Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Koz

Members
  • Περιεχόμενα

    37
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.562 profile views

Koz's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, σας παραθέτω επίσημη απάντηση από την ειδική γραμματεία υδάτων μετά από επικοινωνία σχετικά με παράταση της αδειοδότησης: "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ΥΠΕΚΑ προωθεί τη διαδικασία παράτασης της ΚΥΑ 150559/2011 σύμφωνα με το από 21/11/2012 δελτίο τύπου. =2139&language=el-GR"]http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=2139&language=el-GR Σχέδιο τροποποίησης της εν λόγω ΚΥΑ βρίσκεται στην διαδικασία υπογραφών από τα συναρμόδια Υπουργεία Για την Ειδική Γραμματεία Υδάτων Χ.Κωτσάκη"
  2. Ο υπολογισμός για την ποσότητα νερού που θα βγεί η άδεια χρήσης γίνεται με βάση το ΦΕΚ. Για τον έλεγχο μετά η διαταγή έδινε δύο επιλογές, μια είναι να τοποθετηθεί υδρόμετρο ώστε να γίνεται απευθείας μέτρηση της ποσότητας και η δεύτερη να μετρηθει η κατανάλωση ρεύματος της γεώτρησης και με βάση συγκεκριμένο τύπο να υπολογισθεί η ποσότητα νερού που αντλήθηκε. Η περιφέρεια στη Δυτ. Μακεδονία δε δέχεται το δεύτερο τρόπο και ζητά να τοποθετηθεί υποχρεωτικά υδρόμετρο, άσχετα με το τι ορίζει η διαταγή. Γι' αυτό ζητάω να μάθω αν πάνω σε αυτό βγήκε κάποια διευκρίνιση από το υπουργείο.
  3. Καλημέρα, έχετε ακούσει τίποτα για παράταση στη διορία για την υποβολή αιτήσεων? καθώς και αν βγήκε καμια διευκρίνιση από το υπουργείο σχετικά με το αν χρειάζεται υποχρεωτικά υδρόμετρο η αν οι περιφέρειες πρέπει να δέχονται και τη μέτρηση κατανάλωσης με βάση το ρεύμα. Ευχαριστώ.
  4. το πρόβλημα δημιουργείται με το εντός οικισμού, τις υπόλοιπες προϋποθέσεις τις τηρεί, αν και στον 4056/2012 δεν αναφέρει εντός ή εκτός οικισμού, αναφέρει ελάχιστες αποστάσεις από τα όρια οικισμού και για υφιστάμενες μονάδες από την τελευταία κατοικία αντί για τα όρια.
  5. Ευχαριστω για την απάντηση, εκεί αν δεν κάνω λάθος αναφέρει όρους δόμησης, δεν επιτρέπει ή απαγορεύει συγκεκριμένες χρήσεις.
  6. Καλησπέρα, Υπάρχει μια κτηνοτροφική μονάδα (390 αιγοπρόβατα) η οποία είχε κανονικά άδεια λειτουργίας από το 2002. Τώρα που χρειάστηκε να ανανεωθεί η άδεια με τον 4056/2012 στην αγροτική ανάπτυξη ζήτησαν αν υπάρχει οικοδομική άδεια στάβλου. Αφού δεν υπήρχε ζήτησαν εξαίρεση από κατεδάφιση και όταν είχε ξεκινήσει η διαδικασία πριν τη διορία, η υπόθεση κόλλησε γιατί έβλεπαν πως η μονάδα είναι εντός ορίων οικισμού. Ο οικισμός είναι το χωριό Δάφνη, Δήμος Βοϊου, Ν. Κοζάνης και η μονάδα προυπήρχε από τον καθορισμό ορίων (ιδρύθηκε πριν το 1980). Οι ερωτήσεις μου είναι: 1) Η Αγροτική Ανάπτυξη έπρεπε να ζητήσει εξαίρεση από κατεδάφιση ή αφού ο οικισμός ανήκει στη λίστα με τους στάσιμους όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 292 Δ' 12/7/83, θεωρείται πως απαλλάσσεται από οικοδομική άδεια και είνα νόμιμο? 2) Αν πλέον το κτίσμα είναι νόμιμο, η μονάδα δεν πρέπει να πάρει κανονικά αδειοδότηση άσχετα αν είναι μέσα στα όρια του οικισμού? 3) Οι ελάχιστες αποστάσεις που αναφέρονται στον 4056/2012 από την τελευταία νόμιμη κατοικία δεν ισχύουν άσχετα αν είναι εντός ή εκτός οικισμού? ή είναι προϋπόθεση να είναι εκτός οικισμού και μετά να τηρούνται και αυτές? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
