Μετάβαση στο περιεχόμενο

bearfgh

Members
  • Περιεχόμενα

    47
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bearfgh's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σε όλους. Σε περιοχή της Χαλκιδικής σε κλασσικό εξ αδιαιρέτου αγροτεμάχιο έχω τίτλο του 72 και του κομμάτι του αγροτεμαχίου που τότε πουλήθηκε αναφέρεται σαν "αυτοτελές και διηρημένο". Βλέποντας παραπάνω ότι προ του 1975 επιτρεπόταν οι κάθετες σε αγροτεμάχιο ερωτώ : 1) πως τσεκάρω ότι είναι όντως νόμιμη κάθετη σε αγροτεμάχιο 2) εφόσον είναι νόμιμη κάθετη πλέον δεν ασχολούμαι με κανένα άλλο πέρα από την κάθετη μου, τακτοποιώ και μεταβιβάζεται χωρίς πρόβλημα. Καλά τα λέω?
  2. Πέρασαν 5 χρόνια παρά κάτι από την δημιουργία της κουβέντας... Το θέμα ξεκαθαρίστηκε ? Βγαίνει σοφίτα σε εκτός σχεδίου στην Χαλκιδική? Από τις πληροφορίες που έχω η απάντηση είναι αρνητική αλλά μήπως κάποιος συνάδελφος έχει καταφέρει κάτι παραπάνω? Ίσως δημιουργώντας ένα κομμάτι κύριου χώρου (ώστε να μετράει στο ύψος ως διώροφο) στον όροφο και ένα άλλο τμήμα ως σοφίτα?
  3. Έχει κανείς καταλήξει τι κάνουμε με Σταυρονικήτα ? Από ερώτηση που έκανα στην πολεοδομία Μουδανιών η απάντηση είναι ότι υπάρχουν κάποιες ΟΑ οι οποίες έχουν ανακληθεί από ΣτΕ και όλες οι υπόλοιπες είναι μη νόμιμες (ότι λέει και ο συμβολαιογραφικός σύλλογος) . Σε ερώτηση εάν μπορώ να τακτοποιήσω εκεί η απάντηση ήταν (προφορική) όχι. Έχει κάνει κανείς χαρτιά για μεταβίβαση εκεί?
  4. Το μια δήλωση για κάθε ιδιοκτήτη από που προκύπτει? έχω την εντύπωση ότι μπορούν να ομαδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες ακόμα και αν δεν έχουν όλο το κτίριο..όχι?
  5. Καλησπέρα. Δυο ερωτήσεις και από εμένα. 1) Σε οικοδομή με πολλά διαμερίσματα ( 8 συγκεκριμένα) οι 4 θέλουνε να τακτοποιήσουνε τον η/υ χώρο τους και μια λοιπή παράβαση για αλλαγές σε ανοίγματα. Μπορώ να βάλω τους 4 διαφορετικούς ιδιοκτήτες σε μία δήλωση για να μοιραστούν το κόστος της λοιπής ? 2) Σε περίπτωση που δεν γίνεται να τακτοποιήσουν και οι 4 μαζί.... σε κλείσιμο η/υ χώρου βάζετε και λοιπή για το κούφωμα ή θεωρείται ότι κατά κάποιο τρόπο "εμπεριέχεται " στην ΥΔΚΧ του ημιυπαιθρίου ?
  6. Για εντός σχεδίου Πευκοχώρι Χαλκιδικής παίρνουμε ελάχιστη Δήμου (αν δεν κάνω λάθος 600) ή ελάχιστη περιφερειακής ενότητας (500) ?
  7. Έχει κανείς αναλάβει τακτοποίηση με στατική επάρκεια? Με όσους συναδέλφους μίλησα μου απαντήσανε ότι απλά περιμένουνε που θα καταλήξει η μπίλια με το νέο νόμο και μετά θα πράξουνε. Έχω δυο τακτοποιήσεις για αγοραπωλησία που απαιτείται στατική επάρκεια και δεν ξέρω πως να τις χειριστώ. Άμα κάνω τακτοποίηση (με συμφωνητικό που δεν θα περιλαμβάνει την μελέτη στατικής επάρκειας) και γίνει το συμβόλαιο μεταβίβασης ποιος θα είναι μετά ο υπεύθυνος για την μελέτη στατικής επάρκειας ? Ο παλιός ιδιοκτήτης , ο νέος ιδιοκτήτης ή ο μηχανικός να κόψει το κεφάλι του?
  8. Αυτό με το συμφωνητικό που δεν θα περιλαμβάνει τη ΜΣΕ της δήλωσης πρέπει να διερευνηθεί δεδομένου ότι σύμφωνα με το νόμο η ΜΣΕ αποτελεί δικαιολογητικό υπαγωγής αυθαίρετης κατασκευής στις διατάξεις του παρόντος. Επιπλέον, εάν η κατοικία πουληθεί τότε σιγά μην ασχοληθεί ο παλιός ιδιοκτήτης να κάνει ΜΣΕ. Είναι πολύ σημαντικό να διαλευκανθεί ποιού υποχρέωση αποτελεί η ΜΣΕ.
  9. Πραγματικά και εγώ δεν ξέρω πως να το χειριστώ το μέγα θέμα με την ΜΣΕ. Έχω ήδη 2-3 υποθέσεις για αγοραπωλησίες (σημαίνει βιάζονται) και άντε τώρα να τους εξηγήσεις για την ΜΣΕ και για το άγνωστο , προς το παρόν, κόστος αυτής. Τους έχω προϊδεάσει ότι θα χρειαστεί στατικός έλεγχος αλλά δεν νομίζω να έχει προβληματιστεί κάποιος επ αυτού. Δεν θα πρέπει να βγούνε και κάποιες προδιαγραφές σχετικά με τις ΜΣΕ? Παρότι Διπλ. Πολ. Μηχανικός δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με στατικά..
