής (κυρία κατοικία του επικαρπωτή, όχι ενοικίαση) έχει το δικαίωμα αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα??? Με μπέρδεψε η περίπτωση Β της σελίδας 36 του Οδηγού Εφαρμογής που αναφέρει μόνο δικαιώματα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας.
  16. Μια επεξήγηση για όποιον κατανοεί καλύτερα τον οδηγό του Προγράμματος..... Ψιλός κύριος, ο οποίος αποκτά το δικαίωμα κυριότητας πρόσφατα και στην κατοικία διαμένει ο επικαρπωτής (κυρία κατοικία του επικαρπωτή, όχι ενοικίαση) έχει το δικαίωμα υπαγωγής στο πρόγραμμα??? Με μπέρδεψε η περίπτωση Β της σελίδας 36 του Οδηγού Εφαρμογής που αναφέρει μόνο δικαιώματα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας.
  17. Καλημέρα, θα ήθελα να σας πω μια ιστορία περί δημοτικών τελών και δημοτικών φόρων και όποιος γνωρίζει τι συμβαίνει ας μας ενημερώσει.... Σε πολυκατοικία που κατασκευάστηκε σε διάφορες φάσεις κάθε όροφος, υφίσταται ισόγειος κατοικία με άδεια προ του '64. Στο συγκεκριμένο οροφοδιαμέρισμα δεν χρεώνεται από την ΔΕΗ κανένας Δ.Φ. ή Δ.Τ. Καλά για ΕΡΤ ούτε να το συζητάμε.... Στον λογαριασμό έρχεται μόνο χρέωση ρεύματος. Κάποια στιγμή προ 20ετίας η ΔΕΗ απαίτησε την χρέωση των παραπάνω αλλά η ιδιοκτήτρια-θεία μου (που όλοι την έλεγαν τρελή) με "έγγραφα και αποδείξεις" προσήλθε στη ΔΕΗ τους σήκωσε στον αέρα με τα εν λόγω χαρτιά και τελικά η τρελή δικαιώθηκε. Από τότε ποτέ η ΔΕΗ ή ο Δήμος δεν ξανασχολήθηκε και να τονίσω ότι το συγκεκριμένο ακίνητο ηλεκτροδοτείται αδιάκοπα. Εννοείται ότι τα παιδιά της πλέον δεν ενοχλούν τη ΔΕΗ ή το Δήμο για οτιδήποτε σχετικό. Το πρόβλημα είναι ότι η θεία δεν ζει πια, ωστε να μας πει πως κατάφερε τα παραπάνω. Να σημειώσω ότι εκτός από τρελή ήταν και άριστα διαβασμένη στα περι ελληνικής νομοθεσίας. Όποιος μπορεί να βοηθήσει, ας μας πει τι θα μπορούσε να ήταν αυτά τα "έγγραφα και αποδείξεις"!!!!!!
  18. Πόσο "εγγυημένη" θεωρείται την ημερομηνία λήψης των αεροφωτογραφιών του google earth?
  19. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά δεν βοηθάει κάπως. Έστω ότι γεννάω αύριο, τι ισχύει για επίδομα και για μείωση ασφαλιστικών εισφορών αφού είμαι ελ.επαγγελματίας και για ένα εύλογο χρονικό διάστημα δεν δύναται να εργασθώ. Μέχρι 31/12/2016 χορηγούνταν από το ΕΤΑΑ επίδομα μητρότητας. Ο ΕΦΚΑ προβλέπει κάτι αντίστοιχο; Επίσης για ένα έτος οι ασφαλιστικες εισφορες στο ΕΤΑΑ ήταν μειωμένες στις άμεσα ασφαλισμένες. Πλεον με τον ΕΦΚΑ τι προβλέπεται;
  20. Αφού μπήκε ο νέος χρόνος και από ΤΣΜΕΔΕ γίναμε ΕΦΚΑ γνωρίζει κάποιος τι ισχυει με το επίδομα τοκετού καθώς και τις μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές που είχαν για ένα έτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.