  7. Αν αναφέρεσαι σε ΝΕΑ αρδευτική γεώτρηση και όχι υφιστάμενη τότε δες την ΚΥΑ 43504/2005 (ΦΕΚ 1784 Β') η οποία αναφέρεται σε άδειες χρήσης νερού και εκτέλεσης έργου. Το τι περιλαμβάνει η οικολογική αξιολόγηση σε γενικές γραμμές το περιγράφει στον 4014/2011 ανάλογα και σε ποια κατηγορία ανήκει το έργο (άρθρο 11, παράγραφος 8 και 9)
  8. Τα δικαιολογητικά τα αναφέρει στην ΚΥΑ καθώς και στις 2 πρώτες τροποποιήσεις της (η τρίτη έχει να κάνει με την παράταση που δόθηκε). Δεν ξέρω αν θα τα βρεις εδώ αλλά υπάρχουν σίγουρα στο site του ΥΠΕΚΑ. Στην πρώτη τροποποίηση αναφέρει ξεκάθαρα πως στον ορισμό αρδευτικές γεωτρήσεις συμπεριλαμβάνει και τα πηγάδια άρα ζητάνε τα ίδια δικαιολογητικά και στις 2 περιπτώσεις. Επιπλέον στο Α8 γράφει "..η απαιτούμενη περιβαλλοντική έκθεση (δηλαδή ο πίνακας 3.. ΚΥΑ) για τις υφιστάμενες αρδευτικές γεωτρήσεις - πηγάδια με ετήσια αντλούμενη ποσότητα <100.000 κ.μ...". Είναι σαφές πως δεν τα διαχωρίζει άσχετα αν το ένα είναι γεώτρηση και το άλλο πηγάδι. Ένα παράδειγμα για το πως μπορεί να ζητήσουν επιπλέον δικαιολογητικά από αυτά που αναφέρει η ΚΥΑ είναι το παρακάτω που γίνεται σε μας. Ενώ στη διαταγή λέει "ζ. Σε περιοχές όπου υφίστανται συλλογικά δίκτυα διαχείρισης νερού, βεβαίωση φορέα περί μη εξυπηρέτησης από συλλογικό δίκτυο" εδώ ζητούν βεβαίωση και πως δεν υπάρχει συλλογικό δίκτυο!
  9. Ναι η κατανάλωση υπολογίζεται σε κυβικά μέτρα, αν βάλεις ότι ποτίζει μόνο έναν μήνα (Αύγουστο) τότε στην αίτηση, στην 3.2 Ποσότητα που απαιτείται με βάση τα στοιχεία της αίτησης, συμπληρώνεις το παραπάνω νούμερο και μήνα (χρησιμοποιείς την αίτηση όπως τροποποιήθηκε τον Απρίλιο του 2012). Θέλει επίσης φωτογραφίες από το πηγάδι, τεχνική - περβαλλοντική έκθεση - περιγραφή της υδροληψίας με τα βασικά χαρακτηριστικά της και προαιρετικά αν υπάρχουν γεωλογικά στοιχεία, (το περιβαλλοντικό κομμάτι είναι μόνο το ερωτηματολόγιο) καθώς και να αποδείξεις πως μπορεί να μετρηθεί η κατανάλωση νερού. Σύμφωνα με την ΚΥΑ είτε χρησιμοποιείται υδρομετρητής είτε κάνεις μελέτη που αναλύεις πως η κατανάλωση ρεύματος συνδέεται με την ποσότητα νερού (υπάρχει συγκεκριμένος τύπος που χρησιμοποιεί και η ΔΕΗ). Αν πας με υδρομετρητή (γενικά μιλάμε τώρα) πρέπει στις φωτογραφίες να φαίνεται και αυτός, αν πας με κατανάλωση ρεύματος τότε βγάζεις φωτογραφία το μετρητή της ΔΕΗ. Από κει και πέρα μπορεί να σου ζητήσουν να προσκομίσεις συμπληρωματικές υπεύθυνες δηλώσεις (όπως πως το νερό χρησιμοποιείται μόνο για άρδευση) και στοιχεία, ανάλογα τον υπάλληλο, την υπηρεσία, το φεγγάρι, αν πιάσει το στοίχημα για τον τελικό του Euro 2012..