  10. Πριν περίπου 200 σελίδες!!!! είχε αναφερθεί το θέμα της ενημέρωσης φακέλου στην πολεοδομία. Τελικά σε όροφο με διαφορετική διαμερισμάτωση (άδεια του 1974) χωρίς καμιά άλλη παράβαση είναι εφικτή η ενημέρωση φακέλου ή όχι?
  11. Αφορά εργατικές κατοικίες στην Νέα Κρήνη, στο τέλος της Καλαμαριάς σύνορα με Μίκρα παραλιακά σχεδόν. Προφανώς βγήκε η εξαίρεση από κατεδάφιση γιατί παρότι είχε γίνει η έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου δεν βγήκε ποτέ ΟΑ. Και άρα βγάλανε μια εξαίρεση από κατεδάφιση βάσει Ν. 1337/1983 για να είναι όλοι καλυμμένοι. Το τμήμα τοπογραφικού δεν ξέρω αν θα καλύπτει τον συμβολαιογράφο αφού το διαμερισματάκι έχει ποσοστό επί του συνόλου του οικοπέδου των 120 στρεμ.
  12. Συμφωνώ σε αυτά που λες εκτός από ότι έχουν Ο.Α. οπότε και εκεί μάλλον πατάει η υποθηκοφύλακας και θέλει τοπογραφικό ΕΓΣΑ. Όπως είπα και στο προηγούμενο μήνυμα δεν έχουν ΟΑ αλλά εξαίρεση από κατεδάφιση με απόφαση Νομάρχη. Το ψάχνω γιατί ο άνθρωπος για να πουλήσει ένα διαμερισματάκι - εργατική κατοικία του ζητάνε ένα πανάκριβο τοπογραφικό 120 στρεμ με 90 οικοδομές μέσα.
  13. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω το εξής θέμα. Για μεταβίβαση διαμερίσματος που ανεγέρθηκε από το Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας σε οικόπεδο 120 στρεμμάτων (μέσα έχει 90 οικοδομές) στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης ζητείται νέο τοπογραφικό ΕΓΣΑ. Τα δεδομένα που έχω : - Έχω επέκταση ρυμοτομικού σχεδίου το 1967 - Έχω σύσταση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ το 1977 - Έχω εξαίρεση από κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής των εργατικών κατοικιών του 1987. - Έχω ένα παλιό "τοπογραφικό" που μου έδωσε ο ΟΕΚ. Κάνω κάποιο λάθος ή ανήκω και στο ι) και στο ιι) από τις εξαιρέσεις που ΔΕΝ χρειάζεται νέο τοπογραφικό?
  14. Καλημέρα συνάδελφοι. Πως τα χειρίζεστε αυτά τα θέματα τελικά? Όλο και περισσότερα τακτοποιημένα πέφτουν στα χέρια μου για βεβαίωση και βλέπω "πειραγμένα" ποσοστά υπέρβασης δόμησης ή ποσοστά υπέρβασης δόμησης ανά φύλλο καταγραφής κτλ κτλ. Ελέγχετε μόνο τους χώρους ή ελέγχετε και τα στοιχεία υπολογισμού του προστίμου ? 8 ) - Για να εκδώσει ένας μηχανικός βεβαίωση μεταβίβασης σε αυθαίρετο που δηλώθηκε στον Ν.4178/13 από άλλο μηχανικό, οφείλει να ελέγχει όλους τους συντελεστές του προστίμου της δήλωσης που έκανε ο πρώτος μηχανικός ή αρκεί ο έλεγχος μόνο των χώρων που δηλώθηκαν καθ’ υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης και του ύψους, αγνοώντας τις υπόλοιπες παραμέτρους από τις οποίες προέκυψε το συνολικό πρόστιμο (π.χ. παλαιότητα), την ευθύνη για τις οποίες φέρει ο πρώτος μηχανικός? – Αρχική απάντηση: «Ναι, οφείλει να ελέγχει όλους τους συντελεστές του προστίμου της δήλωσης που έκανε ο πρώτος μηχανικός, κι αν βρει λάθη να μην προχωράει σε έκδοση βεβαίωσης και να ζητάει πρώτα να διορθωθεί η δήλωση και να πληρωθούν τυχόν διαφορές στο πρόστιμο που θα προκύψουν για να μπορέσει να οριστικοποιηθεί.» Τελική απάντηση μετά από ερώτημα στην κα Γαρδίκη: «Όχι, δεν προκύπτει από κάπου η απαίτηση άλλου ελέγχου από το μηχανικό που δίνει τη βεβαίωση παρά μόνο των χώρων που δηλώθηκαν καθ’ υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης και του ύψους με τις σχετικές αποκλίσεις αυτών.»
  15. Έχουμε κάποιο νεότερο επί του συγκεκριμένου θέματος ? Κατάφερε κανείς να βγάλει άδεια για περίφραξη αγροτεμαχίου σε παραθαλάσσιο αγροτεμάχιο και με πόσο μεγάλη διαδικασία ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.