  10. έχεις απόλυτο δίκιο, το Κ ΔΕΝ μπαίνει στους υπολογισμούς, απλά το χρησιμοποιείς για να βρεις τα όρια τιμών, ο τύπος είναι στρέμματα x (Τιμή εντός ορίων) / απόδοση = ποσότητα (για μήνα Απρ.)
  11. Δεν το έθεσα σωστά μάλλον, ήθελα να διευκρινήσω πως άδεια βγάζουν όσοι χρησιμοποιούν υδροληψίες (και όχι απλά κατέχουν) είτε είναι δικές τους είτε νοικιάζουν το αγροτεμάχιο στο οποίο υπάρχει η γεώτρηση (συγκεκριμένα για άρδευση). Ο "χρήστης" με τον "ιδιοκτήτη" μπορεί να είναι διαφορετικά πρόσωπα και μας απασχολεί ο "χρήστης" να μπορεί να κατοχυρώσει δικαιώματα (δηλαδή να δείξει για ποια αγροτεμάχια χρησιμοποιεί το νερό και την ποσότητα) και στο δικό του όνομα θα βγεί η άδεια. Στο τέλος διαιρείς με το βαθμό απόδοσης, είναι στρέμματα x K x (Τιμή εντός ορίων) / απόδοση = ποσότητα (για μήνα Απρ.). Με τον τύπο που έγραψες έχεις υπολογίσει την ποσότητα νερού που φτάνει στην καλλιέργεια, όχι την αρχική ποσότητα που χρειάζεσαι με τις απώλειες μέσα.
  12. Η άδεια χρήσης πρέπει να βγεί στο όνομα του αγρότη που χρησιμοποιεί τη γεώτρηση. Δηλαδή μας ενδιαφέρει η Παπαδοπούλου να είναι αγρότισσα στο επάγγελμα, αν το αγροτεμάχιο το έχει ο μπαμπάς Παπαδόπουλος και ο λογαριασμός έρχεται στο όνομα του, με συμβόλαιο/ενοικιαστήριο στην κόρη του δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν το αγροτεμάχιο πλέον μεταβιβάστηκε ολόκληρο στην κόρη με συμβόλαιο και ο πατέρας πλέον δεν έχει κανένα δικαίωμα, τότε πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι ο λογαριασμος στο όνομα του πατέρα, διοτι δε μπορεί να γίνει αλλαγή στο όνομα του λογαριασμού ΠΡΙΝ βγεί η άδεια χρήσης. Η ΔΕΗ ζητάει την άδεια χρήσης στις αγροτικές γεωτρήσεις για να συνεχίσει την ηλεκτροδότηση ή να τροποποιήσει τα στοιχεία του λογαριασμού. Άρα πρέπει πρώτα να βγει η άδεια χρήσης νερού και μετά να γίνει η αλλάγη ονόματος στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
  13. Καλησπέρα, έχει βγει επιτέλους η τροποποίηση της ΚΥΑ που την έχουν ανακοινώσει από Φεβρουάριο?
  14. 111 downloads

    Περί υγειονομικών κανόνων για ζωικά υποπροϊόντα και παράγωγα προϊόντα που δεν προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο και για την κατάργηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1774/2002 (κανονισμός για τα ζωικά υποπροϊόντα).
  15. Στο παραπάνω link υπάρχει το νομοσχέδιο που αναφέρει τι θα γίνει με αυτές. Η κατηγορία Β3 θα καταργηθεί και θα βγουν νέοι πίνακες. Το πως θα μοιραστούν τα έργα που ήταν στην κατηγορία Β3 (δηλαδή αν πάνε σε Α2 ή σε Β) θα φανεί με τη δημοσιοποίηση των πινάκων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.